Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Alu witaminę b complex ja jem i mnie bardzo malo żrą od 2 lat ... nie lunbia tego :evil_lol:
Trzymaj sie dzielnie Lilith też już chrapie :cool3:

Posted

wapno wypiłam ,aż 2, łapa owinięta, wzięłam jakiś napro.....przeciwzapalny tabletek , jutro zakupię wit.B i chyba se kupię obroże p/ insektom to nie będe musiała pamiętać o psiukaniu:razz:

Posted

[quote name='beria']O cholerstwo meszkowate :mad:
Alu, jesteś na ukąszenia meszek uczulona, czy ogólnie to takie jadowite cholerstwo jest :angryy:ogólnie to bardzo jadowite jest i niebezpieczne , bo pieroństwa nie widać tak jak inszych szerszeni czy komarów .A ja jestem taki trochę alergik na chemię itp świnstewka /opary spalania , farby , lakiery , lizol, pasty do podłogi starej generacji , terpentynę etc/ale to ostatnie ukąszenie to było kilka lat temu i nawet już leków w domu nie mam:angryy:a wystarczyłby dać 1 pik i po krzyku :cool3:

Posted

[quote name='PIKA']a tak w ogóle to na opuchlizny lepszy altacet, albo zwykla soda ;):cool3:a mnie ostatnio pani doktórka kazali riwanol z tego względu że tam się robi siakiś odczyn zapalny:razz:potrzymam chwile i dam altacet;)

Posted

Mnie w tym roku rowniesz meszki pogryzly i mialam cale spuchniete kostki,ze musialam robic sobie zimne oklady bo tak mocno mnie nogi boly i mialam zapisana jakas fajna masc,ze szybciutko opuchlizna mi zeszla;)

Posted

[quote name='KaRa_TC']Mnie w tym roku rowniesz meszki pogryzly i mialam cale spuchniete kostki,ze musialam robic sobie zimne oklady bo tak mocno mnie nogi boly i mialam zapisana jakas fajna masc,ze szybciutko opuchlizna mi zeszla;);)to napisz mi nazwę ..plisssssssssss

Posted

[quote name='Alicjarydzewska'];)to napisz mi nazwę ..plisssssssssss
Tydzien temu mama robilam porzadki i wywalila opakowanie:oops: A masc byla naprawde dobra wieczorem posmarowalam kostki, a rano opuchlizny nie bylo:multi:. A zalecil mi ja lekarz;)

Posted

KaRa_TC napisał(a):
Tydzien temu mama robilam porzadki i wywalila opakowanie:oops: A masc byla naprawde dobra wieczorem posmarowalam kostki, a rano opuchlizny nie bylo:multi:. A zalecil mi ja lekarz;)
:placz:
u lekarza to ja byłam wczoraj ....ale zanim mnie zjadło :angryy:
no nic spróbuje przeżyć ;)chyba riwanol też pomaga bo mi jakoś lepiej :razz:

Posted

ehhhh z uczuleniami nie ma żartów - ja pare ładnych lat temu dzięki takiem małej pasiastej francy poznałam OIOM :angryy: :angryy: niby mnie tylko w palkucha siekła ,a ze mnie życie odchodziło :angryy: :angryy:

Hydrokortizon kup sobie w aptece to taka maść na ukąszenia (nie wiem czy się tak to pisze) ja dostawałąm to do żylnie i powiem wam nikomu tego nie życze ,ale to działa super

Posted

Vectra napisał(a):
ehhhh z uczuleniami nie ma żartów - ja pare ładnych lat temu dzięki takiem małej pasiastej francy poznałam OIOM :angryy: :angryy: niby mnie tylko w palkucha siekła ,a ze mnie życie odchodziło :angryy: :angryy:

Hydrokortizon kup sobie w aptece to taka maść na ukąszenia (nie wiem czy się tak to pisze) ja dostawałąm to do żylnie i powiem wam nikomu tego nie życze ,ale to działa super

