Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Fantastycznie, nasze ogary idą jak burza !!!!

GRATULUJĘ i hodowcom i właścicielom i ogóreczkom :multi:
Wystawianie w deszczu to nie jest wszak najprzyjemniejsza rzecz ( tym większe gratulacje dla dzielnych właścicieli :p )

A jak poszło Opuskowi/Musi ( nic nie piszecie?...)

Posted

Wielkie GRATULKI dla Hani i wspaniałych GP ( jedzie teraz dzielnie w ten deszcz do domu z konkursu), mam smsa, którym się podzielę i myslę, że Hania nie będzie miała nic przeciwko temu, że razem się poradujemy tutaj: otóż Baszkir zdobył dyplom I st a Bajka wygrała i dostała wniosek na Ch Pracy i w ten sposób ten Championat skończyła :multi: :multi: :multi:

A jaki OP w Opolu wziął NPwR i NSwR?

Posted

HANIU!!! OGROMNE GRATUALACJE!!!:laola:

bea100 napisał(a):

:confused: hmmm... nie przypominam sobie porównania ani psów, ani suk....:-?

Posted

bea100 napisał(a):
otóż Baszkir zdobył dyplom I st a Bajka wygrała i dostała wniosek na Ch Pracy i w ten sposób ten Championat skończyła :multi: :multi: :multi:

To ja dodam - że działo się to na Międzynarodowym Konkursie Dzikarzy :):) I że zdobycie Championatu Pracy jest znacznie, ale to znacznie trudniejsze niż Championatu Piękności :cool3: BRAWA dla Bajki! :klacz: dla Baszkira :klacz: i dla przewodników! :klacz:

bea100 napisał(a):

Wiem tylko, że NPwR w gończych wziął MAJOR Ziębowe Wzgórze :multi: ale Ty pewnie o ogarki pytasz... :razz:

Pozdrawiam
Marysia z połamańcem

Posted

Marysia_i_gończy napisał(a):

...
Wiem tylko, że NPwR w gończych wziął MAJOR Ziębowe Wzgórze :multi: ale Ty pewnie o ogarki pytasz... :razz:

Pozdrawiam
Marysia z połamańcem

Łomatko Marysiu, a czemuż to ,,z połamańcem" nas tu pozdrawiasz? :-o

Aneek: Najlepsze Ci umknęło bo to porównanie jest na końcu (w ringu gdzie jest pokazywana dana rasa).
Porównania, by wybrać Najlepszego w Rasie (Best of Breed) być musiały a stają do niego NPwR i NSwR (najlepszy pies i najlepsza suka w rasie) :p
A jakie OPy i GPy wzięły opolskie BOBy? Czy ktoś wie?

Posted

[quote name='bea100']Łomatko Marysiu, a czemuż to ,,z połamańcem" nas tu pozdrawiasz? :-o

Połamaniec ma "UNA" w rodowodzie wpisane ;) Wydawało mi się, że wszyscy wiedzą, bo rzecz ciągnie się od dość dawna - Una miała drobny wypadek i aktualnie leczymy złamaną kość strzałkową, szczegóły w naszej galerii (nie chcę się tu rozpisywać i zaśmiecać tematu, więc zainteresowanych odsyłam tam).

[quote name='bea100']A jakie OPy i GPy wzięły opolskie BOBy? Czy ktoś wie?

Ja też nie wiem :roll: A też chciałabym wiedzieć :cool3:

Pozdrawiam
Marysia z połamańcem

Posted

Odpowiedzi na pytanie kto wziął BOBa w GP niestety nie znam, bo byłam zbyt przejęta i do tego ta ulewa :(. Ale się pochwalę, że moja Salma (Samba KS) zdobyła Zwycięstwo Mł.:multi: i tym samym zaczęłysmy "mały" championat.

Posted

Z tego co wiem rasę w ogarach wygrał Remiz. Niestety nikt nit jest w stanie udzielić mi takich informacji, zebym mogła wyniki umieścić na stronie klubowej :-(.
Może każdy kto był w Opolu napisze co wie i złożymy to razem.

Na razie wiemy tyle:

PSY
Klasa młodzieży:
1. JAŚMIN Olfactus - dosk, Zw.Mł
2. KUMPEL z Beskidzkich Wysp - dosk
Klasa pośrednia
1. REMIZ Nadbużańskie Granie - dosk, CWC, NPwR, Zw.Rasy
SUKI
Klasa pośrednia:
1. REWIA Nadbużańskie Granie - dosk, CWC
Klasa otwarta:
1. ŻYWIA z Gończaków - ??

