Negri_2008 Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 Gryzelda napisał(a):Pchełka jest coraz bardziej śmiała. Wczoraj Felek spał na kolanach a Pchełka zrobiła hop i położyła się obok :) Feluś i Pchełka muszą iść do domu razem. Nie możemy zakładać, że psiaki pójdą razem do adopcji. :shake: Szukanie takiego domu będzie trwało miesiącami. Bardzo trudno jest o dom dla jednego psa a co tu mówić o parce :razz: Gryzeldo - Aga jest bardzo chora i dlatego nie przyjechała do Ciebie z karmą. Ja natomiast jak już wiesz niańczę braciszków z tego samego stadka :loveu: Tym razem przeleję Ci pieniądze na jedzenia dla małych - tylko napisz jak to widzisz: ile kaski i na co? Jutro z samego rańca zrobię przelew. Zrób proszę małym kilka fotek, takich zajefajnych. Czas na ogłoszenia ;) Quote
Gryzelda Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Postaram się zrobić zdjęcia. Ale ja też rozłożyłam się i ledwo żyję :( Potrzebuję karmę suchą i mokrą. Kupię to co uważacie za słuszne. Quote
Negri_2008 Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 Wstępnie uzgodniłyśy z Gryzeldą, że dla psiaków zakupimy suchą karmę Purina Dog Chow dla juniorów. Psiaki jedzą z jednej miski i trudno będzie Gryzeldzie podzielić karmę dla szczeniaka i psiaka dorosłego. Chyba nic się nie stanie jak Feluś będzie jadł karmę dla glutków. Na próbę Gryzelda kupi worek 3 kg za około 27 zł. Jeżeli macie inny pomysł - dajcie znać. :lol: Quote
obraczus87 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Przeciez Feluś to jeszcze dzieciak. Na pewno nic Mu się nie stanie jak zje karme dla Juniorków :) Myslę, że wybór karmy jak najbardziej trafiony. Quote
Kinia1984 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 juniorki to psy do 15 miesiaca życia tak pisze na karmach:) wiec felus sie łapie w ramach:) Quote
Gryzelda Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 Nieszczęśliwe bezdomne psy :evil_lol: Quote
obraczus87 Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 Jeju jaka ta Pchełka jest cudowna :) Felus tez niczego sobie :) Quote
Gryzelda Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 Pchełka już dwa razy nasikała nam na łózko. Na pewno nie ze strachu , bo nie było nikogo wtedy w pokoju. Nie wiem jak ją za to karać? Nie bije zwierząt , a mój krzyk ma totalnie w tyłku. Ja jej mowię że nie wolno a ona merda ogonem. Może coś poradzicie?? Quote
Kinia1984 Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 moj ma 7 miesiecy i dalej ale coraz rzadziej zdarzy mu sie nasikac na lozko...pokazuje mu wtedy plame palcem i mowie glosno fe i przez jakis czas ignoruje go, po prostu strzelam focha na niego, nie wiem czy to dobra metoda ale zdarza mu sie coraz rzadziej.. Quote
Gryzelda Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 Kinia1984 napisał(a):moj ma 7 miesiecy i dalej ale coraz rzadziej zdarzy mu sie nasikac na lozko...pokazuje mu wtedy plame palcem i mowie glosno fe i przez jakis czas ignoruje go, po prostu strzelam focha na niego, nie wiem czy to dobra metoda ale zdarza mu sie coraz rzadziej.. Dzięki Kinia za radę. Mam nadzieję że już nie będzie mi to potrzebne. Quote
Aga-33-76 Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Mam gorącą prośbę żeby osoba która robiła banerek dla maluchów wstawiła odpowiedni link. Plizzzz, po zmianach na dogo nic nie działa tak jak trzeba. Quote
Ra_dunia Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Właśnie się obawiam, że dopóki trwają zmiany na dogo - a widać, że nadal trwają, nie ma sensu podlinkowywać banerków. Robiłam już to niecały miesiąc temu i znowu nic nie działa :( Zawsze wszystkie banerki robione przeze mnie poprawiam ;) więc nie musisz się martwić, że o maluchach zapomnę. Może poczekajmy aż dogo przestanie głupieć?? A póki co - maluchy biegnijcie pokazać się na pierwszą :) Quote
Negri_2008 Posted November 20, 2009 Author Posted November 20, 2009 Zrobiłam przymiarkę do tekstu do ogłoszeń dla Felka. Chyba nie będziemy ogłaszać go razem z Pchełką, bo są zupełnie różni od siebie. Napiszcie co myślicie na ten temat. Gryzeldo popatrz, co byś jeszcze dodała. Telefon do kontaktu do Ciebie? Szukamy domu w Warszawie i okolicach czy w całej Polsce? _____________________ [FONT=Arial]Młody Feluś, prawie jeszcze szczenię prosi o dom[/FONT] [FONT=Arial]Feluś miał kiedyś swój dom. Został z niego wyrzucony i dołączył do stadka bezdomnych psiaków. Zamieszkał z nimi w rozpadającej się drewutni. [/FONT] [FONT=Arial]Mógł liczyć jedynie na okruchy ludzkich serc z okolicznych domów, skąd ludzie przynosili jedzenie.