Jump to content
Dogomania

Ja marznę.... i tak juz trzecia zima dla pinczerowatego Kubusia.MA DOM!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Ale wypielegnowany :) Jaka zmiana:) Widac, ze siersc dochodzi do siebie. Po pełnej wymianie pewnie bedzie sie blyszczal jak zloto:) Wyglada suuper, widac,ze szczesliwy :)

• Replies 235
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

brazowa1 napisał(a):
więc ciekawe,czyją masz książeczkę.
Może jakies imię jest napisane?
O jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

taa imie wpisane, ale to chyba problemu nie rozwiązuje bo na obu książeczkach jest KUBA;)
wydaje mi się, że ta co teraz przyszła pocztą (nr 67/07 i w koleczku 78 to jest ta "prawdziwa"-jest i stronghold i kastracja wpisana, szczepienie pp wsciekliznie z 11.11.09.

druga ma nr316/07 i na dole nr 77.ostatnie pp wsciekl. z 21.09.09 i wpisana masc psa: brazowa ciemna (troche mnie to zdziwilo ale nie wiadomo kto wpisywal i nawet nie pomyslalam zeby o to pytac;) ).wg tej ksiazeczki data ur. 17.08.2005.

jakby co moge odeslac;)

Posted

chyba najlepiej odesłać :)
ciekawe,który to był ciemnobrązowy piesek,tam jest jeden.HA! WIEM.
Nie wiem z jakiej paki,ale wysłano Ci kasiążeczke psa,który jest nadal w schronie-Kuby.Jest czekoladowy.

Posted

Cioteczki drogie,jak któras ma jeszcze gdzies ogloszenia Kubusia nie pousuwane,to bardzo proszę o usunięcie,ponieważ od czasu do czasu,gdy mróz ściśnie jakaś dobra dusza dzwoni i mówi,ze weźmie Kube chociaz na czas zimy.Co prawda Kubus raczej tych mrozów by w schronisku,w budzie nie przyzył,ale ludziska chca pomóc,potem troche moga się zniechęcić,no nie wiem,gdy okazuje się,ze piesek już bezpieczny.

• 2 weeks later...
Posted

FLY, ja Cie widze na innych watkach a na Kubusiowym nic :( Wchodze tu codziennie i cisza.
Napisz co u kuby?? Jak dziadkowie, juz zakochani? :)
No i foteczki, foteczki......
:)

Posted

Ooo odkopałaś Kubusia:P
A skąd ja Ci foteczki wezme jak on w Olsztynie ja w Gdyni... :razz:
ale jest ok, na pewno. Co jakiś czas gadam z babcią, to nie zgłasza żadnych problemów, tylko że kochany i fajny i w ogóle..;) chodzą tak jak zaleciłam-tylko i wyłącznie na smyczce (chociaż raz babcia mówiła że jej wyleciał z podwórka jak wpuszczała listonosza-i zawołala to odrazu wrocil ladnie), adresatke im kupilam, mam nadzieje, że nosi.. Biega w kubraczku, bo to widziałam jeszcze jak byłam w Ol.;) No i spacerki poki co krociutkie bo mroz straszny...

Fajnie to on wiosną będzie miał, babcia sobie całymi dniami dłubie w ogródku czy na działce to się powygrzewa Kubuś na słoneczku..:loveu:

• 3 weeks later...
Posted

wobec tylu dziwnych sytuacji z adopcjami psów, z ktorymi nie wiadomo co się stało itp pomyślałam, że Was trochę podbuduje;) mam dobry humor bo już PO sesji:P

byłam przed chwilą u babci. Kubuś akurat był po kąpieli-wygląda na prawde super, siersc ladna(flavitol ciagle jemy;)), nabrał sporo masy-ale nie że tłusty jakiś (no, może na karczku nieco za dużo się zebrało ale poza tym w porządku;)).Ma dużo energii..;) Babcia mówi, że chodzi z nim na górke (widać z daleka jeśli ktoś idzie) to go spuszcza wtedy ze smyczy..że sobie szaleje w śniegu i zawsze wraca jak go zawoła..
W sumie nie wiem..wcześniej mówiłam żeby w ogole nie puszczali a z drugiej strony to typ pieska, który na zawołanie miłym głosem leci galopem, coby nie robił...:roll:

Leciutko go rozpuścili-podobno suchej samej nie rusza dopóki nie dostanie jakiegoś "gratisa" do miseczki;) No i dokarmiają troche ze stołu-ale to też nie że jakieś tam kartofle z obiadu i zlewki, tylko kawałek bułki z masłem, serka, wędliny...;)

Co do zachowania to ponoć problemów żadnych nie ma. Babcia początkowo nie wiedziała jak go oduczyć wchodzenia na piętro (tam ma "sanktuarium czystości" i pieska średnio chce..:P), ale po tym jak się raz zatrzasnął w zimnej łazience na górze i siedział tam 2 godz do powrotu dziadków - już na góre nie chce wchodzić wcale..;) A i mówili że Kuba jakieś dziwne "rytuały" odprawia:P Wyciąga z koszyka po jednej suszonej różyczce i rozkłada je wokół stołu...:diabloti:

Także super Kubuś trafił, dziadkowie o nim w jak najlepszy sposób mówią, no i oczywiście że ładniejszy od moich goldenków, no a od setera mojego chłopaka to już w ogóle:P I że mamy go następnym razem zabrać na wystawę to zgarnie złoto bo jest taki śliczny i kochany i w ogóle..:D

dobra bo się rozpisałam nieco..;) zdjęcia..będą jak wróce do domu (gdynia), pakowałam się w pośpiechu i kabelka nie wziełam;(( a mam kilka fajnych jak sie tuli do babci;)

pozdrawiam

Posted

Super wiesci! My tez dolaczymy sie do gratulacji sesjowej :) No i wstawiaj cioteczka foty, bo bedzie znowu afera, ze nie ma fotek to znaczy ze Kubsterka nam uprowadzono :diabloti:

Posted

Izis1984 napisał(a):
Super wiesci! My tez dolaczymy sie do gratulacji sesjowej :) No i wstawiaj cioteczka foty, bo bedzie znowu afera, ze nie ma fotek to znaczy ze Kubsterka nam uprowadzono :diabloti:

No własnie,a dogorra czuwa i jest bez litosci:diabloti::evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

prosze oto nienajlepsze fotki najładniejszego pieska ze schrona:p

u babci na rękach..uśmiechnięty..;)

na salonach..:P (ten fotel zakryty kocem w prawym górnym rogu to własność Kuby;) )

chwila nieruchomości....

Wygląda jakby wiedział, że zaraz coś ze stołu dostanie? Bo wie;)

I na koniec jeszcze fota na której dobrze widać sylwetkę - sama jestem miło zaskoczona, że go nie utuczyli....:)

to tyle... Kubuś pozdrawia wszystkie ciocie:)