jkp Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Byłam dzisiaj u chłopaka . Wszystko jest OK: rany w porządku tj zagojone. Apetyt ma wielgachny ( jada 3x dziennie jak na rekonwalescenta przystało) poza tym spi , nie szczeka , nie rozrabia = pies ideał :razz:. Bardzo chciałby już poszaleć= pobiegac na spacerku ale Pańcia go nie puszcza , bo się boi - chyba słusznie nie wiadomo czy nie ma natury " uciekiniera" albo "samodzielnego" a nawet jesli nie to nie wiadomo co zrobi w miescie , moze sie przestraszyc ! Pies ma tez inne imie w DT - bardzo na czasie ( i swietne marketingowo do ogłoszen ) wołaja na niego House( oczywiscie z dr przed :diabloti:). Moim zdaniem on jest chodzacym spokojem i pasuje do domu z dziecmi , gdzie chcą miec wiekszego psa ale z kolei nie groźnego i nie rozrabiakę. Quote
Helga&Ares Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 [quote name='jkp']Byłam dzisiaj u chłopaka . Wszystko jest OK: rany w porządku tj zagojone. Apetyt ma wielgachny ( jada 3x dziennie jak na rekonwalescenta przystało) poza tym spi , nie szczeka , nie rozrabia = pies ideał :razz:. Bardzo chciałby już poszaleć= pobiegac na spacerku ale Pańcia go nie puszcza , bo się boi - chyba słusznie nie wiadomo czy nie ma natury " uciekiniera" albo "samodzielnego" a nawet jesli nie to nie wiadomo co zrobi w miescie , moze sie przestraszyc ! Pies ma tez inne imie w DT - bardzo na czasie ( i swietne marketingowo do ogłoszen ) wołaja na niego House( oczywiscie z dr przed :diabloti:). Moim zdaniem on jest chodzacym spokojem i pasuje do domu z dziecmi , gdzie chcą miec wiekszego psa ale z kolei nie groźnego i nie rozrabiakę. Dr House? To jest to:loveu: Podoba mi się:loveu: Mam już tekst-CUDEŃKO dla Panchusia napisany przez Majgę(Dziękuję:loveu:) i możemy powoli ruszać z ogłoszeniami. Oby nie musiał długo czekać.. Quote
jagoda1403 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Bardzo się ciesz że psiak miewa sie tak dobrze oby jak najszybciej znalazł się dla niego wspaniały DS :) Quote
stonka1125 Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 panchito został doktorem housem, super!!!!asia dzięki za info, on jest naprawdę psem idealnym...........te oczy...........gdyby nie braki metrazowe(i mój soso który średnio toleruje samców....a może by tolerował............) brałabym go od razu, panczo jest pierwszym "przypadkiem" nad którym się zastanawiam pomimo wszelkich przeciwności, to znaczy metrażowych i finansowych i czasowych, bo tylko takie są......to jest pies jakiego chciałabym mieć, jest fantastyczny, zalożyłam ten wątek ale już chyba tu nie będę zaglądała bo zwariuję po prostu, tak bardzo chciałabym żeby był z nami... Quote
stonka1125 Posted December 4, 2009 Author Posted December 4, 2009 Co tam u super psa? Nadal nikt poza mna nie marzy o takim SZCZĘŚCIU?????? Quote
Helga&Ares Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Panchuś na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=842329608 Kto mu zrobi resztę ogłoszeń???? Quote
stonka1125 Posted December 5, 2009 Author Posted December 5, 2009 [quote name='Helga&Ares'] Kto mu zrobi resztę ogłoszeń???? zrobiłam mu ogłoszenia , wszystkie wygladaja tak samo więc wklejam link do jednego bo padam na pysk dzisiaj, te do których nie mozna dodawac zdjęć maja link do watku(chyba dwa takie były, albo nie mozna było w ogóle dodac , albo sie nie wyświetlały) http://www.top-ogloszenia.com/ogloszenia/43/posts/18/119/136664.html Quote
juliaikamil Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Śliczny...... powodzenia, trzymam kciuki za nowy domek :) Quote
jkp Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Dziewczyny a tu zupełna cisza !!!!:( i i ogłoszen odzewu brak. Bardzo sie martwię bo psiak jest w DT a nie w DS a się zaraz zasiedzi i w ogole . Moze trzeba by nowe ogłoszenia ?/ zmienic tekst , wiecej napisac o psie ( jaki jest w domu itd ) Niestety nie jestem sprawna ogłoszeniowo ale tekst moze by sie nowy udało wymyslic . ktos chetny do pomocy ?? Quote
Helga&Ares Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 jkp, piesek ma ogłoszenia. Stonka porobiła mu wszystkie poza allegro, a ja wystawiłam mu all w liczbie 11(jednocześnie) na wiele województw. Mamy dwóch obserwatorów z województwa lubelskiego. Aukcje trwają, zobaczymy. Zdaję sobie sprawę, że z domkiem może być ciężko, bo to trójłapek:( Ale walczymy o dobry domek. Quote
stonka1125 Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 prawda, porobiłam mu ogłoszenia na: www.pajeczyna.pl www.pineska.pl www.animalia.pl www.gumtree.pl www.petworld.pl www.mammisia.pl www.petsy.pl www.e-zwierzak.pl www.twoje-ogloszenia.pl www.ogloszenia.aleokazja.pl www.top-ogloszenia.com www.anonseogloszenia.pl www.ojej.p a od Domi ma allegro http://www.allegro.pl/item870743589_cudowny_owczarek_panczo_i_historia_jego_3_lapek.html .........ja myslę że łatwo nie bedzie, bo on nie dość że trzyłapek, to jeszcze duży z niego chłopak........ Quote
