Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Czekunia']Mam jeszcze pytanie:
Czy lepsza dla 25kg psa, któremu czasem zdarza się pociągnąć, jest Flexi Maxi do 50 kg, czy taka by wystarczyła:

[URL="http://www.allegro.pl/item691345724_smycz_flexi_comfort_compact_m_5m_tasma_35_kg.html"]Smycz FLEXI COMFORT Compact M 5m Taśma 35 kg (691345724) - Aukcje internetowe Allegro[/URL][/quote]

Mój pies waży około 20 kg , kupiłam mu flexi comfort compact 3 linka do 50 kg.
Jak narazie wszystko jest w porządku , a pies lubi sobie czasami pociągnąć.

Posted

a mi właśnie dzisiaj rano ukradli moją flexi sommer time 2 po mojej psocie :/ leżała sobie jak zwykle przed drzwiami na szafce razem z szelkami i obroża rogza z łańcuszkiem wszystko zniknęło :( :( aż mi się płakać chciało :( trzymała mi już ponad 3 lata i była w stanie świetnym co prawda obudowa była trochę porysowana ale mechanizm chodził cicho i bez zarzutu

Posted

My mamy flexi już 1,5 roku-wersję dla psów do 50 kg, taśma, 8 metrów, kolor czarny. Sprawuje się bez zarzutów, jedynie jest trochę porysowana.
Inna sprawa, że ja nie lubię jej używać i w zasadzie chodzi z nią jedynie dziadek, który boi sie psa spuścić. Ale jakiś czas temu Duffel wychodził w niej na każdy spacer.
Tak więc jeśli smycz automatyczna, to moim zdaniem tylko flexi.

Posted

Nie wytrzymałam:evil_lol: i zamówiłam Flexi Maxi taśmę.
W piątek wysłali, więc jutro powinna przyjść.
Już się nie mogę doczekać pierwszego spacerku z testowaniem.:multi:

Posted

Mam takie pytanie, mam psa w typie spaniela który na spacerze ciągnie jak mały ciągnik :lol: jaka smycz byłaby dla niego najlepsza? Zastanawiałam się nad tą:
[url=http://www.allegro.pl/item706592030_smycz_flexi_maxi_large_l_8m_tasma_50_kg.html]Smycz FLEXI MAXI Large L 8m TAŚMA 50 kg (706592030) - Aukcje internetowe Allegro[/url]
Miałam już z flexi ale były stare i troszke nie dobrane wagowo :roll: (Goldi waży ok. 20kg) i sie urwały (miały linke długości 5m), znaczy pierwsza sie urwała linka a druga przy łączeniach taki plastik na początku sie rozwalił.:placz:

Posted

[quote name='goldi1270']Mam takie pytanie, mam psa w typie spaniela który na spacerze ciągnie jak mały ciągnik :lol: jaka smycz byłaby dla niego najlepsza? Zastanawiałam się nad tą:
[URL="http://www.allegro.pl/item706592030_smycz_flexi_maxi_large_l_8m_tasma_50_kg.html"]Smycz FLEXI MAXI Large L 8m TAŚMA 50 kg (706592030) - Aukcje internetowe Allegro[/URL]
Miałam już z flexi ale były stare i troszke nie dobrane wagowo :roll: (Goldi waży ok. 20kg) i sie urwały (miały linke długości 5m), znaczy pierwsza sie urwała linka a druga przy łączeniach taki plastik na początku sie rozwalił.:placz:[/quote]

mamy właśnie taką smycz jaka jest na tej aukcji, polecam.
jeśli ciągnie, to lepiej kupić właśnie taką, niż tą przeznaczoną do 25 kg.

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']mamy właśnie taką smycz jaka jest na tej aukcji, polecam.
jeśli ciągnie, to lepiej kupić właśnie taką, niż tą przeznaczoną do 25 kg.[/QUOTE]

Dzięki ;) chyba sie na nią zdecyduje ;D

Posted

Jest! Jest! Jest! :evil_lol:

Smycz dotarła, byliśmy już nawet na pierwszym próbnym spacerku.
Pierwsze wrażenie super. Psisko ma trochę więcej luzu tam, gdzie go spuścić nie mogę, a ja nie muszę latać za nim po wszystkich zakamarkach, które trzeba obwąchać:cool3:

Tylko na razie jak Sajanowi zdarzy się pociągnąć, serce staje mi w gardle, czy aby na pewno smycz wytrzyma i mechanizm nie powie "papa", ale chyba będzie ok;).

3majcie kciuki :cool3:

Posted

[quote name='Czekunia']Jest! Jest! Jest! :evil_lol:

Smycz dotarła, byliśmy już nawet na pierwszym próbnym spacerku.
Pierwsze wrażenie super. Psisko ma trochę więcej luzu tam, gdzie go spuścić nie mogę, a ja nie muszę latać za nim po wszystkich zakamarkach, które trzeba obwąchać:cool3:

Tylko na razie jak Sajanowi zdarzy się pociągnąć, serce staje mi w gardle, czy aby na pewno smycz wytrzyma i mechanizm nie powie "papa", ale chyba będzie ok;).

