Brysio Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 Mona wyczysc proszę skrzynkę, chcę wysłac pw;) Quote
Brysio Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 Mona napisała do mnie feliksik.. która współpracuje z onet i mówi, ze może Bianeczke ogłosic na stronie Onetu. Przekopiuję Ci list, ktory dostałam od niej;) ja współpracuję z Onetem i będzie światowy dzień zwierząt w wydaniu onetu - galeria psów do adopcji: Do każdego psa będzie mi potrzebne ładne, wyraźne zdjęcie o szerokości przynajmniej 700px w przypadku poziomego i 500px w przypadku pionowego, imię psa, w kilku zdaniach opisana jego historia oraz charakter (to bardzo ważne, gdyż jeśli pies sprawia jakieś problemy też chcę o tym napisać, lub jeśli potrzebuje leczenia to również musimy o tym wspomnieć). Potrzebne są też dane kontaktowe oraz zgoda osoby, której dane podamy do ich umieszczenia w serwisie pies.onet.pl. co Ty na to? Feliksik potrzebuje do jutra wszystkich danych Quote
_Mona Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Brysio skasowałam kilka wiadomości i PW powinno dojść. Historie Bianki znasz dobrze, możemy ją ogłosić ,ale z adopcją Bianki będzie trudno. Ponieważ poza jej kalectwem ma porażone zwieracze i nie kontroluje czynności fiziologicznych wogóle. Napewno trzeba o tym wspomnieć. W domu Bianka jest psiakiem głośnym , jest szczekliwa i bardzo czujna. Jeżeli chodzi o kontakt z innymi osobami to wszystkich obszczekuje, nie lubi być głaskana przez obcych. Zdarza nam się ,że ludzie często chcą ją pogłaskać. Z psami większości sie zgadza. Dziś zrobiłam jej badanie krwi morfologia i biochemia, wyniki wyszły dobre. Czekamy jeszcze na rozmaz z krwinek. Bianka jest zaszczepiona i odrobaczona. Jeżeli wyniki z rozmazu będą dobre powtórzę odrobaczenie. Trochę mnie zaniepokoiło bo schudła ostatnio. Jest dobrze odrzywiana na karmie z Royal Canin. Quote
Brysio Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 ok to jeszcze potrzebujemy dobre zdjęcie, te co są na dogo, są za małe. Czy masz jakies większe? Quote
Brysio Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 kurcze;( te zdjęcia były za małe, potrzebowali 700 px, żadne na dogo sie nie nadawało:( Quote
_Mona Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Brysio może na maila? podeśle do Ciebie zdj Bianki bo mam w aparacie. Napisz mi swojego maila to jutro wyśle, tylko podładuje aparat. Quote
Brysio Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 kurcze tylko miałyśmy zdjęcia dac do dzis rana bo one jutro już będą w onecie:( Quote
Brysio Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 ale na przyszłośc poprosze;) [email protected] Quote
feliksik Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 dziewczyny wysyłajcie te zdjęcia do mnie - czekam - jutro to będzie na onecie. czekają jeszcze na Biankę, pod warunkiem że te zdjęcia są dobre jakościowo. ale dajcie mi też gotowy tekst, gdzie Bianka przebywa, ile ma lat i wielkość. Siedzę dzisiaj do skutku, bo tylko Bianki mi brakuje. na maila: [email protected] Quote
Brysio Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 Felikiksik dziękuję, mama nadzieje, ze Mona wysle zdjęcia, tekst własnie poszedł Quote
Jasza Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 A może to akurat szansa dla Bianki? Chociaż wydaje mi się, że ona chyba u Mony i właśnie z nią jest najszczęśliwsza.....:oops: Quote
feliksik Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 dziewczyny nie mam nadal zdjęć - prześlecie, zamoment muszę mieć całość i kontakt jeszcze -= na kogo Quote
feliksik Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 no niestety tekst dostałam, ale zdjęcia nikt mi nie podesłał a te z wątku się nie nadawały - bo je podesłałam, ale były za małej rozdzielczości. Może jeszcze uda mi się kiedyś taką galerię przy współpracy z Onetem zrobić, to miejcie takie zdjęcia w zapasie - będę pamiętać o Bianeczce Quote
