majuska Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Kora, 5-cio letnia boksia ( mix) została porzucona przez człowieka w bardzo chłodne dni ubiegłej zimy, pewnie nie spodziewała się, że została porzucona na zawsze, że teraz będzie musiała walczyć o przetrwanie.....błąkając się i wypatrując nadziei, została dostrzeżona i znalazła się w przechowalni dla bezdomnych zwierząt w Boguchwale. Jest bardzo mądrą suczką, bystrą, żywiołową i silną, ale posłuszną. Lubi spacery, ładnie chodzi na smyczy, lubi dzieci, natomiast nie za bardzo zgadza się z innymi zwierzakami, w miejscu gdzie przebywa toleruje tylko jedną małą suczkę. Kora jest sunią o bardzo oryginalnej urodzie i ujmującym spojrzeniu, bardzo garnie sie do ludzi, jest wielką pieszczochą, w swoim prawdziwym i kochjaącym domu będzie na pewno cudowną przyjaciółką. Potrzebny pilnie domek dla Kory, musimy zdążyć przed mrozami, ona nie wytrzyma zimy w tym miejscu gdzie przebywa:-( Kora jest zdrowa, zaszczepiona i odrobaczona, istnieje możliwość wysterylizowania suni, ale ponieważ nie mogłaby zostać ani w lecznicy, ani w swoim boksie, potrzebne byłoby miejsce ( jakiś DT ) gdzie doszłaby do siebie po zabiegu. Kora przebywa w Boguchwale koło Rzeszowa. Istniej mozliwość pomocy w transporcie. kontakt: Renata 600 401 564 [email protected] Quote
Soema Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Jaka morda kochana... przekazuje informację Fundacji SOS Bokserom, napisz jeszcze do drugiej, może oni będą mieli miejsce, coraz zimniej jest..:-( Quote
majuska Posted October 24, 2009 Author Posted October 24, 2009 Dzięki wielkie Soema. No a my bierzemy się za ogłoszonka. Figuniu Ciebie poproszę o allegro. ( Jutro koniec majtkowego bazarku więc przeleję Ci pieniążki jak tylko otrzymam wpłaty na wyróżnienia ogłoszeń ) Ja na początek zrobię alegratkę wyróżniona i cafeanimala;) A... i jeszcze ciotkę Dziką Figę poprosimy o wyrzeźbienie nam jakiegoś czadowego bannerka:cool3: Quote
Dzika_Figa Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Melduję się i zaraz zrobię benerek. Jakieś życzenia względem kolorystyki, treści, etc? proponuję napis KORA MARZNIE i ewentualnie POMÓŻ Quote
majuska Posted October 24, 2009 Author Posted October 24, 2009 Dzika_Figa napisał(a):Melduję się i zaraz zrobię benerek. Jakieś życzenia względem kolorystyki, treści, etc? proponuję napis KORA MARZNIE i ewentualnie POMÓŻ No fajnie, Ty jaki zrobisz będzie super:lol: Quote
Soema Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Na razie wstawiłam sunie tu http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=148331 będziemy szukać domu. Quote
Becia66 Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 ona jest mixem ? :crazyeye: Wygląda jak pełnorasowa.... Quote
boksiedwa Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 becia66 napisał(a):ona jest mixem ? :crazyeye: Wygląda jak pełnorasowa.... każdy psiak bez potwierdzenia pochodzenia jest nie rasowy, niestety :shake: A sunia sliczna Quote
majuska Posted October 24, 2009 Author Posted October 24, 2009 Zrobiłam jej: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2346031_kora_cudna_boksia_skazana_na_samotne.html http://www.cafeanimal.pl/zwierzaki/Kora,26226 Quote
figa33 Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 jaki tam mix...:eviltong: zrobimy allegro jak prawdziwej bokserce..:cool3: Quote
majuska Posted October 24, 2009 Author Posted October 24, 2009 figa33 napisał(a):jaki tam mix...:eviltong: zrobimy allegro jak prawdziwej bokserce..:cool3: He, he, jasne , że tak!!!:p A tu mamy kolegę z boksu obok: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=171942 Quote
Dzika_Figa Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Uff... Coś komputer nie chciał współpracować, ale zrobiłam: Quote
majuska Posted October 24, 2009 Author Posted October 24, 2009 NO super:crazyeye::loveu: Pierwszy raz przeczytałam Kora Marzenie:shake::splat: Quote
Dzika_Figa Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Prosimy o pomierzenie Kory: długości od obroży do ogona, obwodu klatki piersiowej, obwodu szyi i na wszelki wypadek obwodu łba (żeby się mieścił przez dziurę. Mama uszyje jej kubraczek :loveu: Quote
figa33 Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 matko , dziewczyny , ale wy macie talent do robienia fajnych banerków:loveu: Quote
majuska Posted October 24, 2009 Author Posted October 24, 2009 Dzika_Figa napisał(a):Prosimy o pomierzenie Kory: długości od obroży do ogona, obwodu klatki piersiowej, obwodu szyi i na wszelki wypadek obwodu łba (żeby się mieścił przez dziurę. Mama uszyje jej kubraczek :loveu: :loveu::loveu::loveu::loveu: A poczekacie parę dni? bo kurczę czasowa niewyróbka:shake: Obwód łba to duży będzie:evil_lol:..... bo taka mądra jest Korusia:lol: No i co się tak gapicie??? Domu szukam...i to pilnie!!!;) Quote
figa33 Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 boksery to zazwyczaj mordki zbója , ale złote serca:lol: Quote
Florentynka Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Się melduję. Hihi !!! Nasza matka szwalnię dla psów rozkręca :eviltong:! Quote
majuska Posted October 25, 2009 Author Posted October 25, 2009 Ucałuj Florentynko Mamę od nas:loveu: Dodałam Korcię na www.rzeszowiak.pl Quote
karolciasz28 Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Wreszcie dotarłam.:shake: Jutro będzie pakiecik ogłoszeń, bo dzisiaj padam.:oops: Quote
figa33 Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 dla Kory http://www.allegro.pl/item795808559_kora_najprawdziwsza_bokserka_w_schronisku.html wierzę w dobre serduszka bokserów myślę ,że Kora mogła już doznać swojej traumy i stąd jej pewna agresywność.. bezdomność dla takich towarzyskich psów jak boksery...ech...:-( zimno , walka o przetrwanie...:-( jak się patrzy na jej pysio to zero wesołości , nic tylko smutek i rezygnacja.. Quote
Recommended Posts