Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='bonsai_88']Lilix a teraz możesz mnie zabić - zawsze twierdziłam, że głupie psy się łatwiej uczy :D. Głupiemu beaglowi mojej ciotki nie chciało się kombinować, więc się w sekundę uczył, a dla odmiany moja wariatka przy każdej komendzie próbuje zrobić tak, żeby teoretycznie wykonać rozkaz, a w praktyce zagrać mi na nosie... i tak się prześcigamy od ponad 2 lat, nawet sobie nie wyobrażacie jak mi inteligencja poskoczyła przez ten czas od ciągłego kombinowania :D.[/QUOTE]

Akira tez umie kombinować npjak ja wołam ze spania nie zawsze przyjdzie ale jak widzi że coś biorę do ręki w 1s jet przy mnie

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Bura co tak Cię negatywnie usposobiło, pudle są bardzo mądre , tylko przykładem jest jego pańcia .A po co on stoi godzinami na stole , strzyżenie nożyczkami jest to starodawna metoda.
Iza widzę , że u grzywacza nie ma grzywki , tylko gumka , umiesz mu ładną główkę zrobić?
I jeszcze jedno , proszę nie przekręcać moich słów, (skrócenie to nie znaczy to samo co obcięcie ) .

Posted

[quote name='Grey']Bura co tak Cię negatywnie usposobiło, pudle są bardzo mądre , tylko przykładem jest jego pańcia .A po co on stoi godzinami na stole , strzyżenie nożyczkami jest to starodawna metoda.
Iza widzę , że u grzywacza nie ma grzywki , tylko gumka , umiesz mu ładną główkę zrobić?
I jeszcze jedno , proszę nie przekręcać moich słów, (skrócenie to nie znaczy to samo co obcięcie ) .[/QUOTE]

Greyu, Ty widzę wszystko tak dosłownie rozumiesz... Ja tu do dyskusji podpuszczam, a Wy tak na serio.... ja sie poddaję :)

Mi strzyżenie (czy jakkolwiek tam to nazwiemy) zajmuje max 2 godziny, ale powiedzmy sobie szczerze, nie znam rasy, która tak jak pudel miałaby tyle temperamentu i inteligencji a zarazem uległości i spolegliwości, i tak wchodząc na stół przełączałaby się na tryb "pielęgnacja". Może mój taki wyjątkowy, ale w domu często stół groomerski to jedyne miejsce, gdzie pies grzecznie stoi czy siedzi/leży i poddaje sie woli człowieka :) Pudel jest gooopi w tym, że tak chce pracować z człowiekiem, poduczyłby sie od takiego Malamuta i miałby go gdzieś, jakie by wtedy miał życie :P

Posted

[quote name='nykea']Sprobuj czarnego teriera. Moj maly przysypia jak go susze :)[/QUOTE]

Igor się na mnie pokłada albo na szubienicy, podkładam mu ramię pod kufę i się tak pokada po niej, że mam wrażenie, że moja cudna, niebieska szubieniczka się wygnie pod jego ciężarem :)

Posted

Już sie bałam, ze tylko moje psy nie chca stać na stole podczas strzyzenia =x Niestety wygraly i obcinam ich w pozycji lezacej, na lozeczku, na posłaniu, zawsze musza chrapac przy tym zabiegu...

Posted

[quote name='Aleksandra Bytom']mój nie ustoi nawet przy czesaniu,ja mu chyba stołeczek kupie i będe pod brzuch podstawiać :)[/QUOTE]

Nie przesadzajmy, Igor jak biorę nożyczki to stoi gezecznie, tylko jak się suszymy/czesszemy/ przewijzmy papiloty to wtedy podsypia...

Ale toto tak ma od maleńkości...

[IMG]http://img695.imageshack.us/img695/6005/img6622.jpg[/IMG]
By [URL=http://profile.imageshack.us/user/null]null[/URL] at 2009-12-27

[IMG]http://img34.imageshack.us/img34/313/stol3.jpg[/IMG]
By [URL=http://profile.imageshack.us/user/null]null[/URL] at 2009-12-26

Posted

[quote name='Doginka']U mnie stoją wszystkie i to bez szubieniczki:lol: Chyba jestem jakimś zaklinaczem psów:roflt:[/QUOTE]

Oj Yarpen tez stoi jak go poprosze. Tylko mu glowa po jakims czasie zaczyna opadac :D Ale czesanie tez robimy na lezaco, od malego byla to forma relaksujacego masazu :)

Posted

[quote name='nykea']Oj Yarpen tez stoi jak go poprosze. Tylko mu glowa po jakims czasie zaczyna opadac :D Ale czesanie tez robimy na lezaco, od malego byla to forma relaksujacego masazu :)[/QUOTE]

U nas szubieniczka jest jako podkładka pod brodę :)

Posted

A ja bym się chciała jednak dowiedzieć jak wyglada to odsłaniające oczy podcięcie grzywy u czernysza;) Bardzo mnie interesuje jak to zrobić, skoro im dłuższa i gęściejsza grzywa u CTRa tym lepiej.
A swoja drogą, to już widywałam na wystawach czarne zrobione przez fahowcuff na dziwnego sznaucera... Przykry widok... A najgorzej jak taki znawca pomajstruje za bardzo przy głowie. Pies całkowicie traci typowy dla rasy wyraz, i to wcale nie dlatego że ma z natury marny obrost...:roll:

Posted

[quote name='Bura']
Mi strzyżenie (czy jakkolwiek tam to nazwiemy) zajmuje max 2 godziny, ale powiedzmy sobie szczerze, nie znam rasy, która tak jak pudel miałaby tyle temperamentu i inteligencji a zarazem uległości i spolegliwości, i tak wchodząc na stół przełączałaby się na tryb "pielęgnacja". Może mój taki wyjątkowy, ale w domu często stół groomerski to jedyne miejsce, gdzie pies grzecznie stoi czy siedzi/leży i poddaje sie woli człowieka :) Pudel jest gooopi w tym, że tak chce pracować z człowiekiem, poduczyłby sie od takiego Malamuta i miałby go gdzieś, jakie by wtedy miał życie :P[/QUOTE]

Bura to musisz spróbować shih tzu :evil_lol: mój Synuś potrafi nawet podsypiać w wannie podczas kąpania :mad: A moje psy (pomijając jedną upartą sztukę po przejściach :loveu: ) stół trymerski traktują jako największą przyjemność :evil_lol: a czasami "oprorządzanie" zajmuje nam nawet ok. 6 godzin :diabloti: W wolnym czasie moja Czesia próbuje się na niego wdrapiać ( trasa: kanapa-parapet-stół) i ucina sobie drzemki :oops::cool1:

A tak na marginesie fajny ten Twój pudliszonek ;)

Posted

[quote name='Grey']Iza widzę , że u grzywacza nie ma grzywki , tylko gumka , umiesz mu ładną główkę zrobić?
I jeszcze jedno , proszę nie przekręcać moich słów, (skrócenie to nie znaczy to samo co obcięcie ) .[/QUOTE]
Grey prosze cię nie pisz takich rzeczy skoro sie nie znasz na rasie, całe szczęście ze Iza to osoba ogarnięta bo mógłbyś ją na minę wsadzić, u grzywacza GRZYWY SIĘ NIE RUSZA, NIE PODCINA. Nie dawaj rad osobom, które mają wystawowe psy bo ona sobie dorośnie i potem ją za ringówkę się zakłada ew. trzeba umiec zrobić tak by taka krótka nie była wszędzie a nie skracać na litość boską.

Posted

Co my sie rozpisujemy,grey ma SWOJE wzorce a nie pisane przez kynologow,fachowcow ktorzy tworzyli rasy:evil_lol:
A potem sie dziwic ze spaniel jest zjechany maszynka czy czertysz ma obcieta grzywe..
Obawiam sie ze grey mialby nawet swoj pomysl na calkiem lysego xolo:evil_lol::cool3:

Posted

[quote name='Kisses']Grey, w takim razie mam nadzieję, że psów na wystawy nie robisz, skoro masz w poważaniu wzorce :roll:[/QUOTE]

Grey to pewnie żadnego psa jeszcze nie robił , tylko sobie tutaj trollowanie urządza.
Poza tym marnym , wyskubanym bobtail'em , to niczym innym się nie pochwalił...

A przepraszam , jeszcze było jedno zdjęcie !!!!!!!!!!!!!!!! Połówki nożyczek , jako profesjonalnego narzędzie - [B]każdego[/B] profesjonalnego groomera ........

Czyli faktycznie , Grey jest profesjonalnym groomerem... I ma profesjonalny sprzęt!

Grey podaj mi adres swojego salonu ! Pudel mi zarósł i ma wszędzie filc - help:placz: !!!

Posted

Wstawię tu, bo tu większość zagląda.

[CENTER][FONT=Verdana][SIZE=3]SLOVENSKÝ KLUB CHOVATEĽOV PUDLOV[/SIZE][/FONT]
[CENTER][FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/CENTER]
[CENTER][FONT=Verdana][SIZE=3]si Vás dovoľuje pozvať na[/SIZE][/FONT][/CENTER]
[FONT=Verdana][SIZE=5]KURZ STRIHANIA PUDLOV[/SIZE][/FONT]
[CENTER][FONT=Verdana][SIZE=3]ktorý sa uskutoční v priestoroch salónu pre psov,[/SIZE][/FONT][/CENTER]
[CENTER][FONT=Verdana][SIZE=3]Kalinčiakova 1 / Družstevná 3, v Bratislave[/SIZE][/FONT][/CENTER]
[CENTER][FONT=Verdana][SIZE=3]dňa 20. novembra 2010 o 10,00 hod.[/SIZE][/FONT][/CENTER]
[CENTER][SIZE=3][/SIZE] [/CENTER]
[CENTER][SIZE=3][/SIZE] [/CENTER]
[CENTER][FONT=Verdana][SIZE=3]Na kurze bude demonštrovaná úprava pudla skúseným lektorom a každý účastník so psom si pod vedením lektora upraví svojho pudla sám do strihu, ktorý si zvolí.[/SIZE][/FONT][/CENTER]
[CENTER][FONT=Verdana][SIZE=3] Informácie Ing. Diana Hlolubová[/SIZE][/FONT][/CENTER]
[EMAIL="[email protected]"][FONT=Verdana][SIZE=3][email protected][/SIZE][/FONT][/EMAIL][/CENTER]