Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Foty jeszcze są ale wszystkie takie same bo albo morze albo Tytus.  Byłam też ostatnio na wypadzie na zakończenie roku szkolnego w Poroninie w pensjonacie Za lasem.  Fajne miejsce.  Mają 2 psy starego boksów i małego rotka.  Byliśmy w Szaflarach na Termach -polecam. Zwiedziliśmy zamek w Niedzicy ale do czego zmierzam..po 35 latach pojechałam do Zakopanego do miasta i jestem rozczarowana to nie to miejsce co było . Czułam się jak na Sobieskiego czy Powstańców w Rybniku na owych pamiętnych Krupówkach.  Bazar pod Gubałówka to galeria handlowa a sama Gubałówka to porażka.  Wiem na pewno ze nawet za kolejne lata do Zakopanego nie wrócę.  Góry owszem ale miasto nie ma już uroku.

Posted

75e1c9ed63afacaa.jpg&key=4bc9d6703848990

i to jest plażing :))))))

Też kocham polskie morze, pisałam wielokrotnie. Super, że wyjazd się udał. Tytulek widać bardzo szczęśliwy- labek na zdjęciu nie wygląda na uradowanego ;) (pewnie ma swoje lata)

Co do Zakopanego, ostatni raz byłam na sylwestra 2000 roku. Rozmawialiśmy z Damianem, że czas powrócić do Zakopca. Czas szybko leci i w przyszłym roku będzie 18 lat- więc też pewnie doznam szoku....

Posted
1 godzinę temu, mar....ka napisał:

75e1c9ed63afacaa.jpg&key=4bc9d6703848990

i to jest plażing :))))))

Też kocham polskie morze, pisałam wielokrotnie. Super, że wyjazd się udał. Tytulek widać bardzo szczęśliwy- labek na zdjęciu nie wygląda na uradowanego ;) (pewnie ma swoje lata)

Co do Zakopanego, ostatni raz byłam na sylwestra 2000 roku. Rozmawialiśmy z Damianem, że czas powrócić do Zakopca. Czas szybko leci i w przyszłym roku będzie 18 lat- więc też pewnie doznam szoku....

Ritka to labkowa babcia lat 11 pies 100 % pozytywny i kochana bardzo ,taki miziak.   Co do gór to serio wolę już nasz Beskid Śląski z Wisłą Szczyrkiem albo Karkonosze. 

Posted

Jakie piękne zdjęcia.
Ajć, coraz bardziej podobają mi się te zakapiorki, ale nie - do mnie absolutnie nie pasują. Jednak oczy z daleka nacieszyć mogę.

Zakopane mi się nigdy nie podobało - ja człowiek dziczy jestem, potrzebuję ciszy, spokoju, brak tłumów. A tam tego klimatu nie ma.
Nad morzem byłam ze sto lat temu jako małe dziecko. Chciałabym teraz pojechać, ale bez psa się nie chcę już ruszać, a on wody nienawidzi, więc już widzę zachwyt malujący się na jego pysku :D

Posted
2 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

Jakie piękne zdjęcia.
Ajć, coraz bardziej podobają mi się te zakapiorki, ale nie - do mnie absolutnie nie pasują. Jednak oczy z daleka nacieszyć mogę.

Zakopane mi się nigdy nie podobało - ja człowiek dziczy jestem, potrzebuję ciszy, spokoju, brak tłumów. A tam tego klimatu nie ma.
Nad morzem byłam ze sto lat temu jako małe dziecko. Chciałabym teraz pojechać, ale bez psa się nie chcę już ruszać, a on wody nienawidzi, więc już widzę zachwyt malujący się na jego pysku :D

no ja w Zakopcu 35 lat temu , więc była to wtedy taka góralska wiocha bardziej , przy czym mnie interesowały wtedy inne rzeczy , obleciałam cmentarz ten na którym jest Witkacy , połaziłam po wystawach , m in wystawa prac Szkoły Mistrzostwa artystycznego ( czy coś w ten deseń się to nazywało ) byłam w jakimś starym kosciele pozwiedzać , w karczmie , inne czasy . Wiem , że na pewno już tam nie pojadę .

Jeśli idzie o dzicz ;) to ja też lubie przestrzen i mało ludzi , z tego też względu staram się wyjeżdżać na peryferie lub poza sezonem . Przez lata jeżdziłam też do Wisły ale to mieszkałam wysoko w górze ,na górze gdzie teraz jest hotel Gołębiewski ale wysoko wysoko  ponad nim  . Wtedy tam pustki były , tam gdzie hotel stały chałupiny .

co do psów i wody , moje wszystkie to pasjonaci wody , jedynie kąpieli domowych żaden nie znosił

1 godzinę temu, Gioco napisał:

Ależ uczta zdjęciowa :D

Super zdjęcia Ala :)

dzięki :) będą jeszcze ;)

Posted

Alu - foty super!!

Pokazują piękne morze za którym tak tęsknię ...

I co najważniejsze pokazują psią cudowną radość! :))

Tytus przeszczęśliwy! :))

-7 dioptrii :(( Współczuję Alu :((

Ja -5 i już czuję, że chyba jest gorzej :( 

Posted

To ja czekam na kolejne zdjęcia :-)

W Wiśle ten Gołębiewski pasuje jak... wszędzie (w Karpaczu to samo). Zastanawialiśmy się co ludzi tamże jeżdżących pcha do tego molocha - ludź na ludziu. Wybraliśmy się w niedzielę i nawet nie stanęliśmy w Wiśle - dzikie tłumy. Jutro spróbujemy zrobić kolejne podejście - Smerf napalił się na zobaczenie A. Małysza z białej czekolady, który stoi w wiślańskim punkcie informacji turystycznej ;-)

Posted
2 godziny temu, Katerinas napisał:

Alu - foty super!!

Pokazują piękne morze za którym tak tęsknię ...

I co najważniejsze pokazują psią cudowną radość! :))

Tytus przeszczęśliwy! :))

-7 dioptrii :(( Współczuję Alu :((

Ja -5 i już czuję, że chyba jest gorzej :( 

ja nasze morze uwielbiam i choć podobają mi się egzotyczne czy jakieś śródziemnomorskie widoczki to jednak co Bałtyk to Bałtyk , a oddycham tam pełną piersią

no z oczami coraz gorzej , zobaczymy co będzie dalej , 28 sierpnia mam wizytę u okulisty

1 godzinę temu, Gioco napisał:

To ja czekam na kolejne zdjęcia :-)

W Wiśle ten Gołębiewski pasuje jak... wszędzie (w Karpaczu to samo). Zastanawialiśmy się co ludzi tamże jeżdżących pcha do tego molocha - ludź na ludziu. Wybraliśmy się w niedzielę i nawet nie stanęliśmy w Wiśle - dzikie tłumy. Jutro spróbujemy zrobić kolejne podejście - Smerf napalił się na zobaczenie A. Małysza z białej czekolady, który stoi w wiślańskim punkcie informacji turystycznej ;-)

daj spokój , tak było tak przyjemnie , pusto nad Wisłą , piękny zakątek , a teraz postawili betona

nawet tam nie byłam , aczkolwiek mialam okazję bo kiedyś w drodze na kulig miałyśmy wstęp w ramach wyjazdu , poza tym sama Wisła w sezonie letnim i w weekendy to porażka , nie dosć , ze dojazd cepiaty to jeszcze masa ludzi , a już apogeum jest jak jest Tydzień kultury beskidzkiej .

Małysza z czekolady nie widziałam :) .

Gdzie przebywacie , gdzieś w okolicy ?

Posted

Teraz wolę do Wisły wjeżdżać przez Szczyrk - od góry. Zresztą mam bliżej do skoczni ;) Od dołu wiecznie korki i ten Gołębiewski (blee), który serio mnie fascynuje jako fenomen szczytu bezguścia ale tych co tam jeżdżą. My sobie spokojnie siedzimy w Bielsku (na FB możesz łypnąć okiem) i mamy zdecydowanie lepszy widok niż te biedaki w Gołębiewskim. A i tak zjeżdżamy tylko na noc.

Chyba ruszę dziś na ogląd Małysza - zastanawiamy się gdzie najlepiej z Osobopsami przetrwać zapowiadany upał - wczoraj wsadziliśmy Ich do strumyka i jaśnie Dionizy wskakiwał, moczył zadek i wyłaził na rozgrzany kamulec udając strasznie plaskatego syrenka ;-)

Posted

Molochów typu Gołębiewski coraz więcej w Karkonoszach. Nawet w Świeradowie zaczęli jakieś wielkie budowle w stronę Stoku Izerskiego budować. W ogóle wsadzili w środku miasta Biedronkę!!!! Na szczęście po wielu protestach przenieśli ją na dół - poza deptak. Pomijając już dochody małych sklepikarzy, człowiek spaceruje - ogląda pamiątki(zazwyczaj chińskie!!!) i mija śliczną żółtą biedronkę (na dole była pizzeria a na górze biedra)

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Jeśli zagląda tu ktoś ze starych dogomaniaków , to wczoraj odszedł na zawsze mąż naszej koleżanki Pysi - Edyty , Julek . Wspaniały usmiechnięty psiolubny człek . Bardzo ciężkie to chwile . (*)

• 2 months later...
Posted
Dnia 17.09.2017 o 11:38, Alicja napisał:

Jeśli zagląda tu ktoś ze starych dogomaniaków , to wczoraj odszedł na zawsze mąż naszej koleżanki Pysi - Edyty , Julek . Wspaniały usmiechnięty psiolubny człek . Bardzo ciężkie to chwile . (*)

(*)