gusia0106 Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 [quote name='Soema']I to niby ja w szczegóły wnikam?:mad: jak wcale, jak nie warczy?:niewiem:[/QUOTE] Nie warczy, ale też nie siada i nie przychodzi wołany ;) Wiecie jakich dzisiaj mieliśmy super gości? Możecie nam zazdrościć, zaraz wkleję zdjęcia. Była też Ada nasza kochana i: - potwierdziła jednak moje zdanie, że siusiak ładny nie jest i jej też się nie podoba, tak jak mi się nie podoba - kazała smarować maścią nagietkową, na razie bez antybiotyku - jeśli powróci wysięk takiej brzydkiej wydzieliny jaki był, trzeba będzie zrobić posiew - zadała mi trudne pytanie;) - A Ty jesteś pewna, że on miał wycięte oba jądra? Z lekka zdębiałam ;) Ale pytanie wzięło się stąd, że Marlej jest wciąż baaaaaaaaaaardzo mocno pobudzony erotycznie. Kastracja była 6 tygodni temu i od 2 tygodni nie powinno być śladu po pobudzeniu. Urodziło się więc pytanie, czy Marlej aby nie jest wnętrem. Jego agresja też mogłab na to wskazywać. Mam się upewnić u lekarza, czy aby na pewno jądra wycięte miał dwa - poprawiła mu się sierść po kąpieli i lepiej wygląda dermatologicznie - wprowadzamy sugerowane przez Piotra leki na poprawę nastroju - zaczynamy od małej daweczki i będziemy zwiększać - wciąż możemy liczyć na konsultacje wet w cyberprzestrzeni ;) Nie wzięła od nas ani grosza.... Quote
3 x Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 [quote name='gusia0106']Nie warczy, ale też nie siada i nie przychodzi wołany ;) [/QUOTE] czyli zupełnie normalny pies ma swoje zdanie ;) michu jak się zawącha to głuchnie ;) a polecanie nadinterpretuje np uczyłam go leżeć, ma 10 lat wiec juz pora się naumieć ;) no były smaki za każde położenie się więc ja potem siad albo łapa a michas co ? michaś robil piękne leżeć ;) czyli nadinterpretował ;) czekamy na zdjęcia Marleja ;) Quote
gusia0106 Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 [quote name='Soema']Fajna ta Ada.....[/QUOTE] Boska! Jak sobie pomyślę, że nie będzie już wetem do mnie ściska Takich mieliśmy gości fajnych :) [IMG]http://img32.imageshack.us/img32/6435/dsc01652oh.jpg[/IMG] [IMG]http://img40.imageshack.us/img40/6905/dsc01654ca.jpg[/IMG] [IMG]http://img695.imageshack.us/img695/5121/dsc01656na.jpg[/IMG] [IMG]http://img685.imageshack.us/img685/1564/dsc01657f.jpg[/IMG] [IMG]http://img37.imageshack.us/img37/5527/dsc01659wq.jpg[/IMG] Quote
gusia0106 Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 [quote name='Greven']Podnieca mnie ten dywan.[/QUOTE] To zapraszamy w odwiedziny. Dam Ci się potarzać ;) Quote
ronja Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Didi i ja dziękujemy Gusi i Marlejowi za gościnę, a dr Adzie za konsultację neurologiczną. Marlej nie był nami specjalnie zainteresowany. Gdyby mógł, prysnąłby do sypialni. Marlej jest ślicznym psem, o wiele ładniej wygląda na żywo, ma coś takiego w oczach, że czulam respekt:evil_lol: Quote
gusia0106 Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 [quote name='ronja']Didi i ja dziękujemy Gusi i Marlejowi za gościnę, a dr Adzie za konsultację neurologiczną. Marlej nie był nami specjalnie zainteresowany. Gdyby mógł, prysnąłby do sypialni. Marlej jest ślicznym psem, o wiele ładniej wygląda na żywo, ma coś takiego w oczach, że czulam respekt:evil_lol:[/QUOTE] Zapraszamy Was częściej! :) Quote
ronja Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Didi się podobało, bo wyjść nie chciała... Smakowały jej bardzo Gusiowe ciasteczka, które i Marlej zajadał z apetytem Quote
