Jump to content
Dogomania

Trzy lata na sznurku - Kazan szuka domu ma dom, bardzo fajny!

Recommended Posts

• Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jotko, byłam dziś w schronie. Kazan rzeczywiście jest podejrzany o kk. Dostaje leki. Jak się nie polepszy, dostanie silniejsze. Widziałam go, bo robiłam mu zdjęcia (wrzuciłam go na obie stronki schroniskowe). Nie wygląda źle. Zakaszlał raz. Nie ma wydzieliny z nosa. Powinien szybko dojść do siebie.

Posted

We wtorek spróbuję go wyadoptować w stanie aktualnym. Może się uda, dom byłby w Ogrodzieńcu. trzymajcie kciuki. Maciaszku, dziekuję za informację, ja mam naprawdę problemy z czasem.

• 2 weeks later...
Posted

Nic nie słychac, jak proponuję go ludziom, którzy po ogłoszeniu w GW zgłaszają sie zw sprawie Witalisa, to tak jak z Lili, tylko ten, żaden inny

Posted

[quote name='Glutofia']moze trzeba jakąś łzawą historię wymyślić..

Łzawa... to może taki tekst do ogłoszeń?

Kazan zaznał wiele bólu i udręczenia. Widok pełnej miski z wodą i ciepły posiłek były kiedyś dla niego szczytem marzeń. Przyczepiony do krótkiego łańcucha niczym więzień obozu nie mógł zaspokoić swoich pragnień. Tęsknie wyglądał każdego dnia jakiejkolwiek pomocy, ale ta znikąd nie przychodziła. Kazan żywił się najczęściej oparami kurzu i chłeptał wodę z kałuży, jeśli taka utworzyła się blisko jego budy. Budy, która była na tyle cienka, że w chłodne noce tulił się i dygotał, marząc o ciepłym kącie. Czyjeś serce nie potrafiło znieść udręki Kazana. Piesek został uwolniony z łańcucha, swojego kata. Poznał nowe życie. Przede wszystkim zasmakował wolności, przestrzeni. Do dziś nie do końca potrafi z niej korzystać - nie za bardzo umie chodzić na smyczy. Jest przyjaznym, kontaktowym psem, który czeka na cierpliwego i kochającego właściciela. Ma dobry kontakt z dziećmi (polecane te powyżej 6 lat), kotów raczej nie goni. Czeka w jednym z psich hotelów aż ktoś okaże tyle serca, że weźmie go ze sobą i nauczy życia na wolności. Nie jest wymagającym psem. Może mieszkać w kojcu, w ciepłej budzie, ze zmienianą wodą i pokarmem. Do tego kilka głasków człowieka (co najmniej) dziennie, zainteresowanie poświęcone psiakowi i otwarte serce na jego psią naturę.
Kazan czeka na taki wspaniałomyślny, ludzki domek. Chce zaznać tego, czym jest prawdziwa miłość człowieka do psa.

Posted

Jasza napisał(a):
_Laro, ale te opary kurzu mnie rozwaliły..........

Bo to w sumie prawda, a miało być tak łzawo ;) ostatnio pracuje nad takimi tekstami ;)

To może pozmieniać tekst w ogłoszeniach? albo nowe porobić?