gusia0106 Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 [quote name='Tora&Faro']Na szybko znalazłam coś takiego: [URL]http://www.maxiboo.pl/product-pol-2500-SOFT-CLEANING-WIPES-24SZT-CHUSTECZKI-CZYSZCZACE-DLA-P.html[/URL][/QUOTE] Czyli nie mam urojeń ;) Dzięki Kochana!! Quote
jola_li Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 [QUOTE] [quote name='mysza 1']Na allegro kupiłam 10 cegiełek, mysza193 - nie wpłaciłam jeszcze. Moge bezpośrednio Gusi przelac, jak wolicie. [/QUOTE] A może - tak sobie tylko głośno myślę - zalicytujesz raz jeszcze te 10 cegiełek na dobry początek nowego allegro, żeby dać innym dobry przykład i wtedy wpłacisz [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_wink.gif[/IMG]? Gusiu, co Ty na to? [/QUOTE] Mysza? Przepraszam bardzo.... To może tak teraz ;-)? Dla rozruszania aukcji ;-)? Ludzie mają większe zaufanie jak widzą, że inni też mają zaufanie? Myślę, że fajnie by było sporo 5-złotowych wpłat, bo -- to dobry wzór do naśladowania.... Ja kiedyś myslałam, że jak mogę ofiarować tylko parę groszy, to lepiej w ogóle się nie wychylać, bo to "głupio"... Już tak nie myslę... Ale inni --- kto wie?.... Quote
emilia2280 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Gusiu, zrób proszé zdjécie tego potwora-konga. Ja mialam cos takiego w wersji mini, ale wywalilam myslác, ze to nic nie warte gumowe cos, co mojej suni nie interesowalo. Nie mogé uwierzyc, ze to takie drogie, chyba ze ja mialam pseudokonga. Quote
gusia0106 Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 [quote name='emilia2280']Gusiu, zrób proszé zdjécie tego potwora-konga. Ja mialam cos takiego w wersji mini, ale wywalilam myslác, ze to nic nie warte gumowe cos, co mojej suni nie interesowalo. Nie mogé uwierzyc, ze to takie drogie, chyba ze ja mialam pseudokonga.[/QUOTE] Jasne, oki, zrobię po południu. Tutaj np.można zobaczyc ceny. Mniejsze oczywiście są tańsze [url]http://www.zooplus.pl/ask?query=kong&num=20&form=Szukaj[/url] Quote
jola_li Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Jeszcze tak sobie myślę o tym allegro - jest tam wspomniane o kosztach zabiegów 500 zł + 100 zł - to daje 600. A aukcja jest na 1500... Z naszego punktu widzenia wszystko jest oczywiste --- to tylko przykłady i do zapłacenia będzie o wieie więcej --- ale....... są jeszcze inne punkty widzenia i ludzie, którzy chcieliby pomóc, ale słyszeli, że nie wszystkie aukcje są wiarygodne, a nie muszą mieć wyobraźni (czy psa i świadomości ile kosztuje leczenie tak chorego zwierzaka). Tak się zastanawiam... Quote
emilia2280 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 [quote name='gusia0106']Jasne, oki, zrobię po południu. Tutaj np.można zobaczyc ceny. Mniejsze oczywiście są tańsze [url]http://www.zooplus.pl/ask?query=kong&num=20&form=Szukaj[/url][/QUOTE] Ja takiego czerwonego mialam- 30zl. I nawet tá pasté do wypelniania go kupilam, ale jak otworzylam, to bylo tak sztucznie wygládajáce paskudztwo (zielone, o konsystencji pasty do zébów), ze wywalilam po 1 próbie- sunia powáchala i nie tknéla. Takze pomysl z pasztetem i serkiem duzo lepszy. Quote
gusia0106 Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 [quote name='emilia2280']Ja takiego czerwonego mialam- 30zl. I nawet tá pasté do wypelniania go kupilam, ale jak otworzylam, to bylo tak sztucznie wygládajáce paskudztwo (zielone, o konsystencji pasty do zébów), ze wywalilam po 1 próbie- sunia powáchala i nie tknéla. Takze pomysl z pasztetem i serkiem duzo lepszy.[/QUOTE] A to była ta niby pasta wątróbkowa co działa jak bita śmietana w sprayu? Bo tak się własnie zastanawiałam czy to może byc dobre w takiej konsystencji. Z wątróbki ma pewnie tylko wszelkie sztuczne esencje zapachowe ;) Quote
emilia2280 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 [quote name='gusia0106']A to była ta niby pasta wątróbkowa co działa jak bita śmietana w sprayu? Bo tak się własnie zastanawiałam czy to może byc dobre w takiej konsystencji. Z wątróbki ma pewnie tylko wszelkie sztuczne esencje zapachowe ;)[/QUOTE] Tak, to cos. Seledynowa pasta wátróbkowa. Tragos, chyba pies zaczálby swiecic po tym na zielono, tak to wygládalo ;/ Takze nie polecam. Quote
gusia0106 Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 [quote name='emilia2280']Tak, to cos. Seledynowa pasta wátróbkowa. Tragos, chyba pies zaczálby swiecic po tym na zielono, tak to wygládalo ;/ Takze nie polecam.[/QUOTE] Dzięki za ostrzeżenie. Gotowa byłam spróbować ;) Quote
Ewa Marta Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Gusiu, jak tylko ruszę do sklepu, kupię mu pasztety podlaskie (też lubię i kupuję ten z kurcząt). Oryginalne kongi są niestety bardzo drogie, podróbki kosztują dużo taniej, ale podobno oryginalne są lepsze. Quote
margolcia69 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Sster, mój kiciuś zajada się pasztetem "Belgijskim" (to francuski piesek, w sensie kotek):evil_lol:, może spróbuj. Quote
3 x Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 [quote name='jola_li']Jeszcze tak sobie myślę o tym allegro - jest tam wspomniane o kosztach zabiegów 500 zł + 100 zł - to daje 600. A aukcja jest na 1500... Z naszego punktu widzenia wszystko jest oczywiste --- to tylko przykłady i do zapłacenia będzie o wieie więcej --- ale....... są jeszcze inne punkty widzenia i ludzie, którzy chcieliby pomóc, ale słyszeli, że nie wszystkie aukcje są wiarygodne, a nie muszą mieć wyobraźni (czy psa i świadomości ile kosztuje leczenie tak chorego zwierzaka). Tak się zastanawiam...[/QUOTE] myslalam o tym, zazwyczaj wystawialam 500 szt ale schodziło tak za 150 - 300 zł wiec daję mniej nie moge dac za równe 600 zł bo jakby zeszły wszystkie to mielibysmy poczucie zalu ze nie wystaialam wiecej bo moze by zeszły kowota 600 zł - fak tyle jest podane w tresci aukcji a znów nie piszac nic o kosztach to ludzie mogliby myslec, o juz ktos kupil, juz ktos wpłacił koszty pewnie nei sa wielkie to ja juz nie musze a poza tym cholera wie na co oni zbieraja skoro nic nie pisze o kosztach ze na JUZ no my wiemy a licze ze inni się domyslę, że to jest "na już" a nie "wszystko co potrzeba" jest odnośsnik do watku wiec jakby ktoś chciał sprawdzic wiarygodnośc i doczytac o marleju i kosztach zawsze moze wejsc na watek nie sposob napisac wszystkiego w tresci aukcji chociaz nie wiem jak by sie chciało ale piszac wszystko nikt zapewne nie dobrnałby do połowy epopei która by powstała ;) Quote
mysza 1 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 [quote name='asiaf1']Gusiu, mam rzeczy do wystawienia na Marleja czy ktoś może je ode mnie odebrac i zrobić bazarek?[/QUOTE] Asiu, ja też mogę. Może przy okazji odbiorę moją paczkę ;) Gusia, a kupuj wypełniacze, masz taki cyrk z tym Marlejem, że nie wiem po co sie pytasz. Quote
jola_li Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Ależ ja Ciebie i Twoje intencje doskonale rozumiem! Tylko próbuję odczytać to z punktu widzenia człowieka, który zagląda na allegro i którego trzeba nakłonić, by po przeczytaniu tekstu wiedział, że -- musi pomóc. Jeżeli - jak piszesz - ktoś zajrzy na wątek i go przeczyta to pomoże (prawie) na pewno. Ale - nie oszukujmy się - większość tego nie zrobi :-(... Wyciągną wnioski jedynie z tekstu na aukcji. Te moje - nie upieram się, że słuszne - dywagacje to tak bardziej na przyszłość. Co zawrzeć w - z konieczności - krótkim tekście, by spowodować możliwie duży oddźwięk. Sama nie wiem. Ale jak już wymyśli się ogólne "ramy" to łatwiej będzie redagować kolejne ogłoszenia ;-). Więc tylko głośno - co nie znaczy słusznie ;-) - myślę. Quote
andzia69 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 gdzieś na jakims watku czytałam, ze ktoś kąpał psa na sucho...mąka kartoflaną:evil_lol::evil_lol::evil_lol: podobno działa:diabloti: Quote
gusia0106 Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 Albeeeeeeeercik!!! To dziaaaałaaaaaaaaa:biggrina: [IMG]http://img16.imageshack.us/img16/2001/dsc01343yt.jpg[/IMG] I śmielej [IMG]http://img214.imageshack.us/img214/4931/dsc01347g.jpg[/IMG] I już całkiem śmiało (przy okazji widać zaognienia na spodzie pyska - takie ma właśnie i na łapce i na siusiaku i na kręgosłupie) [IMG]http://img16.imageshack.us/img16/3478/dsc01345nt.jpg[/IMG] No i w rzucie z góry z miednicą i żebrami na wierzchu :shake: [IMG]http://img16.imageshack.us/img16/3255/dsc01348xq.jpg[/IMG] Quote
gusia0106 Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 No i już wiem, że jednorazowo do konga wchodzi 260 g pasztetu (z taką dokłądnością bo wcisnęłam dwa opakowania po 130 g ;) ), jeden serek bieluch, jeden serek topiony i trochę suchej karmy. Zrobiłam dziś spore zakupy wypełniaczowem, myślę, że na około 30 zł, ale dokładnie rozliczę się jutro, bo rachunek został w samochodzie. Nooooooooooo i zmienili korytarz spowrotem na Okęciowski, więc czasowo się Marlej może od samolotów wyluzować. Z tym, że nie wiem na jak długo.... Quote
jola_li Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 [quote name='gusia0106']No i już wiem, że jednorazowo do konga wchodzi 260 g pasztetu (z taką dokłądnością bo wcisnęłam dwa opakowania po 130 g ;) ), jeden serek bieluch, jeden serek topiony i trochę suchej karmy. [/QUOTE] Ciekawe ile Marlejowi zajmie jedzenie tego ;-). Oby nie za długo, żeby się nie zepsuło... A czy taka mieszanka mu nie zaszkodzi? Cudnie wygląda! To naprawdę piękny pies! A to, że jest przy apetycie jest najpiękniejsze!!!! Quote
gusia0106 Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 [quote name='jola_li']Ciekawe ile Marlejowi zajmie jedzenie tego ;-). Oby nie za długo, żeby się nie zepsuło... A czy taka mieszanka mu nie zaszkodzi?[/QUOTE] Mhm...szczerze mówiąc nie wiem. Ale myślę, że nie. Jedyną nową rzeczą jest serek topiony, resztę jadł już wcześniej. On by wciągnął wszystko na raz, ale żeby uniknąć sensacji właśnie, zabrałam po opróżnieniu 1/3 zawartości konga;) Co ważne - dał sobie odebrać kongo bez problemu Quote
jola_li Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 [quote name='gusia0106'] Co ważne - dał sobie odebrać kongo bez problemu[/QUOTE] No proszę! Mądry Piesek! Szybko uczy się dobrych obyczajów!!! Quote
3 x Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 [quote name='jola_li'] Te moje - nie upieram się, że słuszne - dywagacje to tak bardziej na przyszłość. Co zawrzeć w - z konieczności - krótkim tekście, by spowodować możliwie duży oddźwięk. Sama nie wiem. Ale jak już wymyśli się ogólne "ramy" to łatwiej będzie redagować kolejne ogłoszenia ;-). [/QUOTE] fajnie by było ale co pies to historia i nie da rady chyba zrobić jednej uniwersalnej ramki a by się przydała ;) [SIZE="1"][COLOR="#808080"] (ps. moje bezemotkowe i takie bez wyrazu odpisywanie nie wynika z tego ze się z kimś nie zgadzam czy coś w tym stylu, tylko mam taki zapierdziel w pracy ze wieczorem nie wiem jak się nazywam i nie mam czasu na dokladne przemyslenie kazdego napisanego słowa, pisze co myslę i znikam nad czym bardzo boleje bo nie wiem nawet co się dzieje u "mich dogomaniackich ulubieńców" w tym Marleya :) wpadnę tylko jak dzisiaj napisze ze jest kasa na koncie z allegro i znikam)[/COLOR][/SIZE] Quote
3 x Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 jeszcze w temacie allegro musim miec niezłą reklamę mamy juz 11 ofert kupna :laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2: oby nam tylko aukcji nie usuneli :shake: Quote
lilk_a Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 krótki tekst bez wdawania się w szczegóły "Czy schronisko dla psów to naprawdę schronienie , czy dalsza gehenna udręczonego bezdomnością psa ? Marley - bezdomny pies powinien w schronisku otrzymać pomoc a przyszło mu przez pół roku żyć w piwnicy .... Przez ten czas pies coraz bardziej wycofywał się z życia ; chudł , chorował , dziczał.... Parę tygodni temu odnaleziono go w schroniskowej piwnicy i zabrano do domu tymczasowego , gdzie jest leczony , odkarmiany...gdzie przekonuje się na nowo, że życie z człowiekiem to nie tylko ból strach i cierpienie " może Wam się przyda .... potem można napisać że potrzebna jest pomoc finansowa itp. ... Quote
Recommended Posts