esperanza Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 Tundra (ma mniej niż 2 lata i jest po sterylce, lubi dzieci) Alfred (ma 7-8 miesięcy (?), będzie średni) Kamyk (troszkę od Alfreda młodszy,nieduży, ale bardzo energiczny) Siena (szczenię w podobnym wieku, wymagana sterylka w przyszłości) Wszystkie mają swoje swoje wątki Podstawowe zastrzeżenie to jednak konieczność wyprowadzania psa na smyczy. Nie wyobrażam sobie, by pies był wypuszczony bez kontroli na nieogrodzonym terenie. Quote
beka Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Nie chodzi o to że pani chce wypuszczać psa samego, tylko ma dzieci do których przychodzą dzieci i miałam na myśli sytuacje gdy dziecko nie domknie drzwi a piesio czmychnie (tak teraz robi Kumpel) . Quote
Fela Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 [quote name='esperanza'] Siena (szczenię w podobnym wieku, wymagana sterylka w przyszłości) Siena nie nadaje się do dzieci, poza tym - choć jest to szczenię ok. 4-5 miesięczne (w całym domy znajduję teraz jej zeby mleczne) - sięga mi już powyżej kolana (a mała nie jestem) i waży ok. 20 kg. Najlepszą kandydatką byłaby chyba Tundra, uwielbia młodszą, nastoletnią młodzież. Myślę o jeszcze jednej suni, która wprost za małymi dziećmi przepada. Teraz mieszka u Ewusek, teź z dziećmi. To jest Karat: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=41457 Sunia jest po sterylizacji. Również, niestety, lubi wycieczki, więc wymaga uwagi. Quote
Magdarynka Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 esperanza, ogromnie się cieszę, ze Piksel dom znalazł, bo to mój ulubieniec :loveu: A czy pan będzie jechał przez Warszawę? Ale od początku... czy ktoś będzie się wybierał do schronu w najbliższych dniach? Bo jeśli tak, to mogłabym futrzaka zaprosić do siebie. Mogę go uprać przed podróżą... Piksel jest mniejszy od Czesława, więc może awantur nie będzie... Quote
esperanza Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 Będę na dogo późnym wieczorem. Magadrynko, jesli możesz zadzwoń do mnie. Quote
lika Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Psy w schronisku były szczepione na wściekliznę 23 marca. Jeżeli, jak pisze Osiołek, musi upłynąć 120 dni do zrobienia testów, to Kajko raczej długo musi czekać na ich przeprowadzenie. Jest też duże prawdopodobieńtwo, że ona nie jest zaczipowana, ale to należałoby sprawdzić. Quote
Osiolek Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 lika napisał(a):Psy w schronisku były szczepione na wściekliznę 23 lutego. Jeżeli, jak pisze Osiołek, musi upłynąć 120 dni do zrobienia testów, to Kajko raczej długo musi czekać na ich przeprowadzenie. Jest też duże prawdopodobieńtwo, że ona nie jest zaczipowana, ale to należałoby sprawdzić. Jesli jest tak jak piszesz to proby mozna pobrac najwczesniej 23 czerwca, czyli Szwecja nie wchodzi w gre, przynajmniej w najblizszym czasie. Czy sunia jest w wyjatkowo zlym stanie? Malutka? Jesli tak - poprosze kontakt na priva :-) Jest jej watek gdzies? Quote
lika Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Przepraszam, szczepienie było 23 marca, a nie lutego jak napisałam pierwszym razem. Już poprawiłam w tamtym poście. Testy można więc robić dopiero w lipcu. Quote
Aggie Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Dziewczyny - pilnie p[otrzebuje do którejs telefon - tej wolontariuszki z oSTROWII która bedzie sie mogla umówić z nami na adopcję w piątek... Namówiłam koleżankę jednak na bidulkę z Ostrowii - w grę wchodzi Okruszek, Supełek, Muszelka, Pesteczka - jakies maleństwo - wiek i pleć rzecz wtórna..... Quote
malagos Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Aggie, upewnij sie, które z nich sa w Ostrowi, a które w Warszawie- np. Pesteczka chyba jest na ul. Tatarkiewicza w szpitalu po sterylce. dla niej dom bardzo wsazany, bo po zdjeciu szwów będzie tylko blokować miejsce w szpitalu. Jest b. niufna, ale młodziutka i trzeba ją po prostu oswoić. Quote
