AśkaK Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 A ja bardzo się cieszę że Zorro ma dom!!!:multi: I z Misia diabelnie się cieszę!!!:loveu: :multi: Tylko te dzisiejsze wieści mnie przyłamały...tyle bidnych kulasków do leczenia.:-( Co do kasy na budy - u mnie na koncie czeka na rozdysponowanie 150 zł. Jak ktoś mi poda linka do Magdarynkowego forum (za diabła nie mogę się dokopać) to obgadamy tam sprawę. Dawno mnie nie było, kto oświeci nieświadomą..?:p Czy mamy w najbliższym czasie jakąś fajną imprezę typu "sprzedajemy gadżety"? Rio było zamknięte, czy ten stan trwa nadal? Jeśli nie szykuje się żadna impreza, to powystawiam co nieco na allegro. A z innej beczki - wciąż u mnie jest 10 kg karmy Royala dla psiaków chorujących na nerki/ wątrobę. Czy mamy pod opieką takiego psa? Jeśli nie, to dam ogłoszenie i przekażę karmę innemu choremu psiakowi. Termin ważności wkrótce minie, więc karma nie może długo czekać, aż taki chorowitek i w Ostrowi się przytrafi.:oops: Quote
esperanza Posted August 15, 2006 Author Posted August 15, 2006 Poczekajmy na badania i wyniki Misia, moze jemu karma będzie potrzebna. Quote
Maćka Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 Asiu jak juz Ci w mailu pisalam, wejdz na forum [URL="http://www.psyzostrowi.fora.pl"]www.psyzostrowi.fora.pl[/URL] tam sie teraz ugadujemy, masz dostep do naszego prywatnego niewidocznego dla ludzi ktorych nie udostepnilam, dzialu "Wolontariat". Quote
Fela Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 [quote name='AśkaK']Co do kasy na budy - u mnie na koncie czeka na rozdysponowanie 150 zł. Jak ktoś mi poda linka do Magdarynkowego forum (za diabła nie mogę się dokopać) to obgadamy tam sprawę.[/quote] Asiu, temat bud jest dyskutowany na naszym ostrowskim forum, w dziale Wolontariat [quote name='AśkaK']Dawno mnie nie było, kto oświeci nieświadomą..?:p Czy mamy w najbliższym czasie jakąś fajną imprezę typu "sprzedajemy gadżety"? Rio było zamknięte, czy ten stan trwa nadal? Jeśli nie szykuje się żadna impreza, to powystawiam co nieco na allegro. [/quote] Nie mamy imprezy, bo niestety nie ma rąk do pracy, czyli do organizowania. Asiu, zanim zaczniesz wystawiać aukcje na rzecz Ostrowi, proszę, skontaktuj się z Agnieszką Witokretką (trzeba coś wyjaśnić). Na razie wystawione są aukcje: smyczkowa, koszulkowa, za chwilę będzie na budy. Wszystkie powinny być powiązane i wiarygodne, zwłaszcza po tym, co się dzieje ostatnio na allegro. Quote
AśkaK Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 Maćka, a gdzie ten dom dla Misia tak konkretnie? Jaka dzielnica? Czy wszystko jest już uzgodnione? Ludzie są na 100% pewni? Może uda mi się załatwić transport na czwartek, tylko poproszę szczegóły na pw. Quote
Fela Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 (Udało mi się wreszcie) Proszę państwa, pragnę przedstawić Wam Kostka: [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img219.imageshack.us/img219/6041/kostek1308023yo7.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img62.imageshack.us/img62/9167/kostek1308026rg8.jpg[/IMG][/URL] To młodzieniec, nie ma jeszcze pół roku. Sięga do połowy łydki, pewnie trochę jeszcze urośnie, ale nie bardzo. Potwornie jest biedactwo chudy... Wymaga natychmiastowego odrobaczenia (może uda nam się to jutro, ale groszem to ja już nie śmierdzę :(, nawet na robale może mi zabraknąć) i odkarmienia. Quote
Ulaa Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 :cry: jakie one wszystkie biedne i kochane!! Quote
kacha_wawa Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 Kurcze, chyba zmienię TZ, bo jest nieugięty w sprawie Leonka :( Już nie wiem co mu zrobić???? Quote
Ulaa Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 [quote name='kacha_wawa']Kurcze, chyba zmienię TZ, bo jest nieugięty w sprawie Leonka :( Już nie wiem co mu zrobić????[/quote] Przywieź Leonka i kup TZ-owi skrzynkę browarków, niech wypiją razem :cool3: A tak na poważnie... Skoro rzeczowe argumenty nie przemawiają, może spróbuj takich "kobiecych" forteli (jeśli jeszcze nie próbowałaś, w co wątpię :evil_lol: ). Płacz, kiedy myślisz że nie widzi (a oczywiście robisz tak, żeby ustawić sytuację), miej cały czas smutne oczy, bądź rozkojarzona i nie znajduj w niczym przyjemności i radości. Niech widzi jak cierpisz, też będzie cierpiał :diabloti: i dla świętego spokoju (swojego) zgodzi się! A to wszystko dla Leonka :multi::multi::multi: PS. MOże powinnam to na pw napisać hmmm....:evil_lol: Quote
