Tora&Faro Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Ja myślę że jak już ten durrrrrny sylwester minie, to Marlej się powoli wyciszy.....ale teraz....:shake: echhhhh Quote
mysza 1 Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Może poradź się Twojego behawiorysty? Nie mam pojęcia co robić, żeby nie zrobił Ci krzywdy... Quote
gusia0106 Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 [quote name='mysza 1']Może poradź się Twojego behawiorysty? Nie mam pojęcia co robić, żeby nie zrobił Ci krzywdy...[/QUOTE] Rozmawiałam z Piotrem - on ostrzegał, że może tak być. Wynika to z tego, że leki redukują poziom lęku, ale chęć osiągnięcia celu - w tym wypadku byle nie wyjść z domu, jest taka sama. W związku z tym, że poziom lęku jest niższy prawdopodobieństwo ataku jest większe - chce zredukować lęk do minimum, a najkrótszą i najszybszą do tego drogą jest atak, który powoduje uwolnienie endorfin w mózgu a odczuwalnie ulgę. Muszę uważać i tyle. Ale ja się go nie boję nic a nic, a on o tym wie ;) Quote
gusia0106 Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 [quote name='Tora&Faro']Dzielna Ty dziewczynko.....:buzi:[/QUOTE] Eee, nie wcale... Ja po prostu wiem, że to nie jest agresywny pies. On tak robi bo bardzo się boi. Quote
mysza 1 Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 O, w Ekspresie reporterów będzie o przetargu na schronisko. Kolejny cyrk. Quote
Tora&Faro Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Kiedy? [COLOR=Silver]dziesiec znaków...blabla[/COLOR] Quote
mysza 1 Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 [quote name='Tora&Faro']Kiedy? [COLOR=Silver]dziesiec znaków...blabla[/COLOR][/QUOTE] Już po :) Nadużycia przy przetargach, kastracja psa w ofercie 0,09 zł Quote
andzia69 Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 a nic ciekawego nie było - pośmiać sie z głupoty urzędników jedynie można było;) ale bardzo ciekawe stawki za kastrację i sterylkę ta pani, która chyba teraz ma prowadzić oferuje - po paręnaście groszy - moze zapiszemy się hurtem do niej w kolejkę ? Quote
mysza 1 Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 [quote name='andzia69']a nic ciekawego nie było - pośmiać sie z głupoty urzędników jedynie można było;) ale bardzo ciekawe stawki za kastrację i sterylkę ta pani, która chyba teraz ma prowadzić oferuje - po paręnaście groszy - moze zapiszemy się hurtem do niej w kolejkę ?[/QUOTE] Przynajmniej unieważnili ten przetarg i będzie nowy, oby bardziej realny. Bo przez takie stawki potem psy znikają niczym kamfora... Quote
Tora&Faro Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 [quote name='andzia69']a nic ciekawego nie było - pośmiać sie z głupoty urzędników jedynie można było;) ale bardzo ciekawe stawki za kastrację i sterylkę ta pani, która chyba teraz ma prowadzić oferuje - po paręnaście groszy - moze zapiszemy się hurtem do niej w kolejkę ?[/QUOTE] :crazyeye:....to ciekawe skąd pani te stawki wytrzasneła.....o ile dobrze pamiętam sterylka mojej Tory jakieś dwa lata temu kosztowała jedyne 350..... Quote
łolkiee Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Przepraszam z offa.:oops: Prosimy o pomoc Dla Pana Spalonego. [URL="http://www.dogomania.pl/../176417-Na-pomoc-Panu-Spalonemu"]http://www.dogomania.pl/threads/176417-Na-pomoc-Panu-Spalonemu[/URL] Quote
mysza 1 Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 [quote name='łolkiee']Przepraszam z offa.:oops: Prosimy o pomoc Dla Pana Spalonego. [URL="http://www.dogomania.pl/../176417-Na-pomoc-Panu-Spalonemu"]http://www.dogomania.pl/threads/176417-Na-pomoc-Panu-Spalonemu[/URL][/QUOTE] Link nie działa. Quote
Asior Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 tu dobry link :) [url]http://www.dogomania.pl/threads/176417-Na-pomoc-Panu-Spalonemu[/url] [quote name='gusia0106']Tak Wam tylko pokazać chciałam, inicjatywa godna pochwały [url]http://zielonagora.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,7403079,Porzuciles_psa__Bedziesz_na_afiszu__z_nazwiska.html[/url][/QUOTE] ja się tylko zastanawiam, skąd oni mają dane właściciela, który wyrzucił psa?? [quote name='andzia69'] moja mańka potrafi i 3 dni sie nie załatwic w tym okresie - wołami jej z klatki nie wyciagnę:shake:...Bubol siedzi,ziaje i dygocze, Heniek ma wszystko w tyle - chociaz on jeden...[/QUOTE] moja Maja włąsnie też :( zrobi wieczorem siku i ani nie ma mowy o kupie.. Jak sobie pomyśle,że właśnie zbliża się rocznica dnia w którym trafiła do schroniska ( właśnie przez strzały pewnie), to się strasznie martwie :( A ona dygota jak w gorączce :( i dyszy i biega w kółko po mieszkaniu :( Quote
