asiaf1 Posted March 19, 2007 Author Posted March 19, 2007 Ponawiam moja prośbę-czy ktoś weźmie Oskarka do siebie na tydzień. Oczywiście zapłacimy za jego pobyt. Quote
deszczowa Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 to jest taki kochany psiak... miałam okazję zająć się nim sama w tę sobotę przez chwilę - siedzieliśmy razem na kolderce, bawiliśmy się w zabieranie łapki i Oskarek rozdziawiał buzię ze śmiechu :loveu: Powycieraliśmy się, ponaświetlaliśmy i w końcu pacnęliśmy pysiem na nogi cioteczki i polegiwaliśmy sobie:loveu: A potem razem z ciocią Asią pojechaliśmy na badania krwi, a w związku z tym, że baaardzo nie lubimy, jak nas kłują i skarżyliśmy się w drodze powrotnej, zjedliśmy ciasteczka w nagrodę i jakoś znowu zycie było radośniejsze.... Czy ktoś pomoże zaopiekować się mną przez jeden tydzień?:-( Oskarek Quote
asiaf1 Posted March 19, 2007 Author Posted March 19, 2007 Ciociu Deszczowa dzięukuję za relację z wizyty i pomoc przy Oskarku. Ja w tym czasie piłam kawę u Bolusia parę km dalej. Chłopak ma się wspaniale. Oby każdy nasz psiak tak mógł trafić. Dziś dzwoniłam w sprawie badań Oskarka, wszystko jest w normie, więc nasz Oskarek zdrowy jak koń:multi: Quote
asiaf1 Posted March 21, 2007 Author Posted March 21, 2007 Oskarek bardzo dziękuję za przesłane kołderki i kocyk:multi: . Niestety nie pamietam, która ciocia to wysłała ale bardzo dziękuję. Proszę Was o pomoc w szukaniu mu domu, nawet płatnego!!! Nie zostawiajcie nas samych z problemem. Czy tylko dlatego, że nie będzie miał się kto nim opiekować mam mu odebrać życie? Bo jaki inny los go czeka? Quote
Moriaaa Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Podnosimy chłopaka!!! Cholera my na razie nie mamy jak pomóc...:( Słuchajcie, a może zrobić ogłoszenie na allegro, że szukamy płatnego tymczasu w Wawie lub okolicach...będziecie miały blisko aby kontrolować jak się chłopakowi żyje, a noż-widelec ktoś pomoże??? Quote
beka Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 A jakich warunków on wymaga? A tu link do pieluch dla psów http://gappay.pl/index.php?cPath=102 Quote
asiaf1 Posted March 22, 2007 Author Posted March 22, 2007 dzięki za info zamówię pieluszki na próbę. Oskar potrzebuje opieki osoby, która będzie w stanie go umyć jak się załatwi (niestety załatwia się pod siebie), posmarować mu rany (na razie mu się zadnie goją). Oskarek ma wózek więc osoba ta musi miec siłę, żeby go na wózek włożyć (Oskar waży niecałe 20 kg). Jest psem dość żywiołowym i energicznym. Na pewno musi być w domu, od czsu do czasu wypuszczany na dwór. Najlepiej gdyby osoba opiekująca się nim była przez większą część dnia w domu. Oczywiście my pokrywamy wszelkie związane z Oskarkiem wydatki i zapłacimy osobie opiekującej się nim, jeżeli będzie taka potrzeba. Zależy nam oczywiście żeby osoba ta kochała zwierzęta bo inaczej to nie ma sensu, ktoś kto nie lubi zwierzat nie będzie miał serca do opieki na Oskarem. Quote
deszczowa Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Cioteczki Kochane, pomózcie wymyśleć, gdzie Oskarek może się podziać przez tydzień? :placz: Quote
AnetaW Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Od kiedy do kiedy potrzebne mu lokum na tydzień? Quote
asiaf1 Posted March 23, 2007 Author Posted March 23, 2007 AnetaW napisał(a):Od kiedy do kiedy potrzebne mu lokum na tydzień? gdzieś tak od 10-15.05 Quote
