Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• shanti

1381

• alina71

1089

• szafra

1011

• monika55

947

Top Posters In This Topic

Posted

alina71 napisał(a):
Dzięki za wiadomość o Denisku z wrażenia nie podziękowałam za info. Super. :)

Nie ma sprawy ;)

Ile zostało kociąt z rodzinki ? 2 ? mamy jeszczejakieś koty ?
Co tam nowego dojechało, a co pojechało do domów ?

Ja jeszcze mam kaplicę w pracy, i nie wiem kiedy się zjawię w schronisku :( marzy mi się niedziela, ale zobaczymy co z tego wyjdzie :/

Posted

Jakkolwiek nikogo nie interesuje co załatwiłam, napiszę krótko o co chodzi. Ruszyła sprawa wolontariatu. Zbieram i przygotowuję dokumenty tego dotyczące. Jednocześnie informuje że osoby nie będące wolontariuszkami będą traktowane jak zwykli zwiedzający, czyli nie mogą mieć kontaktu bezpośredniego z psami. To chyba zrozumiałe i tak jest w każdym schronie. Kto ciekawy to jutro w schronisku można się będzie zapoznać.
Druga sprawa to koty. Są pieniądze na kociarnie. Czyli można się zabierać do pracy. Akcja dokarmiania i akcja sterylek trwa i znalazła popyt wśród karmicielek.
I trochę innych spraw do których dyrektor JZK podszadł życzliwie.

Posted

Monika55.Sprawa o której piszesz interesuje wszystkich bardzo.Ja wiedziałam, że bedziesz a sobotę w schronisku, wiec nie pytałam tu na dogo.
Myślę ,że wszyscy czekamy na info.Nareszcie coś ruszyło .:cool2:

Posted

Monika super, że działasz. Czy ja moge podjechac po info w innym terminie? Chce być wolontariuszem ale za chwile wyjeżdzam na weekend do rodziny. Zaplanowane, z teściową. ;) W tygodniu jestem dostępna i w następny weekend także.
Dzięki za informacje.
Jak coś ustalicie proszę napiszcie, weźcie mnie pod uwage i jakby coś było do robienia to ja chętnie.

Posted

Sorry, ze sie wtracam, podpisanie deklaracji wolontariusza w schronisku, to dobrowolne zobowiazanie sie do okreslonych prac przy zwierzetach, to dobrowolny lecz konkretny, o ustalonych porach czas poswiecany dla zwierzat. Zobaczycie same jak to ma wygladac i czy dacie rade, czy bedzie mozliwosc do podjecia nastepnych krokow.

Posted (edited)

Witam i ja !

Ada-jeje napisał(a):
Sorry, ze sie wtracam, podpisanie deklaracji wolontariusza w schronisku, to dobrowolne zobowiazanie sie do okreslonych prac przy zwierzetach, to dobrowolny lecz konkretny, o ustalonych porach czas poswiecany dla zwierzat. Zobaczycie same jak to ma wygladac i czy dacie rade, czy bedzie mozliwosc do podjecia nastepnych krokow.

Najbardziej się martwię o czas wolontariatu, nie wiem czy będę w stanie sprostać regularnym i wyznaczonym terminom.

Jakkolwiek nikogo nie interesuje co załatwiłam, napiszę krótko o co chodzi. Ruszyła sprawa wolontariatu. Zbieram i przygotowuję dokumenty tego dotyczące. Jednocześnie informuje że osoby nie będące wolontariuszkami będą traktowane jak zwykli zwiedzający, czyli nie mogą mieć kontaktu bezpośredniego z psami. To chyba zrozumiałe i tak jest w każdym schronie. Kto ciekawy to jutro w schronisku można się będzie zapoznać.

Tylko ze w naszym schronisku to akurat zwykli zwiedzający mają kontakt z psami bezpośredni. Myślę że chyba nikt mi nie zabroni wyprowadzać Szanti i robić jej ogłoszeń jeśli się nie zgodzę jednak na warunki wolontariatu. A jak już uda się jej znależć dom to pomóc innemu psiakowi.

Niestety nie bedzie mnie dziś w schronisku, pracuję. Będę pod Krakowem więc nawet mi sie nie uda wyrwać na chwilę.
Co do niedzieli to jeszcze się odezwę, bo będę po drugiej naszej stronie w Lubomii pod Raciborzem :roll:

Uciekam rabotać...

Edited by kajk@
Posted

am LMam wiadomość o boksiu :p. W samochodzie jechał pięknie, grzeczny i pospał sobie.
W mieszkaniu czuje się jak u siebie, zachowuje czystość. Nie mogą się go nachwalić - podobno zupełnie nie ten pies :evil_lol:.

Co myślicie o zrobieniu wątków :

Śnieżynkowi, Miśkowi i Szrekowi z ostatniego filmiku - on już długo siedzi :-(. Może ktoś go wypatrzy, on taki malutki jest ...
Myślałam jeszcze o suniach z Frysztackiej.
Ja mogłabym zrobić Szrekowi i Miśkowi wątki. Mam jeszcze Dizelka i wątek owczarkowy.

Jeszcze chciałabym zrobić wątek Sepii - owczareczce z 2 -ki. Mam słabość do ONków :roll:. Mogę ????

https://lh5.googleusercontent.com/-QbXw21BcI_0/UDF-6WaqJ5I/AAAAAAAAQCs/RmyeDLjnIoM/s640/ON2.jpg

Za dużo nie chce na siebie brać, bo z czasem u mnie teraz krucho.

Teraz a kociarnią trzeba się uporać :multi:. Kurcze - fajnie!

I ja dziękuję za spotkanie. Shanti - dzięki :p.

Posted (edited)

A to taki narwaniec z nowych kojców.

Spanielowy młodziak.

Acha - i martwi mnie stan sierści suni, która siedzi na nowych kojcach - Czarna Mamba. Kiedyś miała długą i piękną, błyszczącą sierść.
Teraz nic z tamtej sierści nie zostało, jest o wiele krótsza, matowa, nie błyszczy się i zauważyłam placki z widoczną skórą ( szczególnie na tylnych łapach).
Oby to nie było nic poważnego ani żadna choroba skóry :shake:. Może obejrzał by ją wet?

Na FB jest prośba o sprawdzenie czy pobity psiak reaguje na imię Gienek.

Edited by szafra
Posted

Myślę że powstanie. Są osoby o złotych serduszkach dla zwierzaków. To Ula, Basia i Iza. Nie pokazują się tu lub rzadko, ale są zawsze.

Pomyślimy o szkoleniu, myślę że na pewno się przyda.

Posted

monika55 napisał(a):
Myślę że powstanie. Są osoby o złotych serduszkach dla zwierzaków. To Ula, Basia i Iza. Nie pokazują się tu lub rzadko, ale są zawsze.

Pomyślimy o szkoleniu, myślę że na pewno się przyda.

To super, krok po kroczku i do przodu. Pozdrawiam przyszle wolontariuszki.