Jump to content
Dogomania

Pół roku trzymali go w piwnicy!!!A teraz śpi na kanapie:) Marlej ma dom! :):)

Recommended Posts

Posted

Na razie boi się jej jak wszystkich innych.

Słuchajcie, policzyłam pieniądze od Pani Grażynki.
I tam nie ma 200 zł, tylko 235,30 :)

Jeśli nie miałybyście nic przeciwko, to wysłałabym 35 zł dla Figi/Luny ( a 30 gr przerzucę do Marleja) bo Mysza sama ma ją na utrzymaniu, deklaracji żadnych, a sunia jeszcze trochę musi być w hotelu bo w poniedziałek dopiero będzie miała sterylkę.

Zgadzacie się?

Aaaaaa, byłam zważyć Łajzuchę - no schudnąć, nie schudł, ale też nie przytył.
Stan wagi na dzisiaj 30,3. Fakt, że w trakcie spaceru na SGGW zrobił kupę, która ważyła kilogram jak nic (kto to widział, żeby jedną kupę sprzątać dwiema torebkami ;) ), i że dobowe wahania wagi mogą wynosić właśnie w granicach kilograma, no ale kurcze miesiąc od Sylwestra to on chyba już choć trochę powinien przytyć.

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ależ mnie rozbawiłaś tą kilogramową kupą :D

Bardzo Ci dziękuję za pomoc Fidze:loveu:

Dziękujemy Pani Grażynce za złote serce:loveu:

Gusia, Eltroxin to przy okazji, dzięki. Jaka to dawka?

Posted

przepraszam za offa......

wątek Złej onki z częstochowskiego schroniska .....zapraszam
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/179767-ONka-ZA-a-po-wypadku-schronisko-CzAE-stochowa?p=14092293#post14092293[/URL]

Posted

[quote name='mala_czarna']Durne pewnie pytanie, ale proszę o radę. Gdzie mogę załatwić siano do ocieplania bud? Za darmo, bądź za grosze? :roll:[/QUOTE]

Ja to nie wiem...może Mysza będzie wiedziała z racji konia, który ładny ma tylko pysk, albo Graven jak ją odbanują

Posted

[quote name='mala_czarna']Durne pewnie pytanie, ale proszę o radę. Gdzie mogę załatwić siano do ocieplania bud? Za darmo, bądź za grosze? :roll:[/QUOTE]

Chyba słoma byłaby lepsza ;)
(i przede wszystkim tańsza jeśli nie darmo - na allegro tona kosztuje... 100 - 200 zł)

Najprostsze rozwiązanie - okoliczne wioski, patrzysz gdzie na podwórzu stoi ciągnik rolniczy i jakieś maszyny rolnicze (najlepiej jak widać stodołę) - wchodzisz, pytasz i za grosze ładujesz presak słomy ;)

Posted

[quote name='gusia0106']Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Skoczył na mnie! :multi:

Się wziął i mi od klaty odbił :multi:

:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:[/QUOTE]

Brawo Marlej!!!! Wiedziałam, że on się otworzy do końca:-) A jak go nie karmisz, to z rozpaczy skakać zaczął, żeby zasłużyć na jedno choćby ziarenko na dobranoc;-)

Posted

Mam nowa bohaterke, a jest nia Gusia :cool3::cool3::cool3:
Jest jak supermen i normalnie od 2 dni watek meczylam :diabloti: 300 stron, dzien po dniu, boze jakie wciagajace :eviltong:
I kocham tą Dziewczyne :loveu::loveu::loveu:
I ona zainteresowaa sie nasza Majunia :cool3::cool3::cool3:
I tez jestem fanka dywanu, ktory widzialam na fotach .... :loveu:
A Marley to cudny jest ....
Teraz czekam kiedy napiszesz, ze na lozeczko chce sie gramolic :cool3::cool3::cool3:

Za 2-5 dni dostanie od Ciotki przesylke ;)

Gusia RESPECT jestes moja nowa IDOLKA za to co robisz dla tego psa :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Macie nowa fanke, a ten watek jest jak terapia :Cool!:
po tym co czytam na innych ....

