lilix4 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 [quote name='bonsai_88']Lilix a teraz możesz mnie zabić - zawsze twierdziłam, że głupie psy się łatwiej uczy :D. Głupiemu beaglowi mojej ciotki nie chciało się kombinować, więc się w sekundę uczył, a dla odmiany moja wariatka przy każdej komendzie próbuje zrobić tak, żeby teoretycznie wykonać rozkaz, a w praktyce zagrać mi na nosie... i tak się prześcigamy od ponad 2 lat, nawet sobie nie wyobrażacie jak mi inteligencja poskoczyła przez ten czas od ciągłego kombinowania :D.[/QUOTE] Akira tez umie kombinować npjak ja wołam ze spania nie zawsze przyjdzie ale jak widzi że coś biorę do ręki w 1s jet przy mnie Quote
Grey Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Bura co tak Cię negatywnie usposobiło, pudle są bardzo mądre , tylko przykładem jest jego pańcia .A po co on stoi godzinami na stole , strzyżenie nożyczkami jest to starodawna metoda. Iza widzę , że u grzywacza nie ma grzywki , tylko gumka , umiesz mu ładną główkę zrobić? I jeszcze jedno , proszę nie przekręcać moich słów, (skrócenie to nie znaczy to samo co obcięcie ) . Quote
Bura Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 [quote name='Grey']Bura co tak Cię negatywnie usposobiło, pudle są bardzo mądre , tylko przykładem jest jego pańcia .A po co on stoi godzinami na stole , strzyżenie nożyczkami jest to starodawna metoda. Iza widzę , że u grzywacza nie ma grzywki , tylko gumka , umiesz mu ładną główkę zrobić? I jeszcze jedno , proszę nie przekręcać moich słów, (skrócenie to nie znaczy to samo co obcięcie ) .[/QUOTE] Greyu, Ty widzę wszystko tak dosłownie rozumiesz... Ja tu do dyskusji podpuszczam, a Wy tak na serio.... ja sie poddaję :) Mi strzyżenie (czy jakkolwiek tam to nazwiemy) zajmuje max 2 godziny, ale powiedzmy sobie szczerze, nie znam rasy, która tak jak pudel miałaby tyle temperamentu i inteligencji a zarazem uległości i spolegliwości, i tak wchodząc na stół przełączałaby się na tryb "pielęgnacja". Może mój taki wyjątkowy, ale w domu często stół groomerski to jedyne miejsce, gdzie pies grzecznie stoi czy siedzi/leży i poddaje sie woli człowieka :) Pudel jest gooopi w tym, że tak chce pracować z człowiekiem, poduczyłby sie od takiego Malamuta i miałby go gdzieś, jakie by wtedy miał życie :P Quote
nykea Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Sprobuj czarnego teriera. Moj maly przysypia jak go susze :) Quote
Bura Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 [quote name='nykea']Sprobuj czarnego teriera. Moj maly przysypia jak go susze :)[/QUOTE] Igor się na mnie pokłada albo na szubienicy, podkładam mu ramię pod kufę i się tak pokada po niej, że mam wrażenie, że moja cudna, niebieska szubieniczka się wygnie pod jego ciężarem :) Quote
Talagia Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Już sie bałam, ze tylko moje psy nie chca stać na stole podczas strzyzenia =x Niestety wygraly i obcinam ich w pozycji lezacej, na lozeczku, na posłaniu, zawsze musza chrapac przy tym zabiegu... Quote
Aleksandra Bytom Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 mój nie ustoi nawet przy czesaniu,ja mu chyba stołeczek kupie i będe pod brzuch podstawiać :) Quote
Doginka Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 U mnie stoją wszystkie i to bez szubieniczki:lol: Chyba jestem jakimś zaklinaczem psów:roflt: Quote
