Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Magdarynka'][URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=29219"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=29219[/URL]
Mamy coś do zaproponowania? Może liski? Tylko czy one będą duże?[/quote]
po mamie kaukazce, to raczej spore. taka wielka suka chyba nie dałaby się pokryć wypierdkowi:cool1: , czyli tatuś należy przypuszczać też raczej spory

Posted

[quote name='ronja']po mamie kaukazce, to raczej spore. taka wielka suka chyba nie dałaby się pokryć wypierdkowi:cool1: , czyli tatuś należy przypuszczać też raczej spory[/quote]

A skąd wiadomo że mama kaukazka?
Myślicie, że ten psiak kaukazowaty na zdjęciu razem z liskami zrobionym jeszcze w ich "domu", to ich mama? Bardzo by musiał się starać być mamą, bo to facet jest :razz: .
Liski nie wyrosną na duże psy, mają ok. 5 miesięcy (a nie jak nam się zdawało 3), może jeszcze się odbiją, bo niedożywione były i nie rosły, ale niespecjalnie.

Zdjęcia małych ze schonu są (ale ich teraz nie wlepię, bo bym do rana to robiła) i jutro będą następne. Będą na stronce.

Posted

Kacha to widze, ze mamy podobnych TZ hehehehe tez zawsze czekam aż tak powie hehehe

Tak wogóle to ponowiłam aukcje Miska:
[URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=120916625"]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=120916625[/URL]

Posted

Mały pies może pokryć dużą suke, mi kiedyś zwiała onka i pokrył ją właśnie mały wypierdek nie sięgający nawet do kolan, ale cosik mu nie wyszło bo suka nie miala mlodych :multi:

Posted

[quote name='ronja']Dziewczyny, Agata mogłaby załtawić materiały na budy z dobrego drewna za 280zł. Wyjdzie z tego 10 bud, robocizna, gwożdzie gratis. Czy stać nas na wydanie 280?A może by wydębić coś od właścicieli??[/quote]
?????????????

Posted

[quote name='ronja']?????????????[/quote]

oczywiscie nas nie stac... ale mozemy (kiedys wystawiala taka aukcje AskakK chyba) wystawic aukcje na budy dla psow i moze cos sie zbierze. Mysle, ze nie mozemy pogardzic tymi budami.... tylko niech beda ocieplone jesli sie da... zima zaraz przyjdzie :angryy: Ronja mozesz taka aukcje "psu na bude" wystawic? :razz:

Posted

W schronisku jest jeszcze bardzo dużo pianki ocieplającej- takiej w typie styropianu i mamy możliwość załatwienai kolejnej partii. Warto to wykorzystać, bo tam pianka tylko leży i się kurzy. Budy bardzo się przydadzą do tych nowych kojców, których i tak uważam, ze jest za mało :roll:

Posted

Aukcje wystawie wieczorkiem bo wlasnie konczymy reinstalowac system z TZ, konto rozumiem ze podac do Niedzwiadka z odpowiednim dopiskiem :)

Malagos kostka jakby ktos mial na zbyciu i chcial sie jej pozbyc to napewno na cos sie przyda w schronisku, chocby nawet wylozyc wybiegi dla psow, latwiej zmyc z tego brud niz z piasku. Zima tez stanowiloby to pewne zabezpieczenie, nie powstawalyby kaluze podczas roztopow.

Ach i mam wielka prosbe do osob ktore posiadaja fotki tych nowych czerwonych bud, przydadza mi sie do zrobienia aukcji na budy.

Posted

Magda, mam zdjęcia, podeślę. W sprawie tej aukcji "psu na budę" proponuję się jeszcze szczegółowo dogadać (np. na naszym forum).

[B]Pamiętajcie, że mamy dużo materiału na budy, który podarowała nam Fabryka Mebli Forte[/B] (dzięki Monice J, która ich zmolestowała). Materiał czeka u stolarza, który robił te piękne czerwone budy. On to robi tanio bardzo, po kosztach, ale płacić też trzeba. Dlatego SUPER POMYSŁ - AUKCJA PSU NA BUDĘ.

Myślę, że nadmiar bud nam nie grozi. Jeśli więc uda się zebrać te 280 zł i zrobić budy w taki sposób, o jakim kiedyś mówiła Ronja (czyli w pracowni szkolnej), byłoby super z różnych względów - może inne szkoły poszłyby tym śladem...

[SIZE=1](Konto Niedźwiedzia - kochani, pamiętajcie, że udostępniają je nam grzecznościowo. Musimy zawsze zapytać, czy możemy do kolejnej akcji je wykorzystać. No i pieniądze z tego konta można odbierać, ale z pokryciem w rachunkach (czyli oddając w zamian odpowiednią ilość faktur), dlatego gdy tylko ktoś będzie kupował coś dla naszych zwierząt, niech bierze faktury, dane podam zainteresowanym na pw). [/SIZE]
[SIZE=1][/SIZE]

Posted

Elu to wpadnij na nasze forum i daj jakieś sugestie, wstrzymam się z wystawieniem aukcji dopóki wszytsko nie bedzie jasne :)

Acha Ronji zaproponowalam swoją "szafę", te płyty są naprawdę dobre na budy a uczniowie mogą z nich zrobić nie np. jakieś typowe budy, ale jakieś fajne mini budy dobrze ocieplone dla szczennych suniek oraz szczeniaków :) Bo tak to zawsze musimy je izolować, więc może też i w tej sprawie warto pomyśleć ?

Posted

Kochani [B][COLOR=red]OGROMNA PROSBA O POMOC w szukaniu NOWEGO DOMU lub DOMU TYMCZASOWEGO dla LUCKYegoII[/COLOR][/B] - naszego pieska z Ostrowi, ktory miesiac temu (okolo) zostal adoptowany... mialo byc pieknie i wspaniale, sama z panem do schronu po niego pojechalam, zawiozlam do domu ... dom bym idealny! Dzis jednak otrzymalam telefon od pana, ze .... musi oddac psa i prosi mnie / nas o pomoc. Powod istotny nie jest (choc mna zatrzasl porzadnie :angryy: ), wazne, ze nie udalo mi sie pana przekonac, ze moze udaloby sie nam znelazc inne wyjscie :-(
Kto nie pamieta to o ta sierotke chodzi...

[IMG]http://i19.photobucket.com/albums/b156/Lara_Melon/18072006-011.jpg[/IMG]

[IMG]http://i19.photobucket.com/albums/b156/Lara_Melon/18072006-008.jpg[/IMG]

MAMY CZAS DO PIATKU 18 sierpnia aby zabrac psa.... :-(

Zatem moja prosba jest taka: kto ma obecnie chwile aby zalozyc psu aukcje? kto moze szybko w jak najwieksza ilosc miejsc psiaka powstawiac? :oops: Ja niestety zdjec wiecej nie mam, choc zaraz poszukam.

Zaloze LUCKYemu nowy watek, prosze o pomoc w wypromowaniu psiny... gdyz najzwyczajniej w swiecie co tragiczne grozi mu powrot do miejsca, ktore wszystkie dobrze znamy :-(

Posted

Fela znalazła w schronisku jakaś nową malenką (ale dorosłą) sunię.
Dałysmy jej robocze imię Mirulka.
Jest maleńka, przesłodka i starsznie przerażona i cała się trzęsie.
I znowu prośba o tymczasówkę dla maleńkiej. Fotki Fela pewnikiem zaraz dostarczy...

Posted

[quote name='KingaW']Fela znalazła w schronisku jakaś nową malenką (ale dorosłą) sunię.
Dałysmy jej robocze imię Mirulka.
Jest maleńka, przesłodka i starsznie przerażona i cała się trzęsie.
I znowu prośba o tymczasówkę dla maleńkiej. Fotki Fela pewnikiem zaraz dostarczy...[/quote]

Oczywiście nie amleństwo tylko maleństwo i nie Mirulka tylko Mikrulka...
Bosz... Alem zakręcona.

Ronja i Esperanza czy mam się szykować z Wami na jutrzejszą "akcję"?
Jak tak, to gdzie się mam stawić?

Posted

Lara, jaki był tym razem powód oddania psa:angryy: ?Robił kupy na ładnym trawniku państwa może gubił sierść albo szczekał za głośno?:angryy: