Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fela napisał(a):

Kto pamięta naszego Kapitana?

Ja pamiętam. Chciałam mu dziewczynę zabrać :-( Strasznie smutno, to jeden z pierwszych psów pozannych tu przezemnie :(

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

Czy ta sunia jeszcze u Was jest?:
3. Trąbka

[FONT=Comic Sans MS]Płeć: suka

[FONT=Comic Sans MS]Waga: 6 kg[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Miejsce: Schronisko w Ostrowii Mazowieckiej[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Sterylizacja: [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Stosunek do dzieci:
Stosunek do innych psów: zgodna
Stosunek do kotów:
Dodatkowe informacje:[/FONT] piękne umaszczenie
[FONT=Comic Sans MS]Charakter: towarzyska[/FONT], ciekawa świata

[FONT=Comic Sans MS]Kontakt: [/FONT][FONT=Comic Sans MS]029 746 82 99 begin_of_the_skype_highlighting 029 746 82 99 end_of_the_skype_highlighting ; 0 600 101 446 begin_of_the_skype_highlighting 0 600 101 446 end_of_the_skype_highlighting ; 0 600 220 338 begin_of_the_skype_highlighting 0 600 220 338 end_of_the_skype_highlighting[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS] Wątek: [/FONT]http://www.dogomania.pl/threads/1701...cjach-str-1344
[FONT=Comic Sans MS]
[/FONT]

Posted

pozdrowienia od Zygzaka i jego dziewczyny ;)

"To moja laska" :)

a oto ile karmy dostały ostrowskie psiaki :) Dziękują bardzo !

Wiem też, że po raz kolejny Ostrów wezmie udział w edycji akcji Wielcy Małym - Kasiu dzięki wielkie za zaoferowaną pomoc rzeczową dla psiaków!

Posted

słabo widac, ale tu na zdjeciu lezy do góry kołami- Żabcia nazwana Sisi.

Zjadła już pół mieszkania... jest już też po sterylce.
Ale mam nadzieję, że jednak będzie w końcu dobrze ;)

Niedawno dostałam smsa, ze po raz pierwszy jak została sama to nic nie pogryzła. Państwo mało nie posikali się z radości ;)

Posted

Czy psy siedleckie dalej jeżdżą do Ostrowi? Dostałam wiadomość, że ostatnio został odłowiony psiak i zabierał go samochód z napisem : stowarzyszenie opieki nad zwierzętami Klembów (coś takiego nie wiem czy to dokładna nazwa). Czy ktoś coś na ten temat może mi powiedzieć. Jestem zaniepokojona.

Posted

[quote name='wanda szostek']Czy psy siedleckie dalej jeżdżą do Ostrowi? Dostałam wiadomość, że ostatnio został odłowiony psiak i zabierał go samochód z napisem : stowarzyszenie opieki nad zwierzętami Klembów (coś takiego nie wiem czy to dokładna nazwa). Czy ktoś coś na ten temat może mi powiedzieć. Jestem zaniepokojona.[/QUOTE]
Nie znam się ale w Klembowie jest schronisko. To chyba oni skoro taki był napis.

Posted

Tak, z tego co wiem cały czas psy z Siedlec trafiają do Ostrowi.
W schronisku jest ich mnóstwo. W ogóle liczba psów w schronisku drastycznie wzrosła. Trudno to ogarnąć. :shake:

W poniedziałek do Warszawy przyjechało kolejne 5 psów:
Kapitanka - po ciężkiej operacji dochodzi do siebie w szpitalu
Bambi - przeraźliwie chudy pinczerowaty młody piesek
Diego - średdniomniejszy czarny kudłaty piesek, który przez ponad rok siedział w śmierdzielu, zapomniany i niezauważony. Sierść w potwornym stanie, jeden kołtun i gniazda pcheł. Od razu ostrzyżony do zera
Ptyś - piesek bez palców
Perełka - mała ruda wiewiórkowata suczka, już jest w nowym fajowym domu (ekspresowo, 3 dni w hotelu tylko)

Posted

[quote name='Fela']Tak, z tego co wiem cały czas psy z Siedlec trafiają do Ostrowi.
W schronisku jest ich mnóstwo. W ogóle liczba psów w schronisku drastycznie wzrosła. Trudno to ogarnąć. :shake:

Diego - średdniomniejszy czarny kudłaty piesek, który przez ponad rok siedział w śmierdzielu, zapomniany i niezauważony. Sierść w potwornym stanie, jeden kołtun i gniazda pcheł. Od razu ostrzyżony do zera
Ptyś - piesek bez palców
Perełka - mała ruda wiewiórkowata suczka, już jest w nowym fajowym domu (ekspresowo, 3 dni w hotelu tylko)

Co w takim razie robił samochód z Klembowa i dlaczego odławiał psa w Siedlcach? Nie można nawet dojść kto ich wezwał i na jakiej zasadzie.

