Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a ja przytyłam z Gabrysią w ciązy 21 kilosów i właściwie dopiero w ubiegłym roku zblizyłam się do wagi wyjściowej (kocham jeść i cóż na to poradzę) - Gabi kończy w tym roku sześc lat

Tak myślałam Alu o propozycji szczeniaczka dla Ciebie, moim zdaniem takie radość w domu mogłaby odciągnąć od wszelkich kłopotów. Oczywiście musiałabyś poważnie się zastanowić czy szczenięce czasy nie zadziałają na Ciebie odwrotnie, oblane podłogi, nadgryzione kanapy, obślinione kapce (jeśli w ogóle przeżyją:evil_lol:) nie "osłabią" Twojej psychiki. Nigdy nie miałam dwóch psów, ale zawsze mi się wydaję, że jeśli odchodzi za TM jeden piesek, to właścicielom posiadającym większą psią rodzinkę- jest jakoś łatwiej (muszą dalej zając się resztą a nie lamentować :() Przynajmniej tak sobie myślę...może jestem w błędzie. Oczywiście życzę Ozzulkowi 100 lat życia, super że jego mamcia dobrze się trzyma, grunt to dobre geny;)No i oczywiście sprawa Twojej nogi...O męża się nie martwię,w końcu "My Słowianki wiemy, jak użyć mowy ciała.
Wiemy, jak poruszać tym, co mama w genach dała.
To jest ta słowiańska krew! To jest ta uroda i wdzięk!":diabloti:

Posted

agutka napisał(a):
wiesz jakbym się zaparła to schudłabym szybko ;) z tym że ja odchudzam się w prosty niezdrowy sposób... przestaję jeść:mad: teraz się pewnie zapuściłam bo nie pracuję mam stały dostęp do lodówy i mniej ruchu:evil_lol:
l

lody są the best :cool2:

majoka napisał(a):
a ja przytyłam z Gabrysią w ciązy 21 kilosów i właściwie dopiero w ubiegłym roku zblizyłam się do wagi wyjściowej (kocham jeść i cóż na to poradzę) - Gabi kończy w tym roku sześc lat

Tak myślałam Alu o propozycji szczeniaczka dla Ciebie, moim zdaniem takie radość w domu mogłaby odciągnąć od wszelkich kłopotów. Oczywiście musiałabyś poważnie się zastanowić czy szczenięce czasy nie zadziałają na Ciebie odwrotnie, oblane podłogi, nadgryzione kanapy, obślinione kapce (jeśli w ogóle przeżyją:evil_lol:) nie "osłabią" Twojej psychiki. Nigdy nie miałam dwóch psów, ale zawsze mi się wydaję, że jeśli odchodzi za TM jeden piesek, to właścicielom posiadającym większą psią rodzinkę- jest jakoś łatwiej (muszą dalej zając się resztą a nie lamentować :() Przynajmniej tak sobie myślę...może jestem w błędzie. Oczywiście życzę Ozzulkowi 100 lat życia, super że jego mamcia dobrze się trzyma, grunt to dobre geny;)No i oczywiście sprawa Twojej nogi...O męża się nie martwię,w końcu "My Słowianki wiemy, jak użyć mowy ciała.
Wiemy, jak poruszać tym, co mama w genach dała.
To jest ta słowiańska krew! To jest ta uroda i wdzięk!":diabloti:

Mariolko , nie da się niczym pobujać ;) TZ na to nie pójdzie , on po artroskopii i rekonstrukcji więzadeł , ja kuternoga , póki z 4 piętra na niższe sie nie wyprowadzimy to chyba żadne argumenty go nie przekonają
Dla starszego psa , młody w domu to dawka energii , zajecie , a Ozzy fajnie uczy szczeniaki i tego mi zal , ze mogę nie zdążyć

Posted

agutka napisał(a):
oj faktycznie Aluś macie przekichane z tymi nogami:-(

na dodatek mam wezwanie do ZUSu na weryfikację L4 :roll:
jutro o 12 trzymać kciuki bym na lekarza trafiła a nie na szamana

Posted

Yuki_ napisał(a):
Hej, postaramy się częściej wpadać. ;)

witam :)

majoka napisał(a):
Będę trzymać, tylko potem daj znać jak poszło ...

Oki , jak dotrę do domu .
Poślij mi na PW nr fona .Jak zmieniałam telefon zgubiłam twój nr .

Posted

:lol::lol::lol:

nie nie zabiłam :)

Pan dr był bardzo miły i bardzo starszy ...tak pod 80tkę . Pooglądał to co miałam ze sobą , czyli : wydruk z prywatnej wizyty u ortopedy ( bo z państwowej nie dostałam papierów ) , skierowania do szpitala , wypis po operacji styczniowej , ksero z kartoteki lekarza 1szego kontaktu . Zobaczył też zdjęcie RTG stare , nowego nie mam , stópki widział i powiedział, ze mam się leczyć i że wszystko jest oki , czyli musi będzie nie zakwestionował mojego L4 i chorowania . Siedziałam 2 godziny w ZUSie , bo byłam troszkę wcześniej a otem okazało się, ze na 12 były 4 osoby zapisane :) .
Potem wróciłam do domu i zadzwonił mój endokrynolog , ze musi mi przełożyc wizytę z jutra na czwartek za tydzień , no i czekam jeszcze na SMSa od ortopedy , bo ma mi ustalić nowy termin operacji , mają mi jakieś cóś do stopy sprowadzic i wszczepiać .
Tak , ze dzionek pełen wrażeń.
Dzieki za kciukasy :loveu:

Posted

agutka napisał(a):
To wspaniała wiadomość :)
Niech w końcu leci ci wszystko kobieto z górki ;):multi:

bylem dogoniła jak się z górki poturla ;)

Posted

agutka napisał(a):
łatwiej z górki dogonić niż wbiegać pod górkę:eviltong:

majoka napisał(a):
:cool2::cool2::cool2::thumbs::thumbs:Teraz musi być
tylko lepiej!!!!

nooo pod górkę to ja dziennie wchodze ;) na 4 piętro ....a za niedługo o kulach się będę wdrapywać
Termin operacji przesunięty mam z 30 lipca na 16 lipca ...czyli juz tuż tuż

Posted

Kurczę będę nad morzem. Alu wyślij mi też sówj nr telefonu, przedzwonię 17-go. W dniu operacji nie będę Cię niepokoiła. To w sumie dobra wiadomość, że operacja wcześniej.

Posted

Obama napisał(a):
Trzymam kciuki za jak najlepszy przebieg zabiegu i rehabilitacji. Będzie super!

:)

majoka napisał(a):
Kurczę będę nad morzem. Alu wyślij mi też sówj nr telefonu, przedzwonię 17-go. W dniu operacji nie będę Cię niepokoiła. To w sumie dobra wiadomość, że operacja wcześniej.

wyślę Ci SMSka z nr ; ja zabieg mam 17 a przyjęcie do szpitala 16 , cały dzień zmarnowany , bo muszą badania porobić , a rano zaraz następnego dnia kroplówki i zabieg , mam nadzieję , ze znów pójdę szybciorkiem do domu

Posted

agutka napisał(a):
ja także Aluś trzymam kciuki :kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki:
atakże żeby się skończyły te wszystkie operacje pozytywnie;)

Tengusia napisał(a):
umowa stoi :D

:cool2:

Kurde i pojechałam se nad morze w tym roku ....grrrrrrr....
mogłabym we wrześniu , ale jak jechac na L4 :( żeby mnie potem ZUS nie ścigał ...wprawdzie Gioco , wskazówek udzieliła , ale mój TZ w delegacje nie jeździ ;)