Ooo to jest wlasnie ta masc, ktora mialam;)

Posted

:razz:na te cholerstwa trzeba mieć recepty:mad:ja dostawałam zastrzyki DExa ...coś tam coś tam / :cool3:Ozzy też to dostał jak miał wstrzas po antybiotyku /
Mam nadzieję ,ze nie będzie tak źle .Teściową już też wieźlismy do szpitala jak ja udziabała osa , a TZ miał zakazenie powiększone wezły pod pachą i tydzień L4 jak go coś dziabnęło w łapę , ale ty to musiałaś mieć tragicznie :cool3::shake:

Posted

Mnie kilka lat temu ugryzła mucha w kostke. Taka z trójkątnymi skrzydełkami i czerwonymi kropkami na nich. Dwa dni nic mi nie było tylko bąbla miałam a w trzeci dzień noga mi spuchła jak bania...Zaczęło się od kostki i poszło do góry. Wielki ból i pieczenie. Wylądowałam u lekarza kuśtykając na jednej nodze i prawie płacząc aby mi nogę odjęli!! Dostałam jakieś zastrzyki od razu, potem antybiotyk i jakieś maście. Ale chodzić mogłam dopiero po kilku dniach....

Posted

A mnie nad morzem na plazy i to jak z tego morza wyszlam :evil_lol: pod pachami dziably dwie osy :evil_lol: i to każda pod inna pacha :evil_lol: I chodzlam jak napakowany kulturysta, panie kucharki z ośrodka mnie uratowaly, jak mi octu nalaly pod pachy :evil_lol:

Ale tak ogolnie to mnie nic nie bylo :roll: ja chyba z żelaza jestem :evil_lol:

Posted

PIKA napisał(a):
A mnie nad morzem na plazy i to jak z tego morza wyszlam :evil_lol: pod pachami dziably dwie osy :evil_lol: i to każda pod inna pacha :evil_lol: I chodzlam jak napakowany kulturysta, panie kucharki z ośrodka mnie uratowaly, jak mi octu nalaly pod pachy :evil_lol:

Ale tak ogolnie to mnie nic nie bylo :roll: ja chyba z żelaza jestem :evil_lol:

No to masz już pełny rodowód :) Żelazna PIKA ur...... Matka : ....Ojciec:..... Tatuaż ( a może chip? ):.... NrRej......itd :evil_lol: Ale najważniejsze imie i przydomek hodowlany :evil_lol:

Posted

Pysia napisał(a):
No to masz już pełny rodowód :) Żelazna PIKA ur...... Matka : ....Ojciec:..... Tatuaż ( a może chip? ):.... NrRej......itd :evil_lol: Ale najważniejsze imie i przydomek hodowlany :evil_lol:

hahahahahahahahaha :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Pysia napisał(a):
Wcale bym się nie zdziwiła :evil_lol: Małym dziewczynkom nabija guzy a duże gryzie :evil_lol:

a myślisz, że małe dziewczynki coś zawiniły?? NIE!!! ot TAK! nabiłam jej guza :mad:

Posted

malawaszka napisał(a):
a myślisz, że małe dziewczynki coś zawiniły?? NIE!!! ot TAK! nabiłam jej guza :mad:

jak ja się ciesze że nie jestem mała :evil_lol: :evil_lol: boziu dziękuje ci za mój wzrost :evil_lol: :evil_lol: bo jak bym była mała to by mi Waszka guza nabiła :diabloti: :diabloti:

Posted

Vectra napisał(a):
jak ja się ciesze że nie jestem mała :evil_lol: :evil_lol: boziu dziękuje ci za mój wzrost :evil_lol: :evil_lol: bo jak bym była mała to by mi Waszka guza nabiła :diabloti: :diabloti:

poczeeekajjjj :diabloti: załatwię wszystkie małe to i na te większe czas przyjdzie :diabloti: