Balbina. Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Ja mam dla mojego yorka smycz z flexi cllasic czerwona z taśmy.Ma 5 metrów.Nam na spacer po parku 5 metrów starcza:cool3: Quote
MaLLLiiNoWa665 Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 A polecacia taka smycz dla yorka?? To Flexi Mini :] [URL]http://www.kacikpupila.pl/sklep/images/fotosy/Flexi/flexi_mini2.jpg[/URL] ;););) Quote
roots23 Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 ja właśnie taką mam-a raczej ona już dogorywa.. fajna i to bardzo, tylko moja sucza po prostu uwielbia ją przegryzac. Quote
Jagoodkaxd Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 [quote name='Czekunia']Mam jeszcze pytanie: Czy lepsza dla 25kg psa, któremu czasem zdarza się pociągnąć, jest Flexi Maxi do 50 kg, czy taka by wystarczyła: [URL="http://www.allegro.pl/item691345724_smycz_flexi_comfort_compact_m_5m_tasma_35_kg.html"]Smycz FLEXI COMFORT Compact M 5m Taśma 35 kg (691345724) - Aukcje internetowe Allegro[/URL][/quote] Mój pies waży około 20 kg , kupiłam mu flexi comfort compact 3 linka do 50 kg. Jak narazie wszystko jest w porządku , a pies lubi sobie czasami pociągnąć. Quote
paulina2904 Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Polecam Flexi z czystym sumieniem w ciągu 13 lat miałam 3 smycze tej marki i one wytrzymują od 3 do 5 lat:) teraz mam 5m na 50 kg z tego roku ,ale ona czeka na nowego dalmaśka:-( Quote
dadiii Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 a mi właśnie dzisiaj rano ukradli moją flexi sommer time 2 po mojej psocie :/ leżała sobie jak zwykle przed drzwiami na szafce razem z szelkami i obroża rogza z łańcuszkiem wszystko zniknęło :( :( aż mi się płakać chciało :( trzymała mi już ponad 3 lata i była w stanie świetnym co prawda obudowa była trochę porysowana ale mechanizm chodził cicho i bez zarzutu Quote
pati1033 Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 co za bezczelnosc :angryy: kurcze, ludzie sie jednak na wszystko polaszcza, wszystko im sie przyda :angryy: Quote
paulina2904 Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 no niestety są ludzie i parapety...:shake: Quote
Ewa&Duffel Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 My mamy flexi już 1,5 roku-wersję dla psów do 50 kg, taśma, 8 metrów, kolor czarny. Sprawuje się bez zarzutów, jedynie jest trochę porysowana. Inna sprawa, że ja nie lubię jej używać i w zasadzie chodzi z nią jedynie dziadek, który boi sie psa spuścić. Ale jakiś czas temu Duffel wychodził w niej na każdy spacer. Tak więc jeśli smycz automatyczna, to moim zdaniem tylko flexi. Quote
Czekunia Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Nie wytrzymałam:evil_lol: i zamówiłam Flexi Maxi taśmę. W piątek wysłali, więc jutro powinna przyjść. Już się nie mogę doczekać pierwszego spacerku z testowaniem.:multi: Quote
goldi1270 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Mam takie pytanie, mam psa w typie spaniela który na spacerze ciągnie jak mały ciągnik :lol: jaka smycz byłaby dla niego najlepsza? Zastanawiałam się nad tą: [url=http://www.allegro.pl/item706592030_smycz_flexi_maxi_large_l_8m_tasma_50_kg.html]Smycz FLEXI MAXI Large L 8m TAŚMA 50 kg (706592030) - Aukcje internetowe Allegro[/url] Miałam już z flexi ale były stare i troszke nie dobrane wagowo :roll: (Goldi waży ok. 20kg) i sie urwały (miały linke długości 5m), znaczy pierwsza sie urwała linka a druga przy łączeniach taki plastik na początku sie rozwalił.:placz: Quote
Ewa&Duffel Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 [quote name='goldi1270']Mam takie pytanie, mam psa w typie spaniela który na spacerze ciągnie jak mały ciągnik :lol: jaka smycz byłaby dla niego najlepsza? Zastanawiałam się nad tą: [URL="http://www.allegro.pl/item706592030_smycz_flexi_maxi_large_l_8m_tasma_50_kg.html"]Smycz FLEXI MAXI Large L 8m TAŚMA 50 kg (706592030) - Aukcje internetowe Allegro[/URL] Miałam już z flexi ale były stare i troszke nie dobrane wagowo :roll: (Goldi waży ok. 20kg) i sie urwały (miały linke długości 5m), znaczy pierwsza sie urwała linka a druga przy łączeniach taki plastik na początku sie rozwalił.:placz:[/quote] mamy właśnie taką smycz jaka jest na tej aukcji, polecam. jeśli ciągnie, to lepiej kupić właśnie taką, niż tą przeznaczoną do 25 kg. Quote
goldi1270 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 [quote name='Ewa&Duffel']mamy właśnie taką smycz jaka jest na tej aukcji, polecam. jeśli ciągnie, to lepiej kupić właśnie taką, niż tą przeznaczoną do 25 kg.[/QUOTE] Dzięki ;) chyba sie na nią zdecyduje ;D Quote
Czekunia Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Jest! Jest! Jest! :evil_lol: Smycz dotarła, byliśmy już nawet na pierwszym próbnym spacerku. Pierwsze wrażenie super. Psisko ma trochę więcej luzu tam, gdzie go spuścić nie mogę, a ja nie muszę latać za nim po wszystkich zakamarkach, które trzeba obwąchać:cool3: Tylko na razie jak Sajanowi zdarzy się pociągnąć, serce staje mi w gardle, czy aby na pewno smycz wytrzyma i mechanizm nie powie "papa", ale chyba będzie ok;). 3majcie kciuki :cool3: Quote