A oto co zostało odłowione ostatnio i niedługo może do Was zawitać

http://www.siedlce.pl/gospodarka/psy.php

Posted

[quote name='Fela']Tak, z tego co wiem cały czas psy z Siedlec trafiają do Ostrowi.

Ptyś - piesek bez palców

Fela, a wiesz już może, co z tymi psiakami?

- Rocky
- Tara
- Grot
- Rajan
- Trawis
- Chocko
- Dejzi
- Charlie

I jak Ptyś się czuje? Jak się zachowuje? Są może jakieś nowe jego fotki?
Z ogłoszeniami Kapitanki pewnie trzeba jeszcze poczekać?

Posted

Grot, Dejzi, Charlie na pewno są - były w każdym razie w poniedziałek. Reszta - niestety - znak zapytania. Przepraszam, Koosiek, nie udało się sprawdzić. Wydaje się, że nic prostszego, ale przy są teraz często przekładane z boksu do boksu, tak ogromna ilość przybyła, że naprawdę trudno się połapać. No i brak czasu, standardowo. W poniedziałek były dwie dziewczyny, starały się zobaczyć, co jest nowego i co trzeba wziąć na cito. Potem było zamieszanie z powodu Kapitana. :-(

Posted

W poniedziałek przybyło nam podopiecznych. Oto nowa piątka:

Ptyś, szczenior (8 miesięcy) bezpalcaty:

tu jest jego wątek: http://www.dogomania.pl/threads/193467-Szczeniak-z-uciętymi-paluszkami-już-w-hotelu!-Pomocy-w-ogłoszeniach!?p=15510502#post15510502

Diego. Ten psiak siedział ponad rok w śmierdzielu. Wiosną na małym spacerku wyglądał tak:

Gęste, długie futro było tak skołtunione, że trzeba było golić do zera. Pod kołtunami gniazda pcheł.
Taraz wygląda tak:

Mimo że tyle czasu siedział w śmierdzielu (czyli małym, betonowym, wilgotnym boksie, bez spoecjalnego kontaktu ze światem), nie zdziczał. Jest wspaniałym przytulakiem. Zachowuje się jak szczeniak. Zaprasza do zabawy, cieszy się, jest niesamowicie wesoły. Teraz w hoteliku.

Bambi vel Kosteczka. Chudzina totalna. Przyjechał bez apetytu, odwodniony, zdechlak. Dochodzi do siebie w szpitalu.
Jest młodziutki (poniżej roku), trochę w typie pinczera. Taki jelonek (i dlatego Bambi).

Posted

[quote name='mala_czarna']Klembów to przytulisko, nie schron. Wanda, dowiedz sie co to był za pies???[/QUOTE]

Informację mam od reksio50 (Kingi). Nie wiem czy ona widziała psa, czy tylko ktoś znajomy. Spróbuję się dowiedzieć i jak wpadnę na net to Ci napiszę. Podaj mi na PWmaila, albo sms-em 692677335. Na działce telefonu nie noszę, ale SMS-a odczytam.

Posted

Charakterek ma zdecydowanie słodziakowaty. Lubi śmietanę i szyneczkę. Nie szczeka. Stara się być grzeczny, bo wylądował chwilowo u Pana Boga za piecem. Mamy nadzieję, że tam zaostanie.

Z dobrych wieści. Kapitanka po skomplikowanej operacji czuje się już dobrze. Tym lepiej, że od dziś we własnym domu, z pańciostwem w łóżku.

Posted

[quote name='Fela']
Z dobrych wieści. Kapitanka po skomplikowanej operacji czuje się już dobrze. Tym lepiej, że od dziś we własnym domu, z pańciostwem w łóżku.[/QUOTE]

o to bardzo dobrze bo bałam się że długo będzie szukać..

Posted

[quote name='Fela']Z dobrych wieści. Kapitanka po skomplikowanej operacji czuje się już dobrze. Tym lepiej, że od dziś we własnym domu, z pańciostwem w łóżku.[/QUOTE]

Świetna wiadomość :)