Psiefoty Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 [quote name='Bjuta']Zamówię mu ogłoszenia. Ile on waży? Asikowska, masz może jeszcze jakieś jego foty i opowieści ze spacerku? :) Cześć, ja mam zdjęcia z zabrzańskiego Psitula: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.313659572037501.71597.152976914772435&type=1 A informacje o konkursie z psiakami są tutaj: http://www.psiefoty.pl/index.php/2012/04/konkurs-fotograficzny-dla-schroniska-psitul/ Quote
Bjuta Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 (edited) Dzięki wielkie!!! Są przepiękne!!! :loveu: Porozdzielam do naszych psich albumików, dobrze? Toję i Tokę już wstawiłam, bo wykupywałam im ogł. https://picasaweb.google.com/114650921578160203091/Toja7677 Powklejam ich jeszcze troszkę! :) Misiu Esler Arma Edited April 21, 2012 by Bjuta Quote
Mysia_ Posted April 21, 2012 Author Posted April 21, 2012 Bjuta napisał(a):Zamówię mu ogłoszenia. Ile on waży? Asikowska, masz może jeszcze jakieś jego foty i opowieści ze spacerku? :) Myślę, że 8-10 kg max... Jest cudowny, był w mieszkaniu, może być z dziećmi.... Quote
tymuś Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 jessu.....! ta Tina tak prosi o dom aż się popłakałem jak zobaczyłem te foty.......biedna sunia :-( a Tobie Bjutko znowu należą się laury!!!! to Ty siedziałaś w boksie i zachęcałaś Tinę do wyjścia !!! jesteś cudownym człowiekiem i przyjacielem, lubię z Tobą spędzać czas na spacerach z psiakami:lol: Quote
asikowska Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 Bjutka już chyba wszystko, jutro postaram mu się coś zrobić Quote
Bjuta Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Super! On na zielonej trawie powinien się pięknie prezentować! :) Tymusiu, bardzo dziękuję! :oops::lol: To był super dzień! W dwie i pół osoby to jest naprawdę przyjemność! Bo na jedną to się czasem robi trudno! A ja znowu zarżnięta i znowu się nie wybiorę do psitula, a one tam czekają :( Mam nadzieję, że przyszły weekend dam radę! Quote
agumka Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 (edited) Bjutko, już porozdzielałam zdjęcia psichfot do albumików :) mam je wszystkie :) część wysłalam na zwierzaka zeby zmienic miniaturki. Akiro, Esler, Toja, Toka :) + z naszych zbiorów Gelw, Four :) ok 15 psiaków w sumie. Mam nadzieję, że wszyscy pamiętają o konkursie !! http://www.konkurs.psitulmnie.pl i http://www.facebook.com/wywolajradosc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zostało 20 dni do końca a nagrody super ! Ten konkurs jest dla Was, dla WOLONTARIUSZY I WASZYCH ZNAJOMYCH :) Zabrzanie działajcie !! :) Edited April 22, 2012 by agumka Quote
brazowa1 Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 (edited) A mozna bliżej o tym konkursie? nie ma konta na FB,ale jakby co-może sie przekonam :) Poznajcie Biszkopta,mistrza aportowania,moją obecną schroniskowa miłośc (on o tym wie,że jest najlepszy :) Naturszczyk roczny,nigdy niczego nie uczony (więc niezepsuty nawykami),a wrodzonym talentem. Skupienie na zabawkach-100%,naokolo szczekaja psy,chodza ludzie,a ten aportuje. ma rok i tak mi sie marzy,aby go wziął ktoś,kto wykorzysta ten potencjał. Takiego talentu dawno nie widziałam. Edited April 22, 2012 by brazowa1 Quote
agumka Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 [quote name='brazowa1']A mozna bliżej o tym konkursie? nie ma konta na FB,ale jakby co-może sie przekonam Jasne :) Podawałam też link do strony konkursu http://www.konkurs.psitulmnie.pl z myślą o tych, którzy Facebooka nie mają, bo do wzięcia udziału w konkursie nie potrzeba konta na fb :) "Wywołaj radość" to konkurs fotograficzny poświęcony zwierzakom ze Schroniska "Psitul mnie" w Zabrzu. Konkurs ma na celu przedstawienia motywu radości jaką można wywołać u psa biorąc go na wolontariacki spacer oraz radości jaką wywołuje u ludzi spacer ze schroniskowym psiakiem - "psitulakiem" :). Konkurs dedykowany jest wolontariuszom, oraz ich znajomym - zależy nam aby jak największa ilość osób została "zarażona" pomocą bezdomniakom. Quote
