Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to ja wkleję mail i linki do zdjęć, a ty je karolciu otwórz proszę bo mi to nie wychodzi cosik.
,,Witam,

W załączeniu przesyłam parę nowych zdjęć Esti.

Dziewczynka już się w pełni zaklimatyzowała. Święta spędziłyśmy razem u mojej rodziny, gdzie jest już pies - seniorka. Trochę się obawialiśmy jak to będzie ale dziewczyny się jakoś dogadały. Esti okazuje babci Dianie należyty respekt, a babcia Diana łaskawie pozwala Esti bez przeszkód poruszać się po domu. Natomiast jeżeli chodzi o jedzenie - panuje pełna zgoda (w załączeniu jest zdjęcie jak mój ojciec wręcza dziewczynkom przysmaki).

W ogóle to moja rodzina bezwstydnie rozpieszaczała Esti - i wszelkie moje wielkie plany należytego wychowania psa (nie żebrzemy, nie śpimy w łóżku itp.) spaliły na panewce. Po powrocie Esti wprowadziła w domu nowe zasady i jakoś nie mam serca jej tego odmawiać :)

Esti jest generalnie super cichutkim stworzeniem, czasem tylko trochę popiskuje jak się cieszy. Wczoraj jednak, gdy odwiedzili mnie znajomi, wstąpił w nią iście bojowy duch i donośnym szczekaniem oznajmiła światu przybycie "intruzów" do jej domu :)))

Co by jeszcze napisać: jest kochana, słodka, grzeczna, niczego nie niszczy, nie załatwia się w domu, słucha się na spacerkach, grzecznie chodzi na smyczy i rozbraja wszystkich dookoła.

To by było chyba tyle.

Korzystając z okazji chciałam życzyć cudownego, szczęśliwego Nowego Roku i niewyczerpanych pokładów energii, żeby dalej pomagać zwierzakom, żeby coraz więcej psów znajdowało domki i szczęśliwych nowych właścicieli.

Pozdrawiamy,
Klaudyna Cz. i Esti

http://img707.imageshack.us/img707/508/dsc0213u.jpg

http://img24.imageshack.us/img24/6020/dsc0043wr.jpg

http://img12.imageshack.us/img12/2386/dsc0254dx.jpg

http://img707.imageshack.us/img707/8898/dsc0448p.jpg

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 6 months later...
  • 2 months later...
Posted

To ja teraz troszkę o Mysi vel Esti - własnie dostałam maila :

Witam,

Tak właśnie zdałam sobie sprawę , że to już ponad rok jak Esti jest u mnie w domu i jakoś już nie potrafię sobie przypomnieć jak to było jak jej nie było.
W załączeniu przesyłam kilka zdjęć - na potwierdzenie, że wszystko jest w najlepszym porządku, niunia chowa się dobrze i ogólnie krzywda jej się nie dzieje :)
Stres poszedł w zapomnienie. Estik to 200% kolankowy pieszczoch, piszczeniem domaga się uwagi (a potrafi być w tym bardzo wytrwała i konsekwentna) i jest POTWORNYM łakomczuchem - za psie ciasteczko jest gotowa się pociąć :))). Jest typem niuchacza - szperacza. Na każdym spacerku uważnie czyta wszystkie psie gazetki. Nie straszne jej już są samochody, autobusy i inne "potwory" czające się na dworze. Koszyczek stał się legowiskiem okazjonalnym bo najczęściej (a w zasadzie zawsze) noc kończy się w łóżku :)
Pozatym jest absolutnie zakochana w moim chłopaku (zreszta z wzajemnością) i -nie ukrywam - zdarza się , że bywam zazdrosna.

Estik ma już za sobą czyszczenie ząbków, odrobaczania a ostatnio też coroczne szczepienia. No i został oczywiście zaczipowany. Czeka nas jeszcze sterylizacja - mamy juz zaufanego doktora, który to zrobi ale i tak stres jest.

Przez ten rok zdarzyła się też duża tragedia bo 16-letnia sunia seniorka, która była z moją rodziną zawsze, odeszła od nas. To jest niesamowite ile śmierć jednego małego stwora potrafi przynieść rozpaczy i jaki dom potrafi się zrobić pusty. Odszedł pełnoprawny członek rodziny.

Po pól roku pojawiła się w naszej rodzinie nowa dziewczynka (chyba zreszta jest na którymś zdjęciu). Udało mi się namówić rodzinę na wzięcie suni ze schroniska (i zamierzam dalej do tego namawiać każdego, kogo będę tylko mogła). I tak trafiła do nas kolejna wariatka , która (całe szczęście) świetnie dogaduje się z Esti :)

I to chyba na tyle. Estik mi znowu piszczy i zaczepia łapą - nie ma zmiłuj musze się nią zająć :)

pozdrawiam serdecznie,
Klaudyna Czyżewicz

• 1 year later...