Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='shanti']Czy Mania ma allegratkę i czy wogóle robić?[/QUOTE]

Monika55 jej zrobiła:

[url]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2346439_mania_miks_sznaucera_szuka_domu.html[/url]

Ale zawsze można wyróżnić ;)

Posted

[quote name='Poker']jak mnie nie chcecie,to nie :diabloti:[/QUOTE]

:splat: jak mogłam :oops: tak!!!! Poker mogłaby Panią Lilianę sprawdzić - ostatnio ma doświadczenie z przypadkami zagadkowymi :evil_lol: :scared:

[quote name='monika55']Tak tu rozmawiam sobie z tym i owym. Domek zdaje sie ciekawy.[/QUOTE]

:lol:

Posted

właśnie rozmawiam z panią.Nagadałam się jak dziki dzik.
Pani nie jest jeszcze zdecydowana na tę sunię.Cały czas szuka w ogłoszeniach, w naszym schronie.
Pani jest sznaucerolubna , miała 2 psy, ostatni żył 14 lat.Pani jest zupełnie samotna,ale w razie potrzeby ma się kto psem zaopiekować.
Wygląda na to ,że dom byłby bardzo dobry, jednak uważam ,że trzeba dać pani czas na podjęcie decyzji, nic na siłę.Pani kieruje się litością i chęcią pomocy psu, ale ma też i wymagania.Pies nie może szczekać , bo pani mieszka w bloku , no i oczywiście niszczyć,a tego przecież nie jesteśmy w stanie ocenić.
Powiedziałam,że powinna wziąć psa , którego pokocha od pierwszego wejrzenia, bo wtedy łatwiej zniesie jego ewentualne niewłaściwe zachowania.
Pani ma dać znać i wtedy ew.umówimy się na wizytę przedadopcyjną.
Pani bardzo zależy by pies był jak najblizej sznaucera, pytała mnie nawet w ilu % ona jest z pochodzenia sznaucerem.powiedziałąm,że nikt tego nie jest w stanie ocenić. Pytała też jaką ma sierść w dotyku, jakie łapy, pazury :crazyeye:
Sama umie strzyc.
Dałam jej mój telefon i ma się odezwać.
W razie decyzji na tak , może podjechać pociagiem po sunię do Katowic.
Wiem,że 8 listopada będzie we Wrocławiu togaa, może by ują poprosić wtedy o transport.
Ufffffff, koniec.

Posted

Tez w tej chwili rozmawialam z pania. Pani chce miec dokladne wiadomosci o Mani. A ja nie mam az tak dokladnych informacji. Wilczek tez nie bardzo pomoze bo ma 100 psow pod opieka i jeszcze inne obowiazki. Nie jest w stanie. A jak sunia siedzi w boksie gdzie jest wiele innych suk, a moze nie miala takiego kontaktu w domu,to sie boi. Siedzi w kaciku. I co mozna powiedziec? Pani sie musi zastanowic i podjac wlasciwa decyzje. Nic na sile.

Posted

[quote name='monika55']Tez w tej chwili rozmawialam z pania. Pani chce miec dokladne wiadomosci o Mani. A ja nie mam az tak dokladnych informacji. Wilczek tez nie bardzo pomoze bo ma 100 psow pod opieka i jeszcze inne obowiazki. Nie jest w stanie. A jak sunia siedzi w boksie gdzie jest wiele innych suk, a moze nie miala takiego kontaktu w domu,to sie boi. Siedzi w kaciku. I co mozna powiedziec? Pani sie musi zastanowic i podjac wlasciwa decyzje. Nic na sile.

amen :cool1:

Posted

mam przykrą wiadomosc...Mania nie chce wychodzic z kąta:placz:...Ja przypuszczam ze ona tam spi, a nie mam gdzie jej dac osobno bo oksy na jednego psa pełne co chwile sa interwencje...:shake:
wiem o niej tylko tyle ze ją znaleziono pod sklepem jest wystraszona.

