olekg89 Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Onomatopeja twój pies nigdy nie ważył więcej niż 45kg.Skoro teraz waży 41 to nie mógł ważyć 60 bo jest to fizycznie NIE MOŻLIWE. Quote
Onomato-Peja Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='olekg89']Onomatopeja twój pies nigdy nie ważył więcej niż 45kg.Skoro teraz waży 41 to nie mógł ważyć 60 bo jest to fizycznie NIE MOŻLIWE.[/quote] No 60 to jednak nie ważył, choć nie wiem, bo go wtedy nie zważyłam. Ale czemu nie mógł ważyć więcej niż 45 kg ? :o Nie wiem ile ważył,y więc strzelam, ale z 50 kg pewnie miał. Quote
Chantell Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 a my mamy flexi takie jakieś małe do 10kg bodajże na taśmie ^^. Nicole jeszcze nigdy nic nie zerwała. Sonia (8kg) zerwała smycz dla bernardyna o szerokości 4 cm i naprawde solidne. Tak panicznie bała się burzy, że smycz poszła w połowie. xD Quote
Kinia Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Pomóżcie mi coś wybrać prosze:) eMosław waży około 31kg, raczej nie szarpie, ani nie ciągnie i chce mu kupić smycz automatyczną. Zastanawiam się tylko jaką, bo budżet dość ograniczony, a ja wolałabym jednak coś dłuższego niż te 5m Quote
gops Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 [quote name='Kinia']Pomóżcie mi coś wybrać prosze:) eMosław waży około 31kg, raczej nie szarpie, ani nie ciągnie i chce mu kupić smycz automatyczną. Zastanawiam się tylko jaką, bo budżet dość ograniczony, a ja wolałabym jednak coś dłuższego niż te 5m[/quote] jak nie ciagnie to kup flexi maxi chcialam powiedziec iz moja 17kg sucz zerwala flexi do 35kg na tasmie :roll: teraz kupuje maxi Quote
Nayantara Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Nie mam nic do smyczy automatycznych, ale jeżeli kupujesz kup większy rozmiar, bo jeżeli waży 31, kupisz na 35 to może ją zerwać, bo co smycz normalna, to nie taśma. Ja normalną mam już 3 lata, i nic jej nie jest, poza tym, że ze 4 razy zmieniałam karabinek, ponieważ nawet ten wielki był za słaby. Najlepiej będzie wziąć Maxi, tak jak mówi [b][U]gops[/U][/b] Quote
WeronikaM Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 a ja dostałam linke flexi do 25kg. Moja waży jakieś 28kg i do tego ciągnie na smyczy:oops:. Mamy tą smyczkę jakieś 2 lata i wszystko ok :lol::roll: Quote
Ewa&Duffel Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 [quote name='Kinia']Pomóżcie mi coś wybrać prosze:) eMosław waży około 31kg, raczej nie szarpie, ani nie ciągnie i chce mu kupić smycz automatyczną. Zastanawiam się tylko jaką, bo budżet dość ograniczony, a ja wolałabym jednak coś dłuższego niż te 5m[/quote] Polecam flexi maxi, tasma o dlugosci 8 metrow Quote
chi23 Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Polecam :) ale jak automat to tylko flex :) chociaż w miare są też smycze sumplast Quote
chi23 Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 na allegro są niedrogie flexi (8 m):[url=http://www.allegro.pl/item779248494_smycz_automatyczna_flexi_comfort_long_2_25kg.html]SMYCZ AUTOMATYCZNA FLEXI COMFORT LONG 2 # 25KG (779248494) - Aukcje internetowe Allegro[/url] jak pies nie ciągnie to smycz może być też do 25 kg Quote
Ewa&Duffel Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Kinia, kup taka, naprawde jest najlepsza [url=http://www.allegro.pl/item760793232_e_smycz_flexi_maxi_50_kg_tasma_8_m.html]e SMYCZ FLEXI MAXI > 50 KG ~ TASMA 8 M (760793232) - Aukcje internetowe Allegro[/url] i tasma jest o wiele wygodniejsza od linki Quote
chi23 Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 [url=http://www.allegro.pl/item780253742_flexi_comfort_long_2_m_linka_8m_smycz_automatyczna.html]FLEXI COMFORT LONG 2 M LINKA 8M SMYCZ AUTOMATYCZNA (780253742) - Aukcje internetowe Allegro[/url] a jak do większej ilości kilogramów to we flexi następny przedział jest od 50 kg Quote
Onomato-Peja Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 chi - po co to wklejasz ? :roll: Zamieszanie robisz, nikomu tu nie potrzebne do 20 czy tam 30 kg... Czytaj ze zrozumieniem ? Quote
