asiak_kasia Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 [quote name='FredziaFredzia']O, Kasia nawet jest u nas! Patologia! :loveu: Tak, maltańczyk był biały, ale namiot czerwony a słońce mocno świeciło i tak wyszło. Myślę, że za dużo by na wystawie różowy nie ugrał. :lol: Dzięki Sonka, Ala oglądaj do woli.[/QUOTE] No przyszłam narobić syfu i u Ciebie :loveu::diabloti: Quote
FredziaFredzia Posted July 3, 2013 Author Posted July 3, 2013 W porządku, Twoje grzeczne i posłuszne pieski to wynagrodzą. :diabloti: Chciałam Wam przypomnieć o tym, żeby uważać na upały i przegrzanie u psów! Szczególnie u psów z krótszą kufą... Ledwo dzisiaj zdążyłam dowieźć Franka do lecznicy, walczył o życie - był już siny cały, zaśliniony i oglucony... Ale szybka akcja lekarzy, narkoza, został zaintubowany i udało im się go wychłodzić. Przed chwilą go przywiozłam do domu z powrotem i po narkozie dochodzi do siebie. Oby nigdy więcej coś takiego nam się nie trafiło. Quote
Saththa Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 O Matko!!!! Dobrze ze tak szybko się udało mu pomóc i uratować. Fredzia znasz kogoś w szczecinie z grupa krwi 0 Rh -?? W szpitalu na Unii Lubelskiej umiera dziecko. a w stacji krwiodawstwa nie mają. Ludzie szukają po znajomych znajomych bo dostałam sms. Quote
Alicja Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 [quote name='FredziaFredzia']W porządku, Twoje grzeczne i posłuszne pieski to wynagrodzą. :diabloti: Chciałam Wam przypomnieć o tym, żeby uważać na upały i przegrzanie u psów! Szczególnie u psów z krótszą kufą... Ledwo dzisiaj zdążyłam dowieźć Franka do lecznicy, walczył o życie - był już siny cały, zaśliniony i oglucony... Ale szybka akcja lekarzy, narkoza, został zaintubowany i udało im się go wychłodzić. Przed chwilą go przywiozłam do domu z powrotem i po narkozie dochodzi do siebie. Oby nigdy więcej coś takiego nam się nie trafiło.[/QUOTE] współczuję .... przeżyłam to z Harleyem , bokserem , i o ironio udaru dostał będąc w cieniu , nad rzeką , tak promieniowanie cieplne szło od wody że chłopak nam dostał takiego ataku jak przy padaczce , potem zaczął sie ślinić , siniec , do weta daleko , schladzaliśmy go , masowaliśmy serducho i jak ,,wrócił ,, dopiero do weta , dostał zastrzyki i po obserwacji pojechaliśmy do domu ale co starchu było to sama już wiesz ...nie ma z upałami żartów , dlatego ich nie lubię Quote
monia&nero Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 [quote name='FredziaFredzia']W porządku, Twoje grzeczne i posłuszne pieski to wynagrodzą. :diabloti: Chciałam Wam przypomnieć o tym, żeby uważać na upały i przegrzanie u psów! Szczególnie u psów z krótszą kufą... Ledwo dzisiaj zdążyłam dowieźć Franka do lecznicy, walczył o życie - był już siny cały, zaśliniony i oglucony... Ale szybka akcja lekarzy, narkoza, został zaintubowany i udało im się go wychłodzić. Przed chwilą go przywiozłam do domu z powrotem i po narkozie dochodzi do siebie. Oby nigdy więcej coś takiego nam się nie trafiło.[/QUOTE] o kurcze ! ja to dobrze że już z Frankiem lepiej!!! a to się stało podczas zwykłego spaceru? Głaski dla Franka [quote name='Alicja']współczuję .... przeżyłam to z Harleyem , bokserem , i o ironio udaru dostał będąc w cieniu , nad rzeką , tak promieniowanie cieplne szło od wody że chłopak nam dostał takiego ataku jak przy padaczce , potem zaczął sie ślinić , siniec , do weta daleko , schladzaliśmy go , masowaliśmy serducho i jak ,,wrócił ,, dopiero do weta , dostał zastrzyki i po obserwacji pojechaliśmy do domu ale co starchu było to sama już wiesz ...nie ma z upałami żartów , dlatego ich nie lubię[/QUOTE] nie przypuszczałabym że w cieniu nad wodą psiak też może się przegrzać:shake: ja wogóle za latem nie przepadam a tym bardziej za upałami... Quote
