Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

[quote name='Ania-tygrysiczka']

Porównując te zdjęcia chciałoby się rzec: "warto było".
Dzięki za to, co robisz dla psiaków :Rose:

A tak przy okazji... Aniu, w Twoich oczach widać jak na dłoni, ciepło i dobroć... no i fajna dziewczyna jesteś ;).

• 1 month later...
  • 5 months later...
Posted

Szczeniorki Azulki skończyły w sierpniu 2 latka. Wszystkie chowają się zdrowo i myślę, że są szczęśliwe. Azulka, ich mamusia jest niebywale szczęśliwą krakowianką :loveu::loveu::loveu:

A tu parę fotek z ostatnich dni-dzieciaczki Azulki- Aza, Maksio i Saba. Sabę miałam przyjemność odwiedzić w ostatni weekend osobiście :lol:

Aza, córka Azy ;)

Maksio

Saba

Posted

Witam wszystkich.Kilka słów a Maksiu.Wiec ma się dobrze:)Posłusznie chodzi na wszystkie szczepienia.To bardzo mądry psiak...niedawno uczyłem go chodzić na smyczy...ale gdzie tam Maks na smyczy...zawsze jak idziemy na spacer do lasu to go wypuszczam żeby się mógł wyszaleć.Biega po lesie no i oczywiście musi zbadać wszystkie zakamarki i wytaplać się w kałużach.Na szczęście jest na tyle mądry że starczy zawałoać raz a już siedzi koło nogi:)Pani Aniu jak będzie Pani w okolicy to zapraszam...sama powinna Pani zobaczyć jakie urocze psisko wyrosło z małej kuleczki.Takie posłusznego,radosnego i pociesznego psa tu jeszcze nie było.A z dzieciństwa zostały mu zabawy z piłką.No niestety trzeba co jakiś czas kupić nową bo Maksio namiętnie je gryzie aż przestaną piszczeć.Straszny z niego mondrala:)Zawsze jak chce się bawić przynosi piłke i piszcze nią aż ktoś mu jej nie żuci....i tak w kółko aż się wybawi....Pozatym uwielbia brać prysznic.Te zdjęcia co przesłałem są właśnie z pod "prysznica".Pozdrawiam jeszcze raz serdecznie.

• 2 months later...
Posted

Minęły już ponad 2 lata...

Gdy wspominam tamten czas, myślę ciepło o Azuni i jej dzieciach, jak o nie walczyła, jaką była troskliwą mamą. Myślę o wielu wspaniałych ludziach, których poznałam dzięki Azulce. I myślę też o tym, że gdybym nie posłuchała głosu serca w chwili, gdy pracownik schroniska wyciągał z pod desek malutkie, piszczące kuleczki, nie byłabym tym, kim jestem. Nie byłoby mnie z Wami. Byłabym zupełnie kimś innym, gdzieś indziej, nie taka jak teraz.

Wszystko, co dostałam od losu zawdzięczam mojej kochanej Azuni, mądrej, wiernej, kochanej sunieczce, której pomogłam odmienić życie i która odmieniła moje. Gdy pojawiła się na osiedlu w środku zimy, nie podejrzewałam nawet, jak bardzo ta psinka zmieni moje życie, jak mocno zwiążą się nasze losy.
To dzięki Azie dowiedziałam się, kto jest kim w moim otoczeniu, na kim mogę naprawdę polegać, a na kim nie...
Dowiedziałam się dużo o sobie samej, teraz wiem, że mam w sobie dużo siły...

Posted

Takie maleńkie byłyśmy, zaczynamy otwierać oczka-na fotce Sara Pauliny

Rodzeństwo razem... dwojgu widać tylko doopki;)

W domku gdzie mieszkałyśmy przez 6 tygodni

Nikusia obgryzająca mi spodnie:lol:

Sara zwana Syrenką już w nowym domu u Maćka i jego rodziny w Krakowie

Azunia u mnie po adopcji dzieci

• 2 months later...
Posted

Może ktoś pamięta jeszcze historię Azuni i jej dzieci...

No to popatrzcie na jedną z córeczek Azy - oto Saba we własnej "psiowie" wraz z Julką - jej malutką panią i przyjaciółką

Posted

O kurcze, jaka ona piękna Mariolko :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Co za sierść, gęsta, błyszcząca. Co za pycholek szczęśliwy.
Jak miło zobaczyć nasze kochane stworzonko.

A przyszywana córeczka chyba większa od mamy. Ale równie śliczna. W jakim wieku jest?

Wycałuj oba pycha ode mnie, Azulę najmocniej i najczulej na świecie.

Posted

Aneczko,
Zulka to kochane stworzenie. Kochane, wierne, POSŁUSZNE.
Ori dochodzi do 2 lat. Wzięta z kojca jako 4 miesięczne szczenię; i Zula została jej Matką, opiekunką, naczycielką. Jaj bracia poszli do ludzi. Dla niej nie trafiały się domki, no i przyschła. Tylko Ori jest Luizy. A Zula jest moja. I wiesz, że one to wiedzą.

Posted

Cieszę się, że Azula ma "córeczkę". Pewnie im razem weselej.

Buziaki i uściski dla Was, dziewczyny. Kochane jesteście.

Suńki obie śliczne. Ale Aza jest najpiękniejsza w świecie, prawda? Nasza kochana Aza. Szepnij jej na uszko, że ją bardzo kocham.

Wszystkie dzieci Azuli zyją i mają się dobrze. Latem planuję odwiedzić Mikę Marzeny i Sarę Pauli.

• 7 months later...
Posted

Będziecie świętować, prawda?

Pamiętam ten dzień, wielka radość, ale jednocześnie żal, tęsknota rozrywająca serce... pamiętam, że po Waszym wyjeździe miałam taki kryzys, że chciałam wsiąść w pociąg i pojechać po Azę :p.

Teraz wiem, że ona jest u Ciebie szczęśliwa :Rose: i wiem, że lepszego domku dla tego mojego Kochania nie mogłam sobie wymarzyć.

• 6 months later...
Posted

Hau Ciocie i Wujkowie

Pamiętacie mnie? To ja jestem Maksio vel Bartek, synek Azy. Właściwie należałoby powiedzieć syn, bo jestem już dużym facetem, w tym roku w sierpniu skończę 4 lata.
Jestem szczęśliwym psem, mój Pan Marek kocha mnie bardzo, dba o mnie i o mojego przyjaciela. Chodzimy na spacery do lasu, a do biegania mam całą, ogrodzoną posesję. Bardzo kocham mojego Pana i całą rodzinę, która jest teraz moją rodziną. Dziękuję za podarowane serce i życie. Pozdrawiam moją kochaną mamusię Azę i moje wszystkie siostry.

Z psiejskim pozdrowieniem

Szczęśliwy Maks :p

• 4 months later...