kacha_wawa Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 Ulu, cały czas tak robię :( A on chodzi i mi powtarza, że na litość go nie wezmę... Nie wiem, czy on serca nie ma, czy co???? Powiedział mi, że jak przyprowadzę następnego psa to w piwnicy apartament mi zrobi :( Kurcze, w sumie przed adopcją Tigry też na początku był ostry sprzeciw, w końcu było machnięcie ręką, a jak Tigra do nas trafiła to stała się córeczką Pańciusia... Cały czas liczę na to machnięcie ręką, a nóż widelec sumienie go ruszy... Quote
Maćka Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Kacha, moj TZ przekonal sie do domu tymczasowego po pierwszym szczeniaku hehe Moze spytaj sie, czy jezeli juz nie moze byc na stale to czy na tymczas mozecie go przygarnac bo mamy problemy domkowe. Moze jak Leonek pokaze jakim jest slodziakiem to TZ zmieknie ( oczywiscie slowa, no widzisz jaki jest kochany, zobacz jaki fajniuki i bystry itp. ) :) Quote
malagos Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 [quote name='Maćka']Kochani mam jedna bardzo dobra wiesc [COLOR=red][B]MISIO MA ZAKLEPANY DOMEK TUTAJ W WARSZAWIE, JESTEM PEWNA ZE OPIEKE I MILOSC BEDZIE MIAL ZAPEWNIONE !!!![/B][/COLOR][/quote] Maćka, jesteś cudotwórczynią! Jak znalazłaś?! Quote
KingaW Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Z Felą gadałam przed chwilą, obecny w tej chwili w schronie wet obawia się najgorszego (:-() czyli ten rudy wielki psiak z chorą łapką to obligatoryjnie na prześwietlenie do W-wy! Transport potrzebny na już! Quote
Ulaa Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Gdzie jest info na temat Wąskiej? Potrzebuję jej wiek i inne konkrety do ogłoszenia do lecznic i sklepów zoo u nas. Quote
KingaW Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Halo, jest tu kto? Transport na przedwczoraj, a najlepiej na dziś albo jutro! Trzeba zabrać tego biedaka Rudego - najprawdopodobniej ma częśc wnyków w nodze, wszystko się babrze, gangrena jak złoto gotowa. Bez rtg nie można nic stwierdzić!!! Pies jest wielkości kaukaza, więc potrzeba 'ktosia' zmotoryzowanego i kogoś do pomocy. Tym pomagierem mogę być i ja! Ratujcie! Quote
Maćka Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 AskaK cos wspominala o transporcie na utro ale tylko w jedna strone. Quote
KingaW Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Ulaa:[URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=28153&goto=newpostA"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=28153&goto=newpostA[/URL] Wąska jest młoda (2-3 lata). Strasznie (wręcz namolnie) garnie się do człowieka. Wskakuje i drapie ostrymi pazurkami... Ale to z miłości wszsytko...W schronisku była typową dominantką (na wybiegu małych suczek, bo to 'kurdupel' przed kolanko jest ), ale w lecznicy jak ją widywałam to była kupką nieszczęścia....Waży mało bo chuda i drobna, ale raczej na długich łapkach. Może jakieś 7-8 kg ważyć, jeśli nie utyła szpetnie w ostatnim czasie... Sylwetka 'szczupła-sportowa' jak zwykł mawiać mój szef o sobie.... ;-) Quote
KingaW Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Maćko, ale w którą???Bo nam z W-wy do Ostrowi to na ch.... taki transport porzebny.... Z przeproszeniem Twoim zresztą....Fela wraca dzisiaj, albo jutro ale z cała swoją menażerią, to 50-60 kg psa do kompletu nie upchnie przecież.... Quote
Maćka Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 No gdybym miala autko to jeszcze dzisiaj pojechalabym z tym psem ale nie mam :( A AsiaK chyba tylko z Ostrowi do Wawki proponuje :shake: Quote
KingaW Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 No gdzie ta Asia?Asia!!!No bo nie wiem kiedy Asia może i czy się zmieści pies wielkosci kakukaza....Miejscówkę w lecznicy jakąś bym gdzieś załatwiła....(chyba znów na Tatarkiewicza, bo tam najwięcej miejsca mają i największe klatki, chociaż i tak cieżko będzie gdzieś upchnąć tego giganta)... Quote
Maćka Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Kinga pisz do niej gdzie sie da, na naszym forum tez, moze sie odezwie, pewnie wieczorkiem. Quote
KingaW Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 No przecia! Na naszym nie mogę, bo w pracy jestem, a tu mi nie chodzi! W mordę! Telefon do Niej jakis ktoś ma? Quote
Magdarynka Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 [quote name='KingaW']Telefon do Niej jakis ktoś ma?[/quote] Przeprowadziłam małe śledztwo i proszę: [URL="http://www.allegro.pl/item109128849_schronisko_biedniejsze_niz_inne_ratujmy_psiaki_.html"]http://www.allegro.pl/item109128849_schronisko_biedniejsze_niz_inne_ratujmy_psiaki_.html[/URL] :p Quote
KingaW Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Oj! Świnia jestem!Dostałam już tel. do Asi. Dzwoniłam ale nie odbierała... Zadzwonie raz jeszcze! Wielkie dzięki za pomoc w 'namierzaniu'...Magdarynko, jakby co, to się nadajesz do ekipy Ronji...Z niej też taki 'Psi detektyw'...;-) Quote
Recommended Posts