Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mmd']Dajcie spokój jajcom Ryśka:) I tak trzeba wyciąć. Ja to przerabiałam rok temu - podaje się chyba 12 dawek hormonów, wytrwaliśmy do dziewiątej. Nawet ja nie wytrzymałam:D Kelbiego ADHD podskoczyło o 1000%, nie było też poduszki ani kołdry, ani żadnej zabawki, która by nie została przez niego wykorzystana. Żyrafki z mojego awatara były w sumie dwie, żadna się nie chciała porządnie bzykać, więc pourywał im łby i wypatroszył:D Mój wet nie gwarantował, że "groszki" przemieszczą się gdzie trzeba, to jest na zasadzie że można spróbować i nie zawsze się udaje. Przewędrowały z czeluści brzuszka i zatrzymały się w pachwinach, tyle pożytku, że nie było szukania bo właśnie niedawno przerobiliśmy kastrację. I te zastrzyki sa bardzo bolesne, domięśniowe. Nigdy bym tego więcej nie zrobiła szczeniakowi.
Zresztą są na ten temat wątki na dogo.[/QUOTE]

To wszystko jest narazie do przemyślenia.
Moje psiaki nigdy nie miały problemów z zstąpieniem jąderek, więc nie znam tematu.

A Rysiek nie może stracić jajek... i tak już z niego pierdoła straszna.... ;)

Za to kocha poduszki! Żadnej nie odpuści, musi choć na chwilę wrzucić swój tyłek.
I zdecydowanie lubi mieszkać w pokoju. I lubi Kazana. Julki ma już chyba dość...

Fotek nie ma chwilowo, bo znów padły akumulatorki.

Posted

[quote name='ajlii']To wszystko jest narazie do przemyślenia.
Moje psiaki nigdy nie miały problemów z zstąpieniem jąderek, więc nie znam tematu.

A Rysiek nie może stracić jajek... i tak już z niego pierdoła straszna.... ;)

Za to kocha poduszki! Żadnej nie odpuści, musi choć na chwilę wrzucić swój tyłek.
I zdecydowanie lubi mieszkać w pokoju. I lubi Kazana. Julki ma już chyba dość...

Fotek nie ma chwilowo, bo znów padły akumulatorki.[/QUOTE]

ja "przerabiałam" wnętrostwo.... mój psiaczek miał w torebce tylko jedno, przy kastracji wycięli mu oba - to, które było "na miejscu" i to, które nie zeszło....
a jak Rysio pierdoła, to tym bardziej trzeba ciachać - bo jak poleci na suczki, to wróci "wypatroszony", albo i nie wróci....

jeden mój starszak (ok. 9-letni) przygarnięty ciągle mi uciekał, nie mogłam go upilnować, ale raz wrócił bardzo pogryziony.... dwa dni później stracił jajka....
wciąż jest bardzo żywiołowy, choć rok już minął - nie stracił nic ze swojego ADHD:evil_lol: więc od faktu posiadania jajek chyba nie jest zależne usposobienie psa;)

a pierdoła to jestem ja!:mad:
weszłam tu, żeby podać wpłaty, a jajkami Ryska (i mojego Miśka) się zajęłam:evil_lol::evil_lol:

wpłynęło na konto Stowarzyszenia Help Animals:

50,- dla rodziny z lasu od Iwony M. Fedorowicz z Gdańska
15,- dla rodziny z lasu od piegusek1510
20,- z allegro (płacę z allegro)
85,- z allegro (jak wyżej)
wpłaty z allegro są pewnie na ten sam cel, ale sprawdzę jeszcze na aukcji

Posted

My tu pierdziu, pierdziu o jajkach Kazana, Ryśka, Miśka i Kelbiśka, a kciuki trzeba trzymać, bo dzięki Leonowi może i Rysiu na domek się załapie :diabloti:

Posted

[quote name='mmd']My tu pierdziu, pierdziu o jajkach Kazana, Ryśka, Miśka i Kelbiśka, a kciuki trzeba trzymać, bo dzięki Leonowi może i Rysiu na domek się załapie :diabloti:[/QUOTE]

To ja trzymam mocno kciukasy za domek dla Rysia:),pozdrawiam serdecznie:)uściski dla każdego szczenialka i pary ,suni i rudaska:)

Posted

[quote name='Ladymonia0610']Marinko proszę napisz na pierwszej stronie że jeden szczeniak znalazł dom stały.
A Rysiek jest na tymczasie u Ajlii.[/QUOTE]

Tymczas Ryśka jest tymczasem awaryjnym - nadal trzeba szukać dłuższego tymczasu lub DS. U mnie może przebywać max. kilka tygodni.

Posted

Może to nie jest dobry pomysł, ale "przemyciłam" w ogłoszeniu Leona również Rycha :D
Zobaczymy...
Do wglądu - o Rysiu na samym dole:
[url]http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Mam-tylko-3-miesiace-W0QQAdIdZ240452352[/url]

Posted

Ajlii pisała, że ciapowaty. Jakoś muszę kombinować:diabloti:

edit: dobra, usunęłam to - nie będę psa obrażać. Patrzyłam przez pryzmat swoich niegdysiejszych potrzeb - chciałam gamonia i ciapy, jeśli musiał to być szczeniak.

