Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Alicja']
Czekam na wiadomości od Tengusi czy będzie czy wyjeżdża , bo jeśli pojedzie do Zakopca to raczej nie przyjadę .[/B][/COLOR][/QUOTE]
Nie pojedzie, nie pojedzie...

[quote name='Tengusia']no to jak najbardziej jestem w domciu i mam wolny dzionek wiec Ala szykuj sie i przyjezdzaj ... daj tylko znac o ktorej bedziesz to cie odbiore z dworca (przyjedziesz pociagiem?) :grins:[/QUOTE]
Superowo!
Właśnie wypróbowałam nowy przepis na takie normalne ciasto z owocami. Ja zrobiłam ze śliwkami i pachnie zachęcająco. Urosło, tylko troszkę owoce mi się rozeszły; muszę dać ich więcej nastepnym razem. A wypróbujemy je w Wilnie z koleżanką Anią:)

Pzdr.

Posted

[quote name='bonsai_88'][B]Ala[/B] przyszłam tylko powiedzieć, że od 3 dni podziwiam wszystkie pani przedszkolanki, w tym i ciebie ;). Ja na waszym miejscu próbowałabym wyskoczyć oknem na widok dziecka :D.[/QUOTE]

[COLOR=Navy][B]to miło mi bardzo ze jednak nasz trud jest zauważalny ;) ...a jak ogólnie Mały w przedszkolu ?? [/B][/COLOR]

[quote name='aga1215']Zmieniłam porę
[IMG]http://medlem.spray.se/senatn/images/C%20yes/315A.gif[/IMG][/QUOTE]

[COLOR=Navy][B]:grins: w końcu kobieta zmienną jest ;)[/B][/COLOR]

[quote name='Tengusia']ktorego jest ta wystawa w Chorzowie bo ja bylam przekonana ze chodzi o 19.09.10 a widze w dziale wystaw ze wystawa jest 12.09.10 ... :hmmmm:

ja do Zakopca jade 20.09.10 wiec mysle ze jak najbardziej bede chciala sie z toba Ala spoktac (i z toba Asiaczku tez :grins: ) tylko ze 19.09.10 jest akcja Basi od Eldo "zerwijmy łancuch" na ktorej tez obiecalam byc i przykuc sie do budy :eviltong: wiec potrzeba mi konkretnych info o kiedy wkoncu jest wystawa w Chorzowie ;)[/QUOTE]
[COLOR=Navy][B]
no ja myśle że najlepiej tego 12.09 i razem na wystawę skoczymy ;)[/B][/COLOR]

[quote name='Vectra']12.09 jest wystawa[/QUOTE]

:)

[quote name='Tengusia']no to jak najbardziej jestem w domciu i mam wolny dzionek wiec Ala szykuj sie i przyjezdzaj ... daj tylko znac o ktorej bedziesz to cie odbiore z dworca (przyjedziesz pociagiem?) :grins:[/QUOTE]

[COLOR=Navy][B]będę pociągiem ..sama , bez samczego ogona ;) [/B][B]Co do godzinki umówimy się telefonicznie ;)[/B][/COLOR]

[quote name='Asiaczek']Nie pojedzie, nie pojedzie...

Superowo!
Właśnie wypróbowałam nowy przepis na takie normalne ciasto z owocami. Ja zrobiłam ze śliwkami i pachnie zachęcająco. Urosło, tylko troszkę owoce mi się rozeszły; muszę dać ich więcej nastepnym razem. A wypróbujemy je w Wilnie z koleżanką Anią:)

Pzdr.[/QUOTE]

[COLOR=Navy][B]to już mam ślinotok ;)[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Alicja'][COLOR=navy][B]Ozzy miesza tylko ryż z mięsem ;)[/B][/COLOR][/QUOTE]

no toż mówię, że nie można węglowodanów z białkami :eviltong:

dobry wieczór :p

Posted

[I][B][quote name='Darianna']U naszej afrykanki na alternatywnym forum znów się rozkręca :)[/QUOTE]

czyli gdzie??? :diabloti::diabloti:

[quote name='clockwork']a na przytycie? [IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/icon_biggrin.gif[/IMG][/QUOTE]

najlepsze silikonowe badole :diabloti:

witaj złociutkaaa......nie wiem czy widziałaś ale dzis było słonecko :multi::loveu::multi:[/B][/I]

Posted

[quote name='Alicja'][COLOR=Navy][B]to miło mi bardzo ze jednak nasz trud jest zauważalny ;) ...a jak ogólnie Mały w przedszkolu ?? [/B][/COLOR]
[/QUOTE]
Tak w skrócie - nawet nieźle, tylko na początku są problemy. Mały wyje, czepia się mnie kurczowo i trzeba go zabierać na siłę... ale szykuje się chętnie [wstaje z łóżka tylko dlatego, że ma iść do przedszkola ;)], dzisiaj po moim przyjściu potulił się, a później chciał wracać do dzieci. No i poranne płacze za długo nie trwają - podobno po 5-10 minutach się uspokaja i leci bawić :).
Po więcej informacji zapraszam do mnie, tam opisuję prawie na bieżąco ;).

