Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 1 month later...
Posted

No w końcu się zebrałam żeby wstawić parę zdjęć. :)

Pierwsze fotki będą z końca lipca, kiedy to odwiedził nas młody labrador Negro.

To zdjęcie jest robione z daleka, ale coś tam widać. ;)

Także Eris po tej wizycie był zmęczony strasznie... Nie mówiąc już o spacerach, które ostatnio są w towarzystwie właśnie tego pełnego energii czarnego diabła. :evil_lol:

Posted

Wczoraj około 16 wybraliśmy się nad morze korzystając z pięknej pogody. Było idealnie, nie za gorąco, ludzi praktycznie wcale. Mieliśmy większość plaży dla siebie, ale Eris i tak wolał wykopać sobie dołek i się tam położyć (chłodniejszy piasek), koło koca Pani. :roll: Oczywiście piachem sypał na prawo i lewo, w pełnym pasji kopaniu, nie oszczędzając wspomnianego wyżej kocyka. :diabloti:

"Troszkę" ośliniony byłem po tym kopaniu.

Zmęczyłem się pilnowaniem co się dzieje wokół. Niezbyt wygodnie, ale sam sobie wykopałem to teraz muszę leżeć. :lol:

A tak poza tematem zdjęciowym - w październiku przeprowadzam się z Erisem do Szczecina. Nie za bardzo znam tamte tereny spacerowe, więc bardzo chętnie przyłączę się do spacerów szczecińskich! :cool3:

Posted

lirael napisał(a):

Dziękuję, cieszę że się podoba. :lol:

Ania! napisał(a):
[FONT=Comic Sans MS]Fajniutki labek :lol:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Zazdroszę tych spacerów po plaży. Ale słodko wygląda tak leżąc :loveu:[/FONT]

Na spacery po plaży zapraszamy na pomorze! :cool3:

Asiaczek napisał(a):
Hahaha, faktycznie mina niezbyt zadowolona...
http://psiarze.com/images/1244040338/1_780/86299986.jpg
Pzdr.

On często robi takie miny, także jak jeszcze jakąś złapię na fotce to specjalnie dla Ciebie będzie. :lol:

mimi_91 napisał(a):

Dziękuję. ;)

Posted

Mamy problem, Eris od czasu do czasu kulał ostatnio na prawą przednią nóżkę. Dzisiaj byliśmy w lecznicy, zrobiliśmy zdjęcia obu po kolei, od góry i... No niby nic nie wykazało, ale coś z nadgarstkami jest nie tak, są osłabione. :lookarou: Dostaliśmy leki przeciwbólowe i Artro'husse, zobaczymy. :-(
Ogólnie Eris dostał "śpiocha" i jest jeszcze trochę przymulony, myślę że jeszcze mu to zajmie zanim dojdzie do siebie całkiem.

Posted

FredziaFredzia napisał(a):
A tak poza tematem zdjęciowym - w październiku przeprowadzam się z Erisem do Szczecina. Nie za bardzo znam tamte tereny spacerowe, więc bardzo chętnie przyłączę się do spacerów szczecińskich! :cool3:

nie ma sprawy ze spacerami tylko mój Czort to taki bojcidusza :) no ale pomalutku się socjalizuje ale to baaaardzo pomału. Ale nadrobi za niego Lalek bo ten po przeciwieństwo Czorcisława. Trzymam kciuki za Erisa.

Posted

mimi_91 napisał(a):
Niech szybciutko Eris zdrowieje i nie martwi Pani ;)

Przesyłam delikatne drapki dla biedaczka ;)

Dziękujemy, podrapany. :loveu:

Asiaczek napisał(a):
Wiesz, ostatnio było i chyba nadal jest sporo wilgoci w powietrzu. Może to przez tę wilgoć...?
Duzo zdrowia dla Białaska:)

Pzd.r

Może... Narazie podajemy leki, dzisiaj już w ogóle nie utykał, czekam na poprawę. Dziękujemy :)

sylwiaskalska napisał(a):
nie ma sprawy ze spacerami tylko mój Czort to taki bojcidusza :) no ale pomalutku się socjalizuje ale to baaaardzo pomału. Ale nadrobi za niego Lalek bo ten po przeciwieństwo Czorcisława. Trzymam kciuki za Erisa.

Kciuki się przydadzą, a ja jak już się przeprowadzę to się będę odzywać, czy tutaj, czy u Ciebie na wątku, co? ;)

Eris dzisiaj już nie kulał, ale to też nie było tak że cały czas miał problem, po prostu czasem, a ja wolałam sprawdzić. Artro'husse bierzemy cały czas, nawet po zakończeniu przeciwbólówek które mamy brać przez tydzień, więc mam nadzieję, że w ogóle problem minie. :shake: ;)

Posted

kurcze ja tez widze u mojego Borysa klopot z jednym nadgarstkiem.... ale tylko wtedy jak sie przeforsuje, na przyklad za bardzo poszaleje z pileczka. Wtedy po odpoczynku, po spaniu jak wstaje to troszke kuleje na jedna lapke. Obmacalam i Borys mowi ze wlasnie nadgarstek boli. A jaki wielkoscia jest Eris, czy jest duzym samcem, jak z waga jego?