FredziaFredzia Posted July 3, 2013 Author Posted July 3, 2013 Sandra, mam nadzieję że pomogłam. Ala, nikomu szczerze nie życzę nigdy takiego przeżycia. Nawet w cieniu?! Masakra! Monia, nie na spacerze, wracałam z nim samochodem (z klimatyzacją, mi było chłodno nawet) jak zwykle ze Szczecina i 10 minut przed Nowogardem zaczął się dusić... Może się jeszcze czymś zestresował, nie wiem. Zazwyczaj normalnie jeździliśmy. Pani doktor powiedziała, że przegrzał się i dodatkowo krtań mu napuchła i nie mógł złapać powietrza. Żeby trochę rozładować atmosferę, wrzucam zdjęcie Erisa na BISach które dzisiaj znalazłam! :) [IMG]http://images36.fotosik.pl/525/26dbd9a44a808f3egen.jpg[/IMG] Quote
Saththa Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Pewnie, ze tak! A TZ nie wierzył w magie FB :razz: Zesz kurde przegrzał Ci się w aucie?? z klimą?? Coście robili zanim wsiedliscie do tego auta? Masakra. Quote
monia&nero Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 [quote name='FredziaFredzia']Sandra, mam nadzieję że pomogłam. Ala, nikomu szczerze nie życzę nigdy takiego przeżycia. Nawet w cieniu?! Masakra! Monia, nie na spacerze, wracałam z nim samochodem (z klimatyzacją, mi było chłodno nawet) jak zwykle ze Szczecina i 10 minut przed Nowogardem zaczął się dusić... Może się jeszcze czymś zestresował, nie wiem. Zazwyczaj normalnie jeździliśmy. Pani doktor powiedziała, że przegrzał się i dodatkowo krtań mu napuchła i nie mógł złapać powietrza. Żeby trochę rozładować atmosferę, wrzucam zdjęcie Erisa na BISach które dzisiaj znalazłam! :) [IMG]http://images36.fotosik.pl/525/26dbd9a44a808f3egen.jpg[/IMG][/QUOTE] o ja nie mogę! Myślałam że jak mam w aucie klimę to psiaki są bezpieczne...Uściskaj mocno Frania od nas! Eris prezentuje się wspaniale!!! Quote
Alicja Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Dziewczyny , bo udaru dostaje się nie od samych promienia od temperatury i tak samo dostać można siedząc w cieniu w 40 stopniach jak i w słońcu przy 30 ...niestety . Zresztą sama też miałam , będąc nad morzem , miałam wtedy 9 lat , ale pamiętam to do dzisiaj , nikomu nie życzę , z tym że człowiek inaczej przechodzi . Klasa elegant :cool2: [url]http://images36.fotosik.pl/525/26dbd9a44a808f3egen.jpg[/url] Quote
FredziaFredzia Posted July 7, 2013 Author Posted July 7, 2013 Franeczek już w porządku się czuje, oprócz wygolonej łapki po wenflonie nic nie widać, że miał taką "przygodę". Za to Eris... Eris coraz bardziej mnie zaskakuje! Dzisiaj na wystawie krajowej w Gorzowie [B][COLOR=#ff0000]ocena dosk., lok. I, Najlepszy Weteran w Rasie, Zwycięzca Rasy i III Best In Show VETERANS![/COLOR] [/B][IMG]http://images48.fotosik.pl/746/190729c36701b473gen.jpg[/IMG] Powiedzcie mi tylko, co mam zrobić jeśli nie mam karty oceny a jej potrzebuję? Bo zostawiłam na stoliku w ringu przygotowawczym i ktoś wziął... Do końca prawie byłam i podchodziłam co chwilę do sekretariatu, ale nikt nie przyniósł nie odniósł - może się pomylił i wziął bo myślał że jego...? Quote
Alicja Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Gratki dla Eriska :cool2: co do karty , nie pomogę , nie znam się :( Quote
FredziaFredzia Posted July 8, 2013 Author Posted July 8, 2013 Dziękować :loveu: A Eris dzisiaj ma dziewiąte urodziny! Oby mycha była ze mną jak najdłużej! :BIG: Quote