Onomato-Peja Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 [quote name='Czekunia']Jest! Jest! Jest! :evil_lol: Smycz dotarła, byliśmy już nawet na pierwszym próbnym spacerku. Pierwsze wrażenie super. Psisko ma trochę więcej luzu tam, gdzie go spuścić nie mogę, a ja nie muszę latać za nim po wszystkich zakamarkach, które trzeba obwąchać:cool3: Tylko na razie jak Sajanowi zdarzy się pociągnąć, serce staje mi w gardle, czy aby na pewno smycz wytrzyma i mechanizm nie powie "papa", ale chyba będzie ok;). 3majcie kciuki :cool3:[/quote] Też tak miałam :lol: ale moje psisko ważyło wówczas jakieś 60 kg :diabloti: i mechanizm trzyma do dziś ( 2 lata) Quote
Czekunia Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 [quote name='Onomato-Peja']Też tak miałam :lol: ale moje psisko ważyło wówczas jakieś 60 kg :diabloti: i mechanizm trzyma do dziś ( 2 lata)[/quote] Co ja bym bez Ciebie zrobiła:diabloti: W takim razie jeśli Twój piechol 60 kg żywej wagi nie poradził sobie ze smyczą, mój chyba tym bardziej nie da rady;). Znów byliśmy na spacerku, powiem jedno: poziom mojego zadowolenia rośnie:evil_lol:. Quote
Onomato-Peja Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 [quote name='Czekunia']Co ja bym bez Ciebie zrobiła:diabloti: W takim razie jeśli Twój piechol 60 kg żywej wagi nie poradził sobie ze smyczą, mój chyba tym bardziej nie da rady;). Znów byliśmy na spacerku, powiem jedno: poziom mojego zadowolenia rośnie:evil_lol:.[/quote] :diabloti: radzę po każdym mokrym spacerku smycz suszyć... Ja tego nie robiłam i smycz śmierdzi jak zwłoki :cool3: ale rzadko teraz używana, więc mi nie przeszkadza :lol: Quote
Czekunia Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 [quote name='Onomato-Peja']:diabloti: radzę po każdym mokrym spacerku smycz suszyć... Ja tego nie robiłam i smycz śmierdzi jak zwłoki :cool3: ale rzadko teraz używana, więc mi nie przeszkadza :lol:[/quote] Mamy jeszcze w zestawie podróżnym:eviltong: smycz parcianą i na deszcz będzie ta właśnie używana. Ale dziękuję za poradę. Na pewno się dostosuję:evil_lol: Quote
Ewa&Duffel Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 A nasza nie była suszona i wcale nie śmierdzi :evil_lol: Quote
Migori Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 [quote name='Onomato-Peja'] ale moje psisko ważyło wówczas jakieś 60 kg :diabloti: i mechanizm trzyma do dziś ( 2 lata)[/quote] Matko kochana, to co Ty tygrysa na spacery wyprowadzasz ? :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
Onomato-Peja Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 [quote name='Magda25']Matko kochana, to co Ty tygrysa na spacery wyprowadzasz ? :crazyeye::crazyeye::crazyeye:[/quote] Hehe :evil_lol: Nie, ale wtedy pies był tak spasiony, że równie dobrze mogłam go wytaczać na spacery ;) EDIT: Nie no trochę przesadziłam, ale z 55 ważył - teraz ok. 40 Quote
vege* Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 [B]Magda25[/B] a twój/twoja ile waży? :eviltong: Quote
rufus295 Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 [quote name='goldi1270']Mam takie pytanie, mam psa w typie spaniela który na spacerze ciągnie jak mały ciągnik :lol: jaka smycz byłaby dla niego najlepsza? Zastanawiałam się nad tą: [URL="http://www.allegro.pl/item706592030_smycz_flexi_maxi_large_l_8m_tasma_50_kg.html"]Smycz FLEXI MAXI Large L 8m TAŚMA 50 kg (706592030) - Aukcje internetowe Allegro[/URL] Miałam już z flexi ale były stare i troszke nie dobrane wagowo :roll: (Goldi waży ok. 20kg) i sie urwały (miały linke długości 5m), znaczy pierwsza sie urwała linka a druga przy łączeniach taki plastik na początku sie rozwalił.:placz:[/quote] Kup, kup flexi a nie będzie ciągnął jak ciągnik tylko jak czołg! Ludziska: jak nauczyć psa żeby ciągnął na spacerze?-kupić flexi-najprostszy sposób :evil_lol: Quote
vege* Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Zgadzam się z tym, jak ja miałam dla mojej suczki automatyczną smycz i chodziłam na tej smyczy tylko na siusiu, żeby sucz mogła sobie swobodnie chodzić po trawniku to się oduczyła przez to chodzić przy nodze :/ a teraz jak idę z nią na spacer, na siusiu, albo na łąkę, żeby pobiegała to mam zwykła regulowaną smycz i taki jakby sznurek i teraz właśnie mi niegludo przyjdą takie dwa łądne kompleciki od taks :loveu: Quote
paulina2904 Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Ja jednak jestem zadowolona z flexi. Przez 13 lat chodziłam z moim Pongiem (dalmat 32kg-TM:-() to fakt trochę ciągał ,ale jak próbowałam z nim chodzic na zwykłej smyczy to mogłam zapomniec o spokojnym spacerze:shake: musiałam chodzic za nim po wszystkich krzakach:cool3: a przecież nie będe się z psem siłowac:lol: mi i jemu zawsze było wygodniej z 5m flexi i przy następnym psie też będę jej używac dopóki się nie popsuje i kupię następną 8m;) Quote
Recommended Posts