3majcie kciuki :cool3:[/quote]

Też tak miałam :lol: ale moje psisko ważyło wówczas jakieś 60 kg :diabloti: i mechanizm trzyma do dziś ( 2 lata)

Posted

[quote name='Onomato-Peja']Też tak miałam :lol: ale moje psisko ważyło wówczas jakieś 60 kg :diabloti: i mechanizm trzyma do dziś ( 2 lata)[/quote]

Co ja bym bez Ciebie zrobiła:diabloti:
W takim razie jeśli Twój piechol 60 kg żywej wagi nie poradził sobie ze smyczą, mój chyba tym bardziej nie da rady;).

Znów byliśmy na spacerku, powiem jedno: poziom mojego zadowolenia rośnie:evil_lol:.

Posted

[quote name='Czekunia']Co ja bym bez Ciebie zrobiła:diabloti:
W takim razie jeśli Twój piechol 60 kg żywej wagi nie poradził sobie ze smyczą, mój chyba tym bardziej nie da rady;).

Znów byliśmy na spacerku, powiem jedno: poziom mojego zadowolenia rośnie:evil_lol:.[/quote]

:diabloti:

radzę po każdym mokrym spacerku smycz suszyć... Ja tego nie robiłam i smycz śmierdzi jak zwłoki :cool3: ale rzadko teraz używana, więc mi nie przeszkadza :lol:

Posted

[quote name='Onomato-Peja']:diabloti:

radzę po każdym mokrym spacerku smycz suszyć... Ja tego nie robiłam i smycz śmierdzi jak zwłoki :cool3: ale rzadko teraz używana, więc mi nie przeszkadza :lol:[/quote]

Mamy jeszcze w zestawie podróżnym:eviltong: smycz parcianą i na deszcz będzie ta właśnie używana.
Ale dziękuję za poradę. Na pewno się dostosuję:evil_lol:

Posted

[quote name='Onomato-Peja'] ale moje psisko ważyło wówczas jakieś 60 kg :diabloti: i mechanizm trzyma do dziś ( 2 lata)[/quote]
Matko kochana, to co Ty tygrysa na spacery wyprowadzasz ? :crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Posted

[quote name='Magda25']Matko kochana, to co Ty tygrysa na spacery wyprowadzasz ? :crazyeye::crazyeye::crazyeye:[/quote]

Hehe :evil_lol:
Nie, ale wtedy pies był tak spasiony, że równie dobrze mogłam go wytaczać na spacery ;)

EDIT:
Nie no trochę przesadziłam, ale z 55 ważył - teraz ok. 40

Posted

[quote name='goldi1270']Mam takie pytanie, mam psa w typie spaniela który na spacerze ciągnie jak mały ciągnik :lol: jaka smycz byłaby dla niego najlepsza? Zastanawiałam się nad tą:
[URL="http://www.allegro.pl/item706592030_smycz_flexi_maxi_large_l_8m_tasma_50_kg.html"]Smycz FLEXI MAXI Large L 8m TAŚMA 50 kg (706592030) - Aukcje internetowe Allegro[/URL]
Miałam już z flexi ale były stare i troszke nie dobrane wagowo :roll: (Goldi waży ok. 20kg) i sie urwały (miały linke długości 5m), znaczy pierwsza sie urwała linka a druga przy łączeniach taki plastik na początku sie rozwalił.:placz:[/quote]
Kup, kup flexi a nie będzie ciągnął jak ciągnik tylko jak czołg!
Ludziska: jak nauczyć psa żeby ciągnął na spacerze?-kupić flexi-najprostszy sposób :evil_lol:

Posted

Zgadzam się z tym, jak ja miałam dla mojej suczki automatyczną smycz i chodziłam na tej smyczy tylko na siusiu, żeby sucz mogła sobie swobodnie chodzić po trawniku to się oduczyła przez to chodzić przy nodze :/ a teraz jak idę z nią na spacer, na siusiu, albo na łąkę, żeby pobiegała to mam zwykła regulowaną smycz i taki jakby sznurek i teraz właśnie mi niegludo przyjdą takie dwa łądne kompleciki od taks :loveu:

Posted

Ja jednak jestem zadowolona z flexi. Przez 13 lat chodziłam z moim Pongiem (dalmat 32kg-TM:-() to fakt trochę ciągał ,ale jak próbowałam z nim chodzic na zwykłej smyczy to mogłam zapomniec o spokojnym spacerze:shake: musiałam chodzic za nim po wszystkich krzakach:cool3: a przecież nie będe się z psem siłowac:lol: mi i jemu zawsze było wygodniej z 5m flexi i przy następnym psie też będę jej używac dopóki się nie popsuje i kupię następną 8m;)