gusia0106 Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 A ten Łoś, zamiast się cieszyć i docenić obecność Książniczki Didi wolał spać. Phi. I za smakołyki jeszcze raz bardzo dziękujemy Quote
Greven Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 [quote name='gusia0106']To zapraszamy w odwiedziny. Dam Ci się potarzać [/QUOTE] Tak, tak! Tarzanie się po Twoim dywanie jest spełnieniem moich utajonych perwesji :lol: Quote
gusia0106 Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 [quote name='Greven']Tak, tak! Tarzanie się po Twoim dywanie jest spełnieniem moich utajonych perwesji :lol:[/QUOTE] :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
3 x Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Fajnie że spał gorzej jakby mu coś odwaliło i zaczął warczec Quote
gusia0106 Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 [quote name='3 x']Fajnie że spał gorzej jakby mu coś odwaliło i zaczął warczec[/QUOTE] Warczał :diabloti: Jak Didi w jego mniemaniu podchodziła za blisko Quote
jola_li Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 [quote name='gusia0106']A ten Łoś, zamiast się cieszyć i docenić obecność Książniczki Didi wolał spać. Phi. [/QUOTE] E tam, od razu "phi" ;-)! A cieszyć się, że przyjął kulturalnie? Zaprosił na dywan? Że nie nawarczał? To nie łaska ;-)? A że był tak wyluzowany, że spokojnie usnął, to nie łaska docenić ;-)??? Przy tak wysoko postawionej poprzeczce można popaść w nieuleczalne komplesy ;-). Phi! Quote
3 x Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 ech, marlej uspokój sie już z tymn warczeniem ... Quote
gusia0106 Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 [quote name='3 x']ech, marlej uspokój sie już z tymn warczeniem ...[/QUOTE] Na Ronję nie nawarczał, na Adę i na mnie więc zaliczam to jako postęp;) Quote
jola_li Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 [quote name='gusia0106']Warczał :diabloti: Jak Didi w jego mniemaniu podchodziła za blisko[/QUOTE] Hmmm..... No.... ten tego..... (Marlej, trzeba było mi dać cynk to bym inaczej to rozegrała).... ;-) Quote
gusia0106 Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 [quote name='jola_li']Hmmm..... No.... ten tego..... (Marlej, trzeba było mi dać cynk to bym inaczej to rozegrała).... ;-)[/QUOTE] Phi :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
3 x Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 [quote name='Greven']Tak, tak! Tarzanie się po Twoim dywanie jest spełnieniem moich utajonych perwesji :lol:[/QUOTE] nie tylko twoich tyle ze inni mieli od razu odtajnione :D Quote
ronja Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 jak mu obca baba (Didi) przed nosem łaziła i węszyła nochalem w dywanie i obudzila go, to warknął, ale nie jakoś specjalnie.myslę, że reakcja była adekwatna do sytuacji. fajny Marlej, tylko strasznie wielki:) Quote
Asior Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 [quote name='Greven']Ja przez miesiąc testowałam na moich pitbullkach gotowane, bo jedna ma alergię na roztocza. Ryż, mięsko maksymalnie ekologiczne, jajka tylko "zerówki" i marchew z gospodarstwa, gdzie nie sypią, nie nawożą, biały ser z "wyższej półki"...[/QUOTE] :crazyeye::crazyeye::crazyeye: moje dzieci nawet tak nie jadają..... :roll: [quote name='Tora&Faro']Gusiu Twoje ciasteczka zrobiły furorę:loveu: Tora i Faro skaczą jedno przez drugie żeby tylko dostać, ale na początek dałam im tylko po dwa żeby sensacji nie wywołać..