AnetaW Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 W poniedziałek będę dopiero mogła sie dowiedzieć czy nie mamy żadnych spotkań na te dni i czy uda mi się dostać te cztery dni urlopu bo 10 to czwartek do 15 czyli do wtorku. W poniedziałek odpowiem na 100% czy będę mogła. Quote
Ania-Sonia Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Sprawa kołder i ręczników dla Oskara ciągle aktualna! Quote
MartynaP Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 mam mnostwo kocykow i recznikow niepotrzebnych mi juz i jeszcze moge od rodzinki pozbierac :cool3: jesli ktos moglby zabrac je odemnie to oddam wszystkie ktore zalegaja w moich szafkach Quote
Gabriella Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 w poniedziałek nadam paczuchę ręcznikową na jaki adres? Dla Kłapciucha coś extra w środku :loveu: Quote
solito Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Ania-Sonia napisał(a):Sprawa kołder i ręczników dla Oskara ciągle aktualna! może ARKA coś pomoże w sprawie specjalnych podkładów? http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=4378606#post4378606 Quote
justynavege Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Oskar jedyne co moge to podneisc watek:shake: \ nienawidzę bezsilnosci Quote
ARKA Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 solito napisał(a):może ARKA coś pomoże w sprawie specjalnych podkładów? http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=4378606#post4378606 Jasne, ze pomozemy bo jeszcze je mamy. Tylze reczniki itp trzeba zbierac bo podklady maja to do siebie, ze sa suche pod doopina ale gdzies siuuuu musi wsiakac, pod podkładem. One naprawde sa swietne bo zwierzak nie leży poprostu na mokrym, przelatuje przez nie siuuuu(musi miec w co) i sa suchutkie. Te podklady nie sa jednorazowe, pierze sie je-jak czesto nie mam pojecia-chyba na wyczucie-nosem;) A kto moglby je odebrac od Oktawii i umowic sie z nia? Jutro dam jej znac, ze dla Oskarka ze trzy sztuki-wystarczą? Quote
solito Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 A czy jakiś wózeczek dla Oskarka wchodzi w grę? Oktawia6 wie coś na temat wózeczków: Oto strona pana, który zajmuje się wykonastwem i projektowaniem wózeczków inwalidzkich dla psów-każdy w innym rodzaju i w zaleźności od potrzeb: http://www.wozekdlapsa.pl/ Quote
solito Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 A może Ewa Pikulska pomoże? W wątku o Słomce pisała, że dysponują trzema wózkami /tylko nie wiem kto/ http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=51307&page=6 Quote
asiaf1 Posted March 26, 2007 Author Posted March 26, 2007 solito napisał(a):A może Ewa Pikulska pomoże? W wątku o Słomce pisała, że dysponują trzema wózkami /tylko nie wiem kto/ http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=51307&page=6 Oskarek ma wózek, problem w tym, że narazie nie może na nim jeździć. Quote
asiaf1 Posted March 26, 2007 Author Posted March 26, 2007 ARKA napisał(a):Jasne, ze pomozemy bo jeszcze je mamy. Tylze reczniki itp trzeba zbierac bo podklady maja to do siebie, ze sa suche pod doopina ale gdzies siuuuu musi wsiakac, pod podkładem. One naprawde sa swietne bo zwierzak nie leży poprostu na mokrym, przelatuje przez nie siuuuu(musi miec w co) i sa suchutkie. Te podklady nie sa jednorazowe, pierze sie je-jak czesto nie mam pojecia-chyba na wyczucie-nosem;) A kto moglby je odebrac od Oktawii i umowic sie z nia? Jutro dam jej znac, ze dla Oskarka ze trzy sztuki-wystarczą? Bardzo dziękuję za chęć pomocy. A jakie wymiary mają te podkłady? Z oskarkiem jest ten problem, że on strasznie kręci się na tej dupince i wszystko ściąga.:roll: Quote
Recommended Posts