Posted

Ciapowaty, czyli jaki...co z nim jest nie tak...?
Ja w zeszłym roku miałam zaszczyt poznać szczeniaczki od Saby...były niesamowite...zupełnie nie jak psie dzieci...takie jakieś posłuszne i bardzo zdyscyplinowane....cudowne :)

Posted

Dlaczego ma być coś nie tak? Są żywiołowe szczeniaki, są ciapowate. Te drugie ludzie nazywają słodziakami, bo nie drą wszystkiego na strzępy i nie szaleją po całych dniach. Jak ktoś ma mnóstwo energii to z takim maluchem będzie miał raj. Ja już swoje lata mam i wolę ciapy;)
Marinkaa, nie uważam naprawdę, żeby gamoń było strasznie nietaktownym określeniem dla małej puchatej kulki, ale skoro Tobie się nie spodobało to nie ma sprawy, dobrze, że czujna jesteś;)

Posted

[quote name='mmd']Dlaczego ma być coś nie tak? Są żywiołowe szczeniaki, są ciapowate. Te drugie ludzie nazywają słodziakami, bo nie drą wszystkiego na strzępy i nie szaleją po całych dniach. Jak ktoś ma mnóstwo energii to z takim maluchem będzie miał raj. Ja już swoje lata mam i wolę ciapy;)
Marinkaa, nie uważam naprawdę, żeby gamoń było strasznie nietaktownym określeniem dla małej puchatej kulki, ale skoro Tobie się nie spodobało to nie ma sprawy, dobrze, że czujna jesteś;)[/QUOTE]

Widzisz ... to jest tak, że ja nie tylko nie lubię tego określenia w stosunku do małej kulki, ja go po prostu nie trawię...
W odniesieniu do dwunożnych owszem, jak najbardziej, ale dla tak ułożonych szczeniąt budzi we mnie opór

Posted

No to może budzić opór też w potencjalnym domku. Ja mam pozytywne skojarzenia:) Mój pies miał robocze imię Ciapa, bo był najspokojniejszy i taki gapciowaty (celowo nie piszę 'gamoniowaty').
Już mi chwilami pomysłów brakuje, jak i gdzie ogłaszać te psiaki. Żeby tak już znalazły dobre domki!

Posted

Doskonale Cię rozumiem...ja też kombinuję już na wszystkie sposoby robiąc ogłoszenia, aby psiak wzbudził zainteresowanie, a i tak znakomita większość odbiorców tychże z łatwością mogłaby uzyskać żółte papiery

Posted

No cóż... jedno co o Ryśku napewno można powiedzieć, to że jest właśnie... ciapciakiem!
Mam porównianie: obrotny, dominujacy, dobrze wiedzący czego chce Leon... i wiecznie zadziwiony światem miłośnik poduszek - czyli Rysio.
Leon Julce po prostu zabiera zabawkę. Rysio patrzy smętnie i płacze - czemu ta okropna Julka nie chce mu dać zabawki?
Przygląda się jak inne psy próbują mu wyjeść jedzenie (Leon w tym czasie leci do innych misek). Nie wie co ma zrobić z nową sytuacją, nieznanym jeszcze bodźcem... najchętniej by usiadł i się rozpłakał...
Rysio ma taką nieśmiałość w sobie, delikatność i niestety, zupełny brak przebojowości. Zginąłby wśród innych szczeniaków - to typ wrażliwca, któremu każdy wlezie na głowę. Do tego histeryk :) 10 m2 to stanowczo za mało miejsca dla psa, no i ograniczony dostęp do poduszek :)))

Posted

Niestety albo stety ciapciaki mają swoją metodę na życie. Szybko podbije nową rodzinę, bo biedny gapciuszek... Będzie płakał i lamentował, a wszyscy będą wokół niego orbitować. Zanim się połapią, minie trochę czasu. O ile się połapią;)

Posted

[quote name='mmd']Niestety albo stety ciapciaki mają swoją metodę na życie. Szybko podbije nową rodzinę, bo biedny gapciuszek... Będzie płakał i lamentował, a wszyscy będą wokół niego orbitować. Zanim się połapią, minie trochę czasu. O ile się połapią;)[/QUOTE]

Jeszcze tylko Rysio musi się połapać, że tak to właśnie działa ;)

Posted

[quote name='Ladymonia0610']Zapraszam na bazarek dla bezdomnych kotów

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/196017-Bazarek-dla-Bezdomnych-kot%C3%B3w-Gadzety-i-Anio%C5%82ki-z-masy-solnej.Bazarek-do-19.11.2010?p=15689632#post15689632[/URL][/QUOTE]

Czy mogłabym prosić o jakieś wieści o pieskach???:)jak się odnalazły w nowym miejscu??....dziękuję:)