Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj wieczorem z centrum Zakopanego odebraliśmy zagłodzonego boksera. Pies jest młody, wesoły, ufny, spełnia wszystkie wymogi rasy, ma nie cięte uszy i ogon. Wymaga podawania pełnowartościowego pożywienia w małych ilościach, kilka razy dziennie. Kontakt w sprawie adopcji: 604 933 031 lub [email protected]

Dzięki Asior o psie dowiedziała się Soema, która będzie poszukiwać mu domu tymczasowego. :Rose:

Zdjęcia są marne ale na razie mam kiedy zrobić lepszych.

Posted

zaznaczam.. Ja myśle, ze jak Maciek zrobi lepsze zdjecia, to napewno szybko mu domek znajdziemy...
No chyba,ze jutro by mnie ktoś zawiózł do hoteliku to bym mu pstryknęła kilka...

Posted

[quote name='Lemoniada']Jezus Maria... Nie miał tatuażu w uchu albo mikrochipa? Ktoś powinien za to odpowiedzieć! :([/QUOTE]
ale on został odebrany właścicielowi... jednak nie jest tak jak by się mogło to wydawać.. Nie wiem ile mogę napisać.. Frotka jak będzie mogła to napisze...

Posted

[quote name='Asior']ale on został odebrany właścicielowi...(...)[/QUOTE]
Kolejny, który dobrze zadbał o swojego pupila. W pale się nie mieści. :angryy:

Posted

Tak jak napisała Asior - pies został odebrany. Właścicielka dobrowolnie się go zrzekła. Z uwagi na skomplikowaną sytuację osobistą tej Pani nie zakładamy jej sprawy karnej, mimo że stan psa ewidentnie wynika z zagłodzenia a nie z choroby.

Andziu ... co za podpis... ;)

Posted

[quote name='Frotka']Tak jak napisała Asior - pies został odebrany. Właścicielka dobrowolnie się go zrzekła. Z uwagi na skomplikowaną sytuację osobistą tej Pani nie zakładamy jej sprawy karnej, mimo że stan psa ewidentnie wynika z zagłodzenia a nie z choroby.

Andziu ... co za podpis... ;)

podpis Andzi to cytat ze stron emira.. Bluzgają na nią. potem ich modzi to usuwają i jest cacy..Nie dziwota, ze się wkurzyła.. ja bym to wszystko na print screena zrzuciła i podesłała wszystkim tak wielbiących emira.. Teraz to i tak łagodnie o niej napisali... Ostatnio takie bluzgi leciały, że aż niesmacznie było.. no ale co.. modzi szybciutko za emirową posprzątali...

a co do boksia....
to zdjecie jest cudowne...

Posted

boksio ma na imie Baster :) na razie jest dobrze, bo mieeszka w ocieplanym pomieeszczeniu, nie na zewnątrz.. ale on potrzebuje pilnie domu.. w warunkach hotelowych się go tak nie odkarmi :(

Posted

[quote name='Asior']podpis Andzi to cytat ze stron emira.. Bluzgają na nią. potem ich modzi to usuwają i jest cacy..Nie dziwota, ze się wkurzyła.. ja bym to wszystko na print screena zrzuciła i podesłała wszystkim tak wielbiących emira.. Teraz to i tak łagodnie o niej napisali... Ostatnio takie bluzgi leciały, że aż niesmacznie było.. no ale co.. modzi szybciutko za emirową posprzątali...

a co do boksia....
to zdjecie jest cudowne...

Asiorku przepraszam ze wejdę w temat. Jam wyklęta bom z Emira :).

Poza aspektami bardziej lub mniej moralnymi tej sprawy powiem tylko tak dla przypomnienia, że rolą moderatora na każdym forum jest czyszczenie forum. Czyszczenie, moderowanie z treści niezgodnych z forum, morale itp.

Na niektórych forach na przykład: Admin nic nie musi. Na naszym musi, również spełniać rolę moderatora bo ich de facto nie mamy. Funkcje przy avkach są tylko rodzajem rangi podobnie jak "banned", tak jak tu pokazuje się to w postaci łapek czy ogników. To w kwestii pt "ich moderator".

Teraz w kwestii screenów oj rzuciłabym pare (w swoim temacie) - gwarantuję sygnatura Andzi wymięka. Ostatnio zakończyło się się interwencją moderatora na mój wniosek. Taki ścichapęk bywam jak mi ktoś na odcisk nadepnie. Ale nawet nie pomyślałam o podsyłaniu wielbiącym daną "postać". I nie pomyślę, zlewam opinię o mnie egzaltowanych panienek, nie potrafiących dać uzasadnienia, a jedynie zachowanie pt "biorę swoje szmatki i spierniczam na swoje podwórko, bo mój tata jest milicjantem"

Asiorku uważam (i proszę nie pozwól, aby to się zmieniło) Ciebie za Osobę która potrafi myśleć. Powiedz mi zatem co złego w fakcie że jak piszesz "modzi szybciutko za emirową posprzątali". Przecież taka rola moderatora (jednego z adminów w tym przypadku, bo modów nie mamy). Przecież to powinno się chwalić prawda? Widać zostało zauważone coś niewłaściwego skoro posprzątane. Może spojrzeć na to nie przez pryzmat nienawiści do Emira, tylko jako plus? No oczywiście jak się chce. Bo jak nie to żeby białe było najbielsze po chajzerowskim Emirze to i tak plamę się wypatrzy. Nawet jak jej nie ma, bo wiadomo że od długiego patrzenia na biel plamy w oczach latają.