[/FONT][FONT=Arial] Spotykał też ludzi złych, którzy przepędzali go okrutnym słowem lub kopniakiem.[/FONT] [FONT=Arial]Jak mogły potoczyć się losy Felusia? [/FONT] [FONT=Arial]On, niegdyś domowy piesek, malutki, bez ciepłej, kudłatej sierści nie przeżyłby mrozów najbliższej zimy. Czekała go również niechybna śmierć z powodu chorób lub pod kołami samochodu.[/FONT] [FONT=Arial]A może ktoś powiadomiłby najbliższe schronisko dla bezdomnych zwierząt i Feluś zostałby umieszczony w klatce. Tam czekałby go chłód, głód i ogromna samotność być może do końca życia[/FONT][FONT=Arial].....[/FONT] [FONT=Arial]Na szczęście dla Felka żaden z tych scenariuszy już się nie ziści. Feluś został zabrany z tego niebezpiecznego miejsca. Przebywa w domu tymczasowym, gdzie podarowano mu ciepłe miejsce do spania i opiekę.[/FONT] [FONT=Arial]Oto Feluś. [/FONT] [FONT=Arial]Piesek z niego maleńki ale serduszko u niego ogromne.[/FONT] [FONT=Arial]W kontakcie z człowiekiem jest niezwykle przyjazny i bardzo ładnie okazuje swoje przywiązanie. Jak każdy psiak zabiega o głaskanie i uwielbia drzemki na wygodnych kolanach swoich opiekunów.[/FONT] [FONT=Arial]Ma około roku więc posiada wszystkie cechy, godne młodzieniaszka: jest wesoły, energiczny, uwielbia zabawę i spacery.[/FONT] [FONT=Arial]Mimo młodego wieku charakter ma dość zdecydowany i dominujący. Powinien być więc jedynym pieskiem w rodzinie.[/FONT] [FONT=Arial]Feluś będzie doskonałym towarzyszem zabaw starszych dzieci. Zaakceptuje koty, z którymi przyjdzie mu mieszkać ponieważ nie jest do nich wrogo nastawiony.[/FONT] [FONT=Arial]Potrafi zachować czystość w mieszkaniu ale potrzebne mu są regularne spacery.[/FONT] [FONT=Arial]Feluś okruszek, grzeczny maluszek bardzo prosi o dom, w którym znajdzie miłość. Odwdzięczy się najpiękniej jak umie.[/FONT] [FONT=Arial]Tel. do kontaktu………..[/FONT] Quote
Gryzelda Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Tekst bardzo ładny chyba nic więcej bym nie dodała. Może małyiy literkami że jest związany emocjonalnie z jedną biała prawie terierką :D ?? W ogłoszeniach możecie podać mój mail tel nie chciałabym podawać. Mam jedną osobę wstępnie zainteresowaną Pchełką ale tylko Pchełką ;( Była też kobieta (kontakt od Laury) ale nie odezwała się. Quote
Gryzelda Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Chciałam edytować poprzedni post ale się nie dało :/ Kupiłam karmę za 25,50 :) tą na którą się umawiałyśmy więc za resztę kupiłam udka z kurczaka i paczkę ryżu. Quote
Kinia1984 Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Gryzeldo wiem ze ciezko bedzie je rozlaczyc, ale dadza rade:) wazne ze teraz nie byly same:) potesknia za soba ale gdy beda oczkiem w glowie kochajacych ludzi zaczna akceptowac ze tego drugiego nie ma...:) Negri bardzo fajny tekst:) Quote
obraczus87 Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Negri fajny tekst. Gryzeldo a kto jest zainteresowany Pchełką?? :) Quote
Gryzelda Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Odezwała się do mnie Pani z mojego ogłoszenia na portalu adopcjapsa. Brzmi sensownie ale zobaczymy co będzie dalej. Na razie poprosiłam ja o kontakt telefoniczny i jak tylko wydobrzeje ( strasznie się pochorowałam ) to zaproszę ją do siebie na wizytę. Tak jak już wcześniej wspominałam nie oddam maluchów w jakiekolwiek ręce więc przedadopcyjną też odbędę :) Quote
obraczus87 Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Gryzeldo, ja wiem, że masz duże doświadczenie jesli chodzi o pieski, wizyty i adopcje, także jestem spokojna w 100% :) Quote
Gryzelda Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Dzięki Marta że we mnie wierzysz :) Teraz trzeba trzymać kciuki aby te domy były dobre. Quote
Negri_2008 Posted November 20, 2009 Author Posted November 20, 2009 Gryzeldo, przejrzałam wszystkie zdjęcia psiaków i widzę, że Feluś ma tylko dwie fotki w pojedynkę. Czy dałabyś rade cyknąć mu kilka fotek, gdy stoi, żeby pokazać jaki jest maliuuuuuuuuutki :loveu: To pewnie jest trudność, bo pisaki trzymają się razem, ale może się jakoś uda ;) Quote
obraczus87 Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Kciuki trzymam :) a w Ciebie wierzę, bo wiem ile dobrego robisz dla zwierzaków :) Quote
Gryzelda Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Zaraz coś wynajdę z tych zdjęć co mam. Quote
Gryzelda Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 To trudniejsze niż myślałam. Faktycznie wszystkie zdjęcia mam ich RAZEM. Wieczorem postaram się zrobić zdjęcia samemu Felusiowi. Quote
Ra_dunia Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Ależ on ma cudne oczy... :) Piękna kruszynka :D Quote
Recommended Posts