jkp Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Dziewczyny - napiszę Wam dlaczego się pytam.Otóż zrobiłam razem z koleznaka krotki internetowy rajd w poszukiwaniu hipotetycznego psa : ja ze swojego punktu widzenia , ona ze swojego ( troche inne domy). I co ? i Pancho / House w ogole nie wpadł nam w oko!!!! Nawet w koncu znalazłam jego ogłoszenie ale .... mało z niego wiem . Wy patrzycie inaczej , jesteście w srodku wszystkiego , znacie ratowane psy, wozone przez poł Polski, akcje ratunkowe itd. , natychmiast polubicie takiego skrzywdzonego trzyłapka .Przecietny ew DS nic o tym nie wie , trzyłapek kojarzy mu sie z inwalida !!. Moim zdaniem ( i nie tylko moim - koleznaka jest spoza Dogo więc własnie taka" z zewnatrz") On musi by c dokładnie opisany ( charakter , kogo toleruje, JAKI JEST SPRAWNY, co lubi , co nie itd ) jego smutna historia to moze dopiero częśc druga. W ciągu ostatniego 1,5 roku do mnie trafiły na DS 2 psy z Dogo - oba ja wybierałam : jeden szczeniak " najbardziej potzrebujący " i duzy pies bo " wielkopsa ciężko wyadoptowac, kto ma zabrac takiego jak nie ja". Taki był MÓJ tok myslenia ale ja jestem mocno psiolubna i nieco walnieta :evil_lol: dogomaniaczka . Reszta ludzi jednakw takich kategoriach nie wybiera psa. A przeciez nawet ja dobierałam psa do domu , sprawdzałam jego cechy mozliwe do opisania, stosunek do ludzi i reszty swiata itd. Reasumując moim zdaniem Dt powinien opisac Housa jako psa , powinnismy go zareklamowac jako siłe spokoju albo znaleźc jakąs inną chwitliwa , marketingowa cechę ktora ZAINTERESUJE ew DS akurat tym psiakiem . Tak sie rozpisuję , bo ja sama jestem ogłoszeniowym zerem ( nic nie umiem zrobić ) ale czytałam całe masy ogłoszen rok temu i wiem CHYBA , ktore przyciagaja uwagę. Ania moze namoewie DT do napisania rozprawki pt " HOUSE w domu " i z tego cos wybierzesz ? I co myslicie ,zeby to imie HOUSE wpisac - jest chwytliwe:cool1: ! CHYBA ze szukamy DS wybitnie na DOGO ( czyli wśrod zakreconych psiolubnych :cool3:) to wtedy trzeba ozywic watek . (PS a teraz mnie zlinczujcie - to watek bedzie żywy jak trzeba :diabloti:) Quote
jkp Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 A..i jak trzeba to sfinansuję wyroznienia itp :) Quote
GoniaP Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 [quote name='jkp'] Ania moze namoewie DT do napisania rozprawki pt " HOUSE w domu " i z tego cos wybierzesz ? I co myslicie ,zeby to imie HOUSE wpisac - jest chwytliwe:cool1: ! CHYBA ze szukamy DS wybitnie na DOGO ( czyli wśrod zakreconych psiolubnych :cool3:) to wtedy trzeba ozywic watek . (PS a teraz mnie zlinczujcie - to watek bedzie żywy jak trzeba :diabloti:) Jkp, masz rację :) Poproś zatem dt o rozprawkę na temat Housa, i niech to imię przyniesie mu szczęście w nowych ogłoszeniach. Quote
Helga&Ares Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Dobra, to niech dt coś skrobnie, mam pomysł na layout:) Quote
stonka1125 Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 ja też jestem jak najbardziej za pomysłem jkp, bo my rzeczywiście raczej wszyscy tutaj walnięci jesteśmy i generalnie bierzemy te psy "jak leci" w miarę możliwości, zanim adoptowałam płatkę to tez szukałam psa miłego, owszem potrzebującego ale ważne było dla mnie żeby tolerował koty, mógł mieszkać z innym psem i ogólnie był fajny, cała reszta zwierzyńca jest już z powodu mojego postępującego walnięcia zbiorem zupełnie przypadkowym i charakterologicznie bliżej mi nieznanym przed finalnym lądowaniem w moim domu, czekam niecierpliwie na rozprawkę z dt housowego, jak dla mnie może być housikiem :) Quote
GochaT Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 No dr Gregory - nieźle nawet jeśli charakter ma inny , no i zmienił się chłopak , piękny taki, puchaty, wypasiony i oczka wesolutkie , fajna psinka z niego się zrbiła... Quote
GoniaP Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 House ma pecha :( Przedwczoraj zranił sobie na nocnym spacerze tylną łapę - przeciął opuszkę :( Ma założony opatrunek, ale ponieważ nie może oszczędzać tej łapiny, rana będzie się goić długo :( Pani Hania (dt) jest bardzo dzielna i radzi sobie ze sprawą świetnie. Housik, mimo pewnego dyskomfortu, jest najdzielniejszym, najukochańszym, najwspanialszym psiakiem pod słońcem! Nikt nie potrafi sie tak tulić jak on! Quote
Helga&Ares Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Niech posmarują Solcoserylem po uprzednim przemyciu rany i zawiną w bandaż - Solcoseryl przyspiesza ziarninowanie i naskorkowanie, polecam Quote
Helga&Ares Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Zdjęcia House'a z dt http://picasaweb.google.com/dm6172/PanchoDt# Quote
stonka1125 Posted January 24, 2010 Author Posted January 24, 2010 piękny jest, i jak ciałka nabrał ! Quote
Recommended Posts