monia&nero Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 :smilecol::smilecol::smilecol::smilecol::new-bday::new-bday::new-bday::new-bday::new-bday: Erisku najlepszego! Dużo zdrówka, smaczków, zabawek i wielu wspólnych lat z Pańcią i Prezesem :) Quote
asiak_kasia Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 9 lat piękny wiek, co najmniej kolejnych 9 kolejnych ;) Quote
Kaaasia Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 [URL]http://images43.fotosik.pl/1866/fca26a8ae424a000gen.jpg[/URL] Fajne uśmiechnięte psiałki :smile: Sto lat dla Erisa :BIG: Quote
phase Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Wszystkiego naj naj!!! Oby jeszcze kolejnych, zdrowych, wspólnych 9 lat! Quote
Okamia Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 I my do Was dotarliśmy :evil_lol: Wszystkiego najlepszego dla Erisa - widzę że to równolatek Kelly mojej tyle że ona z października ;) Quote
Martens Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 [url]http://images36.fotosik.pl/525/26dbd9a44a808f3egen.jpg[/url] Gratulacje :) Nie ma to jak starsze psy w świetnej formie, z uśmiechniętymi pycholami ;) I wszystkiego najlepszego :) A przeżyć z Franiem współczuję; mi ostatnio Cyc się przegrzał trochę w drodze na działkę, charczał przy dyszeniu jak piła motorowa, ale wsadziłam go w cień i obłożyłam mokrym ręcznikiem, i pomogło szybko... A staffik przecież nie ma takiego krótkiego pyska :roll: i w życiu bym nie pomyślała, że pies może dostać udaru w samochodzie z klimą; przecież tam można latem nawet zmarznąć :-o Quote
FredziaFredzia Posted July 10, 2013 Author Posted July 10, 2013 Dziękujemy bardzo za życzenia! :loveu: Okamia, to już mam chyba cały patologiczny zestaw! Martens, też bym nie pomyślała, trochę się boję teraz z nim jeździć samochodem, póki co robimy tylko krótkie dystanse, że tak powiem - jak musimy. Teraz jak jeżdżę do pracy to ich nie zabieram, zostają z moimi rodzicami na noc. Staffik też ma krótki w sumie, ale nie aż tak jak buldożek. Oby się to nikomu nie zdarzyło już :) Quote
monia&nero Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 [quote name='FredziaFredzia']Dzięki Monia! Ala, mam sporo nowych fotek, ale nie chciało mi się ich wstawiać... Leniem jestem ostatnio. Ale mam niespodziankę! Mój robal na wczorajszej wystawie w Drzonkowie - doskonała, lok. III :) Zestresował mi się mocno, to chyba kwestia hali bo jak tylko z niej wychodziliśmy to pełen relaks. [IMG]http://images43.fotosik.pl/1755/f11ec990463455c6gen.jpg[/IMG][/QUOTE] [quote name='FredziaFredzia']Dziękujemy bardzo za życzenia! :loveu: Okamia, to już mam chyba cały patologiczny zestaw! Martens, też bym nie pomyślała, trochę się boję teraz z nim jeździć samochodem, póki co robimy tylko krótkie dystanse, że tak powiem - jak musimy. Teraz jak jeżdżę do pracy to ich nie zabieram, zostają z moimi rodzicami na noc. Staffik też ma krótki w sumie, ale nie aż tak jak buldożek. Oby się to nikomu nie zdarzyło już :)[/QUOTE] Gratulacje dla Prezesa :) jak onsie czuje? Juz dobrze? Quote
zaba14 Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 Biedny Franuś... :( ja dziś po wycieczce i przed powrotem do domu, zmoczyłam psa na parkingu, wywietrzyłam na tyle na ile sie dało samochód i zmoczyłam ręcznik aby suka na nim leżała... nawet jedna babka pytała czy chce więcej wody... chciała odstąpić swoją butelkę :) ale w samochodzie pies przestał dyszeć jak wariat :) Quote
Iza. Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 Co do karty ocen, napisz do oddziału, oni musza mieć kopie ;) Quote
Recommended Posts