Jump to content
Dogomania

Pół roku trzymali go w piwnicy!!!A teraz śpi na kanapie:) Marlej ma dom! :):)

Recommended Posts

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mysza 1']Może poradź się Twojego behawiorysty? Nie mam pojęcia co robić, żeby nie zrobił Ci krzywdy...[/QUOTE]

Rozmawiałam z Piotrem - on ostrzegał, że może tak być. Wynika to z tego, że leki redukują poziom lęku, ale chęć osiągnięcia celu - w tym wypadku byle nie wyjść z domu, jest taka sama. W związku z tym, że poziom lęku jest niższy prawdopodobieństwo ataku jest większe - chce zredukować lęk do minimum, a najkrótszą i najszybszą do tego drogą jest atak, który powoduje uwolnienie endorfin w mózgu a odczuwalnie ulgę.

Muszę uważać i tyle.

Ale ja się go nie boję nic a nic, a on o tym wie ;)

Posted

a nic ciekawego nie było - pośmiać sie z głupoty urzędników jedynie można było;) ale bardzo ciekawe stawki za kastrację i sterylkę ta pani, która chyba teraz ma prowadzić oferuje - po paręnaście groszy - moze zapiszemy się hurtem do niej w kolejkę ?

Posted

[quote name='andzia69']a nic ciekawego nie było - pośmiać sie z głupoty urzędników jedynie można było;) ale bardzo ciekawe stawki za kastrację i sterylkę ta pani, która chyba teraz ma prowadzić oferuje - po paręnaście groszy - moze zapiszemy się hurtem do niej w kolejkę ?[/QUOTE]
Przynajmniej unieważnili ten przetarg i będzie nowy, oby bardziej realny.
Bo przez takie stawki potem psy znikają niczym kamfora...

Posted

[quote name='andzia69']a nic ciekawego nie było - pośmiać sie z głupoty urzędników jedynie można było;) ale bardzo ciekawe stawki za kastrację i sterylkę ta pani, która chyba teraz ma prowadzić oferuje - po paręnaście groszy - moze zapiszemy się hurtem do niej w kolejkę ?[/QUOTE]

:crazyeye:....to ciekawe skąd pani te stawki wytrzasneła.....o ile dobrze pamiętam sterylka mojej Tory jakieś dwa lata temu kosztowała jedyne 350.....

Posted

Przepraszam z offa.:oops:

Prosimy o pomoc Dla Pana Spalonego.
[URL="http://www.dogomania.pl/../176417-Na-pomoc-Panu-Spalonemu"]http://www.dogomania.pl/threads/176417-Na-pomoc-Panu-Spalonemu[/URL]

Posted

[quote name='łolkiee']Przepraszam z offa.:oops:

Prosimy o pomoc Dla Pana Spalonego.
[URL="http://www.dogomania.pl/../176417-Na-pomoc-Panu-Spalonemu"]http://www.dogomania.pl/threads/176417-Na-pomoc-Panu-Spalonemu[/URL][/QUOTE]
Link nie działa.

Posted

tu dobry link :)
[url]http://www.dogomania.pl/threads/176417-Na-pomoc-Panu-Spalonemu[/url]

[quote name='gusia0106']Tak Wam tylko pokazać chciałam, inicjatywa godna pochwały

[url]http://zielonagora.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,7403079,Porzuciles_psa__Bedziesz_na_afiszu__z_nazwiska.html[/url][/QUOTE]

ja się tylko zastanawiam, skąd oni mają dane właściciela, który wyrzucił psa??
[quote name='andzia69']
moja mańka potrafi i 3 dni sie nie załatwic w tym okresie - wołami jej z klatki nie wyciagnę:shake:...Bubol siedzi,ziaje i dygocze, Heniek ma wszystko w tyle - chociaz on jeden...[/QUOTE]

moja Maja włąsnie też :(
zrobi wieczorem siku i ani nie ma mowy o kupie.. Jak sobie pomyśle,że właśnie zbliża się rocznica dnia w którym trafiła do schroniska ( właśnie przez strzały pewnie), to się strasznie martwie :(
A ona dygota jak w gorączce :( i dyszy i biega w kółko po mieszkaniu :(

Posted

Gusia, Marley chyba do tego stopnia poczuł się w domku bezpiecznie, że na próby wyciągnięcia go na spacer, gdzie wg niego nie jest bezpiecznie, reaguje agresywnie. Może faktycznie jak się te cholerne strzelaniny skończą to się w końcu uspokoi ;)

Posted

Tradycyjnie ściskam marlejową łapę o poranku :)

Gusiu, tak dumam, co zrobić, by Marlej poczuł się pewnie i nie było w nim tej agesji, ale tu chyba trzeba duuuuużo czasu ... no i naturalnie braku tych cholernych strzałów - czyli nic odkrywczego.

Trzymam mocno kciuki cały około sylwestrowy czas!!!!

Posted

[quote name='andzia69']wczoraj goniłam chłopców, którzy beztrosko sobie odpalali petardy, a Zgredzior choć się nie boi aż tak bardzo jak Tora i Buba to i tak był spanikowany...dogoniłam d..li i powiedziałam, ze jak zdejmę mu kaganiec i jak poszczuję na nich to będą mieć petardy, ale z tyłu:angryy:[/QUOTE]

Ja wczoraj wyzywałam od bezmózgów kogoś, kto strzelił tuż za murkiem, koło którego szłam z psami. Sam ruszył w panice do domu, nie patrząc na nic. Przelecial przez dwie ulice, mimo mojego wolania, nie reagował. Zatrzymał się na drzwiach do klatki i wciśnięty w nie (na szczęście mam wnękę ze schodkami) czekał aż mu otworzę. Barsa boi się mniej, ale przy Samie zaczyna też panikować i grzać do klatki. Samik przeniósł się już ze spaniem do brodzika w łazience... Położyłam mu tam kocyk, żeby mial wygodniej i pies nie wychodzi stamtąd:-(
Co będzie w sylwestra, nie chcę sobie wyobrażać. Narazie wychodzę z nimi na krótko, Sam na szczęście jakoś się załatwia, potem jakiś kretyn strzela i następuje galop do domu. Wracam, zostawiam Sama i wychodzą dalej z Barsą, która zajęta była węszeniem, więc się nie zdążyła załatwić...
Wyjdę z nimi jutro koło 14-tej, jak nie będzie strzałów, to pochodzimy godzinę na skarpie, a potem z Samem to chyba o 3 nad ranem, kiedy przestaną strzelać:-(

Posted

[quote name='Tora&Faro']....chyba wszyscy tu marzymy tylko o tym, żeby jakoś przetrwać tego sylwestra....:-([/QUOTE]

Mogę Wam dziewczyny tylko współczuć, serio. U mnie te dwie wariatki małpiego rozumu dostają jak słyszą te petardy. mało jedna i druga ze skóry nie wyjdzie żeby dziabnąć takiego głupka w 4 litery, a zaciągnąć Frotkę do domu to już graniczy z cudem. W siódmym niebie jest!!

Posted

[quote name='mala_czarna']Mogę Wam dziewczyny tylko współczuć, serio. U mnie te dwie wariatki małpiego rozumu dostają jak słyszą te petardy. mało jedna i druga ze skóry nie wyjdzie żeby dziabnąć takiego głupka w 4 litery, a zaciągnąć Frotkę do domu to już graniczy z cudem. W siódmym niebie jest!![/QUOTE]

Zazdroszczę:-)
Mnie zostaje ziewanie, ziewanie i jeszcze raz ziewanie... To troszkę uspokaja Sama, kiedy widzi, że zamiast się bać, Pańcia zeiwa i przeciąga sie leniwie. Niestety to nie dziala na dworze, jedynie w domu.

Gusiu, jestem z Tobą i z Marlejem, a dzisiaj i jutro szczególnie!!!

Posted

[quote name='mala_czarna']I git!! To ja Cię jutro nawiedzę. mam wolne, ale podrzucę książkę dla Tory :evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]

a ja dzisiaj swoje obfoce i podrzucę mailem, a jak zejda to podrzuce fizycznie ;)