Brysio Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 ojej szkoda, ja tez nie mam innych zdjęc Bianki, dziękuję Ci bardzo, ze się nią zainteresowałas. No szkoda ale widocznie Mona musiała miec na głowie cos bardzo ważnego skoro nie wchodziła na wątek, ona ma bardzo dużo pracy z tymi psikamai. Miejmy nadzieję, ze następnym razem się uda. Dziękuję ;) Quote
feliksik Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 mi też przykro, bo ta mała już dość przeszła. Ale tak jak pisałam będę o niej pamiętać Quote
_Mona Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 feliksik napisał(a):mi też przykro, bo ta mała już dość przeszła. Ale tak jak pisałam będę o niej pamiętać feliksik, Brysio bardzo Was przepraszam wczoraj byłam w schronisku i miałam pare ważnych spraw z psiakami z katowickiego schroniska, pozatym padł mi aparat, mam z nim problemy często mi się rozładowywuje. Dziś wyślę zdj Bianci na kolejną szanse na przyszłość... sprawdzcie czy te zdj ,które ja mam z apararatu wogóle się nadają? Przypuszczam ,że trzeba będzie zrobić nowe? feliksik dziękuję za zainteresowanie i pomoc w ogłaszaniu Bianci Quote
feliksik Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 [quote name='_Mona']feliksik, Brysio bardzo Was przepraszam wczoraj byłam w schronisku i miałam pare ważnych spraw z psiakami z katowickiego schroniska, pozatym padł mi aparat, mam z nim problemy często mi się rozładowywuje. Dziś wyślę zdj Bianci na kolejną szanse na przyszłość... sprawdzcie czy te zdj ,które ja mam z apararatu wogóle się nadają? Przypuszczam ,że trzeba będzie zrobić nowe? feliksik dziękuję za zainteresowanie i pomoc w ogłaszaniu Bianci ale dziewczyny, mam jeszcze jedną propozycję, bo w sumie mogę dodać Biankę jako osobne ogłoszenie - historię, może tak przynajmniej pomogę, tylko to będzie może do dwóch tygodni, bo ta galeria to na szybko była [FONT=Tahoma]http://pies.onet.pl/1209,1,1,dom_potrzebny_od_zaraz,galeria.html[/FONT][FONT=Tahoma] [/FONT] Quote
_Mona Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 feliksik wysłałam do Ciebie zdj Bianci na maila przed chwilą, napisz czy te wogóle się nadają? czy potrzebujesz nowe zdj aktualne. Jak coś to napewno zdobie i podeśle nowe na kolejną galerię. Dziękuję Ci za pomoc. Quote
_Mona Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Brysio zamieszcam ostatnie wydatki Bianki: karma Royal Canin Adult 190 zl ( zamawiam zawsze duzy worek to ma na dłuzej) odzywka 21 zl szczepienia p/ wsciekliznie i chorobom zakaznym 75 zł preparat p/pchlom i kleszczom 19 zł odrobaczenie 10 zł preparat na rany 5 zł pieluchy 52 zł reczniki jednorazowe 18 zł proszek do prania kocykow i recznikow 16 zł naprawa wozka 20 zł w wyniku uzytkowania zapinka z wozka do szelek urwala sie badanie krwi morfologia i biochemia 71 zł Razem wydatki jakie ostatnio były to suma 497 zł ( groszy nie pisałam) Raz jeszcze musze zaszczepic Bianke bo wet kazała powtorzyc i odrobaczyc , poniewaz troche schudla a wyniki ma dobre z morfologi i biochemi i odzywiana jest na najlepszej karmie. Wszytkie przelewy jakie dotychczas otrzymałam sa na kwote 4578 zł Podlicze całosc przelewów i wydatki i napewno na wątek wrzuce. Quote
feliksik Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Obiecany Onet dla Bianeczki: http://pies.onet.pl/54053,26,0,mala__sparalizowana_bianka,artykul.html Quote
Brysio Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 Kochana feliksik bardzo,barzo dziekujemy;););) mam nadzieje, ze ktos sie nia zainteresuje;) Quote
feliksik Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 ja również mam nadzieję - przesyłam buziaki Quote
_Mona Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 feliksik dziekujemy bardzo za pomoc w ogłaszaniu.... Brysio wstawiam rozliczenie Bianci: Otrzymałam dotychczas przelewy na łączna kwote 4578 zł. Poszło nam razem 5349,16 zł na na wydatki dotyczace wizyt u wet, zakup szelek i wózka,zastrzyki nivalin i milgamma,karma , zabiegi, srodki higieniczne, paliwo na dojazd, szczepienia. Jest to całe rozliczenie roczne. Wyszedł tylko minus 771,16 Quote
togaa Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Bardzo to smutne... Dogo zawiodło ? Może w tytule poinformowac o taaakim długu, podac kwotę...? Quote
Recommended Posts