Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 649
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ciotki kto z Was jest na forum szansy? Kotunieczka mnie z kimś pomyliła, ktoś się już wcześniej kontaktował z nią (pewnie o Balbinkę). Mówiła, ze podesłała na forum szansy namiary na osoby z Sierakowic (nick: 'Ewa ika 47' na forum szansy albo też wiola) które mają doświadczenie w wizytach przedadopcyjnych (ona się dopiero uczy).

lecę na forum szansy się zarejestrowac..

Posted

Pinesk@ napisał(a):
Jutro będę w schronisku i zastrzegę że jedzie futrzak do domu i nikomu nie wydawać. Możecie być spokojni :)

Wymiziaj i uściskaj naszą czarną perełkę.

Tobisiu już niedługo będziesz chodził z własną Panią na spacerki, a tymczasem ja zabiorę cię na świeży śnieżek :Dog_run:

Guest mareksy
Posted

Tobi chwyta za serce, trzymam kciuki za tą adopcję :lol:

Posted

Mareksy, będziesz robił wizytę?

[FONT=Times New Roman]ps: Nie mam netu do odwołania, kontakt w nagłych sprawach telefoniczy – telefon w podpisie [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT]

Guest mareksy
Posted

Eeee... ja się na tym nie znam :oops: nie ma nikogo bardziej doświadczonego?

Posted

mareksy napisał(a):
Eeee... ja się na tym nie znam :oops: nie ma nikogo bardziej doświadczonego?

Mareksy, ale ty masz serducho i własne psy i wiesz, czego im trzeba. Dziewczy Cię pokierują na pewno - jeśli nikogo innego nie znajdą, będziesz na wagę złota ;) Nawet zwykła kawa wystarczy, intuicyjnie bedziesz wiedział, czy jest ok ;)

Posted

brazowa1 napisał(a):
Mareksy, ale ty masz serducho i własne psy i wiesz, czego im trzeba. Dziewczy Cię pokierują na pewno - jeśli nikogo innego nie znajdą, będziesz na wagę złota ;) Nawet zwykła kawa wystarczy, intuicyjnie bedziesz wiedział, czy jest ok ;)

Brązowa ma rację! Każdy kto siedzi w tym potrafi zrobić wizytę :)

Guest mareksy
Posted

No dobrze, skoro NataliaJ nie ma nic przeciw temu.... jeśli nie będzie nikogo innego, to pojadę :lol:
Tobiś jest w Tczewie?

Posted

Mareksy tak coś czułam , że Tobiś nie da Ci spokoju :cool3:

:multi::multi::multi:

Bardzo, bardzo Ci dziękujemy !!! :loveu::loveu::loveu:

Tak, Tobiś jest w schronisku w Tczewie.

Posted

brazowa1 napisał(a):

Ja też jak jechałam na swoją pierwszą wizytę to dziewczyny mnie "wyszkoliły" na co zwracać uwagę i o co pytać. Ale tak naprawdę to najwięcej widzi się sercem i oczami, słowa to dopiero później.....

Tobisiu domek coraz bliżej :lol:

Posted

AlfaLS napisał(a):
Ja też jak jechałam na swoją pierwszą wizytę to dziewczyny mnie "wyszkoliły" na co zwracać uwagę i o co pytać. Ale tak naprawdę to najwięcej widzi się sercem i oczami, słowa to dopiero później.....

Przeraża mnie to wszystko. Może wymagane jest też zaświadczenie o dochodach? Co trzeba mieć za szkolenia i wogóle żeby sprawdzić przyszły dom dla psa...? Złych intencji nie mam, sporo już napisałam o sobie, i o warunkach jakie mogę zapewnić psu. Na dodatek tyle proszenia, szukania kogoś aby mnie mógł odwiedzić...

Czekać, denerwować się, stresować pytaniem: czy nadaję się na właściciela psa? kto może to wiedzieć lepiej niż ja sama?

Posted

Natalio nie denerwuj się , takie są procedury na dogo ;)

Ja wiem, że Tobiś będzie miał u Ciebie jak w raju, a mareksy obiecał Cię odwiedzić - to nie będzie żadne przesłuchanie ...

