Fela Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 [quote name='KingaW']Była jedna b. miła babeczka z Vega-Baru (jej synek dzielenie zbierał dla nas pieniądze poczas trwania imprezy), poprosiła o puszkę do postawienia w Vega Barze, no to jej dałam jedną z tych, które miałyśmy ze sobą - Fela, nie krzycz, jak trzeba to odkupię!!! [/quote] A dla czego ja mam krzyczeć :crazyeye: Matko, cheterę normalnie ze mnie robią, jeszcze kto pomyśli, kto mnie nie zna, że ja taka groźna. A ja taka nieśmiała kruszynka jestem. Do Vega Baru tośmy się sami mieli wybrać i urządzić tam cośik, jakąś galeryjkę czy co. Ale jak widać przyszła góra do Machometa :evil_lol: . Quote
_KanaR_ Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 No to jeśli pytasz naiwnie to i ja naiwnie odpowiem... :) będę z żoną w W-wie w piatek więc możemy odebrać to co jest do odebrania i zając się sprzedażą gadżecików :) będziemy tak do godz. 14-15 pewnie bo w drodze powrotnej chcemy zajechać do Schronu. A do kalendarzy porobi się takie wkładki jakie były i w poprzednich edycjach :) Quote
gdgt Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Kanar, ja mam do sprzedania gadget nieschroniskowy, taki oto notesik: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36569[/URL] więc chętnie bym Ci podrzuciła na sprzedaż na rzecz Ostrowii. Quote
esperanza Posted December 20, 2006 Author Posted December 20, 2006 Halo? Dlaczego ja znowu zostałam zignorowana? Jeśli będzie ktos chętny do tv proszę o kontakt telefoniczny, bo będe poza kompem cały dzien. Quote
KingaW Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Espreanzo, ja Cię nie ignoruję... Ale tak nieśmiało chciałam zauważyć, że większość z nas pracuje.I taka g. 16.30 to jest średnio możliwa do stawienia się.Jeszcze teraz w tym przedświątecznym zamęcie...A już zwłaszcza z psem jakimś... Quote
KingaW Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Ale jak najbardziej Cię rozumiem...Kurna. Słuchajcie, to chyba najbardziej Domom Tymczasowym powinno zależeć na stawieniu się gdziekolwiek z psiakami do adopcji - żeby nie 'zalegały' w domach tymczasowych do późnej starości....Na odpowiedź Natalii w sprawie występu w WOT zostało 15 min.Później szansa przepada. Quote
Maćka Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 [CENTER]Pamietacie Łateczkę : [IMG]http://img221.imageshack.us/img221/1889/24092006012dz3.jpg[/IMG] Przykro mi, Łateczkę zabrała za TM nosówka, dzisiaj dostałam odpowiedz na swojego maila, Państwo zdecydowali sie na eutanazje po ciągłych nawrotach ojawów neurologicznych i innych towarzyszących przy nosówce.[/CENTER] [CENTER] [/CENTER] Quote
gdgt Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 yyyyy, no ja mogę w tym czasie pójść, ale nie mam zwierza na wydaniu, a z lecznicy przecież żadnego nie wyniosę... Quote
Igusia Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 A my mamy Rufika ale czsowo nie da rady... Quote
Igusia Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 [quote name='Maćka'][CENTER]Pamietacie Łateczkę :[/CENTER] [CENTER][IMG]http://img221.imageshack.us/img221/1889/24092006012dz3.jpg[/IMG][/CENTER] [CENTER]Przykro mi, Łateczkę zabrała za TM nosówka, dzisiaj dostałam odpowiedz na swojego maila, Państwo zdecydowali sie na eutanazje po ciągłych nawrotach ojawów neurologicznych i innych towarzyszących przy nosówce.[/CENTER] [/quote] Biedna malenka, ale juz przynajmniej sie nie meczy:-( Quote
Magdarynka Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Czyli żaden z 4 maluchów, które przyjechały ze schronu z Zirką i Larą nie przeżył...:-( Quote
ronja Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 [quote name='KingaW']Ale jak najbardziej Cię rozumiem...Kurna. Słuchajcie, to chyba najbardziej Domom Tymczasowym powinno zależeć na stawieniu się gdziekolwiek z psiakami do adopcji - żeby nie 'zalegały' w domach tymczasowych do późnej starości....A ja odnoszę wrażenie, że wszystkie (no prawie wszystkie)robicie wielką łąche jak się gdziekolwiek ruszycie.I jeszcze jedno: czy może łaskawie Koleżanki mogłybyście odbierać telefony?Te co nie odbieraja to wiedzą, że to o nich mowa.Na odpowiedź Natalii w sprawie występu w WOT zostało 15 min.Później szansa przepada.[/quote] nie zawsze mozna telefon odebrać, co nie znaczy, ze ktoś robi łachę. czasem, mimo dobrych chęci, nie da rady. a poza wszystkim, my Łapkę kochamy i nie wiemy czy ją oddamy:placz: rozsądek każe oddać, a serce nie pozwala Quote
Maćka Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Moje prosby też każdy ma w d..... ja to już olałam, chciałam porobic aukcje żeby były większ szanse zwolnienia domów tymczasowych i wogóle z małą pomocą zainteresowanych i co ?? I wielka du.... bo tylko Igusie się odezwały w sprawie szczeniaka i co mam jako kolejna osoba go wystawić ? Chciałam zrobić aukcje zbiorcze, prosiłam tylko o kilka słów charakteru i jedynie linki gdzie są ich zdjęcia które sama bym sobie pozapisywała, ale nie nikomu poza Igusiami na tym nie zależało a o tak niewiele prosiłam. Dziękuję serdecznie za kolejne olanie mojej chęci pomocy choć w taki sposób, nie będę walczyć z wiatrakami bo to jest nudne byc ciągle ignorowanym i olewanym, teraz szukam chętnych dla Igusiek i Netti dla Kamyka który zresztą jest też od nas a jakoś tylko Fela się tym zainteresowała. No to tyle już nie żali, poprostu kilka słów szczerości przed świętami które życzę Wam spędzić w spokoju. Quote
Igusia Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 [quote name='Maćka']I wielka du.... bo tylko Igusie się odezwały w sprawie szczeniaka i co mam jako kolejna osoba go wystawić ? [/quote] Mysle ze Ronja powinna dalej wystwianie na alegro Rufika,by nie robic juz zamieszania, to ona zrobila mu zdjeci i zalozyla watek i jako kontynucje tych dzialan wystawila na aukcji. Quote
Fela Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Troszkę nam się tu kwaśno zrobiło od pretensji. Każdy z nas jest zdenerwowany i zarobiony po kokardki przed świętami, nic więc dziwnego. Ale musimy pamiętać, że teraz jest najlepszy czas na wiele rzeczy: na aukcje (jak nie sprzedamy naszych gadźetów teraz, to znów będą miesiącami zalegać), na wystąpienia w TV i audycje, na adopcje. Tym bardziej, że taka masa psiaków w domach tymczasowych i hotelach. Bardzo, bardzo proszem ;) nie denerwujmy się na siebie na wzajem, ale też nie oglądajmy jeden na drugiego. W końcu każdy z nas pomaga psom bo sam chce. Przecież, kurna, robimy to trochę dla siebie samych (i własnej satysfakcji, nie uwierzę, jak ktoś powie inaczej :eviltong:) i kurna nikt łaski nie robi. A jak potrzebne jest spięcie d..., to trzeba się spiąc i tyle. [SIZE=1]Przepraszam za to przedwigilijne orędzie, ale też mi się ciutka ulewa.[/SIZE] Quote
AśkaK Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 No nareszcie, święte słowa!:p Co do domów tymczasowych i słabego zaangażowania niektórych opiekunów tymczasowych w ogłaszanie psiaków które u nich są... Przecież ci ludzie też pracują, mają tysiące swoich obowiązków, nie każdy ma stały dostęp do neta i nie musi wiedzieć, że np.Maćka chce zrobić zbiorcze aukcje.:oops: Doceńmy to, że okazali psiakom wielkie serce przygarniając je do siebie - to już jest przecież bardzo dużo! KanaR, weźmiecie ode mnie w piątek te materace?:cool3: Quote
Maćka Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 [quote name='AśkaK']Co do domów tymczasowych i słabego zaangażowania niektórych opiekunów tymczasowych w ogłaszanie psiaków które u nich są... Przecież ci ludzie też pracują, mają tysiące swoich obowiązków, nie każdy ma stały dostęp do neta i nie musi wiedzieć, że np.Maćka chce zrobić zbiorcze aukcje.:oops: Doceńmy to, że okazali psiakom wielkie serce przygarniając je do siebie - to już jest przecież bardzo dużo! [/quote] Dlatego czekałam kilka dni, zresztą jak zawsze ale jak zwykle odzew godny pożałowania. Aukcje miałam zrobić na prośbę esperanzy, dzięki tak wielkiej pomocy ze strony wszystkich wychodzę na niesłowną i niezaangażowaną. Nie wiem ile jest psów na tymczasach, nie wiem u kogo i jakie, nie sposób przeglądnąć wszystkie wątki, dlatego poprosiłam o tak małą pomoc jak podanie mi linka gdzie są zdjęcia i kilka słów jaki pies ma charakter, bardzo dużo prawda ?? Trzeba brać aż dzień wolny aby to zrobić, doprawdy. Quote
