kora78 Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 małe zostały szybko odstawione. teraz już tego nie zmienimy. dziś byłam i małych nie widziałam. Kaśka jest w izolatce po sterylce. Jest masa nowych szczeniaków wyrzuconych przed świętami na śmietnik, ale tych małych tam nie ma chyba. PortaNigra dziękuję ogromnie za chęć pomocy, ale teraz chyba już nic nie wskóramy. Chyba, że inne weźmiesz? Do koloru, do wyboru, maluchy około 8 tyg mają, jest ich około 6. Ale fot nie robiłam Quote
kizimizi Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 około 6? chyba około 16! Kora ich tam duzo wiecej było niż 6. Parę takich 6-8 tyg. parę starszych (koło 10). To nie z jednego miotu. Quote
marta0731 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Czyli tak jak było do przewidzenia:( Nieodpowiedzialni ludzie i ich "prezenciki świąteczne":shake::angryy: A niby człowiek to istota myśląca.................... Brak słów............... Quote
Porta Nigra Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Spróbujemy się dowiedzieć czy są szczeniaki Kaśki czy poszły :-/ Zobaczymy, co uda się dowiedzieć. Chocież pewnie jak nie widać to nic się już nie dowiemy :-( Szkoda, ale ze względu na wyjazdy nie mogłam wziąć ich wcześniej. Jakieś szczyle wezmę po nowym roku tak czy tak... Na razie zadeklarowałam , że wezmę od Romy szczylka wyrzuconego wraz z mamą przed wigilią. Gdybyście wiedziały coś więcej o Wałbrzyskich szczeniakach dajcie znać, bo dla mnie za daleko żeby w ciemno jechać. Quote
kizimizi Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 ja wiem tyle, ze jest ich z 10 do wyboru, do koloru! I chłopaki i dziewczynki. Dwa wieksze, trochę kudlazce (ok.10-12 tyg), reszta młodsze kundelkowate. A co masz na mysli "dowiedzieć sie wiecej"? Bo jeśli chodzi o rodziców to nie są znani bo to "Świąteczny prezent " spod śmietnika. Są też inne, widać, ze z innego miotu ale raczej też nikt nie będzie znał rodziców. Quote
Porta Nigra Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Raczej mi chodziło o wiek, wielkość, wygląd ... a nie rodziców. Quote
kizimizi Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 treba by podskoczyć i zdjecie zrobic Quote
kora78 Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 myślałam,że mam fotkę choć jedną, ale jednak nie. ja kojarzę czarnego,z kręconym włosem, z białą krawatką, rudego z błękitnymi oczami, no i tak po kolorach nie pamiętam żadnego więcej. Myślę, że ze schronu one domki znajdą, a jak jakieś dłużej się ostaną to wtedy zaczniemy się nimi martwić. Jak zaczną rosnąć i domu nie mieć jeszcze. Quote
kora78 Posted January 1, 2010 Author Posted January 1, 2010 tak się złożyło, że znajomi pojechali do Wednia na sylwestra... gdyby Kacha miałą jeszcze tam dom pewny, tomogła jechać za darmo... co za życie, takie figle płata :( Quote
marta0731 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Jak zgłoszę banerek dla Kudłaczki to może i dla Kaśki od razu zrobimy? Też taka zapomniana...:( Quote
Ewelina.w38 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 można by dla Kaśki też. Tylko jej by sie nowe ladne foty przydały Quote
kora78 Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 no ale nikt dziś jej żadnych fot nie zrobił... trzeba robić ze starych nowe wieści- Kacha w kojcu ogólnym,, już ma szwy po sterylce ściągnięte rzeczywiście ma 5 lat i w schronie jest od lutego 2007 Quote
kora78 Posted January 13, 2010 Author Posted January 13, 2010 Kacha ma śmierdzący zwyczaj zjadania własnych odchodów, wg pracowników. od dawna Quote
Ewelina.w38 Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 szkoda że fot nowych nie ma bo takie porządne do ogłoszeń by jej bardzo pomogły Quote
marta0731 Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 kora78 napisał(a):Kacha ma śmierdzący zwyczaj zjadania własnych odchodów, wg pracowników. od dawna "Super stwierdzenie".............. bez żadnego wstępu i puenty..........:crazyeye::shake: Quote
kora78 Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 a co tu dużo pisać? Kacha zjada swoje odchodzy. i już, tyle się dowiedziałam nowego. to pewnie niezbyt miły zwyczaj, dla właściciela psa. Trzeba o tym informować. Jak sobie z tym radzić, nie wiem. Zrobię na dniach laegro i gumtre, bo wygasło. dziś już tekstu nie sklecę, muszę zrobić i do postu1 dać, żeby byłzawsze pod ręką Quote
kora78 Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 xmartix jak stoimy z alegro kaski? czyy aktualne? czy mam robic sobie nowe? zrobie jej nowe gumtre wrocek oby foty weszly,bo bez tego do kitu! edit: niestety nie mogę fot wgrać, więc nie robię gumtree komu pdesłąc foty i mi zmniejszone odeśle? Quote
fiorsteinbock Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Ktorys gatunek malp tak robi po to aby wykorzystac niestrawione kawalki jedzenia, wartosci odzywcze na pierwszym miejscu :) Ale u psiakow - nie wiem co moze oznaczac!? moze cos w kierunku wczesniejszego braku jedzenia? Quote
xmartix Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Kora do końca stycznia nie moge robić allegro, dopiero od lutego Quote
rita60 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Znalazlam takie info:roll: Kolejna notka choć tym razem mało przyjemna.Co zrobić,gdy pies zjada swoje odchody??? To wielki problem,zwłaszcza,gdy zaraz po tej czynności pies stara się nas polizać po twarzy.....Gdy zauważymy, że nasz pies zjada odchody-NIE CZEKAJ-ZABIERZ GO DO WETERYNARZA!!!Może mieć pasożyty albo konieczne jest dla niego uzupełnienie diety w witaminy,których mu brakuje!Najczęstszą przyczyną zjadania odchodów jest NUDA!Zapewnij swojemu psu dużo ruchu i zmieniaj mu zabawki-mogły mu się już znudzić.Pamiętaj również,że najlepszym sposobem zapobiegania jest-sprzątanie po psie i wyprowadzanie go na SMYCZY!!! To powinno zapobiec karłożerności. Quote
marta0731 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Czyli nic realnego w schroniskowych warunkach:shake: Oczywiście mówię o możliwości prób wyeliminowania tego nawyku.......... Quote
Recommended Posts