Ludzie są tylko ludźmi, a emocje emocjami. Teamy na forach są po to aby nad tym panować. Panować sensownie, bo nieraz warto coś ominąć przejdzie bokiem. A ruszenie to tak jakby kamień z lawiny ruszyć i mam taki temat z tego forum z ostatnich godzin. Zauważony dopiero po interwencji moderatora. A przeszłoby bez echa. Proste jak budowa cepa.

Nie powiesz że na tym forum wszystko jest takie cnotliwe i niewinne jak lelyja. Czyż nie tak? I dobrze wiesz, że lejąca się tu nieraz plwocina nie zawsze jest sprzatnięta. Nie razi? A bywa że spluwane przez lelyje nad lelyjami.

Co do mnie... nie będę sprzątać chyba, bo i tak jakbym się nie kręciła to i tak d... z tyłu, bom z Emira. A to że tu nie widzi się skandalicznych wręcz postów i jakoś nikt nie pisze - jeżeli Moderator oczyści teksty - "szybko posprzątali za kogośtam".

[FONT=Arial Black]A boksio, zdjęcie, oczy - cuuudo. To kudłate też. :)
[/FONT]

Posted

[quote name='Isadora7']

Ludzie są tylko ludźmi, a emocje emocjami. Teamy na forach są po to aby nad tym panować. Panować sensownie, bo nieraz warto coś ominąć przejdzie bokiem. A ruszenie to tak jakby kamień z lawiny ruszyć i mam taki temat z tego forum z ostatnich godzin. Zauważony dopiero po interwencji moderatora. A przeszłoby bez echa. Proste jak budowa cepa.

Nie powiesz że na tym forum wszystko jest takie cnotliwe i niewinne jak lelyja. Czyż nie tak? I dobrze wiesz, że lejąca się tu nieraz plwocina nie zawsze jest sprzatnięta. Nie razi? A bywa że spluwane przez lelyje nad lelyjami.

[SIZE="1"]isadorko, pozwolisz, ze króciutko odpowiem.. żeby nie zaśmiecać za bardzo wątku...
Otóż. owszem, chwała adminom za to, że sprzątają, ale oczywiście powiedzmy sobie szczerze.. jak by to wyglądało, żeby szefowa dogomanii, wypisywała takie teksty poniżej dna?? a nasi modzi by to czyścili?? jak by to wyglądało dla innych.... o czym by świadczyło?? Wg mnie o tym samym co świadczy tam, ze emirowa to kobieta bez jakichkolwiek zasad i bez kultury.... TAK nie powinno być, żeby ona bluzgała na innych (naprawdę niektóre teksty nadają się do sądu z podaniem o zniesławienie... naigrawanie się z ludzi to podstawowa czynność emir...

owszem, na dogo też czasem "się dzieje" ale NIGDY w życiu nie spotkałam się z takim traktowaniem człowieka jak tam.. i z takim ubliżaniem komukolwiek.. Ja mogę powiedzieć, ze nie lubię emira ale nigdy na forum publicznym nie napisała bym czegoś takiego...
i tyle....
i szkoda, ze kilku naprawdę wspaniałych ludzi współpracuje z tą... kobietą.....walcząc za jej dobre imię.... na co nie zasłużyła....
EOT w kwestii tej pani.....

Posted

Frotka - podpis jak podpis...to jak widać kwintesencja tego co robię...a raczej tego co niby powinnam robić, ale czego nie robię...tak jak napisała Asior - to i tak kulturalne określenie mnie w porównaniu do poprzednich określeń;)

Ale to nie wątek o mnie:p

Asiorku - czy boksiowi robione są już ogłoszenia? bo moze jednak by sie przydało...jakis wrażliwy człowiek (nie taki jak ja) go wypatrzy i da mu dom?

Zrobić mu allegro?

Posted

[quote name='andzia69']

Asiorku - czy boksiowi robione są już ogłoszenia? bo moze jednak by sie przydało...jakis wrażliwy człowiek (nie taki jak ja) go wypatrzy i da mu dom?

Zrobić mu allegro?[/QUOTE]
andziu, na razie chyba nikt jeszcze nie zrobił ogłoszeń..
nie wiem czy z taką małą liczbą zdjęć jest sens robić allegro...

Posted

alez przeciez wystarczy mu spojrzec w oczy na tym jednym zdjeciu, zeby się zakochać!:loveu:

a ten kudłaty....on jest identyczny jak nasz kielecki Axelek:crazyeye: tylko nasz nie widział na jedno oko, był przed kolano i miał ok. 5 lat...