mala_czarna Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Gusia, Marley chyba do tego stopnia poczuł się w domku bezpiecznie, że na próby wyciągnięcia go na spacer, gdzie wg niego nie jest bezpiecznie, reaguje agresywnie. Może faktycznie jak się te cholerne strzelaniny skończą to się w końcu uspokoi ;) Quote
Ewanka Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Tradycyjnie ściskam marlejową łapę o poranku :) Gusiu, tak dumam, co zrobić, by Marlej poczuł się pewnie i nie było w nim tej agesji, ale tu chyba trzeba duuuuużo czasu ... no i naturalnie braku tych cholernych strzałów - czyli nic odkrywczego. Trzymam mocno kciuki cały około sylwestrowy czas!!!! Quote
Ewa Marta Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 [quote name='andzia69']wczoraj goniłam chłopców, którzy beztrosko sobie odpalali petardy, a Zgredzior choć się nie boi aż tak bardzo jak Tora i Buba to i tak był spanikowany...dogoniłam d..li i powiedziałam, ze jak zdejmę mu kaganiec i jak poszczuję na nich to będą mieć petardy, ale z tyłu:angryy:[/QUOTE] Ja wczoraj wyzywałam od bezmózgów kogoś, kto strzelił tuż za murkiem, koło którego szłam z psami. Sam ruszył w panice do domu, nie patrząc na nic. Przelecial przez dwie ulice, mimo mojego wolania, nie reagował. Zatrzymał się na drzwiach do klatki i wciśnięty w nie (na szczęście mam wnękę ze schodkami) czekał aż mu otworzę. Barsa boi się mniej, ale przy Samie zaczyna też panikować i grzać do klatki. Samik przeniósł się już ze spaniem do brodzika w łazience... Położyłam mu tam kocyk, żeby mial wygodniej i pies nie wychodzi stamtąd:-( Co będzie w sylwestra, nie chcę sobie wyobrażać. Narazie wychodzę z nimi na krótko, Sam na szczęście jakoś się załatwia, potem jakiś kretyn strzela i następuje galop do domu. Wracam, zostawiam Sama i wychodzą dalej z Barsą, która zajęta była węszeniem, więc się nie zdążyła załatwić... Wyjdę z nimi jutro koło 14-tej, jak nie będzie strzałów, to pochodzimy godzinę na skarpie, a potem z Samem to chyba o 3 nad ranem, kiedy przestaną strzelać:-( Quote
Tora&Faro Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 ....chyba wszyscy tu marzymy tylko o tym, żeby jakoś przetrwać tego sylwestra....:-( Quote
mala_czarna Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 [quote name='Tora&Faro']....chyba wszyscy tu marzymy tylko o tym, żeby jakoś przetrwać tego sylwestra....:-([/QUOTE] Mogę Wam dziewczyny tylko współczuć, serio. U mnie te dwie wariatki małpiego rozumu dostają jak słyszą te petardy. mało jedna i druga ze skóry nie wyjdzie żeby dziabnąć takiego głupka w 4 litery, a zaciągnąć Frotkę do domu to już graniczy z cudem. W siódmym niebie jest!! Quote
Ewa Marta Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 [quote name='mala_czarna']Mogę Wam dziewczyny tylko współczuć, serio. U mnie te dwie wariatki małpiego rozumu dostają jak słyszą te petardy. mało jedna i druga ze skóry nie wyjdzie żeby dziabnąć takiego głupka w 4 litery, a zaciągnąć Frotkę do domu to już graniczy z cudem. W siódmym niebie jest!![/QUOTE] Zazdroszczę:-) Mnie zostaje ziewanie, ziewanie i jeszcze raz ziewanie... To troszkę uspokaja Sama, kiedy widzi, że zamiast się bać, Pańcia zeiwa i przeciąga sie leniwie. Niestety to nie dziala na dworze, jedynie w domu. Gusiu, jestem z Tobą i z Marlejem, a dzisiaj i jutro szczególnie!!! Quote
gusia0106 Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 No dzięki Kochana, dzięki. ja jutro w pracy garuję aż do 15... Quote
mala_czarna Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 [quote name='gusia0106']No dzięki Kochana, dzięki. ja jutro w pracy garuję aż do 15...[/QUOTE] I git!! To ja Cię jutro nawiedzę. mam wolne, ale podrzucę książkę dla Tory :evil_lol::evil_lol: Quote
3 x Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 [quote name='mala_czarna']I git!! To ja Cię jutro nawiedzę. mam wolne, ale podrzucę książkę dla Tory :evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] a ja dzisiaj swoje obfoce i podrzucę mailem, a jak zejda to podrzuce fizycznie ;) Quote
Recommended Posts