Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Trebuchet MS]PANCZO VEL DR.HOUSE W NOWYM DOMU!!!!!
KONIEC TUŁACZKI!:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

[/FONT]
[FONT=Trebuchet MS][SIZE=4].....takim byłem smutnym panczem.........[/FONT]
[FONT=Trebuchet MS]:shake:

[/FONT]

...a teraz jestem dr. house..........:multi:

[FONT=Trebuchet MS]
[/FONT] Świat nie jest dobry dla psów.....
Nie bez powodu określenie „pieskie życie”nie oznacza niczego dobrego.Tak właśnie „piesko”toczyło się życie Pancza,przeganiany od jednego gospodarstwa do kolejnego,błąkający się po polach i drogach,nikomu niepotrzebny ,zbędny,kłopotliwy,po prostu pies...Nie wiadomo co spowodowało jego kalectwo,wypadek czy ręka ludzka ,a raczej łopata lub cokolwiek co było przedłużeniem ręki.Nikt nie zajął się kulejącym psem,nikt nie udzielił mu pomocy,niech zdechnie gdzieś na polu wstrętny kundel.Nie potrafię sobie wyobrazić,jak bardzo cierpiał z pozrywanymi ścięgnami,zakrwawiony,obolały,szukający pomocy,oczekujący cudu i proszący błagającym wzrokiem o cokolwiek,o odrobine zainteresowania i ludzką dłoń na umęczonym pysku, jestem pewna że Panczo szukał pomocy,lgnie do ludzi,uwielbia kontakt z nimi,nie potrafię spokojnie mysleć o tym co musiał przeżyć ,oczekiwał tak niewiele a dostawał w zamian tylko razy i ludzką pogardę.Nie wiem jak długo trwała jego tułaczka,z pewnością za długo.Nieprawidłowy proces zrastania zerwanych ścięgien spowodował trwałe kalectwo u tego fantastycznego,ufnego i pełnego miłości psa.Paradoksalnie to kalectwo zwróciło w końcu czyjąś uwagę,zwróciło uwagę dobrego człowieka dzięki któremu moglismy pomóc temu tak bardzo skrzywdzonemu psu.Zabraliśmy go dzisiaj z tego pola i zawieźliśmy do kliniki.Już nie spotka go nic złego...Panczo ma duże kłopoty z chodzeniem,cały czas obdziera sobie do krwi grzbiet stopy,jest tylko jedno wyjście z tej sytuacji....amputacja chorej nóżki...potrzebne będą pieniądze na leczenie i rehabilitację.....i dom..........Wiem ,że będzie diabelnie trudno,ale wierzę że się uda,musi się udać,Panczo po tej tułaczce musi znaleźć dom i człowieka.Nie chce nawet myśleć,że po operacji trafi do schroniska,potrzebuje domu tymczasowego,w którym będzie mógł spokojnie wracac do zdrowia.Błagam o pomoc dla Pancza,niech zakończy się jego tułaczka!!!

troszke panczusia...
YouTube - panczo

• Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Helga&Ares']
Trzeba mu znaleźć dt, gdzie będzie mógł dojść do siebie po amputacji...Bidunio:-([/QUOTE]
koniecznie!nie wyobrażam go sobie po operacji w schronisku:shake:

Posted

przeciez on jest piekny :-(
rozumiem ze ta lapa jest po diagnostyce wet i nie da sie jej przywrocic sprawnosci operacyjnie? Czy on ma czucie w tej koncowce lapy czy uszkodzony nerw>?

Posted

[quote name='Dorothy']
rozumiem ze ta lapa jest po diagnostyce wet i nie da sie jej przywrocic sprawnosci operacyjnie?
tak,łapka jest zdiagnozowana i nie da sie jej przywrócić sprawności,w tej chwili panczo jest w klinice,nie mamy czym zapłacić za jego leczenie i nie mamy gdzie go umieścić po operacji,tragedia,ale przecież on nie mógł zostać na tym polu:-(

Posted

bidoczek,jeszcze nie wie że będzie lepiej i wygodniej jak wszystko się zagoi...
juliaikamil,bardzo miło że tu jesteście(umowa doszła,w ogóle się nie martwię o dorkę bo wiem że jest w najlepszych rękach:loveu:)

dzięki gonia za zdjęcia,ile panczutek ma czasu w klinice???

Posted

żebyśmy mieli jakieś fajne miejsce w jarocinie żeby mozna było go tam umieścić,żebysmy mieli pewność że będzie bezpieczny,brałabym jak w dym,u mnie niestety nie zmieści sie już nawet bardzo mały pies:shake:zatruję wszystkim życie zanim panczut będzie bezpieczny......

Posted

Wszystko bedzie dobrze rana się zagoi, a chłopak będzie biegać jakby od zawsze miał 3 łapy...
Ja mam od tygodnia trój lapka i każdego dnia mnie zaskakują swoją sprawnością
Teraz tylko musimy robić wszytsko co tylko możemy żeby znalzał DT bo to bardzo wazne
Jakiej wilekości jest chłopak, ile waży, w jakim może byc wieku i jego chrakter tak mniej więcej bo wiem że po 2 dnich nie można wile powiedzieć to dane które bardzo nam pomogą w szukaniu domu ...