Kto coś jeszcze wie? Mateuszu czy Remiz dostał CACIB?? Czy ktoś ma katalog i mógłby mi podać stawkę ogarów?
Ja jestem jeszcze mnało przytomna po tym konkursie ale, bardzo, bardzo szczęśliwa :loveu:

Posted

Może każdy kto był w Opolu napisze co wie i złożymy to razem.

Ja niewiele wiem.. :-( do uzupełnienia mogę dorzucić tylko tyle:

Żywia z Gończaków - dosk. 1m, CWC
Klinga-Kaja z Piastowskich Borów - 2m
Axana Słopicka Przełęcz - 3m

Klasa weteranów - Prymka Grające Echo - dosk

Więcej szczegółów nie pamiętam...

Posted

Kajka777: wielkie gratulacje dla Ciebie i Twojej dziewczynki (tak trzymać! ), czy możesz nam wkleić choć małą foteczkę Samby?

Serdeczne babcine GRATULACJE dla hodowców (Hani i Agnieszki) i Mateusza i Remiza, brawo kochani :multi:

Ja też czekam na wyniki z Opola...:cool1:

Posted

;)Cześć HANIU REMIZ NIEDOSTAł CACIB;)
Dlatego że niemiał rywala obok siebie i sendzia muwił że niemirze dać
Wystawa była super lecz lało .
POZDRAWIAMY WSZYSTKICH
:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Posted

[quote name='bea100']Kajka777: wielkie gratulacje dla Ciebie i Twojej dziewczynki (tak trzymać! ), czy możesz nam wkleić choć małą foteczkę Samby?

Fotka z przyjemnością. Niestety nie z Opola, ale z dzisiejszego spaceru :)

Posted

Witam serdecznie i od razu gratuluję Wam wszystkim:klacz: Mieliście naprawdę ekstremalne warunki :crazyeye: Rozdałbym złoto wszystkim psiakom:eviltong:
Miło zobaczyć znów znajome ogarki i ich posiadaczy:cool3: Pozdrowienia dla Remiza (od brata) i Jaśmina (kiedy on przestanie rosnąć;) ) KUMPELko
głowa do góry (nie wszystkie ringówki są do dupy;) ) No i Rewię zobaczyłem:bigcool: . Jak tak patrzymy, to zawsze nam żal, że nas tam nie było. Ale będzie następny raz;)

mmbaj, KUMPELko, Bea100 i Żaneto wielkie dzięki za gratulacje i dobre słowa:Rose: . Nie myślałem, że to takie święto:eviltong: A tu proszę, gdzie niegdzie, to i szampan się polał:razz: Udało się z tym reproduktorem i mamy nadzieję, że ma coś z taty:evil_lol:

Beo100 na bank Rożek będzie w Łodzi (ja niestety w Jankach:wallbash: ), więc już się cieszymy na tę zabawkę:multi: Mam kilka zdjątek, co Rożek potrafi zrobić tym niewinnym małym pluszakom:-o ale to przy innej okazji...

A wracając do mego nicka, to nic innego jak moje imię i nazwisko bez polskich znaczków i samogłosek (ukłony dla Państwa Aleksandra i Oli Watów) Szwedzkich korzeni nie stwierdzono:lol:
Pozdrawiamy raz jeszcze

Posted

:bigok: :bigok: :bigok: :bigok: :bigok:
:bye: Witajcie co uwas .:bye:
:handy: Czy można dowiedzieć sie kto będzie w bytomiu :agrue:
Bo wiem że dużo was będzie w łodzi:laola: :cunao:
Będziemy czymać kciuki zawas:thumbs: :thumbs: :thumbs:
:Dog_run: :Dog_run: :Dog_run:
Mam nadzieje że bendzie kiedyś taki dzień że wszystkie ogary spotkają,
sie ze sobom i pójdziemy na spacer w las:painting: :painting:
A WIĘC JESZCZE RAS ŻYCZYMY UDANEJ WYSTAWY ŻEBY NIEBYŁ
TAKA JAK W OPOLU POZDRAWIAMY:smilecol: :smilecol:

Posted

Mateusz Niemczyński napisał(a):

:bye: Witajcie co uwas .:bye:
...
Bo wiem że dużo was będzie w łodzi
...Będziemy czymać kciuki zawas:thumbs: :thumbs: :thumbs:
...
A WIĘC JESZCZE RAS ŻYCZYMY UDANEJ WYSTAWY ŻEBY NIEBYŁ
TAKA JAK W OPOLU POZDRAWIAMY

U mnie duża radośc, bo mnie odwiedziły trzy wspaniałe dziewczyny: malutka i dwie większe (Pasz z przepiękną córcią i Puz):multi:
Pogadałyśmy troszeczkę i bardzo było fajnie :p

