Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Bodziulka']1. zaraz coś zrobię z podpisem :cool3:
2. ja go ucałuję, jeżeli któregoś weekendu do niego będzie mi dane pojechać (w sumie mam najbliżej :evil_lol:)
3. może na razie pokój wystarczy, ale aptetyt rośnie w miarę jedzenia :razz: :lol:[/quote]

Bardzo dziekuje Bodziulka :calus:

na tym forum jest tyle ofert schronisk z ktorych mozna zabierac pieski a tam jest taka bieda.
czemu ludzie tak traktuja psy??
czemu najpierw je kochaja a pozniej zostawiaja ja bym tak nie mogła to poprostu nieludzkie.
Oskarek dostał jedna szanse na 1.000.000 jak to sie mowi został otoczony troskliwa opieką ciotuniek tych z daleka i tych z bliska materialna finansowa a przede wszystkim uczuciowa.Gdyby kazdy piesek miał takie szczescie.

Posted

[SIZE=3][FONT=Times New Roman][SIZE=3]A ja zrobię takiego totalnego offa (za co najmocniej przepraszam) ale może ktoś kupi cegiełkę:[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Aukcja jest organizowana przez grupę ludzi z Węgrowa, którzy wielokrotnie organizowali pomoc dla schroniska w Węgrowie w postaci koncertów charytatywnych i zbiórek darów. Teraz postanowili pomóc Ewelinie.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[URL]http://www.allegro.pl/item216626265_dziura_help_pomoc_dla_eweliny.html[/URL][/SIZE]

Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ponadto mam taki pomysł jeśli chodzi o Oskarka – może są osoby, które chciałyby go adoptować wirtualnie? Wtedy mogłyby wpłacać co miesiąc jakąś określona sumę pieniędzy na koto jego opiekunki lub na konto Asi z przeznaczeniem na utrzymanie Oskarka. To może być nawet 5 zł ale wtedy zawsze jakaś pomoc by była- oprócz bazarków itp[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Liste osób które adoptują go wirtualnie można by było edytować w 1 poście.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Co o tym myślicie?[/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='BeataSabra']Oskarek ma w tej chwili dom.
[/quote]

ale nadal potrzebuje pomocy finansowej i rzeczowej!
ja myślę, że pomysł Olgi jest fajny, jest wiele osób, które chciały go przygarnąć, ale z różnych względów nie mogły i teraz mogłyby zostać jego wirtualnym opiekunem - to by była również forma pomocy dla jego Pańci, bo Ci, co poznali Oskara, wiedzą jaki ma przerób środków higienicznych :cool3:

Posted

dziewczyny uspokojcie sie
zamiast cieszyc sie to wy sie kłocicie??
co jest
i ten piesek potrzebuje i ten
moze asiaf napisała juz do tych ktorzy chcieli wziac Oskarka i moze wezma Milord

Posted

[quote name='Paulina12']dziewczyny uspokojcie sie
zamiast cieszyc sie to wy sie kłocicie??
co jest
i ten piesek potrzebuje i ten
moze asiaf napisała juz do tych ktorzy chcieli wziac Oskarka i moze wezma Milord[/quote]

Oskarek jest w lepszej sytuacji, bo ma domek i jest bardziej "rozreklamowany". Milordzik dopiero zaczyna.Pomocy potrzenują oba pieski i zamiast sie sprzeczać, który bardziej, zjednoczmy siły do pomocy obu!

Posted

A ja potrzebuję domku dla niewielkiego ONka niewidomego. W ciemnym boksie trafia nosem w ścianę. Na spacerze omija przeszkody/ Czyli światło widzi/. Cały czas merda ogonkiem. Ma jeszcze po złamaniu żle zrośniętą łapkę. Na razie go pilnuję/ jest w schronie/ Ale jakie decyzje zapadną.?. Potrzebuje tylko miski i niewielkiego wybiegu. Jest bezkonfliktowy i fajny.

Posted

Uważam, że pomysł objęcia wirtualną opieka Oskara jst bardzo dobry.Z opieką nad takim psem wiążą się znaczne koszty i dobrze by było, aby nowi właściciele chociaż troche zostali odciążeni.Skoro szukamy domów dla tak chorych psów nie zostawiajmy ich potem samych, wtedy i o nowe będzie łatwiej w przyszłości. Gdyba zebrała sie jakaś grupa chętnych osób tak ,żeby koszt miesiecznej wpłaty na jednego rzeczywiście nie był zbyt wysoki, no powiedzmy te 10 zł to ja chętnie dołącze.Nie bardzo moge więcej bo ciągle są też aktualne potrzeby ( np Milord i sami wiecie) a z drugiej strony samej wysyłać 10 zł komuś to głupio no nie.

A co z tym niewidomym owczarkiem Donvitow, bo mi się serce ściska.Gdzie on ma swój wątek?

Posted

[quote name='VitisVini']Uważam, że pomysł objęcia wirtualną opieka Oskara jst bardzo dobry.Z opieką nad takim psem wiążą się znaczne koszty i dobrze by było, aby nowi właściciele chociaż troche zostali odciążeni.Skoro szukamy domów dla tak chorych psów nie zostawiajmy ich potem samych, wtedy i o nowe będzie łatwiej w przyszłości. Gdyba zebrała sie jakaś grupa chętnych osób tak ,żeby koszt miesiecznej wpłaty na jednego rzeczywiście nie był zbyt wysoki, no powiedzmy te 10 zł to ja chętnie dołącze.Nie bardzo moge więcej bo ciągle są też aktualne potrzeby ( np Milord i sami wiecie) a z drugiej strony samej wysyłać 10 zł komuś to głupio no nie.

A co z tym niewidomym owczarkiem Donvitow, bo mi się serce ściska.Gdzie on ma swój wątek?[/quote]

Nie ma wątku. Mam tylko go w schronie i pilnuję przed uśpieniem. A psiak słodki i łagodny./. Wirtual przy cieżkich przypadkach to podstawa . Popieram pomysł. Sam to realizuję przy psach których adopcja wątpliwa.
To nie owczarek a niewielki onek wielkości Yorka

Posted

[quote name='marola']Aukcja Allegro dla Oskarka [URL]http://www.allegro.pl/item218750593_dla_ciebie_fajne_swieczki_dla_oskarka_zycie.html[/URL][/quote]

ale ładne :loveu: jeżeli na allegro ich nikt nie weźmie, to ja biorę :razz:

Posted

kolega mojego brata jest w ciezkim stanie nie wiadomo czy dozyje jutra
wiem ze to forum watek i wogole wszystko o psach ale potraktowałam was jak rodzine przyjaciół dlatego prosze pomozcie
jesli jestescie wierzacymi ludzmi pomodlcie sie za mojego klege prosze i nie usuwajcie tego
proszeee

Posted

nooo niestety nie
wczoraj wieczorem brat powiedział mi ze jada sie z nim porzegnac bo wiedza ze umrze.
miał tetnika ktory pek czy cos takiego,nie znam sie na tym
ale dziekuje Wam
widze ze interes sie kreci i na Oskarka wpływa coraj wiecej pieniedzy