Już niedługo Tobi zamieszka razem z Tobą - nigdzie nie będzie mu lepiej, jestem tego pewna :)

Posted

NataliaJ. napisał(a):
Przeraża mnie to wszystko. Może wymagane jest też zaświadczenie o dochodach? Co trzeba mieć za szkolenia i wogóle żeby sprawdzić przyszły dom dla psa...? Złych intencji nie mam, sporo już napisałam o sobie, i o warunkach jakie mogę zapewnić psu. Na dodatek tyle proszenia, szukania kogoś aby mnie mógł odwiedzić...

Czekać, denerwować się, stresować pytaniem: czy nadaję się na właściciela psa? kto może to wiedzieć lepiej niż ja sama?

Natalio, tak naprawde w takiej wizycie chodzi o to, aby poznać przyszłego właściciela psiaka, zobaczyć gdzie będzie mieszkał (często ludzie obiecuja piękne kojce, a za kojcami leży łańcuch dla psiaka).
Takie mamy procedury, nie możemy ich przeskoczyć :)

Głowa do góry! Lada chwila Tobi będzie juz u Ciebie :)

Posted

NataliaJ. napisał(a):

Spokojnie, Natalia!;) Też to przechodziłem i wspominam bardzo sympatycznie...:lol: W Twoim wypadku zapewne zwykła formalność sprowadzająca się do rozmowy "między nami psiarzami" i do późniejszego rozgłaszania wszem i wobec, do jakich fajnych ludzi trafił Tobiś...;)

Posted

Natalio napiszę tak: jak ktoś ma dobre intencje to nie ma się czego obawiać :lol:
A mnie dziewczyny przeszkoliły przed pierwszą wizyta bo to była specyficzna sytuacja - psiak młody ale po wypadku komunikacyjnym. Wet nawet chciał go uśpić...Całe szczęście, ze dziewczyny poszukały innego weta. Efektem wypadku niestety była amputacja nóżki. A w domu dzieci chodzące do szkoły, mała miejscowość pod Szczecinem. Głównie chodziło o to czy dzieci, ich koledzy ze szkoły i inni ludzie w tej małej miejscowości zaakceptują kalekiego psa... Czy dzieciaki nie będą dokuczały Punciakowi? czy rodzina go wykastruje? czy zdają sobie sprawę z troszkę innej opieki nad kalekim psiakiem? itd....Stąd to specyficzne przygotowanie......
Efekt: psa kochają w Dolicach wszyscy - od młodego do starego, nawet inne zdrowe i piękne psiaki nie maja takiego powodzenia :evil_lol:

Posted

No hej! Jestem wolontariuszką w schronisku w Tczewie i znam Tobinka bardzo dobrze, wspaniała psinka i bardzo się cieszę, że szykuje mu się domek. Też radziłabym, żeby nie przesadzać z tą wizytą przedadopcyjną (szkolenia? to chyba przesada), bo zaczyna to pachnieć biurokracją a to widać zniechęca przyszłą właścicielkę i może przekreślić szansę Tobisia na dom... w końcu dom - to jest to czego ten psiak potrzebuje, bo już dość się nasiedział w zamkniętym kocu. Podziwiam osoby, które decydują się na przygarnięcie psa ze schroniska - w dodatku nie młodego już psa. Kibicuję na szczęśliwe zakończenie i zapewniam, że Tobiś nie zawiedzie... A tak w ogóle to jestem koleżanką Pineski i mam od niej wieści - Pineska nie ma dzisiaj dostępu do neta i będzie dopiero jutro w godzinach popołudniowych na dogo.

Posted

A teraz jeszcze słówko o samej psince - psinka mimo swego wieku jest bardzo wesołym i pogodnym psem. Jak się go trochę zachęci - zaczyna się bawić, co widać po naszych zdjęciach z zabaw na wybiegu w wielostopniowym mrozie. Poza tym to bardzo ułożona psinka, grzeczna, ale skromna, jeśli tak można powiedzieć o piesku:) ale ten pies ma w sobie dużo pokory. Nigdy nie skacze dziko na kojec, gdy podchodzi się ze smyczą, tylko zawsze spokojnie, z nadzieją w oczach patrzy... Bardzo bym się cieszyła, gdyby mu się udało... Trzymam kciuki