A waszą pracę doceniam w pełni, bardziej już nie umiem ;). Przedszkolanki u nas dokonują cudów - już 2 dnia żadne dziecko nie płakało po południu, zajmują je jakimiś zabawami. Dzisiaj to było wielkie i uroczyste śpiewanie "Sto lat" Smokowi [śpiewały tylko te dzieci, które potrafią, część jeszcze słabo mówi :D].

Posted

[quote name='Asiaczek']I bardzo dobrze, bo ja ciasto wypróbowałam i nawet jak na nieco małowatą ilośc śliweczek - jest super!

Pzdr.[/QUOTE]

[COLOR=Navy][B]mi śliweczkowe coś ostatnio nie wychodzą , ale jabłecznik udał mi się przedni ...chyba coś by cza do kawy upiec ;)[/B][/COLOR]

[quote name='rufusowa']no toż mówię, że nie można węglowodanów z białkami :eviltong:

dobry wieczór :p[/QUOTE]
[COLOR=Navy][B]
czyli dać samo mięso ;)[/B][/COLOR]

[quote name='zuzolandia'][I][B]

czyli gdzie??? :diabloti::diabloti:

[COLOR=Navy][B]zapraszam na GyGy bo na dogo jest zaraza [/B][/COLOR]:diabloti:

najlepsze silikonowe badole :diabloti:

witaj złociutkaaa......nie wiem czy widziałaś ale dzis było słonecko :multi::loveu::multi:[/B][/I][/QUOTE]

[COLOR=Navy][B]wracałam w słoneczku po zebranku z Rodzicami :)[/B][/COLOR]

[quote name='bonsai_88']Tak w skrócie - nawet nieźle, tylko na początku są problemy. Mały wyje, czepia się mnie kurczowo i trzeba go zabierać na siłę... ale szykuje się chętnie [wstaje z łóżka tylko dlatego, że ma iść do przedszkola ;)], dzisiaj po moim przyjściu potulił się, a później chciał wracać do dzieci. No i poranne płacze za długo nie trwają - podobno po 5-10 minutach się uspokaja i leci bawić :).
Po więcej informacji zapraszam do mnie, tam opisuję prawie na bieżąco ;).

[COLOR=Navy][B]a no to w takim razie zajrzę poczytać :), ale widać dobrze się czuje z dziećmi skoro ma ochotę tam bywać [/B][/COLOR]

A waszą pracę doceniam w pełni, bardziej już nie umiem ;). Przedszkolanki u nas dokonują cudów - już 2 dnia żadne dziecko nie płakało po południu, zajmują je jakimiś zabawami. Dzisiaj to było wielkie i uroczyste śpiewanie "Sto lat" Smokowi [śpiewały tylko te dzieci, które potrafią, część jeszcze słabo mówi :D].[/QUOTE]

[COLOR=Navy][B]te pierwsze dni są najważniejsze...jak malec odbiera środowisko przedszkolne po odejściu mamy rzutuje na jego zachowanie , a takie urodzinki to fajna sprawa w przedszkolu , dzieci bardzo to lubią ,wiadomo w tym dniu są Ważne ;). Moje bąble są 4 i 5 letnie , ale i dzieci fajne i Rodzice tez bardzo kontaktowi , dziś ciężko było wyjść z zebrania , bo pomimo piątku fajnie się im siedziało i rozmawiało .[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Alicja'][COLOR=Navy]
[COLOR=Navy][B]te pierwsze dni są najważniejsze...jak malec odbiera środowisko przedszkolne po odejściu mamy rzutuje na jego zachowanie , a takie urodzinki to fajna sprawa w przedszkolu , dzieci bardzo to lubią ,wiadomo w tym dniu są Ważne ;). Moje bąble są 4 i 5 letnie , ale i dzieci fajne i Rodzice tez bardzo kontaktowi , dziś ciężko było wyjść z zebrania , bo pomimo piątku fajnie się im siedziało i rozmawiało .[/B][/COLOR][/QUOTE]
Jesteś przedszkolanką? :)Fajnie.
Mój chrześniak (lat 6) z zamiłowania ogląda filmy wojenne z tatą i w zeszycie od religii,który pani prosiła, aby ozdobili namalował...Hitlera i swastykę.:crazyeye::cool3::diabloti:Wstyd po całości,rodzinę mi wezmą za faszystów....:shake:

Posted

[quote name='Alicja'][COLOR=Navy]
czyli dać samo mięso ;)[/QUOTE]
W dużym uproszczeniu ;) mięso trawi się ok 4h, chociaż nie wiem, czy w przypadku psów jest to wskazane. Na pewno dużo zabawy z kombinowaniem i porami posiłków, bo podanie samego białka na dłuższą metę obciąża wątrobę, która przerabia wszystkie toksyny z niego.

Posted

[quote name='an1a']W dużym uproszczeniu ;) mięso trawi się ok 4h, chociaż nie wiem, czy w przypadku psów jest to wskazane. Na pewno dużo zabawy z kombinowaniem i porami posiłków, bo podanie samego białka na dłuższą metę obciąża wątrobę, która przerabia wszystkie toksyny z niego.[/QUOTE]

Wątrobę i nerki, nawet bardziej nerki niż wątrobę. Ale duża ilość płynów załatwia problem. Przy jedzeniu dużej ilości białek trzeba dużo , nawet bardzo dużo pić. Wtedy wszystko ładnie wypłukuje sie z organizmu i nie szkodzi ;)

Posted

Wszystko zależy od ilości spożywanego białka. Teoretycznie do 2g/kg m.c. nie powinno się nic stać, wyższe wartości powinny być tylko czasowe i już przy zbilansowanej diecie.

Posted

[quote name='Alicja'][COLOR=Navy][/COLOR]
[COLOR=Navy][B]Moje bąble są 4 i 5 letnie , ale i dzieci fajne i Rodzice tez bardzo kontaktowi , dziś ciężko było wyjść z zebrania , bo pomimo piątku fajnie się im siedziało i rozmawiało .[/B][/COLOR][/QUOTE]

no to supcio ze ci sie fajna grupa trafila :p

witam sobotnio i zmykam na zakupy choc wcale wcale mi sie nie chce :placz:

Posted

Przybyłam się przywitać :p

i również łączę się w bólu ;) Ja bym oćwirkła z mnóstwem dzieciaczków :shake: czasami ćwirknę przy jednym...

[quote name='Obama']Jesteś przedszkolanką? :)Fajnie.
Mój chrześniak (lat 6) z zamiłowania ogląda filmy wojenne z tatą i w zeszycie od religii,który pani prosiła, aby ozdobili namalował...Hitlera i swastykę.:crazyeye::cool3::diabloti:Wstyd po całości,rodzinę mi wezmą za faszystów....:shake:[/QUOTE]

:roflt::roflt: ale wstyd...

Posted

[quote name='malawaszka']ja to wysłuchuję od Oliwii jakie fajne są panie, jak mają na imię, a jedna to, a druga tamto :lol: widać, że dzieciaki je lubią i to najważniejsze :klacz:[/QUOTE]
[FONT=Arial][COLOR=Navy][B]Oliwia to też już ma inne priorytety w postrzeganiu pani , ale fajnie jest jak się idzie do pracy a tam cieszą sie , ze się jest ;)[/B][/COLOR][/FONT]

[quote name='Obama']Jesteś przedszkolanką? :)Fajnie.
[FONT=Arial][COLOR=Navy][B]
ano jestem ...od dawna [/B][/COLOR][/FONT]

Mój chrześniak (lat 6) z zamiłowania ogląda filmy wojenne z tatą i w zeszycie od religii,który pani prosiła, aby ozdobili namalował...Hitlera i swastykę.:crazyeye::cool3::diabloti:Wstyd po całości,rodzinę mi wezmą za faszystów....:shake:[/QUOTE]

[FONT=Arial][COLOR=Navy][B]dlatego przeciwna jestem lekcjom religii takich małych dzieci w przedszkolu czy szkole bez obecności rodziców
co do sytuacji ...ale musieli mieć miny :roflt:[/B][/COLOR][/FONT]

[quote name='an1a']W dużym uproszczeniu ;) mięso trawi się ok 4h, chociaż nie wiem, czy w przypadku psów jest to wskazane. Na pewno dużo zabawy z kombinowaniem i porami posiłków, bo podanie samego białka na dłuższą metę obciąża wątrobę, która przerabia wszystkie toksyny z niego.[/QUOTE]