Mateusz: Za kciuki w Łodzi bardzo z góry dziękujemy (i poprosimy :p tym bardziej, że Mońkę będzie wystawiała kochana Puz) a stawka na Łódż jest wcale,wcale :p
No i mamy nadzieję na pogodę :razz: (widzę, że ten deszcz w Opolu dał Ci się Mateusz we znaki hehe :cool3: ). Ja też w Opolu ( z Dunią w kwietniu w 2004r) trafiłam na paro-dniową ulewę. Była to dwu-dniówka ( bo klubowa była następnego dnia po międzynarodowej) i po pierwszym międzynarodowym pobieganiu ( a moja Dunia wtedy mi zwyciężyła/ na osłodę :p ) pojechałam w Opolu do marketu po...kalosze i deszczak (bo się nie dało :shake: i deszcz tak lał, że przesiąkał przez parasole) i potem na klubówce te kalosze...gubiłam na ringu w błocie i było całe kino bo tak fajnie mlaskało jak biegaliśmy :evil_lol: . Opole chyba...tak ma :lol:

Czy już ktoś wie, jaka suka wygrała ogary w Opolu?

Posted

Dzięki za fotki Opusa.

Psiur Dosk, CWC (3 - cie).

W porównaniu z Majorem i Maurem wg sędziny jeszcze młodzieżowy . Z czym się zgadzam. Pani sędzina przyznała gończym CACiB i Res-CACiB??!!!

Posted

Pani sędzina przyznaje CACiBy w rasie nie uznanej. Nie będa one w żaden sposób respektowane przez FCI. Toteż na Intera szans zadnych . Poza tym w razie uznania rasy i tak mamy 10 lat oczekiwań na pierwszego CACiBa. Tak jest np w przypadku Cane Corso.

Posted

Witamy po majówce, podczas której odwiedziliśmy w Tymbarku hodowlę Z Beskidzkich Wysp. Kumpel miał okazję odwiedzić swą mamę :multi: a także swoje młodsze rodzeństwo, które urodziło się 6 kwietnia. Trzy śliczne sunie i jeden Pan Ogar. Szczeniaczki są po ojcu Tango Olfactus i mamuśce Juma Galicyjska Sfora. Pan Ogar jest troszkę większy od swoich siostrzyczek i wydaje się być troszkę jasniejszy wręcz brązowy, a całe stadko jest bardzo wyrównane. Jedna sunia z białym znaczeniem na piersi skolei bardzo żywiołowa i pierwsza podchodzi do "nowego".
A oto malutkie śliczności:

Posted

Juma Galicyjska Sfora - sunia czynnie polująca, zdobyła najwyższe trofea, bardzo spokojna, zrównoważona, cierpliwa i "ciepła".

Tango Olfactus - czynnie polujący pies, podobnie jak matka szczeniąt odznaczony wieloma trofeami...w zasadzie zdobył wszystko co mógł zdobyć :p Zrobił na nas niesamowite wrażenie, gdyż jest bardzo dostojny i potężny, bardzo mocnej budowy, poprostu....niedźwiedź;) .

Posted

Kumpel pieknie się zapoznał ze szczeniakami, choć nie bardzo wiedział czy to jakaś atrakcja kulinarna :diabloti: czy co... ale gdy powąchał to zrozumiał ;), z mamą się grzecznie przywitał, z Tango "porozmawiał" przez siatkę, ale miłością od pierwszego wejrzenia i to z wzajemnością zapałał do Ali - pięknego Posokowca Bawarskiego - no ale czy można się dziwić??

Ala - to taki żywioł że w ruchu czy stojącej nie dało się sfotografować, zbyt wolny aparat ;) wybraliśmy z wielu jej zdjęć kilka, które można oglądać i dwa spośród tych "w ruchu" na których widać jeszcze, że to pies a nie Royal Express:evil_lol:
Na razie tyle z majówki, aczkolwiek to nie wszystko....cdn.
Pozdrawiamy.

Posted

Kumpelko te szczeniaki to ogarowe aniołki:evil_lol: jakie one są śliczne ja też takie chce:loveu: nie mogę oderwać oczu:loveu: :loveu: :loveu:
a Kumpel zakochany kundel;) ,ale z tej miłości to chyba nic nie będzie:evil_lol:

p.s szkoda że nie udało się nam spotkać:-(

Posted

[quote name='KUMPELka']Pan Ogar jest troszkę większy od swoich siostrzyczek i wydaje się być troszkę jasniejszy wręcz brązowy,

Czy to własnie jest chłopak? Takie brązowe ogarki potem maja normalny ciemny czaprak - czasem odrobine jaśniejszy - i podobno są mocniejsze. Tanguś też był brązowy i nasza Śpiewka, i Szatra, i Basta. A ten szczeniak jest bardzo podobny do małego Tangusa. Aż sie wzruszyłam...:oops: