Beata J. Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 Cieszę się w takim razie że Morusek ma domek :lol: Normalnie jak brat bliźniak Charlin wyglądał. Quote
Owieczka Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 [quote name='Beata J.']Cieszę się w takim razie że Morusek ma domek :lol: Normalnie jak brat bliźniak Charlin wyglądał.[/quote] i dokładnie tak wygląda tylko ma więcej czarnego :loveu: tyle żę Morus nie jest taki niesmiały jak Charlin to zupełnie inny psiak z charakteru ...:shake: Quote
esperanza Posted February 23, 2006 Author Posted February 23, 2006 Założyłam temat Morisowi, zabranemu z Ostrowi, który tymczasowo jest u Moniki. [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=22361[/url] Quote
tanitka Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 Uprzejmie donoszę, że- Szczęsciarz- PIN z Ostrowii uratowany z parvo na jesieni 2005- dla przypomnienia: [IMG][URL=http://imageshack.us][IMG]http://img55.imageshack.us/img55/5336/pict21487cl.jpg[/IMG][/URL][/IMG] waży juz 35 kg, jest do kolana i ma wielkie futro!! Podobno wygląda jak niedzwiadek:lol: a Państwo go uwielbiają!!!:multi: :multi: Quote
ewa_m Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 Sliczny misiek. Mial piesek szczescie, ze trafil na dobry domek. Quote
AśkaK Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 hihihi, czyli wyrósł maluszek!!!:evil_lol: Dzięki serdeczne Tanitko za TAKIE wieści!!!:loveu: Pozdrowienia dla właścicieli i mizianko dla Pinka, jeśłi tylko jeszcze będziesz z nimi w kontakcie.:p Quote
Maćka Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 A jak tylko tak dla publicznego komunikatu Gras zostal dzisiaj zaszczepiony a 16 marca mam sie zglosic na szczepienie przeciw wsciekliznie :) A dodam tylko, ze dzisiaj szczepil go Pan doktor i Grasik zniusl to dzielnie :evil_lol: Quote
esperanza Posted February 23, 2006 Author Posted February 23, 2006 7 marca w Le Madame odbędzie się impreza na rzecz schroniska w Ostrowi. Informacje mam za pośrednictwem Feli od Moniki, która ustaliła termin z p. Anią z Vivy. Wszelkie pomysły dotyczące imprezy zgłaszajcie proszę Feli. gdy będą znane szczegóły, bardzo będe prosiła wszystkich o rozpowszechnienie informacji, by jak najwięcej osób przyszło i wspomogło nasze schronisko.:p Quote
Milady Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 Zrobiłam plakat Małej Mi i ZOrro. Komu podesłać????? Myślę, ze najlepiej rozwiesić w lecznicach wet i w sklepach :)) Quote
lewana Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 ja moge rozwiesic w pracy, mam duzy przemial w ludziach :) Quote
AśkaK Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Plakaty ja poproszę!:p Z imprezą w Le Madame super pomysł, może porobić jakieś plakaty i w klubie powiesić..? Ja bym mogła przyjść z Luśką na jakiś czas i rozdawać wchodzącym do klubu ulotki z info o schronisku.:cool3: Quote
malagos Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Tak długo siedzę tu na wsi prawie kurpiowskiej, że wypadłam z "warszawskiego obiegu" :oops: To gdzie jest ten klub Le Madame? Co to za imprezki tam sie odbywają? Mam wielką ochotę ruszyć tyłek z ciepłego domku i zawitać w tym klubie........poznać Was, zabaczyć klub i ...no wlaśnie, w co się ubrac, ile wziąc kasy :evil_lol: , kogo do towarzystwa (młody czlowiek 23 lata czy stary zgred 45)?? Może odpowiecie cioteczce gosi :cool3: Quote
ania14p Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Dlaczego nic nie wiem, przecież pracuję tuż przy klubie (mamy wspólne podwórko i śmietnik)?! Quote
Lara Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 [COLOR=black][FONT=Arial]Tym razem, zbieramy pieniądze na zwierzęta w schronisku w Ostrowii Mazowieckiej. Warunki są tam dramatyczne. Schronisku brakuje wszelkich środków na utrzymanie zwierząt, które przy takich mrozach, jak tej zimy, zamarzają. Liczba psów w schronisku waha się od 100 do 180. Potrzebne jest wszystko – od koców, dywanu, styropianu, suchej karmy, po materiały do budowy bud. Podczas imprezy odbędzie się prezentacja zdjęć psów z Ostrowii Mazowieckiej. Zajmiemy się także problemem bestialskiego traktowania i zabijania psów i kotów w Chinach, do produkcji futer. Rocznie ginie tam około 2 000 000 zwierząt, a chiński rząd w żaden sposób tego nie reguluje. Przedstawimy filmy prezentujące nadużycia i łamanie praw zwierząt, jakie ma miejsce w tym przypadku. Na miejscu można będzie nabyć dania wegetariańskie. Wstęp 5 złotych, 7.03.2006 - 20:00, klub Le Madame w Warszawie ul. Koźla 12 Zapraszamy do zabawy, zagra zespół IMPROVIA (art rock) Dochód zostanie przeznaczony na rzecz zwierząt ze schroniska w Ostrowii Mazowieckiej. Można przyjść ze swoimi zwierzętami! Kontakt: Maria Świerżewska – 0501790319 – [EMAIL="[email protected]"][B][email protected][/B][/EMAIL] Cezary Wyszyński - 0502279920 - [email][email protected][/email] - (22) 8284329 - [URL="http://www.viva.org.pl/"][B][COLOR=#800080]www.viva.org.pl[/COLOR][/B][/URL][/FONT][/COLOR] Quote
Milady Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Ktoś zobaczył ogłoszenie na allegro i założył wątek ostrowskim psiaczkom. [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=1390716#post1390716"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=1390716#post1390716[/URL] ******* Jeśi jutro ktoś jedzie poprszę o zdjęcia tych psów, które mają wątki na dogo. To bardzo ważne w szukaniu domów. ******** A impreza to SUPER SPRAWA> Nie wiem, jak udało Wam się to zorganizować, ale jestem pod wrażeniem OGROMNYM :cool2: :bigcool: Quote
Milady Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Dziewczyny, pliss zdjemijcie ze strony Ostrowii Groszkę, Myszkę i Iryska. Co tam zaglądam, to nie mogę... :placz: Quote
Fela Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 [B][COLOR=green]Uwaga, uwaga, wszystko wskazuje na to, że można już wystosować oficjalne zaproszenie. Drodzy Dogomaniacy, zapraszamy Was pierwszych![/COLOR][/B] Wspólnie z [B][COLOR=green]Fundacją Viva! Akcja dla zwierząt[/COLOR][/B] zapraszamy Was na imprezę, która odbędzie się [COLOR=green][B]7 marca[/B][/COLOR] roku pańskiego bieżącego w klubie [COLOR=green][B]Le Madame w Warszawie, przy ul. Koźlej 12.[/B][/COLOR] Jest to impreza charytatywna z cyklu [COLOR=green][B]"Viva Party"[/B][/COLOR], które Fundacja organizuje co miesiąc na rzecz zwierząt. Tym razem cały dochód, który uda się z niej uzyskać, będzie przeznaczony dla psów w schronisku w Ostrowi Mazowieckiej. A dochód pochodzić będzie z biletów (wejście kosztuje 5 zł od osoby, trzeba będzie ruszyć zaskórniaki :eviltong: ), pysznego wegetariańskiego jedzonka oraz rozmaitych aukcji i licytacji. Nasze psiaki będą też bohaterami wieczoru - w programie film o schronisku oraz prezentacja zdjęć psów. Przy okazji tego spotkania dowiedzieć się będzie można sporo o zjawisku z którego mało kto zdaje sobie sprawę: mianowicie o tym, że istnieje coś takiego, jak hodowle psów na futra. A my bywamy nieświadomymi konsumentami ich produktów :angryy: . Zapraszamy [COLOR=red][B]ABSOLUTNIE WSZYSTKICH[/B][/COLOR], niezależnie od płci, wieku, stanu cywilnego, itp, itd. Może to też okazja, byśmy się poznali w szerszym gronie :razz: . [SIZE=3][COLOR=green][B]Jeszcze raz szczegóły: impreza charytatywna na rzecz psów ze schroniska w Ostrowi Mazowieckiej organizowana przez Viva! Akcja dla zwierząt w klubie Le Madame w Warszawie, przy ul. Koźlej 12. Start: 7 marca o godzinie 20; wstęp: 5 zł; stroje: niezobowiązujące; nastroje: doskonałe; atrakcje - nasze psiaki i nie tylko; muzyka: zespół IMPROVIA (art rock); jedzonko: pyszne wegetariańskie; pifko: a jakże. [/B] [B]Osoby towarzyszące - jak najbardziej mile widziane, również na czterech łapach![/B][/COLOR][/SIZE] A więc do zobaczenia 7 marca na Koźlej 12! PS Oczywiście wszelkie ponmysły, jak naszą imprę uatrakcyjnić, bardzo mile widziane! Viva zapewnia plakaty informacyjne a także informacje w mediach, m.in. GW Co jest grane, Radio Dla Ciebie, Radio PIN, Radio TOK FM, Radio Praga. My mamy już trochę plakacików- ulotek do rozdania. Quote
Fela Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Milady, ale Myszka jest!! Specjalnie Iryska i Groszki nie zdejmowałam. Wywieszone są ogłoszenia, że szukamy i że nagroda... Kto wie. :-( Quote
Lara Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 moge przygotowac ladne zaproszenia z powyzszym teksem? :lol: moge... dzis zrobie to umieszcze tutaj i zaczniemy wysylac. Ale fajnie!!! BRAWO DZIEWCZYNY!!! BRAWO FELA!!! :laola: Quote
lewana Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 Porozsylalam info. na gazete.pl, na wszystkie fora warszawskie, osiedlowe, psie itp. Quote
lewana Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 Podrukuje tez i powywywieszam w filiach mojej pracy! Quote
lewana Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 Zrobione portal gazety.pl zarzucony info. :) Bede pilnowac i sukcesywnie podbijac tam posty Quote
Fela Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 Dzięki dziewczyny!!! Zbierzemy w Le Madame tłum, jakiego jeszcze nigdy tam nie widzieli!!! Może pomoźemy Vivie oplakatować miasto? :lol: Spróbuję przygotować plakat, udowtępnie go wszystkim. A jak ktoś mnie uprzedzi (co oczywiście bardzo jest moźliwe :p )to też prosze o udostępnienie plakatu do druku. Poza innymi atrakcjami mamy też pomysł z aukcją zdjęć naszych ostrowskich podopiecznych (pięknie oprawionych) - co Wy na to? Informacje o imprezie znajdziecie teź na stronie [URL="http://www.viva.org.pl"]www.viva.org.pl[/URL] PS Laro, żadna w tym moja zasługa :oops: . To Monika i Asia z Vivy zadziałały... Quote
Fela Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 Acha, zapomniałam z wrażenia: :oops: Jasne Laro, zrób zaproszenia (może z jakimś zdjątkiem psim czy cóś, zresztą sama będziesz wiedziała :lol: ) Quote
gdgt Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 Witam Ostrowiaczki po mojej wakacyjnej przerwie. Jeśli chodzi o LeMadame, to potwierdzam, że klub jest bardzo fajny, imprezy psie się tam odbywająi też są bardzo fajne. Można przyjść ze swoim pieskiem, o ile pies jest spokojny i nie zacznie wariować. Pies nie oszaleje tak łatwo, bo sa miejsca do spokojnego siedzenia przy stoliczku. No w kazdym razie ja moją Zulę pewnie wezmę ze sobą. Konieczne są plakaty i zaproszenia. Mogę drukować je w kolorze; na pewno trzeba je porozwieszać na uczelniach, do czego zgłaszam się jeśli chodzi o UW. A jeśli chodzi o schronisko, to mam kilka kg karmy. Czy donieść ją do LeMadame? Quote
Recommended Posts