I normalnie Gusia jest jak aniol Marleja, pominik jej postawic :cool3:

Posted

[quote name='Gremlin']Chyba słoma byłaby lepsza ;)
(i przede wszystkim tańsza jeśli nie darmo - na allegro tona kosztuje... 100 - 200 zł)

Najprostsze rozwiązanie - okoliczne wioski, patrzysz gdzie na podwórzu stoi ciągnik rolniczy i jakieś maszyny rolnicze (najlepiej jak widać stodołę) - wchodzisz, pytasz i za grosze ładujesz presak słomy ;)[/QUOTE]

Dzieki Gremlin!
No tak. Miałam na myśli słomę, a napisałam siano. Siano to ja chyba mam w głowie :roll:

Posted

Przyszłam łapkę marlejową uścisnąć, a tu takie świetne wieści ... zuch chłopak, a Gusia - dogo-zaklinaczka :)

Dla mnie to nie pojęte, ja wprawdzie początkujący teoretyk ;) ale w podziwie i nieustannym szoku trwam od początku wątku!

Posted

[quote name='gusia0106']Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Się wziął i mi od klaty odbił :multi:

:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:[/QUOTE]

Ja jeszcze tylko czekam aż Gusia napisze że Marlej buziaki rozdaje....:loveu:

Posted

Od dłuższego czasu kiełkuje mi w głowie myśl tylko nie wiem jak rozwiązać to logistycznie...
Same mądre głowy zaglądają do Marlejka, może Wy wymyślicie jak to zorganizować.

Ze starych i trochę młodszych czasów znam dobrze co najmniej dwa duże i znane zespoły rockowe i trzon trzeciego reggae'gowego. Jeżdżą chłopaki po Polsce, przychodzą na nich w każdym z miejsc tłumy ludzi. Różnych. Małolatów i dorosłych. Rodzice z małolatami. Ciocie z małolatami. Wujkowie z małolatami.

Chłopaki w większości mocno prozwierzęcy, część nawet wege, posiadacze psów, kotów i żon :diabloti:
Myślę, że na spokojnie jeste, w stanie ich przekonać, żeby na każdym koncercie mówili - Słuchajcie Ludzie, zróbmy coś żeby jakiś bezdomny pies znalazł dom. Ten pies - i tu wstawiamy imię - szuka domu. Jeśli możecie pitu pitu zabierzcie go do domu albo powiedzcie o nim sowim znajomym.

I tu pojawia się trudność logistyczna. Bo jak pokazać tego psa??

Na większości koncertów nie ma bajerów z cyklu telebimy, albo chociaż projektory.
Przydałby się wielkoformatowy plakat ze zdjęciem psa, jego imieniem i telefonem opiekuna.
Albo coś na kształt.

Oni jeżdżą po całej Polsce, psy mamy w całej Polsce - myślę, że adopcyjnie to spora szansa, ale jak to rozwiązać logistycznie??

Posted

Najlepszy to projektor.. czasem mają w klubach takie, można pytać. Bo innego wyjścia na ten moment nie widzę..
ale zobaczę, jak przestanę beczę, o:eviltong:
musiałyby być plakaty i kilka ulotek przy wyjściu i koło sceny..:hmmmm:

Posted

W stajniach. Musisz zlokalizować szkółki jeździeckie w Twojej okolicy i podjechać. Za darmo nie będzie- kostka kosztuje od 7 zł do 20 zł. Ale kostka starczy na dużo, bo jest mocno zbita. Jedną ocieplisz 3 duże budy po dach.

Posted

[quote name='Soema']Najlepszy to projektor.. czasem mają w klubach takie, można pytać. Bo innego wyjścia na ten moment nie widzę..
ale zobaczę, jak przestanę beczę, o:eviltong:
musiałyby być plakaty i kilka ulotek przy wyjściu i koło sceny..:hmmmm:[/QUOTE]

duzy plakat który pokażą ze sceny
i ulotki
ulotki można wydrukowac wszedzie
gorzej z plakatem

Posted

[quote name='3 x']duzy plakat który pokażą ze sceny
i ulotki
ulotki można wydrukowac wszedzie
gorzej z plakatem[/QUOTE]

No właśnie z projektorami jest kicha bo nawet jak mają to nie dają.
Na ulotki się nie zgodzą tzn. mogą się zgodzić, ale trzeba im będzie za to zapłacić.

Bardziej właśnie chodziło mi o taką formę, że daję chłopakom, oni z tym jadą i rozstawiają.
Nie wymaga to specjalnego zaangażowania po ich stronie i jest łatwe do wykonania.