Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 218
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja se tu czytam i se myślę, co to za Joanna Izabela ...
Ja sobie w kalendarzyku (małżeńskim ) zanotuję o tej mojej stałej deklaracji, ale gdyby coś mi się zapomniało, to proszę mi tu przez megafon śmiało i głośno ...

W którym momencie miesiąca mamy wpłacać ? Coby ta kwota była łączna i "w kupie" przekazywana na hotel.

Posted

dziekujemy w imieniu Alutki. Teraz czekamy na potwierdzenie lekarza tej
jutrzejszej sterylki. Jeżeli potwierdzi ,to Alutka opuszcza dzisiaj dotychczasowe miejsce swojego pobytu i zaczyna nowy etap swojego życia.

Posted

funia napisał(a):
przyszły wplaty

AGNIESZKA EWA J.-100zł

JOANNA IZABELA W.-130zł MAGDALENA SZ.-20 zł deklaracja za pazdziernik i listopad

Dzieki :multi:

Agnieszka Ewa J. to z Basseciego Mieszka. Buziaki dla Lucyny :loveu:

Posted

Alutka juz jest u mnie!

Jest nieduzym milutkim psiaczkiem,o charakterystycznej WONI zaniedbanego psa.
Na razie zapoznala sie z 3 moimi psicami, bez jakis excesow ze strony moich potworow!

Sterylka jutro ,o godz 10.

Ala przekazala mi juz 150 zł. DZIEKUJE !!

Posted

Tak, przekazałam Lucy na razie 150 zł na sterylkę, czyli 100zł z basseciego mieszka (wpłata od Frogg) i 50 zł od Matrioszki.
Matrioszko czy zgodziłabyś się przekazać resztę kwoty przeznaczonej na zabieg (czyli 50 zł) na opłacenie pobytu w dt?
Gdyby okazało się oczywiście,że lekarz weźmie tylko 150 zł

No, a woń Alutki to będę czuć jeszcze długo...
Biedna psina, teraz musi być już tylko lepiej chociaż jeszcze jutro czeka ją duży stres.

Posted

ona jest cudowna ,mała biedna sunieczka ,zaniedbana strasznie ,gdy sie boi wywraca sie od razu na plecy .

U mnie w aucie wali jak z murzyńskiej chaty po obiedzie....:evil_lol:

Posted

ala123 napisał(a):
Tak, przekazałam Lucy na razie 150 zł na sterylkę, czyli 100zł z basseciego mieszka (wpłata od Frogg) i 50 zł od Matrioszki.
Matrioszko czy zgodziłabyś się przekazać resztę kwoty przeznaczonej na zabieg (czyli 50 zł) na opłacenie pobytu w dt?
Gdyby okazało się oczywiście,że lekarz weźmie tylko 150 zł

No, a woń Alutki to będę czuć jeszcze długo...
Biedna psina, teraz musi być już tylko lepiej chociaż jeszcze jutro czeka ją duży stres.

Pieniądze są do Waszej dyspozycji.

Posted

Teraz relacja z calej nocy i dnia pelnego wrazen!

Alutka nie jest słodkim aniolkiem:evil_lol:
Pokazuje zeby, glownie na moje psy , ktore ja wachaly dosyc nachalnie- to prawda , ale przeciez bez agresji. Alutka na kazda sie wyszczezyla i kłapała zebami...ma skłonosc do straszenia... i nie tylko.
Poczatkowo byla chwile zamknieta w kojcu ,bo chcialam miec zabezpieczenie przy poznawaniu z dziewczynami ,ale niestety...kojec opusciła przełazac po siatce:cool1:.Z łatwoscia zreszta sie po siatce wspina:crazyeye:
Spała w garazu ,z moimi suczkami i byla grzeczna.Przygotowalam dla niej legowisko na kołdrze, nakrylam przescieradlem ,poklepałam reka i...Alutka polozyla sie grzecznie.

Jest bardzo, bardzo zaniedbana-wazy 6,9 kg. Byla bardzo zapchlona, bez przerwy sie drapała wiec obejrzalam ja dokladnie i niestety rojka pcheł:angryy:
Dobrze ze mialam Frontleina,to jej zakropilam .Rano biale przescieradlo wygladalo jakby je ktos posypal makiem:-o, dookola tez lezaly zdechle pchły....

Poczatkowo byla obawa ,ze nie bedzie sterylizowana z powodu zabiedzenia, ale pan Doktor po zbadaniu Alutki i po tym jak znienacka uGRYZLA go w rękę ,zmienil zdanie:evil_lol:
I naprawde była to dobra decyzja , bo okazalo sie ,ze Aletka jest tuz przed cieczką:crazyeye:, macica byla powiekszona i jajniki takze, pradopodobnie za kilka dni mialaby cieczke.
jest tez starsza ma ok 8-9 miesiecy.
Zabieg zniosla bardzo dobrze, ale caly czas jak tylko ja cos zaboli,np. przy przenoszeniu-probuje gryzc, nwet udalo sie jej mnie chwycic za reke.Na szczescie tylko mnie uderzyła zębami.
Mysle ,ze z tym bedzie problem, poniewaz ona nie ostrzega.... nie skomli, nie piszczy -od razu gryzie.
Postanowilam ,ze zatrzymam ja u siebie ok 2 tygodnie ,dopuki nie wydobrzeje i nie doprowadze jej do porzadku.
Sprobuje tez ja troche zsocjalizowac.
Moze zreszta znajdzie domek w tym czasie,kto wie?

Zdjecia pozniej..

Posted

To zdjęcia z wczoraj jak zostawiałyśmy ja u lucy .

No ,no z tego co piszesz Lucynko to niezłe ziółko z niej :crazyeye:
Z tym gryzieniem sie trochę zadumałam:roll:

Posted

Dobrze ,że już po zabiegu, rzeczywiście to była ostatnia chwila.
Ja też jestem zaskoczona tym gryzieniem ale miejmy nadzieję,że to może z powodu stresu, taki odruch obronny.
Lucy jesteś nieoceniona; dzięki wielkie za to co robisz dla suńki.

Posted

[quote name='_Pixia_']Przepraszam za offa.
Proszę o odwiedzenie wątku Łysego Księcia, umieszczenie bannera w podpisie.
Szukam domu tymczasowego, oczywiście również docelowego.
Książę, prosi również o wsparcie na aukcji allegro. Dziękujemy.
Książę, choć nie żebrak, prosi o wsparcie! (812629570) - Aukcje internetowe Allegro

Pchle zapalenie?Wystarczylo go tylko odpchlić:angryy:

Pixia,macie jego watek na Dogo?

A wracajac do Alutki , to suczka ma sie bardzo dobrze:loveu:
Nie zwracala, nie plakala z bolu,tak ,ze nie musialam jej podawac dodatkowo srodkow p/bolowych , rana jest mala i czysta.
juz wczoraj wieczorem dałam jej troche rosołku a dzisiaj zjadla mala miseczke rosolku z kluseczkami.
Ale nie lubi klusek!!
Wybierala po jednej,w koncu zjadla ,ale tak na przymus ,raczej z glodu.
Bede gotowac ryz do tego rosołu i zobaczymy;)