Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To już ostatnie fotki u mnie,teraz będę z niecierpliwością czekała na fotki Balbisi od Umilki:)
Umilka:)-dbaj o Balbi,bo to wyjatkowa sunia:loveu:,tylko nie daj się nabrać na jej smutne,żebrzące oczy,bo ona potrafi tak się spojrzeć,aby dostać coś lepszego niż ta jej karma,że aż serce mięknie.Bądź twarda i niewzruszona na jej sępienie...:cool3:

Posted

[quote name='Dzika_Figa']??? Balbina się gdzieś wybiera?[/QUOTE]

Tak, Dzika Figo!Przenosimy Balbinkę do hoteliku u Milki.To tylko 10 km od Łowicza.Bedzie nam znacznie łatwiej opiekowac się Balbiną.Renatka wszystko już wie i akceptuje.Jesteśmy w trudnej sytuacji finansowej bo większa częśc naszych psiaków opłacamy z własnych pieniędzy(zbieramy na forum tylko na Antosia)to była głowna przyczyna przeniesienia Balbinki do UMilki.

Posted

No piszcie,piszcie co u Balbi,jak pierwsze wrażenia dziewczynki po zapoznaniu się z nowym domem,nowym psem,nowym otoczeniem?Bo jak ode mnie odjeżdżała,to była zdezorientowana,robiła wielkie oczy,nie wiedziała co sie dzieje:roll:W nowym domku pewnie będzie przez kilka dni taka trochę wystraszona,może będzie tęsknić...ale to jest taka świetna suczka,że szybko przystosuje się do nowych warunków:)
Czekam w takim razie na jakieś info i fotki;)

Posted

Renata, przede wszystkim chcę Ci podziękować za Balbinkę i opiekę nad nią przez cały czas. Bardzo, bardzo, bardzo.

A poza tym to tak: Balbinka faktycznie zdziwiona była całą sytuacją i tym, że ktoś zabiera ją do samochodu, ale szybko uznała, że tego samochodu trzeba się pilnować, bo pewnie zostanie z powrotem zawieziona pod "swoje ulubione drzwi" czyli do Renaty :-) Zaliczyła spacer po lesie i kąpiel w stawie, mimo zmęczenia gnała przez las jak szalona, tyle nowych wrażeń. UMilki pewnie napisze co teraz dzieje się z naszą Balbi i jak się miewa.

Posted

Balbina była z nami na jej pierwszym wspólnym spacerze, szła dość żwawo, ale wracała jeszcze szybciej ;)
Z Milką i naszym tymczasowym gościem Blakim od razu się dogadały i teraz w trójkę leżą na tarasie. Tu jest najprzyjemniej w ten upał.
Amelka (moja córcia) spojrzała na Balbi i spytała "cioto?", a ta w odpowiedzi wylizała jej ucho :) Czyli z dziećmi nie ma problemów.

Zapewniam, że ze mną Balbinka o cudnych oczach, będzie mieć trudny orzech do zgryzienia, bo ja tak łatwo nie ulegam słodkim minkom. ... Wago bój się!!!

Będę informować na bieżąco co u nas słychać.

Posted

No to po tych dwóch dzisiejszych spacerach już pewnie schudła z 5 kilo ha ha, co prawda to prawda, Balbina szybciej wraca niż idzie ale na szczęście potrafi już w ogóle chodzić, bo wcześniej to i chodzenie było na lewarek i walec, pamiętasz Renata? :-D

Posted

[quote name='UMilki']Balbina była z nami na jej pierwszym wspólnym spacerze, szła dość żwawo, ale wracała jeszcze szybciej ;)
Z Milką i naszym tymczasowym gościem Blakim od razu się dogadały i teraz w trójkę leżą na tarasie. Tu jest najprzyjemniej w ten upał.
Amelka (moja córcia) spojrzała na Balbi i spytała "cioto?", a ta w odpowiedzi wylizała jej ucho :) Czyli z dziećmi nie ma problemów.