lika Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 [quote name='Aggie']Dziewczyny - pilnie p[otrzebuje do którejs telefon - tej wolontariuszki z oSTROWII która bedzie sie mogla umówić z nami na adopcję w piątek... Namówiłam koleżankę jednak na bidulkę z Ostrowii - w grę wchodzi Okruszek, Supełek, Muszelka, Pesteczka - jakies maleństwo - wiek i pleć rzecz wtórna..... Muszelka została uśpiona z powodu pogryzienia przez innego psa. Supełek już jest adoptowany. W Warszawie jest Pestka - w piątek została wysterylizowana. Jeśli Pestka się nie spodoba to może Delicja by pasowała? http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=51896 Jeśli niepotrzebny młody pies, to jest jeszcze taka malutka sunia z bielmem na oczku. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=56982 Ona bardzo potrzebuje domku. Ewentualnie mogę podesłać zdjęcia niedużych piesków, któreych jeszcze nie ma stronie schroniska, bo są od niedawna w schronisku. Quote
Aggie Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 zdecydowałysmy ze tak ze zdjec to nie wybierzemy,nie ma siły,.. poza tym sporo wątków jest nieaktualnych.. skoro tak to po porstu decyzja jest taka że psiak z Ostrowii bo tam ciężko no i cóż - jedziemy w piątek iiii na pewno coś sie dobrego zdarzy...:lol: Quote
ronja Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 ale Pestka jest do wzięcia praktycznie na dniach. i jest w Warszawie Quote
malagos Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Pestką interesowała sie pani, która wczesniej chciała Lilusię. Czy ta pani odwiedza lecznicę i oswaja Pesteczkę? Własnie od niej dowiedziałam się o tej suni.Ale wiem tez,ze Pestka byłaby 10 godz. sama, bo praca, ale poza tym dom ok. Quote
Fela Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 O Polach Mokotowskich nic nie wiem, za to o Pestce tak - pani codziennie ją odwiedz z garem gotowanego kurczaka, próbuje spacerów, próbuje oswoić. Skutek taki sobie, a państwo bardzo się boją, że nie poradzą sobie z psem po przejściach :-( Jest jeszcze jedna szansa na dom dla Pestki, ale na razie nie wiadomo... Z Aggie rozmawiałyśmy, niestety, jej koleżanka też pracuje. Dziewczyny na miejscu wybiorą biedę, która zapadnie w serducho Czy ktoś z Was podziękował na forum Krakvetu? Quote
inkas Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Cześć Dziewczyny, to ja adoptowałam Spinkę i szaloną Miśkę. Dzięki za to co robicie dla psów w schronisku. Chciałam wkleić parę zdjęć Spinki (Soni) i Miśki, ale jeszcze nie umiem, jak się nauczę to postaram się zaprezentować jak się u mnie czują. To dwa różne charaktery, ale polubiły się. Spinka delikatna, ale swój charakterek ma. Podwórko do połowy zdemolowane. To sprawka Miśki. Dzisiaj padł jałowiec. Quote
lika Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 inkas, instrukcję jak wstawić zdjęcia znajdziesz tutaj http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=19513 na stronie 3-ej. Czekamy na zdjęcia. :lol: Napisz coś więcej o Spince i Miśce. Quote
malagos Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Na Polach Mokotowskich co roku odbywaja się Dni Ziemi, teraz to 21-22 kwietnia. Mam nawet pozwolenie od dyrekcji by sie tam pojawić, bo są też tam Targi Agroturystyczne, a ja jestem spec. ds Agroturystyki na północnym Mazowszu. Ale zawsze jest masa ciekawych imprez, osób, wystawców itp. Quote
malagos Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Proszę, ktokolwiek bedzie w tygodniu w Ostrowi, niech zrobi zdjecia Mopce i Gumisi. Moze jakos wyciagnać Mopkę z budy, przekupić ją smakołyczkiem, obejrzeć, moze wyprowadzić?.... Quote
OlimpiaK Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Co do Pestki i tego ze panstwo sobie nie poradza z nia to jesli mieszkaja niedaleko tatarka (lub w sumie teraz jak malenka jest w szpitalu) moge pomoc i sprobowac udzielic roznych wskazowek. Mam doswiadczenie z trudno oswajajacymi sie psami (takimi co wszystkiego sie boja). A na tatarka mam 15 minut spacerkiem z domu. :) Quote
KingaW Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Olimpia, dzięki, ale Państwo na Kole mieszkają. Ale Pecha (Oni nazywają ją Tiną) robi postępy. Już sama z kaltki wychodzi i daje radę trochę przejść na smyczy... Jakby co, to może będziesz mogła telefoniczną radą służyć? [SIZE="6"]LUDZIE CZY MACIE MOŻE TELEFON DO AGGIE ? ? ? ESPERANZY I MNIE NA GWAŁT POTRZEBNY! Quote
OlimpiaK Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Dopoki chodza na tatarka to moge kiedys podejsc (moze i nie raz) i cos doradzic. Wiesz, przez telefon to tak troche trudno jest. Ja wole zobaczyc nie tylko zachowanie psa,ale i reakcje wlascicieli na takie czy inne zachowanie. Jakby co sluze pomoca. ;) Quote
Recommended Posts