malagos Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Jezoo, pewnie i ja coś przegapiłam...Myslałam, ze to tylko szczeniaki do wspólnej promocji, a ja mam Malinkę, Doć o niej info czy już po ptokach?:oops: Quote
Maćka Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 [quote name='malagos']Jezoo, pewnie i ja coś przegapiłam...Myslałam, ze to tylko szczeniaki do wspólnej promocji, a ja mam Malinkę, Doć o niej info czy już po ptokach?:oops:[/quote] Tak, daj mi linka do jej wątku i napisz jaka jest, typu : spokojna, maleńka, mniej wiecej ajki wiek. Ja dzisiaj późnym wieczorkiem siądę i coś sklecę, w schronisku jest masa psów które z różnych przyczyn nie maja szans na dom tymczasowy, więc i psy ze schroniska powystawiam, jak mi się dzisiaj nie uda wszystkich porobić to prznajmniej część, bo roboty troszkę jednej jest żeby to jakoś wyglądało. Jestem trochę zdenerwowana bo jak to się mówi, ludzie zaczynają mnie kojażyć jako osobę oferującą jakieś psy i nawet jak aukcje sie kończą to piszą z pytaniami a w tej sytuacji to ja nie za bardzo wiem na kogo kierować ewentualnych chętnych. Quote
ronja Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 ale kazdy pies z tymczasówek ma swoje osobne aukcje na allegro i swoje ogłoszenia. nie rozumiem sensu akcji zbiorczej. i ja tez ,jak Malagos, zrozumiałam, że chodzi o aukcję zbiorczą tylko szczeniaków. czy chodzi o to, że jedna osoba ma wystawiać wszystkie psy? wiadomo,ze nie jesteśmy w stanie każda z osobna sledzić wszystkich naszych wątków, dlatego dobrze chyba, ze każda z nas wystawia po kilka psów i nad tym czuwa. Quote
malagos Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 to jest wątek Malinki [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=34843&highlight=malinka+mix-jamniczka[/URL] zdjecia sa tez na 4 stronie. Malinka jest podobna do Jaśminki [*]. Ma ok. 1,5 roku. zaszczepiona, nie sterylizowana. Teraz ma końcówkę cieczki, wiec nie było jak zrobić zabiegu. Jest u mnie od 20 listopada, juz poddtuczona, socjalizowana. Wielkosci jamnika, ale szczuplejsza, zgrabna, ma dłuższe łapki. Przyjemna, nie szczekliwa, spokojna, troche lekliwa, np. na gwałtowny ruch reaguje ucieczką z płaczem! Ale spi w łóżku lub na fotelu, zjada błyskawicznie wszystko co dostanie, lubi inne psy i koty. Nie za bardzo umie sie bawic, zabaweczki ignoruje (nie zna?). Na spacerze biega, myszkuje po krzakach, podkopuje kretowiska. Wraca na wołanie zaraz. Quote
Magdarynka Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 U mnie w tej chwili nie ma żadego psa na tymczasie. Pchełka pojechała w niedzielę do domu. Z psów ze schronu na aukcjach mam jedynie Piksela. Quote
malawaszka Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Proszę Was o zweryfikowanie które ze sznaucerowatych są nadal w Ostrowii :modla: Mopcia jest - to wiem Szaman? [IMG]http://www.sznaucery.rix.pl/ippgallery/albums/34/1.jpg[/IMG] Rumcajs? [IMG]http://www.sznaucery.rix.pl/ippgallery/albums/39/1.jpg[/IMG] Quote
Maćka Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Sens jest bo ja nie tylko na allegro bedę wstawiać psy, ale po przeróżnych forach. Jeżeli jednak komuś na tym nie zależy to ja nie będę sie prosić. Quote
malagos Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 [quote name='Maćka']Sens jest bo ja nie tylko na allegro bedę wstawiać psy, ale po przeróżnych forach. Jeżeli jednak komuś na tym nie zależy to ja nie będę sie prosić.[/quote] To ja jednak bardzo, bardzo proszę.... W mieście jest latwiej - tak sobie myśle - wyadoptować komuś psa, spacerujac z nim, pokazujac, rozlepiajac plakaty...U mnie na wsi nikt okiem nie rzuci, ot, kolejny kundel,a ja z resztą nigdy w zyciu nie oddałabym psa tak rozpieszczonego jak Malinka na wieś. Quote
Recommended Posts