Kinia Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 [quote name='Ewa&Duffel']Kinia, kup taka, naprawde jest najlepsza [url=http://www.allegro.pl/item760793232_e_smycz_flexi_maxi_50_kg_tasma_8_m.html]e SMYCZ FLEXI MAXI > 50 KG ~ TASMA 8 M (760793232) - Aukcje internetowe Allegro[/url] i tasma jest o wiele wygodniejsza od linki[/QUOTE] W sumie to zapłacić około 85zł i mieć spokój na wiele lat bardziej się opłaci niż kupować te tańsze, ale częściej:lol:. Jak już będe kupować, co nastąpi jak tata będzie mógł mi kase przelać to kupie tą:) Quote
Ewa&Duffel Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 dokladniej, lepiej kupic raz a porzadnie :) my mamy taka smycz juz 1,5 roku i jest w sumie jak nowa, poza paroma rysami ;) Quote
Nayantara Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Jeżeli chodzi o automat to tylko taśmę, jest wygodniejsza i wytrzymalsza niż linka. Quote
Kinia Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 No to teraz pozostaje mi tylko czekać...:roll: Quote
agaciaaa Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Ja mam dla swojej ponad 30 kilogramowej suki flexi classic 3 long, 8-metrowa linka i sprawdza się super. Kupiłam na bazarku, używaną, sama mam ją już ok. pół roku i wszystko z nią w jak najlepszym porządku, choć nie jeden zryw już zaliczyła ;) w tym jeden baaardzo mocny, aż byłam w szoku że smycz nadal cała :lol: [quote name='Maziak&Negra']Jeżeli chodzi o automat to tylko taśmę, jest wygodniejsza i wytrzymalsza niż linka.[/quote] A czemu wygodniejsza? Bo że wytrzymalsza, to mogę się zgodzić, zapewne tak jest. Choć ja mam linkę i jest super wytrzymała :cool3: Na początku też chciałam koniecznie taśmę, ale trafiła się okazja na linkę, zaryzykowałam i absolutnie nie żałuję ;) Quote
Ewa&Duffel Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 [quote name='agaciaaa'] A czemu wygodniejsza? Bo że wytrzymalsza, to mogę się zgodzić, zapewne tak jest. Choć ja mam linkę i jest super wytrzymała :cool3: Na początku też chciałam koniecznie taśmę, ale trafiła się okazja na linkę, zaryzykowałam i absolutnie nie żałuję ;)[/quote] Jak ci przejedzie linka po dłoni albo nodze, to jednak boli znacznie bardziej niż taśma ;) Quote
boksereczkaa Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Ja również polecam flexi do 50 kg i taśme. Moja sucz waży jakieś 30 kg, ciągnie jak cholera, a ta smycz spokojne wytrzymuje. Nie są to może najtańsze smycze, ale jeśli zaoszczędzisz i kupisz byle co za 30zł, to po kilku spacerach smycz najprawdopodobniej wyląduje w koszu. Ups... coś mi strony przeszkoczyły i nie czytałam od początku :p Quote
gops Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 [quote name='Ewa&Duffel']Jak ci przejedzie linka po dłoni albo nodze, to jednak boli znacznie bardziej niż taśma ;)[/quote] jak przejdzie tasma to tez boli , bardzo boli :roll: lepiej poprostu uwazac , tym i tym boli Quote
agaciaaa Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 [quote name='Ewa&Duffel']Jak ci przejedzie linka po dłoni albo nodze, to jednak boli znacznie bardziej niż taśma ;)[/quote] Tak myślałam, że o to chodzi ;) a mi się wydaje, że i taśmą zaboli mocno, bo to jednak cieńsza taśma, niż w zwykłej smyczy :cool3: Poza tym używam flexi od pół roku na każdym praktycznie spacerze i ani razu jeszcze mi się taki wypadek nie zdarzył :razz: tfu tfu :lol: Więc dla mnie to nie jest wystarczający argument przeciwko lince ;) Quote
Ewa&Duffel Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Ja mam porownanie z linka i jednak wole tasme ;) Poza tym tak jakoś wizualnie bardziej mi sie podoba i wydaje sie trwalsza. Ale co kto lubi ;) Quote
agaciaaa Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Ja absolutnie nie odradzam nikomu taśmy, po prostu "bronię" linki bo u mnie sprawdza się świetnie ;) Gdybym miała wybór, to też pewnie wzięłabym taśmę, ale jak pisałam, akurat trafiła się okazja na linkę ;) Quote
gops Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 [quote name='Ewa&Duffel']Ja mam porownanie z linka i jednak wole tasme ;) Poza tym tak jakoś wizualnie bardziej mi sie podoba i wydaje sie trwalsza. Ale co kto lubi ;)[/quote] takze mam porownanie pierwsze moje flexi byly na linkach , suka przegryzla potem tasma do 20 kg zerwana :roll: linka do 25 zerwana kupilam tasmy do 35kg i zyly jakies pol roku az do niedawna, zerwala jedna :roll: teraz kupuje maxi do 50kg i mam andzieje ze posluzy nam ciut dlzuej :lol: linka i tasma boli tak samo mocno , tylko wizualnie rzczywsicie tasma wydaje sie mociejsza i tak jest Quote
Recommended Posts