Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hihihi, Dulka jak smiesznie siedzi :D

[quote name='Ivan8888']słyszałem że szelki to ostateczność i lepiej używać obroży ( dlaczego nie wiem, ale dużo osób odradza szelek)
Juz o tym pisales. Ktos Ci farmazonów nawciskał ;)

Posted

Cześć :multi:

Jest moja kochana Ozzulkowa mordka :loveu: :loveu:
Widze, że mamy taki sam sznureczke :cool3: mam nadzieje, że dłuuugo pociągnie (piłeczki u nas robią kaput po kilku minutach :evil_lol: )

Posted

[quote name='Ivan8888']Witam, Ozzy zawsze nosił szelki? słyszałem że szelki to ostateczność i lepiej używać obroży ( dlaczego nie wiem, ale dużo osób odradza szelek)

ostateczność, bo co?
nie powielaj głupot.
A jak już się pisze, ze coś jest złe, to trzeba umieć to uargumentować.

Posted

ja tam nie rozumiem jak można pisać że,szelki są złe!!! :shake:

jak się panuje nad psem w szelkach właśnie takim jak Ozulek, to można się tylko szczycić :loveu::loveu:

a co lepiej wygląda taki pitbulterier w wieku 7 m-cy w kolczatce wielkiej i cieżkiej niczym ten szczeniak (taką zafundowała mu pańcia na szkolenie w naszej szkółce :cool3::cool3:) już mi tak potłukł nogi że,teraz zwiewam od niego :cool3:

Posted

[quote name='Ivan8888']Witam, Ozzy zawsze nosił szelki? słyszałem że szelki to ostateczność i lepiej używać obroży ( dlaczego nie wiem, ale dużo osób odradza szelek):cool1:to widocznie źle słuchałeś albo eksperci się goowno znają , :evil_lol::evil_lol::evil_lol:ostateczność ...tylko wytłumacz mi czego :niewiem:
Może napisz nam jakiego ty masz psa ;)no i jak sobie radzicie:razz:

Witaczki :multi::multi::multi:

Córcia -jeśli idzie o TĄ fotę to jest bardzo udane zdjęcie ogona w ruchu:p

Waszka-zawsze chciałam buldoga ang.;)

Maga-cieszkam że jestes:multi:

Aga-piłeczka dba o świezy oddech:evil_lol:

Paula -Ozzy też tak czasem siada:evil_lol:

Cola - szniureczek ma już 1 rok;)

A tak wogóle to za chwile wybywam do pracy:placz::placz::placz:

Posted

[quote name='barbara.h']ja tam nie rozumiem jak można pisać że,szelki są złe!!! :shake:

jak się panuje nad psem w szelkach właśnie takim jak Ozulek, to można się tylko szczycić :loveu::loveu:

a co lepiej wygląda taki pitbulterier w wieku 7 m-cy w kolczatce wielkiej i cieżkiej niczym ten szczeniak (taką zafundowała mu pańcia na szkolenie w naszej szkółce :cool3::cool3:) już mi tak potłukł nogi że,teraz zwiewam od niego :cool3:
Jeśli Ozzy w wieku późnoszczennięcym nosiłby obrożę to miałabym chyba psa z uszkodzoną tchawicą , krtanią i ....jeden wie z czym:razz:
Mamy teraz zamówione szelki które jeszcze lepiej dają prowadzić psa ;)
Ozzy na wyjścia między tłumy ma półkolce / leciutkie , krótkie/lub rolexa;)ale to tyko dlatego zeby nie ciągnął do interesujących rzeczy;)

Posted

Co do szelek . Szelek to nie powinno się zakładać szczeniakom jak im kości rosną, ale tak nie widze przeszkód , sama mam szelki dla obu moich psów. Ja teraz zamówiłam mojemu boxowi kantarek cieńki ale ten http://www.karusek.com.pl/index.php?search_full_name=Gentle+Leader&action=search&search_category=&search_maker=&szukaj=szukaj

bo wtedy ani nie ciagnie i chodzi ładnie przy nodze :) (wiem bo tak chodzi mi w obrozy uzdowej) a mały chodzi w szelkach :)

Posted

Sylwia, a co to jest ta obroża uzdowa? Bo ja taka niekumata. Witaj Alu, Ozzy z tych myślących jest. Czółko aż mu siem pomarszczyło. Fot więcej mi tu dawaj:loveu:

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']

Witaczki :multi::multi::multi:

Aga-piłeczka dba o świezy oddech:evil_lol:

A tak wogóle to za chwile wybywam do pracy:placz::placz::placz:

no to czekam na Ozziego i wywietrzoną piłeczkę;) :lol:

Posted

[quote name='sylwiaskalska']Źle się wyraziłam ale to takie cosik :) czyli raczej kaganieć uzdowy http://www.allegro.pl/item123333935_obroza_uzdowa_kantar_.html

Ale teraz nie będe tego zakładać bo w piątala ma usunięcie guzków z pyszczka i za bardzo mogę go ranić po zabiegu. Więc kantarek żem sobie zamówiła cieńki

Aaaaa, ale ja bym chyba nie umiała psu tego założyć:oops: :oops: :oops:. My kantarek mamy taki cienki właśnie, ale nie powiem zeby Bilbo uwielbiał w tym chodzić:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:. Trzymamy kciukasy za piątek

Posted

Bila napisał(a):
Aaaaa, ale ja bym chyba nie umiała psu tego założyć:oops: :oops: :oops:. My kantarek mamy taki cienki właśnie, ale nie powiem zeby Bilbo uwielbiał w tym chodzić:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:. Trzymamy kciukasy za piątek

No mój tez nie pała entuzjazmem jak zakładam kaganiec uzdowy he he . No może na starość jakoś zwolni tęmpo :evil_lol: :evil_lol:

Dawajcie tu Ozzulkowych zdjęć :)

Posted

Witaj mamuś :multi::multi:
co do szelek :hmmmm: ja słyszałam duużo "przeciw" :p jak mój Kano był młody to nie mógł chodzić w niczym innym niż w szelkach - powód wyłaził z każdej jednej obroży :mad:i uciekał :evil_lol::evil_lol: kochał wolność :cool1: ile ja się nasłuchałam że będzie miał łokcie krzywe ,że tam jakieś inne dolegliwości ,bla bla bla - siakoś kurna nic mu nie jest :evil_lol::evil_lol: no pomijając fakt że z szelek naumiał się też uwolnić i kupowałam coraz to inszy model.Z obroży wyskakiwał szybciej tak szybko że nie można było zareagować :mad: z szelek potrzebawał ze 2 sekundy.
Lalcia też chodziła w szelkach bo jej wsie obroże spadywały no ,ale jak się ma szyje równą z głową :evil_lol::evil_lol:

Posted

sylwiaskalska napisał(a):
No mój tez nie pała entuzjazmem jak zakładam kaganiec uzdowy he he . No może na starość jakoś zwolni tęmpo :evil_lol: :evil_lol:

Dawajcie tu Ozzulkowych zdjęć :)
:razz:spokojnie fotki są ;)ale w duzym formacie i mus je pomniejszyć :p