Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mona napisała do mnie feliksik.. która współpracuje z onet i mówi, ze może Bianeczke ogłosic na stronie Onetu. Przekopiuję Ci list, ktory dostałam od niej;)

ja współpracuję z Onetem i będzie światowy dzień zwierząt w wydaniu onetu - galeria psów do adopcji:

Do każdego psa będzie mi potrzebne ładne, wyraźne zdjęcie o szerokości przynajmniej 700px w przypadku poziomego i 500px w przypadku pionowego, imię psa, w kilku zdaniach opisana jego historia oraz charakter (to bardzo ważne, gdyż jeśli pies sprawia jakieś problemy też chcę o tym napisać, lub jeśli potrzebuje leczenia to również musimy o tym wspomnieć). Potrzebne są też dane kontaktowe oraz zgoda osoby, której dane podamy do ich umieszczenia w serwisie pies.onet.pl.

co Ty na to? Feliksik potrzebuje do jutra wszystkich danych

Posted

Brysio skasowałam kilka wiadomości i PW powinno dojść. Historie Bianki znasz dobrze, możemy ją ogłosić ,ale z adopcją Bianki będzie trudno. Ponieważ poza jej kalectwem ma porażone zwieracze i nie kontroluje czynności fiziologicznych wogóle. Napewno trzeba o tym wspomnieć. W domu Bianka jest psiakiem głośnym , jest szczekliwa i bardzo czujna. Jeżeli chodzi o kontakt z innymi osobami to wszystkich obszczekuje, nie lubi być głaskana przez obcych. Zdarza nam się ,że ludzie często chcą ją pogłaskać. Z psami większości sie zgadza.
Dziś zrobiłam jej badanie krwi morfologia i biochemia, wyniki wyszły dobre. Czekamy jeszcze na rozmaz z krwinek. Bianka jest zaszczepiona i odrobaczona. Jeżeli wyniki z rozmazu będą dobre powtórzę odrobaczenie. Trochę mnie zaniepokoiło bo schudła ostatnio. Jest dobrze odrzywiana na karmie z Royal Canin.

Posted

dziewczyny wysyłajcie te zdjęcia do mnie - czekam - jutro to będzie na onecie. czekają jeszcze na Biankę, pod warunkiem że te zdjęcia są dobre jakościowo. ale dajcie mi też gotowy tekst, gdzie Bianka przebywa, ile ma lat i wielkość. Siedzę dzisiaj do skutku, bo tylko Bianki mi brakuje.

na maila: [email protected]

Posted

no niestety tekst dostałam, ale zdjęcia nikt mi nie podesłał a te z wątku się nie nadawały - bo je podesłałam, ale były za małej rozdzielczości. Może jeszcze uda mi się kiedyś taką galerię przy współpracy z Onetem zrobić, to miejcie takie zdjęcia w zapasie - będę pamiętać o Bianeczce

Posted

ojej szkoda, ja tez nie mam innych zdjęc Bianki, dziękuję Ci bardzo, ze się nią zainteresowałas. No szkoda ale widocznie Mona musiała miec na głowie cos bardzo ważnego skoro nie wchodziła na wątek, ona ma bardzo dużo pracy z tymi psikamai. Miejmy nadzieję, ze następnym razem się uda. Dziękuję ;)

Posted

feliksik napisał(a):
mi też przykro, bo ta mała już dość przeszła. Ale tak jak pisałam będę o niej pamiętać

feliksik, Brysio bardzo Was przepraszam wczoraj byłam w schronisku i miałam pare ważnych spraw z psiakami z katowickiego schroniska, pozatym padł mi aparat, mam z nim problemy często mi się rozładowywuje. Dziś wyślę zdj Bianci na kolejną szanse na przyszłość... sprawdzcie czy te zdj ,które ja mam z apararatu wogóle się nadają? Przypuszczam ,że trzeba będzie zrobić nowe?

feliksik dziękuję za zainteresowanie i pomoc w ogłaszaniu Bianci

Posted

[quote name='_Mona']feliksik, Brysio bardzo Was przepraszam wczoraj byłam w schronisku i miałam pare ważnych spraw z psiakami z katowickiego schroniska, pozatym padł mi aparat, mam z nim problemy często mi się rozładowywuje. Dziś wyślę zdj Bianci na kolejną szanse na przyszłość... sprawdzcie czy te zdj ,które ja mam z apararatu wogóle się nadają? Przypuszczam ,że trzeba będzie zrobić nowe?

feliksik dziękuję za zainteresowanie i pomoc w ogłaszaniu Bianci

ale dziewczyny, mam jeszcze jedną propozycję, bo w sumie mogę dodać Biankę jako osobne ogłoszenie - historię, może tak przynajmniej pomogę, tylko to będzie może do dwóch tygodni, bo ta galeria to na szybko była
[FONT=Tahoma]http://pies.onet.pl/1209,1,1,dom_potrzebny_od_zaraz,galeria.html[/FONT][FONT=Tahoma] [/FONT]

Posted

feliksik wysłałam do Ciebie zdj Bianci na maila przed chwilą, napisz czy te wogóle się nadają? czy potrzebujesz nowe zdj aktualne. Jak coś to napewno zdobie i podeśle nowe na kolejną galerię. Dziękuję Ci za pomoc.

• 2 weeks later...
Posted

Brysio zamieszcam ostatnie wydatki Bianki:
karma Royal Canin Adult 190 zl ( zamawiam zawsze duzy worek to ma na dłuzej)
odzywka 21 zl
szczepienia p/ wsciekliznie i chorobom zakaznym 75 zł
preparat p/pchlom i kleszczom 19 zł
odrobaczenie 10 zł
preparat na rany 5 zł
pieluchy 52 zł
reczniki jednorazowe 18 zł
proszek do prania kocykow i recznikow 16 zł
naprawa wozka 20 zł w wyniku uzytkowania zapinka z wozka do szelek urwala sie
badanie krwi morfologia i biochemia 71 zł
Razem wydatki jakie ostatnio były to suma 497 zł ( groszy nie pisałam)

Raz jeszcze musze zaszczepic Bianke bo wet kazała powtorzyc i odrobaczyc , poniewaz troche schudla a wyniki ma dobre z morfologi i biochemi i odzywiana jest na najlepszej karmie.
Wszytkie przelewy jakie dotychczas otrzymałam sa na kwote 4578 zł
Podlicze całosc przelewów i wydatki i napewno na wątek wrzuce.

Posted

feliksik dziekujemy bardzo za pomoc w ogłaszaniu....
Brysio wstawiam rozliczenie Bianci:
Otrzymałam dotychczas przelewy na łączna kwote 4578 zł.
Poszło nam razem 5349,16 zł na na wydatki dotyczace wizyt u wet, zakup szelek i wózka,zastrzyki nivalin i milgamma,karma , zabiegi, srodki higieniczne, paliwo na dojazd, szczepienia. Jest to całe rozliczenie roczne.
Wyszedł tylko minus 771,16