Posted

No kurde Borys tez jest wlasnie duzy i byl ciezki, tez prawie 30 kg. Ale go odchudzilam radykalnie, i teraz wazy 25 kg i jest lepiej. Moze Erisek tez powinien troszke schudnac? Czuc mu zeberka i kregoslup? Jak zlapiesz skore nad kregoslupem za zebrami to powinien miec miedzu twoimi palcami jakis centymetr tluszczu w faldzie skory. Lepiej jednak pies chudy niz zapasiony, sama widze po Borysie. Nawet na wystawach o wiele lepiej sie rusza a na spacerach nigdy nie chodzi tylko zawsze truchta.

Posted

lolka75 napisał(a):
No kurde Borys tez jest wlasnie duzy i byl ciezki, tez prawie 30 kg. Ale go odchudzilam radykalnie, i teraz wazy 25 kg i jest lepiej. Moze Erisek tez powinien troszke schudnac? Czuc mu zeberka i kregoslup? Jak zlapiesz skore nad kregoslupem za zebrami to powinien miec miedzu twoimi palcami jakis centymetr tluszczu w faldzie skory. Lepiej jednak pies chudy niz zapasiony, sama widze po Borysie. Nawet na wystawach o wiele lepiej sie rusza a na spacerach nigdy nie chodzi tylko zawsze truchta.

Czuć mu żebra, wszystko jest ok. A już wcześniej musiałam go odchudzać, bo moja rodzina się przełamywała jak żebrał. Teraz już nauczona że NIE WOLNO tego robić, no i Eris dochodzi do swojej wagi, którą powinien mieć. :) Ale w każdym razie w poniedziałek znowu będę u weta, zobaczymy jaką ma dokładną wagę... Może go jeszcze odchudzę.

Zuza i Noddy napisał(a):
Wpadam do was z rewizytą i obiecuje bywać często.
Świetnie taki czarno-biały duecik wygląda.
Erisek to śliczny biały niedźwiadek.

Dziękujemy, zapraszamy! ;)

CarolineS napisał(a):
Witamy i życzymy powodzenia z tą kulejącą łapką.
Erisek śliczny jest ;* Miaizanko od nas proszę ; )

Mizianko było, witamy, dziękujemy! :loveu:

Posted

No i ja tez wpadłam z rewizytą ;) Jakimś dziwnym niedopatrzeniem dopiero dziś zorientowałam się, że do futra zawitał ktoś nowy... Jakoś mi umknęło miedzy postami...:-(

Ale nie ważne to teraz nie ważne :)

Ahhh ileż białego futra :loveu: I wiem pewnie wstyd się prznac ale w końcu dowiedziałam się co to za rasa :oops: Zawsze widząc przedstawicieli tej rasy sie zastanawiałam a teraz już wiem :multi:
Piękny psiur a jaki biały. Jak dajesz rade z utrzymaniem w czystości takiego białaska?
oglądając zdjęcia na śniegu zwłaszcza z koleżanką dopiero po chwili dochodziło do mnie"kurde co to to różowe?" A to język był :cool3: Jak mi powiedzieli na szkoleniu za czasów śniegu: aż po oczach razi. U Ciebie trzeba się doszukiwać :evil_lol::evil_lol:
mam nadzieję, że z nadgarstkiem się unormuje i rozejdzie po kościach... Bo przecież nie może być inaczej :)
Co do zamieszkania w szczecinie: wnioskując po maturze tegorocznej na studia? I piesa zabierasz? No musze przyznać, że to pierwszy taki przypadek jaki "znam" :razz: I Ja bym bardzo chciała zapraszam na wybieg ja koniecznie muszę zanurzyć palce w to futerko :cool3:
Hmm właśnie doszłam do wniosku, że przy pierwszych postach u kogoś w galerii cierpię na słowotok... Ale to się zmieni, na pewno :diabloti:

Posted

Saththa napisał(a):

Piękny psiur a jaki biały. Jak dajesz rade z utrzymaniem w czystości takiego białaska?
Co do zamieszkania w szczecinie: wnioskując po maturze tegorocznej na studia? I piesa zabierasz? No musze przyznać, że to pierwszy taki przypadek jaki "znam" :razz: I Ja bym bardzo chciała zapraszam na wybieg ja koniecznie muszę zanurzyć palce w to futerko :cool3:
Hmm właśnie doszłam do wniosku, że przy pierwszych postach u kogoś w galerii cierpię na słowotok... Ale to się zmieni, na pewno :diabloti:

Niech się nie zmienia, miło mi się czyta. :lol: Na studia, dokładnie. Od początku kiedy tylko Eris trafił do mnie było z rodzicami ustalane, że on nie zostaje w domu, tylko na studia go zabieram ze sobą, gdziekolwiek by to nie było.
A co do zanurzania palców w futerko - Eris byłby bardzo zadowolony. :razz:

Co do łapki, już mi pies nie kuleje, może to zasługa środków przeciwbólowych. W każdym bądź razie i ja i on jesteśmy z tego powodu szczęśliwi, mam nadzieję że i po odstawieniu ich nie będzie już problemu z nadgarstkiem. :)

Już, już, mogę biegać?

Brudny pies to szczęśliwy pies!

Już trochę odpocząłem i wytarłem się w trawie.

Posted

śliczny biały puszek :loveu:

Fajne masz, że możesz wziąć ze sobą Eriska;)
Moja mama nawet nie chciała słyszeć o tym, że fajnie by było jak bym mogła jedną z moich dziewczyn wziąć ze sobą:shake: Od razu ma setki powodów aby się nie zgodzić i muszę przyznać, że niestety ale po części ma racje:roll:
Strasznie bym chciała mieć psa w mieszkaniu już teraz, ale raczej nie mam na to warunków puki co, więc zostaje mi częste odwiedzanie domku:evil_lol: