Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 778
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piękne zdjęcia! Aż mnie zatkało z wrażenia. No po prostu bajka, a Simona w ogóle wygląda jak najprawdziwsza rasowa owczarka. Przyjemnie popatrzeć, że ten chłopczyk może się czuć przy niej tak ufnie i bezpiecznie. Super!!!
A dlaczego Simonka rozrabia, co takiego robi?

Posted

Wiesz Ronja, ja jak kiedyś oddawałam tymczas, to najpierw się cieszyłam, że ma dom. A potem jak przyjechałam na wizytę i pies się ucieszył na chwilę i pognał do swojej nowej pani, to poczułam w sercu oprócz radości, ukłucie. Ależ człowiek bywa przewrotny. :)

• 1 month later...
Posted

Mam wieści od Simonki:
Witam!
Simonka od gwiazdorka dostałą kosteczkę do gryzienia.
Jest o niebo lepiej w jej zachowaniu co do mojej rodziny i innych ludzi-jest dużo śmielsza, ale niestety dalej gryzie buty. Zastanawiam się jak Simona mogła mieszkać z innymi psami u Państwa? Przecież ona dostaje paraliż jak mija na spacerze innego psa. Bardzo się boi.
Poza tym biega jak szalona, jest szczęśliwa i zwariowana. Jak chce żeby ją wpuścić do domu, to staje pod oknem i szczeka i odwrotnie, jak chce wyjść z domu albo pragnie towarzystwa, to też stanie pod drzwiami i szczeka spryciula.
Pozdrawiam!

Trochę mnie dziwi strach Simony przed innymi psami, bo u nas zawsze uwielbiała psie towarzystwo. Myslę, że pani sama nieświadomie utrwala strach Simony przed psami - co zresztą jej napisałam i wysłałam kilka zdjęć z radosnych zabaw Simbi z Polem, Wisienką i Jurandem.

Posted

Umówiłam się z Dorotą na spotkanie po nowym roku, przeczytałam o lęku Simonki do innych psów i myślę sobie, że na następne spotkanie mogłabym wziąć mojego psa, moja sunia jest bardzo chętna do zabaw, udało jej się nawet przełamać niechęć 2 różnych psiaków do innych przedstawicieli sierściuchów, mogłabym spróbować i Simonką :cool3: co Wy o tym myślicie?

Posted

agaton85 napisał(a):
Umówiłam się z Dorotą na spotkanie po nowym roku, przeczytałam o lęku Simonki do innych psów i myślę sobie, że na następne spotkanie mogłabym wziąć mojego psa, moja sunia jest bardzo chętna do zabaw, udało jej się nawet przełamać niechęć 2 różnych psiaków do innych przedstawicieli sierściuchów, mogłabym spróbować i Simonką :cool3: co Wy o tym myślicie?

super, miałam Cię o to prosić po świętach. Simona nigdy nie bała się innych psów - bawiła się z takimi 20kg i takim 45kg - wielkość, kolor, płeć nie robiły jej różnicy.

• 4 weeks later...
Posted

Witajcie, udało mi się zgrać w końcu z Dorotką i jutro jadę do Simonki w odwiedziny :) będą zdjęcia, już akumulatorki ładuję :cool3: także jeszcze trochę cierpliwości i dowiecie się co nowego u ślicznotki :eviltong:

Posted

Jestem już po odwiedzinach u Simonki, ona jest cudowna :loveu: strasznie się cieszę, że mogłam ją poznać, a więc tak..rzeczywiście Simonka ma pewne lęki na spacerach do innych psów, hmm nie mam pojęcia czym może to być spowodowane. Omówiłyśmy się z Dorotką, że następnym razem przyjadę z moją sunią, teraz jej nie brałam, bo sama najpierw musiałam poznać Simonkę. Poza tym nie ma z nią żadnych problemów. Sunia jest szczęśliwa i widać, że strasznie kocha swoją panią, byłyśmy na spacerku, a potem Simonka czmychnęła do pokoju najmłodszego pana i tyle, co ją widziałam :eviltong: co jakiś czas tylko wpadała sprawdzić co się dzieje w innej części domu. Dlatego zdjęcia są tylko ze spaceru. Moje podsumowanie wizyty: Simonka lepiej trafić nie mogła :oops: Swoją drogą, Dorota ma świetnego synka-ekologa, który na spacerze zbierał śmieci i wrzucał do kosza, bo przecież śmiecić nie można :angryy:;) Kilka fotek które udało mi się zrobić pani Simonie (jak to mówi Dorota :lol:)

Posted

Ronja- widziałaś???? Popatrz, to nasza wspólna Simonka...
Napatrzeć się nie mogę....
Pani Simona- no, kto by pomyślał,że to tak się pięknie skończy???
Agaton-wielkie dzięki ..Dzięki Tobie również Simonka trafiła do wspaniałego domu..

Posted

umknęło mi- Agaton, "pani Simona" to od nas wyszło. ja na nią śpiewnie tak wołałam i pani Dorota na moją prośbę też tak wołała. fajnie:)
a kiedy następna wizyta z Twoim psem? a może Simonce przydałoby się małe szkolenie, co by jej te lęki wyrzucić z głowy? tym bardziej, ze u nas uwielbiała towarzystwo innych psiaków

Posted

A to przepraszam nie wiedziałam :oops:
Ciężko jest zgrać mi się z Dorotą, bo w tygodniu nie ma szans, weekendy też niektóre wypadają, ale mam nadzieję, że już wkrótce, a kiedy Simonka nabierze zaufania do innych psów, możemy spotkać się w większym gronie ( w BDG organizujemy małe spotkania owczarkowe )

• 8 months later...
Posted

Dostalam dziś maila od pani Simonkowej i zdjęcia:)
Witam Pani Marto,
w październiku mija rok od kiedy przywiozłam Simonę do Bydgoszczy. Psiunia czuje się u nas dobrze, wciąż jednak chowamy buty:)
Jest wesoła, nauczyła się pewnych standardów (godziny wychodzenia, karmienia, naszego powrotu z pracy itp.) Wiemy już jak zachęcać ją do obcowania z innymi psami. Wciąż jest bardzo karna. Wysyłam kilka zdjęć. Pomyślałam, że pewnie się Pani ucieszy.
Pozdrawiamy serdecznie.
Dorota, Maciej i Kubuś.

śliczna, prawda? nie poznałabym jej