Posted

to się kobita nagadała. ona chce tyle informacji,że strach,jak ich udzielić o psie ze schronu, który siedzi schowany w kącie.Biedna mała :-(

Posted

Wątek Mani jest czytany przez p.Lilianę na bieżąco :p. Pani juz wie ,że to ona może najlepiej -jako fachowiec od strzyżenia psów -zadbać o futerko Mani ,gdy ją wykąpie sama ,wypucuje ,wychucha i wydmucha te pazurki i łapki także :razz:. Wtedy najlepiej dowie się jakie lapki i pazurki oraz sierść ma Mania;).
Pani jeszcze waha się między Manią a tym Asterkiem z Rudy Sl. i może jeszcze jakimś psem -ale wizyta Poker ,na którą pani już czeka,powinna sprawić ,że podejmie w końcu te decyzję i wybierze psa. Myslę,że powinna to byc Mania -nie tylko wielkością odpowiada chyba oczekiwaniom pani Lili.:loveu::p Troszkę popukałam w serducho pani -a reszty dokona na pewno fachowo Poker.No i osobiście.
Wcześniej juz na poczatku pażdziernika rozmawialysmy tel. w sprawie adopcji mixa sznaucera.Pani jednak woli sznaucera/sznaucerkę.
A dla p.Lili ,ktora wiele lat pływa ,jezdzi na nartach i jest wysportowaną bardzo kobietą-aktywną -taki sznaucer jak Mania to odpowiedni pies .Decyzja jednak należy do pani.

Posted

Wczoraj Dogo nie mialam:angryy: i myslalam ze mnie skreci z ciekawosci.Ale widze, ze cioteczki czuwaja.:loveu: Moze jednak p Liliana sie zauroczy. Zal mi Mani, a nie mamy gdzie jej dac. Ona sie w ogole nie potrafi znalezc w schronisku. A jeszcze teraz takie przepelnienie.

Posted

Nam też szkoda bardzo tej Mani -gdy patrzy się na nią wciśnietą w kąt i tak ciężko przerażoną -to serce pęka ..:-(:shake: z żalu nad nią . Też mowilam p.Lili ,że szczeniak jest za mlody i bardziej może klopotliwy -a Mania wymaga doświadczonego czlowieka -a takim na pewno jest p.Lila. Ma duże doswiadczenie z psami /przedtem posiadala kolejno 3 psy -w tym ostrego sznaucera średniego chyba- no i potrafi świetnie zadbać nie tylko o sierśc psa /robila to zawodowo niemal 20 lat aż/ ale i o prowadzenie /utrzymanie / takiej sznucerki /To wymarzony pies dla p.Lili chyba. Na pewno będzie nam wdzięczna -zobaczycie. Poker jeszcze fachowo ujmie to wszystko -na miejscu-osobiście .Ja-na miejscu p.Lilki pojechalabym po sunię juz jutro.Bezpośrednio nawet do schronu. Dla Mani każdy dzień w schronie-w tym kącie -to ogromy stres i strach .:shake:

Posted

Biedna sunia, nic się nie oswaja z nową sytuacją :( Nowy dom byłby dla niej wybawieniem. Ale dom musi miec pełną swiadomość że taki przerażony pies może wymagać nieco czasu na dostosowanie się do nowych warunków. No i że nie od razu może być psem idealnym. Czekamy zatem na mądrą decyzję Pani Liliany :)

Posted

[quote name='olga7']Nam też szkoda bardzo tej Mani -gdy patrzy się na nią wciśnietą w kąt i tak ciężko przerażoną -to serce pęka ..:-(:shake: z żalu nad nią . Też mowilam p.Lili ,że szczeniak jest za mlody i bardziej może klopotliwy -a Mania wymaga doświadczonego czlowieka -a takim na pewno jest p.Lila. Ma duże doswiadczenie z psami /przedtem posiadala kolejno 3 psy -w tym ostrego sznaucera średniego chyba- no i potrafi świetnie zadbać nie tylko o sierśc psa /robila to zawodowo niemal 20 lat aż/ ale i o prowadzenie /utrzymanie / takiej sznucerki /To wymarzony pies dla p.Lili !! Na pewno będzie nam wdzięczna -zobaczycie.:loveu::p. Poker jeszcze fachowo ujmie to wszystko -na miejscu-osobiście .Ja-na miejscu p.Lilki pojechalabym po sunię juz dziś-jutro.Bezpośrednio nawet do schronu. Dla Mani każdy dzień w schronie-w tym kącie -to ogromy stres i strach .:shake: Ona tam tak błaga i czeka !!

no mam nadzieje ze decyzja bedzie szybka, bo jak tak dalej bedzie Mania zamarznie albo nabawi sie jakichs chorób z zimna(np nerek co miała moja sunia ) i wtedy bedzie dopiero...ale Mania polubiła Monike55 , bo wylazła z kąta tylko jak ona przyszła, mnie olewa zupełnie, jak ją jutro zobacze w tym kącie to zabieram ja byle dalej gdzies do boksu pojedynczego bo tak nie moze byc, trudno jakos sie inne pomieszczą...