Bura Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 [quote name='Aleksandra Bytom']mój nie ustoi nawet przy czesaniu,ja mu chyba stołeczek kupie i będe pod brzuch podstawiać :)[/QUOTE] Nie przesadzajmy, Igor jak biorę nożyczki to stoi gezecznie, tylko jak się suszymy/czesszemy/ przewijzmy papiloty to wtedy podsypia... Ale toto tak ma od maleńkości... [IMG]http://img695.imageshack.us/img695/6005/img6622.jpg[/IMG] By [URL=http://profile.imageshack.us/user/null]null[/URL] at 2009-12-27 [IMG]http://img34.imageshack.us/img34/313/stol3.jpg[/IMG] By [URL=http://profile.imageshack.us/user/null]null[/URL] at 2009-12-26 Quote
nykea Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 [quote name='Doginka']U mnie stoją wszystkie i to bez szubieniczki:lol: Chyba jestem jakimś zaklinaczem psów:roflt:[/QUOTE] Oj Yarpen tez stoi jak go poprosze. Tylko mu glowa po jakims czasie zaczyna opadac :D Ale czesanie tez robimy na lezaco, od malego byla to forma relaksujacego masazu :) Quote
Bura Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 [quote name='nykea']Oj Yarpen tez stoi jak go poprosze. Tylko mu glowa po jakims czasie zaczyna opadac :D Ale czesanie tez robimy na lezaco, od malego byla to forma relaksujacego masazu :)[/QUOTE] U nas szubieniczka jest jako podkładka pod brodę :) Quote
kelpie87 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 A ja bym się chciała jednak dowiedzieć jak wyglada to odsłaniające oczy podcięcie grzywy u czernysza;) Bardzo mnie interesuje jak to zrobić, skoro im dłuższa i gęściejsza grzywa u CTRa tym lepiej. A swoja drogą, to już widywałam na wystawach czarne zrobione przez fahowcuff na dziwnego sznaucera... Przykry widok... A najgorzej jak taki znawca pomajstruje za bardzo przy głowie. Pies całkowicie traci typowy dla rasy wyraz, i to wcale nie dlatego że ma z natury marny obrost...:roll: Quote
AbraCadabra Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 [quote name='Bura'] Mi strzyżenie (czy jakkolwiek tam to nazwiemy) zajmuje max 2 godziny, ale powiedzmy sobie szczerze, nie znam rasy, która tak jak pudel miałaby tyle temperamentu i inteligencji a zarazem uległości i spolegliwości, i tak wchodząc na stół przełączałaby się na tryb "pielęgnacja". Może mój taki wyjątkowy, ale w domu często stół groomerski to jedyne miejsce, gdzie pies grzecznie stoi czy siedzi/leży i poddaje sie woli człowieka :) Pudel jest gooopi w tym, że tak chce pracować z człowiekiem, poduczyłby sie od takiego Malamuta i miałby go gdzieś, jakie by wtedy miał życie :P[/QUOTE] Bura to musisz spróbować shih tzu :evil_lol: mój Synuś potrafi nawet podsypiać w wannie podczas kąpania :mad: A moje psy (pomijając jedną upartą sztukę po przejściach :loveu: ) stół trymerski traktują jako największą przyjemność :evil_lol: a czasami "oprorządzanie" zajmuje nam nawet ok. 6 godzin :diabloti: W wolnym czasie moja Czesia próbuje się na niego wdrapiać ( trasa: kanapa-parapet-stół) i ucina sobie drzemki :oops::cool1: A tak na marginesie fajny ten Twój pudliszonek ;) Quote
Ilka21 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 [quote name='Grey']Iza widzę , że u grzywacza nie ma grzywki , tylko gumka , umiesz mu ładną główkę zrobić? I jeszcze jedno , proszę nie przekręcać moich słów, (skrócenie to nie znaczy to samo co obcięcie ) .[/QUOTE] Grey prosze cię nie pisz takich rzeczy skoro sie nie znasz na rasie, całe szczęście ze Iza to osoba ogarnięta bo mógłbyś ją na minę wsadzić, u grzywacza GRZYWY SIĘ NIE RUSZA, NIE PODCINA. Nie dawaj rad osobom, które mają wystawowe psy bo ona sobie dorośnie i potem ją za ringówkę się zakłada ew. trzeba umiec zrobić tak by taka krótka nie była wszędzie a nie skracać na litość boską. Quote
Bura Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Bo Grey ma swoje standardy a nie jakieś tam FCI :) Quote
Grey Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Ilka21 jak Iza chce to może nic nie robić , tylko spinki . Bura masz rację. Quote
Ilka21 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 no na pewno to bedzie lepsze jak degażowanie Quote
Kisses Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Grey, w takim razie mam nadzieję, że psów na wystawy nie robisz, skoro masz w poważaniu wzorce :roll: Quote
Iza. Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Ilona, dzięki za poparcie, bo już sama nie miałam sił :lol: Quote
Cockermaniaczka Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Co my sie rozpisujemy,grey ma SWOJE wzorce a nie pisane przez kynologow,fachowcow ktorzy tworzyli rasy:evil_lol: A potem sie dziwic ze spaniel jest zjechany maszynka czy czertysz ma obcieta grzywe.. Obawiam sie ze grey mialby nawet swoj pomysl na calkiem lysego xolo:evil_lol::cool3: Quote
Lilki16 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 chodziło mi o boorka Agnieszki k.:) Quote
al'akir Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 [quote name='Kisses']Grey, w takim razie mam nadzieję, że psów na wystawy nie robisz, skoro masz w poważaniu wzorce :roll:[/QUOTE] Grey to pewnie żadnego psa jeszcze nie robił , tylko sobie tutaj trollowanie urządza. Poza tym marnym , wyskubanym bobtail'em , to niczym innym się nie pochwalił... A przepraszam , jeszcze było jedno zdjęcie !!!!!!!!!!!!!!!! Połówki nożyczek , jako profesjonalnego narzędzie - [B]każdego[/B] profesjonalnego groomera ........ Czyli faktycznie , Grey jest profesjonalnym groomerem... I ma profesjonalny sprzęt! Grey podaj mi adres swojego salonu ! Pudel mi zarósł i ma wszędzie filc - help:placz: !!! Quote
Bura Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Wstawię tu, bo tu większość zagląda. [CENTER][FONT=Verdana][SIZE=3]SLOVENSKÝ KLUB CHOVATEĽOV PUDLOV[/SIZE][/FONT] [CENTER][FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/CENTER] [CENTER][FONT=Verdana][SIZE=3]si Vás dovoľuje pozvať na[/SIZE][/FONT][/CENTER] [CENTER][FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/CENTER] [FONT=Verdana][SIZE=5]KURZ STRIHANIA PUDLOV[/SIZE][/FONT] [CENTER][FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/CENTER] [CENTER][FONT=Verdana][SIZE=3]ktorý sa uskutoční v priestoroch salónu pre psov,[/SIZE][/FONT][/CENTER] [CENTER][FONT=Verdana][SIZE=3]Kalinčiakova 1 / Družstevná 3, v Bratislave[/SIZE][/FONT][/CENTER] [CENTER][FONT=Verdana][SIZE=3]dňa 20. novembra 2010 o 10,00 hod.[/SIZE][/FONT][/CENTER] [CENTER][SIZE=3][/SIZE] [/CENTER] [CENTER][SIZE=3][/SIZE] [/CENTER] [CENTER][FONT=Verdana][SIZE=3]Na kurze bude demonštrovaná úprava pudla skúseným lektorom a každý účastník so psom si pod vedením lektora upraví svojho pudla sám do strihu, ktorý si zvolí.[/SIZE][/FONT][/CENTER] [CENTER][FONT=Verdana][SIZE=3] Informácie Ing. Diana Hlolubová[/SIZE][/FONT][/CENTER] [EMAIL="[email protected]"][FONT=Verdana][SIZE=3][email protected][/SIZE][/FONT][/EMAIL][/CENTER] Quote
Recommended Posts