Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ciotki- ja tylko przypomne ,ze Olek to maluch -ma tylko 4 mce - i kastracja chyba nie jest az teraz tak potrzebna -tym bardziej ,że on taki spanikowany no i bardzo mlody ...? W marcu są tansze kastracje-sterylki u wetow -sa akcje wtedy kastracji w Polsce i mzoe najwyzej wtedy go dac -ale i tak to bardzo mlody pies ... jesli nie znajdzie predko domu -to niech odczeka te kilka mcy ...chyba ze dom sie trafi -to b. ladny pies i mlodziutki .. to wtedy kastracja -przed adopcją ..?
Za duzo tego naraz - schron, dt u olala -potem u Murki .. a on taki przerazony i maluch ..:shake:ma tylko 4 m-ce ...Ja bym nie byla za tym teraz ..

Posted

Szarotka napisał(a):
Idz spac jak pisalas na innym watku i daj innym :):)

Nie pojde bo ja uparta bestia jestem..... Oooooooo Taki ze mnie Lew :P

Olaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa - ja ladnieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee proszeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Posted

Emigrantka napisał(a):
Nie tedy, mialam byc Actuary ale wywalilam sie na PYSK na egzaminach heheheh :(

Emigrantka napisał(a):
Nie pojde bo ja uparta bestia jestem..... Oooooooo Taki ze mnie Lew :P
A co to jest Actuary ??

Olaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa - ja ladnieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee proszeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Idz przepadnij duchu nieczysty. Daj dziewczynie spokoj, jeszcze nawet miejsca w hotelu nie ma.
Nie wstaniesz do pracy ...........

Posted

dobra zaraz poprawie .. on moze miec tak juz 6 miechow, ja tez nie jetsem za kastracja teraz, stres bedzie mial jeszcze wiekszy, jestem za sterylizacja psow itd i osobiscie nie oddaje zadnych bez ale w tym przypadku liczy sie bardziej psychika psa moim zdaniem

Posted

Ola, copy/paste tak:

W tej chwili potrzebujemy jeszcze pieniędzy na:
kastracja - 150zł
benzyna na dowóz do hotelu - 210zl
szczepienie/odrobaczenie/odpchlenie - 60zł
wyciągnięcie Olka - minimum 30zł
razem potrzeba = [SIZE=5]ok 450zł

Wpłaty jednorazowe zadeklarowane:
olalolaa- 150zł
olga7 - 30zł
obarczus - 20zł

Emigrantka - 150 zlotych
Razem Mamy Zadeklarowanych = 340 zlotych oplat jednorazowych

Brakuje nam 100 zlotych oplat jednorazowych

Posted

faktycznie - 5.XI.09 mial 4 mce -a teraz am 6 mcy chyba ... ? watek zalozony 5.XI.09 /... no to już nie wiem ..
a dajcie isc mlodej Oli spac - ciotki -ona do szkoly ma wstac rano pewnie i wy ją dręczycie o te finanse ..Spac nie mozecie czy co ?? A kysz ... !!! Wszystkie -obie :) . I Ola tez .:evil_lol: Ja po 6 wstac musze -a wy widze po 8 dopiero ..Emigrantko ..:razz: Pies ci pewnie łóżko grzeje i zajał -pzryznaj się ..:cool3:

NOCNE KSIEGOWE jesteście ciotki !!:evil_lol: Zmory nocne .;).Dziewczyna matury nie zda przez to dogo ..:roll:

Posted

I to...

Deklaracje stałe:
magenka1 - 15 zł
kaakaicezar- 20 zł
koss- 25 zł
Doda M - 10 zł
Emigrantka - 75 zł
Maada - 10zł
olga7 - 5zł
furciaczek - 30zł
sacred PIRANHA - 10zł
olalolaa - 15zł
Nikus - 15 zł
Szarotka - 20zł
= 235 zł

Brakuje nam 60 zlotych deklaracji stalych

;)

To dobranoc.....

Posted

Pies mi lezy na wersalce i... smierdzi.....

Ja tez o 6 musze wstac, teraz jest u mnie 23.35 a nie pamietam czy jest godzina roznicy czy nie?

W tym tygodniu pracuje (he he he) od 8 do 5.30, normalnie od 8.30 do 4.30 (mam pare godzin do odsiedzenia.. ermmm odrobienia)

:P

Posted

Dobranoc ,dobranoc księgowe ..:) zaraz świtać zacznie ..;) Ola -spać !:evil_lol:
U nas godzina pozniej zawsze - a psa kąpac -nie czekac do wiosny -chyba w wannie się zmiesci jednak jakoś .. albo w kabinie -ale to jzu trudniej .. zmykam - bo nie wstane rano.. a sniegu dużo u nas -slisko ..:p pa

Posted

Ja rowniez uwazam ze kastracja zaraz po wyciagnieciu ze schronu nie jest dobrym pomyslem. Pies ma totalnie obnizony nastroj, dojdzie do tego zapewne duzy szok i masakryczny stres w wchwili wyciagniecia ze schronu, transportu do Oli...nie wiadomo jak on to zniesie na dobra sprawe, jest mlody wiec moze po paru dniach zaufac opiekunowi ale i tak bedzie pewnie reagowal stresem na kazda zmiane. Pozniej znowu obcy ludzie, podroz, hotel i jeszcze innu ludzie. U Murki bedzie bezpieczny, bedzie mial czas na aklimatyzacje, brakow w socjalizacji w 100% nieda sie nadrobic ale mozna zminimalizowac lekowe reakcje na bodzce wszelkiego rodzaju.
Kastracje mozna zrobic w drodze do noego domu. Jesli znajda sie dobrzy ludzie gotowi adoptowac chlopaka, zawieziemy go do kliniki, wyciachamy, zostawimy na 1-2 doby obserwacji i wywieziemy do nowego domu.
Co wy na to?
I bedzie czas na zebranie funduszy na ten cel.

Emigrantka napisał(a):
Thank you from the mountain.... ;)

Haha przypomnialas mi sytuacje pewna z przed kilku tygodni.

Jestem na myjni samochodowej, sprzataja mi autko w srodku wiec stoje i pale fajke nieopodal.
Obserwuje polaka-klijeta myjni- i jego rozmowe z wyznawca muslimu czy czegos i slysze taki o to dialog:
- happy christmas
Polak mysli co odpowiedziec i wkoncu z duzym wysilkiem
- happy Allah day

Rylam jak dzika razem z cala reszta ktora to slyszala hahaha

Posted

mi sie juz oczy zamykaja, ja do pracy tez na 8 :D:D
Emigrantko - juz ok?:diabloti:

Ja jak juz pisalam nie jestem za kastracja teraz.. janajbardziej kase mozna uzbierac, ale wszystko dla dobra psa robimy, wiec nie wszytsko na raz.. Ja juz widze jego zachowanie.. To jest pies na prawde PRZERAZONY, kompletnie nie ufający, zestresowany pewnie 24h/dobe.. itd itd. Po co mamy mu jeszcze dodawac bolu i cierpienia? Nie będzie biuedny wiedzial co sie dzieje kolo niego, dajmy mu spokoj na razie..

Posted

furciaczek napisał(a):

Obserwuje polaka-klijeta myjni- i jego rozmowe z wyznawca muslimu czy czegos i slysze taki o to dialog:
- happy christmas
Polak mysli co odpowiedziec i wkoncu z duzym wysilkiem
- happy Allah day

Rylam jak dzika razem z cala reszta ktora to slyszala hahaha

A ja ryuje z Ciebie - co to jest "wyznawca muslimu"?

heheheh

Albo Muzulmanin albo wyznawca Islamu.. idz juz spac.....train on you (jak mawaiaja rodacy) heheeh

BUZKA

Posted

Emigrantka napisał(a):
A ja ryuje z Ciebie - co to jest "wyznawca muslimu"?

heheheh

Albo Muzulmanin albo wyznawca Islamu.. idz juz spac.....train on you (jak mawaiaja rodacy) heheeh

BUZKA

Przyzwyczaj sie...ja tak dziwnie gadam po winku, chlapnelam sobie dwie lampki na odstresowanie...wizyta landlorda zle na mnie podzialala:d

Posted

Pisalam coś o tym muślinie -ale az komp się wkurzyl i mi padl .. facet wybrnąl jak umial /Polak/ -ale czy ten drugi oby na pewno byl zadowlony ? i jego Allach też -nie wiem ..;) .. u was mloda godzina ciotki -bo dochodzi polnoc -a u nas już godz.1 .. -Jestem za tym nadal by kastracja byla u Murki -bo tam bezpiecznie i spokojnie dojdzie do siebie -a tu Ola ma maturę -a wczesniej studniowke chyba -ale jesli nie w tym roku -to i tak ma na glowie szkole -a nie kurować psa ,ktory jest -bylby tylko przelotem u nich ..

Dobrej nocki !! :p

Posted

Moja corka, Monika wlasnie siedzi mi na lbie i zadeklarowala 60 zl jednorazowo dla Olka..... :D

Czyli jednorazowych brakuje tylko 40- zlotych ;)

Ola jutro juz uzupelnij....

Ide spac bo Mloda chce MOJEGO kompa....