brazowa1 Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 aaa,rozumiem,że to tylko dla zabrzańskich piesków i wolontariuszy? i nasza schroniskowa Lira,ech ta ma historię...Całej Wam nie opowiem,niech to sie juz za nia nie wlecze... (nie,nikogo nie ugryzla,ani nie zagryzla ;) ). Dość,że ludzie przygarneli psa. pierwszy tydzień-miodzio,suka super,wspaniały towarzysz.Az jednego dnia zaczeła szaleńczo biegac za ogonem i usiłowała go sobie odgryźc. Dwoch doświadczonych wetow,z dlugim stażem,stwierdziło chorobe psychiczną i w sumie nie dawali suce szans,proponowali eutanazje. Bechawiorysta tez zarobił. Zamiast do chłodni trafila do naszego schroniska.Schroniskowy wet,po probowaniu luminalu,zdecydował sie na radykalne cięcie.Czyli amputacje ogona. Po zabiegu przyjrzał sie temu,co było w srodku,okazało sie,ze suka miala złamany ogon,wytworzył sie ropien i szła gangrena. I w ten sposób suka leczona w renomowanych drogich lecznicach,wyleczyła sie w schronisku....wrociła jej radośc zycia i moim zdaniem nadal jest piękna. laniunia,prawda? Quote
agumka Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 (edited) brazowa1 napisał(a):aaa,rozumiem,że to tylko dla zabrzańskich piesków i wolontariuszy? Wolontariuszy nie tylko zabrzanskich, ale psiaki musza byc z psitula :)) JA CHCIAŁABYM ZOSTAĆ DOPISANA DO TWORZĄCYCH GALERIĘ PSITULA !! ;-) Edited April 22, 2012 by agumka Quote
Bjuta Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 A może rozszerzyć konkurs na różne psiaki? Wiem - nagroda jest miejscowa, ale może byśmy coś wymyślili? Historia Liry niesamowita! Szkoda że Ci ludzie jej nie przyjęli potem. Quote
agumka Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 (edited) [quote name='Bjuta']A może rozszerzyć konkurs na różne psiaki? Wiem - nagroda jest miejscowa, ale może byśmy coś wymyślili? Historia Liry niesamowita! Szkoda że Ci ludzie jej nie przyjęli potem. W konkursie głównie chodzi o to, żeby zachęcić ludzi do odwiedzenia Schroniska, zarazić pomocą w formie wolontariatu, a mało kto nie wraca do Schroniska 2 raz. A jak ktoś przyjdzie to może znajdzie w swoim serduchu miejsce dla któregoś psitulaka? Zaplanowałyśmy konkurs tylko dla Psitula i tej wersji chcemy się trzymać :) Wygrane zdjęcie znajdzie sie na materialach promo Psitula a przede wszystkim w logo akcji "Psyjć na bajki" A historia suńki rzeczywiście NIESAMOWITA !! Mysiu, który psiak dziś był fotografowany z konkursu? Wiesz może? Nie potrafię go rozpoznać na zdjęciu ^^ Edited April 22, 2012 by agumka Quote
asikowska Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 czasu nam jakoś brakło dziś:> kilka zdjęć Marko a reszta ferajny z boksu jutro:) to uwielbiam:) taki z niego słodki psiak:) Quote
asikowska Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 ostrość uciekła kompletnie ale scena boska:) Quote
Artemida Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Marko się poprawił szukał sam kontaktu i z chęcią wyszedł z boksu bez warczenia i uciekania :) widać dużą poprawę :) https://lh4.googleusercontent.com/-ibuXfXizDb4/T5Rco9rkYrI/AAAAAAAAo9o/WRwAC6tuUiY/s512/_DSC8294-2.jpg jaki uśmiech :D Quote
Bjuta Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Wspaniały jest! :) No to dostanie pakiecik i ogłoszenie w DZ. Quote
Recommended Posts