Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No więc u Kaprysia prawie wszystko OK. Piszę:"prawie", bo chociaż z łapiętami jest troche lepiej niz ostatnio, to sam metacam nie sprawdza się tak dobrze, jak terapia metacam + nivalin (nivalin na razie został odstawiony zgodnie z zaleceniem weta, na ok. 2 tygodnie). Prawa tylna łapka służy mu jako podpórka (odpycha się nią, jak łyżwą) do wleczenia lewej, kiedy chodzi niezbyt szybko. Jesli natomiast przyspiesza, to obie łapy wlecze równo wtedy za sobą. Chyba jednak pora pomysleć o wózku. On ma mnóstwo energii, potrafi bardzo szybko "latać" po wypuszczeniu z boksu, więc wózek dałby mu szansę na trochę normalności - spacerki i lepsze poznanie okolicy.
Mam do Was prośbę: czy moge dostać namiary na jakieś dobre solidne firmy robiące wózeczki? Nie chciałabym wybierać kogos w ciemno, kto zrobi byle co..
Zdjęcia z dzisiejszej wizyty będą niedługo (jak Chrupek posłuży mi swoją bezkresną wiedzą w tej materii :wink: i nie wkurzy się za bezustanne wykorzystywanie). Zwróćcie uwagę na "skarpetkę" Kaprysia, jaką dziś dostał na lewą tylną łapkę (tą najbiedniejszą), żeby jej nie obcierał sobie. Na razie sie trzyma. Pytanie: jak długo?? :lol:

No i obiecane rozliczenie:
14.XI. - wpłata od Ani- Soni 120 zł :buzi:
17.XI. - wpłata od Kasi N. (witokret???- prosze sie ujawnić 8)) 60 zł :buzi:
---------------------------------
wszystkie wpłaty razem 860 zł

20.XI. dopłata do hoteliku: 50 zł
----------------------------------
wszystkie wydatki razem 832 zł

• Replies 453
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak ,równiez uwazam ,ze wózeczek by się przydał dla bezpieczeństwa i lepszego samopoczucia psa.Tylko zeby był solidnie zrobiony a nie taka fuszera jak dla Oxera z Palucha,Już wczoraj był do bani!!!
Wydanie pieniedzy!!!!!

Posted

ja mam nr do tego Pana co robił wózek dla Oskarka 603 541 581.
Nawózkach się nie znam ale ten jest chyba ok. Musiał być przerabian dla niego ze względu na jego rane, krzywy kręgosłup i sztywne tylne łapki :(

Posted

ja mam nr do tego Pana co robił wózek dla Oskarka 603 541 581.
Nawózkach się nie znam ale ten jest chyba ok. Musiał być przerabian dla niego ze względu na jego rane, krzywy kręgosłup i sztywne tylne łapki :(

Posted

gamoń napisał(a):
O jak pieknie wygląda Kaprys na zdjeciach Chrupka.A może zaprosimy Ewę na sesje zdjeciowa do uparciuszka-Misia :lol:

Beatko, zdjęcia Kapryska ostatnio robił ten sam fotoreporter, co i Misia :wink:

Asiaf1- serdecznie dziękuję za numer telefonu, tez juz mi dziewczyny podały - niebawem będe dzwonić. Czy ten pan przyjeżdża zmierzyc psiaka, czy trzeba to zrobic samemu?

Posted

Kapryś odebrał dzisiaj oczywiście mizianka od całej dogomanii. :D
Był bardzo szczęśliwy, zwłaszcza, że przywiozłam mu jeszcze jednego gościa - p. Jadwigę, ktora znalazła go 2 lata temu wynędzniałego i zawiozła na Paluch, gdzie go również odwiedzała. Także był wygłaskany i nakarmiony i wyspacerowany na maxa :D
Co do stanu jego łapek, to niestety nie ma poprawy i chyba nawet jest znowu gorzej.. Musze znowu zrobic konsultacje z wetem, co dalej robić? Jakie leki? Czy wciąż te same, czy jakaś zmiana? Tak czy siak z wózeczkiem nie ma juz co zwlekać - nawet jeśli bedzie miał stany poprawy funkcjonowania łapek, to nie na tyle, żeby móc noramlnie chodzić, przynajmniej nie przy naszej gamie środków, jakimi dysponujemy..
Umówiłam się juz tym panem od wózków na "pomiary" :lol: za tydzień.

Także KOCHANI bardzo Was pieknie z Kapryskiem prosimy o choćby niewielką pomoc w uzbieraniu pieniędzy na jego wózeczek!!!!.
Powinien zmieścić sie w takiej kwocie, jak wózeczek Oskarka, czyli ok. 450 zł.