agat21 Posted November 20, 2005 Author Posted November 20, 2005 No więc u Kaprysia prawie wszystko OK. Piszę:"prawie", bo chociaż z łapiętami jest troche lepiej niz ostatnio, to sam metacam nie sprawdza się tak dobrze, jak terapia metacam + nivalin (nivalin na razie został odstawiony zgodnie z zaleceniem weta, na ok. 2 tygodnie). Prawa tylna łapka służy mu jako podpórka (odpycha się nią, jak łyżwą) do wleczenia lewej, kiedy chodzi niezbyt szybko. Jesli natomiast przyspiesza, to obie łapy wlecze równo wtedy za sobą. Chyba jednak pora pomysleć o wózku. On ma mnóstwo energii, potrafi bardzo szybko "latać" po wypuszczeniu z boksu, więc wózek dałby mu szansę na trochę normalności - spacerki i lepsze poznanie okolicy. Mam do Was prośbę: czy moge dostać namiary na jakieś dobre solidne firmy robiące wózeczki? Nie chciałabym wybierać kogos w ciemno, kto zrobi byle co.. Zdjęcia z dzisiejszej wizyty będą niedługo (jak Chrupek posłuży mi swoją bezkresną wiedzą w tej materii :wink: i nie wkurzy się za bezustanne wykorzystywanie). Zwróćcie uwagę na "skarpetkę" Kaprysia, jaką dziś dostał na lewą tylną łapkę (tą najbiedniejszą), żeby jej nie obcierał sobie. Na razie sie trzyma. Pytanie: jak długo?? :lol: No i obiecane rozliczenie: 14.XI. - wpłata od Ani- Soni 120 zł :buzi: 17.XI. - wpłata od Kasi N. (witokret???- prosze sie ujawnić 8)) 60 zł :buzi: --------------------------------- wszystkie wpłaty razem 860 zł 20.XI. dopłata do hoteliku: 50 zł ---------------------------------- wszystkie wydatki razem 832 zł Quote
gamoń Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 Tak ,równiez uwazam ,ze wózeczek by się przydał dla bezpieczeństwa i lepszego samopoczucia psa.Tylko zeby był solidnie zrobiony a nie taka fuszera jak dla Oxera z Palucha,Już wczoraj był do bani!!! Wydanie pieniedzy!!!!! Quote
agat21 Posted November 21, 2005 Author Posted November 21, 2005 Jednak Chrupek ma mnie juz dosyć... :wink: Kaprysiu!! Wracaj na górę!!! Tam bedziemy czekać na zdjęcia :D Quote
Aleksandra_B Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 Za chwileczkę będą zdjęcia Kapryska :) Chłopak jest pełen życia, zaciekawiony wszystkim co wokół niego się dzieje, i tak bardzo chce biegać.... Quote
Aleksandra_B Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 Ponieważ komp pracuje w tragicznym tempie wstawiam narazie tylko dwie fotki: Quote
Ania-Sonia Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 Dziękujemy za fotki i prosimy o więcej. A na wózek na pewno dogomaniacy się zrzucą. Na mnie Kaprysiu możesz liczyć :wink: Quote
agat21 Posted November 22, 2005 Author Posted November 22, 2005 Ola- serdeczne dzięki za fotki!! :angel: Quote
Irkowa Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 Agata , przepraszam :oops: Wlasnie mialam to zrobic Ale wstyd!! :oops: :oops: :oops: Quote
Witokret Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 Halo halo proszę i o nas nie zapominać w kwestii wózeczka dla Kaprysia :) Wielkie buziaki dla tej dzielnej psinki :) Quote
Monia_ Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 Kochana dzielna mordeczka! Wszyscy trzymamy za Ciebie kciuki!!! Quote
gamoń Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 O jak pieknie wygląda Kaprys na zdjeciach Chrupka.A może zaprosimy Ewę na sesje zdjeciowa do uparciuszka-Misia :lol: Quote
asiaf1 Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 ja mam nr do tego Pana co robił wózek dla Oskarka 603 541 581. Nawózkach się nie znam ale ten jest chyba ok. Musiał być przerabian dla niego ze względu na jego rane, krzywy kręgosłup i sztywne tylne łapki :( Quote
asiaf1 Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 ja mam nr do tego Pana co robił wózek dla Oskarka 603 541 581. Nawózkach się nie znam ale ten jest chyba ok. Musiał być przerabian dla niego ze względu na jego rane, krzywy kręgosłup i sztywne tylne łapki :( Quote
agat21 Posted November 22, 2005 Author Posted November 22, 2005 gamoń napisał(a):O jak pieknie wygląda Kaprys na zdjeciach Chrupka.A może zaprosimy Ewę na sesje zdjeciowa do uparciuszka-Misia :lol: Beatko, zdjęcia Kapryska ostatnio robił ten sam fotoreporter, co i Misia :wink: Asiaf1- serdecznie dziękuję za numer telefonu, tez juz mi dziewczyny podały - niebawem będe dzwonić. Czy ten pan przyjeżdża zmierzyc psiaka, czy trzeba to zrobic samemu? Quote
gamoń Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 A no widzisz ,przecież byłam przy tym a nie pomyslałam.Ale jestem GAMOŃ. :wink: :P Zdjęcia w wielką dechę,więc prosimy o jeszCZEEEEEE Quote
Ania-Sonia Posted November 25, 2005 Posted November 25, 2005 Dzielny Kaprysiu, wyciągamy mocno obie zdrowe łapki i maszerujemy w górę! Kochana Ciocia Agata niedługo Cię odwiedzi i wymizia od wszystkich dogomaniaków :lol: Quote
agat21 Posted November 26, 2005 Author Posted November 26, 2005 Kapryś odebrał dzisiaj oczywiście mizianka od całej dogomanii. :D Był bardzo szczęśliwy, zwłaszcza, że przywiozłam mu jeszcze jednego gościa - p. Jadwigę, ktora znalazła go 2 lata temu wynędzniałego i zawiozła na Paluch, gdzie go również odwiedzała. Także był wygłaskany i nakarmiony i wyspacerowany na maxa :D Co do stanu jego łapek, to niestety nie ma poprawy i chyba nawet jest znowu gorzej.. Musze znowu zrobic konsultacje z wetem, co dalej robić? Jakie leki? Czy wciąż te same, czy jakaś zmiana? Tak czy siak z wózeczkiem nie ma juz co zwlekać - nawet jeśli bedzie miał stany poprawy funkcjonowania łapek, to nie na tyle, żeby móc noramlnie chodzić, przynajmniej nie przy naszej gamie środków, jakimi dysponujemy.. Umówiłam się juz tym panem od wózków na "pomiary" :lol: za tydzień. Także KOCHANI bardzo Was pieknie z Kapryskiem prosimy o choćby niewielką pomoc w uzbieraniu pieniędzy na jego wózeczek!!!!. Powinien zmieścić sie w takiej kwocie, jak wózeczek Oskarka, czyli ok. 450 zł. Quote
Ania-Sonia Posted November 27, 2005 Posted November 27, 2005 Przyłączam się do tej prośby i jestem pewna, ze dogomaniacy nie zawiodą :) Tak jak już pisałam, na mnie możesz liczyć Kaprysku. Wpłacę, ile będę mogła pod koniec tygodnia. Quote
Recommended Posts