[quote name='Gonitwa']Wątrobę i nerki, nawet bardziej nerki niż wątrobę. Ale duża ilość płynów załatwia problem. Przy jedzeniu dużej ilości białek trzeba dużo , nawet bardzo dużo pić. Wtedy wszystko ładnie wypłukuje sie z organizmu i nie szkodzi ;)[/QUOTE]

[quote name='an1a']Wszystko zależy od ilości spożywanego białka. Teoretycznie do 2g/kg m.c. nie powinno się nic stać, wyższe wartości powinny być tylko czasowe i już przy zbilansowanej diecie.[/QUOTE]

[FONT=Arial][COLOR=Navy][B]no to ja już wole Ozzulka suchą karmić ;)[/B][/COLOR][/FONT]

[quote name='Tengusia']no to supcio ze ci sie fajna grupa trafila :p

witam sobotnio i zmykam na zakupy choc wcale wcale mi sie nie chce :placz:[/QUOTE]

[FONT=Arial][COLOR=Navy][B]czo kupiłas ??[/B][/COLOR][/FONT]

[quote name='Izabela124.']Witaj Ala
Łącze się w bólu, Ty musisz siedzieć w przedszkolu a ja w szkole :([/QUOTE]

:glaszcze:

[quote name='Cola']Przybyłam się przywitać :p

i również łączę się w bólu ;) Ja bym oćwirkła z mnóstwem dzieciaczków :shake: czasami ćwirknę przy jednym...

[/QUOTE]

[FONT=Arial][COLOR=Navy][B]oć oćwirknąć , bo Klockową kusze by wpadła z Domi to nie chce ;)[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

wstyd,wstyd.a ja zadeklarowana antyfaszystka -korzeniami punkówa :)Chrześniak miał fazę fascynacji ScoobyDoo to teraz widzę Hitler na topie:evil_lol::razz:

Posted

[quote name='Patka']wpadam tylko weekendowe dzieńdobry powiedzieć :)[/QUOTE]
[COLOR=Navy][B]
Witaj Patuś :multi: daj czasami znaka co tam u Was ;)
kurcze ...obiecałam Poli , ze będę mieć kamerkę a tu lipa , jeszcze nie kupiłam ...[/B][/COLOR]

[quote name='Obama']wstyd,wstyd.a ja zadeklarowana antyfaszystka -korzeniami punkówa :)Chrześniak miał fazę fascynacji ScoobyDoo to teraz widzę Hitler na topie:evil_lol::razz:[/QUOTE]

[COLOR=Navy][B]:roflt: :roflt:
no to obciach w pełnym zakresie [/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=Navy][/COLOR][/FONT]

[FONT=Arial][COLOR=Navy][B]czo kupiłas ??[/B][/COLOR][/FONT]

[/QUOTE]

bagietke z maselkiem czosnkowym do zrobienia w piekarniku :loveu:

o mniej wiecej taka :grins:
[IMG]http://www.fresh24.pl/Plujki/foto.aspx?pos=yBWCwCkQDsjVqXATzTRcBw==[/IMG]

chcesz troszke :razz:

Posted

[quote name='Tengusia']bagietke z maselkiem czosnkowym do zrobienia w piekarniku :loveu:

chcesz troszke :razz:[/QUOTE]

[COLOR=Navy][B]dobra wepchnij w USB :)

to ja też takie lubiam i kupuje ...a dziś upiekłam jabłecznik ...wysłać Ci po łączach :grins:

:splat: bosh ...jaka Ja dziecinna :diabloti:[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Alicja'][COLOR=Navy][B]dobra wepchnij w USB :)

to ja też takie lubiam i kupuje ...a dziś upiekłam jabłecznik ...wysłać Ci po łączach :grins:

:splat: bosh ...jaka Ja dziecinna :diabloti:[/B][/COLOR][/QUOTE]

slij slij a ja wieczorkiem podesle ci cieplusia bagieteczke :grins:

Posted

[quote name='Tengusia']slij slij a ja wieczorkiem podesle ci cieplusia bagieteczke :grins:[/QUOTE]
[COLOR=Navy][B]
myślisz że nikt na nas skargi nie napisze że my tu o żarciu :roll: a nie o psach :hmmmm:

dobra to czekam na bagietkę wieczorkiem ;)[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Alicja'][COLOR=Navy][B]
myślisz że nikt na nas skargi nie napisze że my tu o żarciu :roll: a nie o psach :hmmmm:

dobra to czekam na bagietkę wieczorkiem ;)[/B][/COLOR][/QUOTE]

no to zeby nie bylo to podziel sie z Ozzulcem bagieteczka :grins: