Jump to content
Dogomania

Pół roku trzymali go w piwnicy!!!A teraz śpi na kanapie:) Marlej ma dom! :):)

Recommended Posts

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Metodą karmieniową poszło jakoś. Na każdą kulkę suchej karmy odrobinka pasztetu podane z ręki i pół miski suchej (z pasztetem) zjadł.

Wynalazca pasztetu jest moim idolem....

Posted

[quote name='gusia0106']Metodą karmieniową poszło jakoś. Na każdą kulkę suchej karmy odrobinka pasztetu podane z ręki i pół miski suchej (z pasztetem) zjadł.

Wynalazca pasztetu jest moim idolem....

no to za dzielnośc macie w nagrodę ;)
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=829444003

btw.
* bez problemu mogłam zaznaczyc opcję "wysyłka mailem"
* zazwyczaj pisalam, ze pieniazki te sa przeznaczone na hotel itd ale teraz sie pohamowalam, zeby nie usuneli nam aukcji za sprzedaż ceiełek, ale napislam * ze pieniazki zostaną wykorzystane na lecznie Marleya
* napisalam tez ze z zebranych funduszy zostanie pokryta prowizja allegro, po prostu nie wiem czy będzie mnei stac na sponsorowanie czegokolwiek w grudniu
* tekst jest modyfikacją dwóch powstałych tekstów połaczonych z moją inwencja twórczą, przyklepany przez Gusię

na aukcji podany jest numer konta, tak jak pisalam nie mam tam prywatnych pieniązków, wiec cokolwiek tam przyjdzie z dopiskiem allegro bądz marley idzie dla marleya czyli można kupic jeden dyplom, wpłacić za kilka (od kazdej sprzedanej rzeczy allegro pobiera prowizję)
no i dla pewności trzeba o tym trabić na wątku, chociaż nie sadze abym przegapiła jakąkolwiek wpłate

to chyba na tyle

pamiętajcie[SIZE="5"] Reklama - dzwignią handlu więc do dzieła :)

ps. podziękowania dla Gremlina :Rose:

Posted

3x - jak to dobrze, że jest już Allegro!!!
Dziękujemy!!!
Zastanawiam się tylko nad tym fragmentem:

"On nie jest zalękniony, on nie jest przerażony, on nie jest bojaźliwy
TO DZIKI PIES!
Nienawidzi ludzkiego dotyku, smyczy, obroży, jazdy samochodem...
Mnie
nienawidzi...”

Żeby pomagać lepiej lubić... A ludziom łatwiej lubić "miłych przyjemniaczków".
Nie wiem czy zrozumieją, że TAKI Marlej jeszcze bardziej potrzebuje współczucia i pomocy...
Ale może tak... OBY!!!!

Posted

[quote name='jola_li']
"On nie jest zalękniony, on nie jest przerażony, on nie jest bojaźliwy
TO DZIKI PIES!
Mnie
nienawidzi...”

Żeby pomagać lepiej lubić... A ludziom łatwiej lubić "miłych przyjemniaczków".
Nie wiem czy zrozumieją, że TAKI Marlej jeszcze bardziej potrzebuje współczucia i pomocy...
Ale może tak... OBY!!!!

jest to cytat z Gusi
zobaczymy jak bedzie schdziło
myślę,ze ile nas tutaj tyle róznych pomysłów na tekst
dlatego skonsultowalam go tylko z Gusia, bo jakbyśmy wszyscy zaczeli konsultowac to z tydzień conajmniej by to trwało :evil_lol:

oby nam tylko nie usuneli aukcji :shake:

Posted

Bardzo łądne allegro. Jednak zgadzam sie z Jolą, że coś trzeba zrobić z tym fragmentem:
Tak pisze o nim jego tymczasowa opiekunka:
„ONek to DZIKI pies.
On nie jest zalękniony, on nie jest przerażony, on nie jest bojaźliwy
TO DZIKI PIES!
Mnie nienawidzi...”

Jeśli mogę mieć uwagę, to poprawiłabym, że tak o nim na początku pisała jego opiekunka (to zresztą jest zgodne z prawdą). A następnie jedno zdanie, że powoli sytuacja sie zmienia, że Marlej zaczyna ufać i cieszyć sie na jej widok. Że są efekty ciężkiej pracvy z nim i jest dla niego szansa, ale potrzebne są funduszed na behawiorystę i leczenie...

Posted

To nowe forum mnie wykończy. Jak zwykle piszę za szybko, a potem widzę swoje literówki i nie mam ich jak poprawić... Wybaczcie, ale mam nadzieję, że tekst jest czytelny... Chodziło mi o to, że Marlej nienawidził ludzi, w tym Gusi na początku, a teraz jest lepiej... To zresztą szczera prawda przecież.
Cieszę się, że zjadł cokolwiek. Oby to w nim zostało...

Posted

dobra, zmnienione i juz wiecej nie zmieniam bo zeszły pierwsze "dyplomy"
i jak teraz bede zmieniac i zmieniac to bedzie się pojawiać
"dodano"
"dodano" itd

Posted

Ewa Marta napisał(a):
To nowe forum mnie wykończy. Jak zwykle piszę za szybko, a potem widzę swoje literówki i nie mam ich jak poprawić... Wybaczcie, ale mam nadzieję, że tekst jest czytelny... Chodziło mi o to, że Marlej nienawidził ludzi, w tym Gusi na początku, a teraz jest lepiej... To zresztą szczera prawda przecież.
Cieszę się, że zjadł cokolwiek. Oby to w nim zostało...

ja zauważyłam że literkę e mam szybszą od i co daje takie cuda jak: własnei czy nei - i już nawet tego po sobie nie poprawiam :D
ale bez problemu moge edytować swoj post, pod postem tam gdzie jest "odpowiedz" czy "odpowiedz z cytatem" mam w swoim poscie edytuj

Posted

3 x napisał(a):
* zazwyczaj pisalam, ze pieniazki te sa przeznaczone na hotel itd ale teraz sie pohamowalam, zeby nie usuneli nam aukcji za sprzedaż ceiełek, ale napislam * ze pieniazki zostaną wykorzystane na lecznie Marleya

To zdanie powyżej jest trochę niejasne dla mnie, dlatego wolę dopytać: nie zbieramy na hotel tylko na leczenie, czy tak?
Kupiłam dwie cegiełki na dobry początek i rozreklamuje linka gdzie się da.

A tak w ogóle to trzymam mocno kciuki za Marleya i za Ciebie Gusiu!

Posted

u mnie wciśnięcie "edytuj post" powoduje, że on w ogóle ginie...cholery mozna dostać...wygląda na to, że się pospieszyłam z tym zakupem, bo jeszcze wygładzacie aukcję, sorki.

Posted

bumel napisał(a):
To zdanie powyżej jest trochę niejasne dla mnie, dlatego wolę dopytać: nie zbieramy na hotel tylko na leczenie, czy tak?
Kupiłam dwie cegiełki na dobry początek i rozreklamuje linka gdzie się da.

A tak w ogóle to trzymam mocno kciuki za Marleya i za Ciebie Gusiu!

dokladnie, zbieramy na leczenie :)

w tym niejasnym chodziło mi o to, że wczesniejsze aukcje allegro które robiłam dla innych psiaków były przeznaczone na zbieranie funduszy na hotel

Posted

bumel napisał(a):
u mnie wciśnięcie "edytuj post" powoduje, że on w ogóle ginie...cholery mozna dostać...wygląda na to, że się pospieszyłam z tym zakupem, bo jeszcze wygładzacie aukcję, sorki.

dobrze jest, nic juz nie wygładzamy bo idę spac ;)

a za zakup bardzo dziękujęmy :)

Posted

Baaaaaaardzo dziękujemy za piękne allegro :Rose:

I prosimy o reklamowanie aukcji :loveu::biggrina:

Nastąpiło coś na kształt cudownego ozdrowienia :cool3:
Micha pozostawiona na noc (suche wymieszane z pasztetem) rano świeciła pustkami.
Woda wypita.

Wyszliśmy sobie na spacer koło 2 w nocy i pojawiła się kupa. Normalna. Najnormalniejsza w świecie. Po biegunce ani śladu :lol: I sam Marlej też lepiej - szwęda się z miejsca na miejsce, czasem zamacha ogonem - wygląda i zachwuje się jakby lepiej.

Hej bumel :loveu: Fajnie, że do nas wpadłaś. I dziękujemy za zakup cegiełek :Rose:

Posted

gusia0106 napisał(a):

Micha pozostawiona na noc (suche wymieszane z pasztetem) rano świeciła pustkami.
Woda wypita.

Wyszliśmy sobie na spacer koło 2 w nocy i pojawiła się kupa. Normalna. Najnormalniejsza w świecie. Po biegunce ani śladu :lol: I sam Marlej też lepiej - szwęda się z miejsca na miejsce, czasem zamacha ogonem - wygląda i zachwuje się jakby lepiej.

UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUFFF............................
Od rana czekałam na (taką :-)) wiadomość!!!

Posted

jola_li napisał(a):
UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUFFF............................
Od rana czekałam na (taką :-)) wiadomość!!!

:)
Tak się jeszcze nie ciesze na maxa bo jedna jaskółka...Ale jak już sam zjadł to jest lepiej ;)

Posted

gusia0106 napisał(a):

Woda wypita.

Cudowne wiadomości!!! Trzymam nadal kciuki, żeby było tylko lepiej!

Skąd bierzecie emotikony? ja ślepa jestem i ich nie widzę...

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Cudowne wiadomości!!! Trzymam nadal kciuki, żeby było tylko lepiej!

Skąd bierzecie emotikony? ja ślepa jestem i ich nie widzę...

Z opcji zaawansowanych ;) Ale mi działają tylko w Mozilli, w IE nic nie działa.

Posted

w operze tez działają ;)
ale nie działa odczytywanei pw :evil_lol:

instrukcję emotek wklejał Gremlin na Funduszu kasztanka - watek w koniach

Posted

[quote name='Tora&Faro']Jakie dobre wieści...:):):)
Aguś a Wasza wetka się wypowiedziała co mogło być przyczyną tego nagłego pogorszenia u Marleja?

Tak, w zasadzie mogło być wszystko - diagnozowanie na telefon jest bez sensu w zasadzie. Mogły nałożyć się na siebie czynniki czyli:
- reakcja na szczepionkę
- biegunka, która w ostrej formie zmienia florę bakteryją i powoduje ból brzucha
- stres przez te cholerne samoloty

Najbardziej stawia na reakcję na szczepionkę. Zgadzałoby się w czasie i w reakcjach.
Jakby się zatruł albo działo się cos infekcyjnego, powinien mieć temperaturę i bronić obmacywania brzucha, a obmacywać dał i temperatura była w porządku.

Ps. Zapomniałam spodni :oops: Wezmę jutro