Zapewniam, że ze mną Balbinka o cudnych oczach, będzie mieć trudny orzech do zgryzienia, bo ja tak łatwo nie ulegam słodkim minkom. ... Wago bój się!!!

Będę informować na bieżąco co u nas słychać.
Super:)Bardzo się cieszę,że Balbi tak szybko się zgrała z nowym otoczeniem:) A myslałam,że baba jedna będzie choć troszku tęsknić:placz::D
[quote name='mamanabank']No to po tych dwóch dzisiejszych spacerach już pewnie schudła z 5 kilo ha ha, co prawda to prawda, Balbina szybciej wraca niż idzie ale na szczęście potrafi już w ogóle chodzić, bo wcześniej to i chodzenie było na lewarek i walec, pamiętasz Renata? :-D
No pamiętam:D
Słodka suczka,niech jej sie wiedzie w nowym miejscu:loveu:

Posted

Renatko,dziewczyny łowickie wszystkie bardzo dziekuja Ci za opiekę na Balbiną!BARDZO,BARDZO!A od UMilki chcemy duzo zdjęc!I to zaraz bo pewnie wszyscy czekają!

Posted

Dziewczyny nie ma sprawy:)Ja tez dziekuję,że mogłam poznać taką świetną suczkę:)
UMilka no pisz Kochana jak tam Balbi,gdzie sobie wybrała miejsce do spania,no w ogóle jak sie czuje:)

Posted

[quote name='Dzika_Figa']Balbina wszystkich zjadła a teraz siedzi i się zastanawia, co nam tu napisać :diabloti::evil_lol:[/QUOTE]
Dobre,aż się uśmiałam:-D.Znając Balbi mogło tak być,bo ziarłok z niej jest nieprzeciętny:evil_lol:
tfu,tfu,wypluwam te słowa...nie zziarła,nie zziarła;)

Posted

Nikogo nie zjadła - nawet kota. Chociaż Franka na to psie towarzystwo robi wielkie oczy i obserwuje wszystko z dachu :)
Moje psiaki cały dzień spędzają na dworze, więc i Balbina musiała się z tą myślą oswoić, ale żeby było jasne. My też nie siedzimy cały dzień w domu, tylko na tarasie :) Moja Milka wyleguje się na trawie, albo na deskach tarasu, Blacky w fotelu, a Balbina postanowiła mimo małego wzrostu być najwyżej i wspina się na podesty, dzięki czemu świat może obserwować z góry.
Na spacerze niby ledwo, ledwo szła, ale jak zobaczyła, że zawracamy w kierunku domu to leciała jako pierwsza - dobrze, że miała kawałek :) Wieczorem stwierdziła, że ona z nami nigdzie nie idzie, ale jak tylko zniknęliśmy jej z pola widzenia, zaraz przyleciała i nie odstępowała na krok. Znów się trochę zziajała, ale tym razem oszczędziłam jej długiej marszruty.
Bardzo chce brać czynny udział w zabawach, tylko, że reszta grupy jest trochę wyższa. Znalazła i na to sposób... "atakuje" na trzeciego (od tyłu) i śmiesznie przy tym chrumka :D
Przed moją córą wywala się na plecy i z niecierpliwością czeka na poklepywanie i nawet jej nie przeszkadza, że Amelka próbuje jej palec włożyć do oka.
Jak na razie stanowimy zgrane stadko.
Zdjęcia za momencik.

Posted

A oto zdjęcia Balbinki. Nie przypuszczałam, że tak trudno robi się zdjęcia psom. Na niektóre foty załapała się i reszta mojej obecnej ferajny.

Do domu kto leci pierwszy?!

Posted

[quote name='Figafiga']o kurczę, to Balbinka zobaczy kolegę z czasów schroniskowych ;-) i te wspólne spacerki[/QUOTE]
I mam nadzieję,ze nasz Antoś i Balbina będą się dogadywać,bo z kolegą Blekim to raczej Antoś chyba się nie zaprzyjażni.;)