Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:tree1: Florentynko , najlepsze i najszczersze życzenia dla Całej rodzinki i kochanego stadka, oby spełniły się najskrytsze marzenia i zdrowie jak dzwon dopisywało, no i oczywiście lekkiego brzuszka z wspaniałym zdrowym bobasem w środku, całuje mocno!!!!:tree1:
P.S. Tylko pamiętaj..nie pozwólcie przyjść temu na O....:diabloti:

Posted

Majusko kochana, dzięki! Ten na O to przyszedł i był przez całe święta i jeszcze wymiatamy resztki po nim....
A Balbina ukradła i zeżarła pudełko pomidorków czereśniowych - chyba ze ćwierć kilo ich było.

Posted

A jak wróciłam ze spaceru z Gjalponem, to na legowisku Balbisia miała całą cytrynę obraną ze skóry. Ja ją obrałam, bo mi skóra była potrzebna. Balbina na mój widok usiłowała cytrynę połknąć w całości, ale nie dała rady ;). W każdym razie jestem przekonana, że ona współpracuje z tym na O...

Posted

majuska napisał(a):
Mi sie wydaje, że jak wymieciecie teraz tego na O. to on i tak wróci w czerwcu, więc nie wiem czy jest sens:eviltong:

On tu jest mniej lub bardziej cały czas obecny. I niech sobie będzie, ja tylko źle znoszę wariant z teściową, ale z tym mam spokój do następnych świąt.

Posted

Florentynka napisał(a):
A jak wróciłam ze spaceru z Gjalponem, to na legowisku Balbisia miała całą cytrynę obraną ze skóry. Ja ją obrałam, bo mi skóra była potrzebna. Balbina na mój widok usiłowała cytrynę połknąć w całości, ale nie dała rady ;). W każdym razie jestem przekonana, że ona współpracuje z tym na O...

A epilog był taki: jakiś czas później weszłam do kuchni i pośliznęłam się na jakiejś kałuży na podłodze. Kałuża składała się z cytryny - przegryzionej, oraz wielkiej obfitości śliny wokół. Cytrynę posprzątałam. Wieczorem Balbina podczas przygotowywania żarcia dla psów dobrała się do garnka z bigosem, który na moment postawiłam na stole.
Wyżarła solidną porcję wegetariańskiego bigosu. To nie jest normalny pies...

Posted

Florentynka napisał(a):
ukradła i nadgryzła mydło...

aż strach się bać co będzie jak zobaczy waszego ,,fasolaka''. Mieć tylko nadzieję, że go nie nadgryzie. :diabloti:
Nie wiem dlaczego napisałam fasolaka, a nie fasolkę, to chyba jakis znak. Więc ja wyrokuję, że będzie synek :lol:.

Posted

Beciu, nie liczy się. Aśka nie wierzy w żadne fasolki, którymi się baby w ciąży ezgaltują.
A ja chcę siostrzenicę, więc żadnych męskich zapowiedzi sobie nie dam wcisnąć. :diabloti:
Zresztą, toto przecież już ma płeć tylko nikt nie wie jaką, więc żadne modlitwy, trzymanie kciuków, zaklęcia nic nie pomogą.
Trza czekać na najbliższe usg i mieć nadzieję, że się łaskawie tak ustawi, coby było widać ;)

Posted

U nas przez pół ciąży prawie tatuś wołał do brzuch "Franek" bo niby lekarz "coś" widział między nogami na USG..potem kolejne badanie zmieniło Frania w Patrycję i tak już zostało :) A to facet podobno odpowiedzialny jest za płeć, więc Adam niech się wypowie co zrobił :)

Posted

Ja protestuję!!! Azaliż w Łowiczu nigdy nic nie pada, ani deszcze ani śniegi i biedna Balbinka jak widzi opad atmosferyczny to popada w stan szoku z braku przyzwyczajenia ???
Odmawia zakala wychodzenia na zewnątrz. Wyrzucana dekuje się w wiatrołapie i nigdzie nie idzie. A potem defekuje sobie przed kominkiem :diabloti:

Posted

O rety! Dziękuję! Naszło mnie, żeby odnaleźć wątek Balbiny i zajrzeć, a tu miła niespodzianka :-) Przepraszam, ze dopiero teraz, słynę ze spóźnionego zapłonu, jeśli chodzi o czytanie wątków ;-) Dziękuję jeszcze raz.

Uściski dla Balbiny!

edit. Balbina dłuższy czas w boksie pod dachem siedziała, może tęskni? :evil_lol:

• 1 month later...
Posted

Donoszę, że Balbina zmieniła stosunek do śniegu. Nie wiem, co jej się stało, ale wychodzi chętnie i szaleje! Fotki u Łucji na wątku.
Poza tym być może Balbinka ma eskimoskie korzenie, ostatnio zjadła mydło i świeczkę....

• 1 month later...
Posted

Skandalicznie zaniedbuję wątek łowickiej pasztetówy. Ale nikt chyba nie wątpi, że owa ma się dobrze.
Jednak muszę donieść, że przed chwilą popadła w konflikt z Gjalponem - otóż wlazła na stół i wsadziła ryj do cukiernicy i wyjadała cukier, a kiedy Gjalpo przyszedł przywołać ją do porządku ośmieliła się napyskować na niego z wysokości blatu. Co skądinąd zwabiło do kuchni Panią Matkę, która brutalnie położyła kres żerowaniu. Niemniej parówa i tak się lepi...
Rozważam kąpiel całego stada w ramach wiosennych porządków, tylko kto mi wrzuci Gjalpona do wanny???

Posted

No cóż ...współczuję kąpania stada z brzucholkiem...może jakiś mini żuraw do łazienki trzeba zamówić dla Gjalpona:cool3:

Bożeee...Balbina jest straszna:mad::mad:

Posted

Florentynka napisał(a):

Rozważam kąpiel całego stada w ramach wiosennych porządków, tylko kto mi wrzuci Gjalpona do wanny???

odpuść sobie Asiu, już tak niewiele zostało ci do szczęścia więc nie prowokuj, kąpiel poczeka. Ciągle mam w pamięci moją sąsiadkę która w początkach siódmego miesiąca niechcący sprowokowała przedwczesny poród dżwigając wózek ze starszym dzieckiem na 4 piętro. Tyle razy zwracaliśmy uwagę, a on mówiła że czuje się świetnie i góry może przenosić . No i nie wniosła go już pewnego razu na 4 piętro, tylko z drugiego zabrało ją pogotowie, córeczka żyła dobę ale niestety zmarła.