[/QUOTE] to ja też takie chcę [IMG]http://www.forum-macierzynstwo.pl/images/smilies/e/obrazony.gif[/IMG] Bo ja "se" nie mam gdzie upiec... mam wprawdzie piekarnik, ale od nowości (czyt od 5 lat) jeszcze go nie przepaliłam bo nie mam gdzie trzymać reklamówek i tam trzymam :roll: [quote name='gusia0106'] - zadała mi trudne pytanie;) - A Ty jesteś pewna, że on miał wycięte oba jądra? Z lekka zdębiałam ;) Ale pytanie wzięło się stąd, że Marlej jest wciąż baaaaaaaaaaardzo mocno pobudzony erotycznie. Kastracja była 6 tygodni temu i od 2 tygodni nie powinno być śladu po pobudzeniu. Urodziło się więc pytanie, czy Marlej aby nie jest wnętrem. Jego agresja też mogłab na to wskazywać. Mam się upewnić u lekarza, czy aby na pewno jądra wycięte miał dwa [/QUOTE] hmm a ja słyszałam że hormony się wyciszają nawet do 3 miesięcy :roll: co do wnętrowstwa.. to fakt agresja jest częstym efektem ubocznym... mojego psa właśnie nie wykastrowali do końca :mad: bo w związku z tym, zę jest mały (3,5 kg) wet próbował szukać jajka ale mu nie wyszło.. i kiedy po raz drugi uszkodził naczyńko i z psa siknęło pod sufit, to dał "se" spokój i zostawił kastrację .... fajnie co?? I tylko pies się namęczył (bo bardzo źle zniósł narkozę i okazało się, ze ma uczulenie na szwy rozpuszczalne, jadziło mu się to masakrycznie bardzo długo) a jajko które może się zrobić rakowe zostało.... :shake: a dalej jest agresywny :roll: [quote name='Greven']Podnieca mnie ten dywan.[/QUOTE] [quote name='gusia0106']To zapraszamy w odwiedziny. Dam Ci się potarzać ;)[/QUOTE] [IMG]http://www.forum-macierzynstwo.pl/images/smilies/e/smiech_histeryczny.gif[/IMG][IMG]http://www.forum-macierzynstwo.pl/images/smilies/e/smiech_histeryczny.gif[/IMG][IMG]http://www.forum-macierzynstwo.pl/images/smilies/e/smiech_histeryczny.gif[/IMG] nieeee no masakra... poplułam monitor :megagrin: Quote
Ewa Marta Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 [quote name='gusia0106']- zadała mi trudne pytanie;) - A Ty jesteś pewna, że on miał wycięte oba jądra? Z lekka zdębiałam ;) Ale pytanie wzięło się stąd, że Marlej jest wciąż baaaaaaaaaaardzo mocno pobudzony erotycznie. Kastracja była 6 tygodni temu i od 2 tygodni nie powinno być śladu po pobudzeniu. Urodziło się więc pytanie, czy Marlej aby nie jest wnętrem. Jego agresja też mogłab na to wskazywać. Mam się upewnić u lekarza, czy aby na pewno jądra wycięte miał dwa[/QUOTE] Hmmmm..... kiedy kastrowałam Sama nasłuchałam sie masy informacji na temat jego nadpopbudliwości i tego, co będzie potem... No i nikt nie dawąl mi gwarancji, że 4 tygodnie po zabiegu psu popęd przejdzie. Dowiedziałam się, że to będzie ustępowało stopniowo przez kilka dwa, trzy miesiące... Podobno jednak nie u wszystkich psów kastracja powoduje zmniejszenie popędu. U Sama na szczęście po pół roku znacznie się poprawiło. Gusiu, oczywiście trzeba poprosić dr Czajkę o sprawdzenie tego, ale nie słysząłam od nikogo, żeby wyciął jedno jajeczko, a drugie żeby zostało.... No chybam, że mial trzy, w tym jedno mocno ukryte... S łyszałam o trzech jajanikach u kobiet, może psy mogą miec trzy jajka;-) Edit: zapytałam o problem mojego Jacka, który kiedyś kilka lat praciował na SGGW na weterynarii. Powiedział, że według niego pobudzenie wycisza się nawet przez pół roku i zna takie właśnie przypadki. Quote
3 x Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 [quote name='Ewa Marta']S łyszałam o trzech jajanikach u kobiet, może psy mogą miec trzy jajka;-)[/QUOTE] ja słyszłam o 3 nerkach i kościach objczyka i to tez u kobiety ;) Quote
Asior Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Majqa ma takiego psa, który jest wykastrowany a jak by mógł to by "wyrąbał" wszystko co mu pod łapy podleci :D a od kastracji minęła już lata... Quote
Recommended Posts