Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale Rexiulek miewał już stany lękowe, chyba bez wyraźnej przyczyny, więc to chyba kolejny atak takiej paniki.

Co do guzka, myślę, że to tłuszczak, ale oczywiście wet musi się wypowiedzieć. U starszych psów często występują guzki, moja Vega ma ich kilka - za uchem, nad brwią, na łopatce. Ten guzek nad brwią jest taki śmieszny, że pojawia się zimą, a latem znika. Nie są to duże guzki, ale wyczuwalne, wielkości może orzecha, i nie rosną. Dlatego nic z nimi nie robię, przyjmując, że to taka uroda w podeszłym wieku ;)

Posted

Buni chyba w tym roku spodobał sie śnieg...Bardzo śmiesznie i radośnie w nim kopie...............Już nie oddala się od wejścia 1,5 metrów tylko przynajmniej 10..... A 2 razy nawet SAMA zaproponowała spacerek dookoła bloku.....

Posted

U nas dozorcy jakiegoś amoku dostali i sypią solą w ilościach hurtowych :angryy:, do parku mamy pięć minut, a i tak psy płaczą i podskakują na trzech łapkach, dopiero w parku, jak wyliżą łapy, zaczynają się szaleństwa "śnieżnych psów" :lol:.

Posted

[quote name='ania14p']Odpowiedzi są dwie: butki (ale starszego psa niekoniecznie da się namówić na takie fanaberie), albo biała wazelina, w każdym razie to dzisiaj usłyszałam.[/QUOTE]

O wazelinie już słyszałam i próbowałam, ale zanim zjechaliśmy z ósmego piętra, to wazelinka została już dokładnie wylizana z łapencji :evil_lol:

Posted

Ja smaruje lapki gliceryna przed kazdym wyjsciem - chroni nie tylko przed sola ale i przed zimnem. Slady lapek oczywiscie w calej klatce schodowej, ale mnie to nie przeszkadza :)
Buteleczka w aptece kosztuje ok. 2.--zl i wystarcza na lata .

Posted

To moje zboczone................
Im wieksy mróz tym wieksza ochota na spacer...........

Piękna zima, śliczny widok za oknem............... A ja się tak jakoś dziwnie czuje... Wokół pustka. Rexiulek cienki...Zaprosiliśmy na dziś naszego weta... Może jeszcze ......................... Przecież Księciunio nie może mi TEGO zrobić.....

Posted

Bardzo biedny mój Keięciunio..........
Gubi się biedazysko nawet w obrębie osiedla. Nadal nieustannie szuka Staszka i nie zważa dokąd idzie. Oprowadził mnie juz chyba po wszystkich miejscach które odwiedzał ze Staszkiem. Dzieki Rexiulkowi dowiedziałam sie o NIM wiecej. Tylko wacha i wącha...Obserwuje WSZYSTKICH facetów o zbliżonej sylwetce. Nagle staje bo sie zmeczył a w JEGO oczkach widać ogromne przerazenie.....
Dopiero kiedy zapytam - Wracamy do domku? to sie ożywia i idzie we wskazanym kierunku....
Serce samo kroi sie w plasterki.....

Posted

Dziś o świcie dostałam wyczekiwany prezent od Rexiunia....
NARESZCIE po długim czasie zrobił NORMALNĄ piękną qpę....
Wie kochany chłopak jak matkę pocieszyć.

Posted

[quote name='wisela1']

Zabezpieczyłam sie na świąteczny okres....Mam co jeść. Kupiłamm sobie Deprim.....[/QUOTE]

Chyba nie chcesz powiedzieć, że będzie to jedyne świąteczne "danie" :shake:

Posted

[quote name='Isabel']Chyba nie chcesz powiedzieć, że będzie to jedyne świąteczne "danie" :shake:[/QUOTE]

Jedno z dwóch. Kupiłam sobie jeszcze pierogi ze szpinakiem..... Właśiwie z trzech bo jeszcze kawę sobie kupiłam...

Posted

Przepraszam,.ze sie wtrące ale deprim to czysty marketingowy chwyt , szkoda opierac na nim nawet takkie puste Świeta . Moze jednak jak już cos brac , to cos co działa ? Chociaż NA TO lekow 100% działajacych nie ma ( wiem po sobie ). Nie mniej są lepsze niż deprim.

Posted

[quote name='jkp']Przepraszam,.ze sie wtrące ale deprim to czysty marketingowy chwyt , szkoda opierac na nim nawet takkie puste Świeta . Moze jednak jak już cos brac , to cos co działa ? Chociaż NA TO lekow 100% działajacych nie ma ( wiem po sobie ). Nie mniej są lepsze niż deprim.[/QUOTE]

Ja wiem że to tyle samo co filiżanka dziurawca.....tyle że zioła trzeba zaparzyc a mnie się nawet wody nie chce gotować..Gotuję tylko i wyłacznie moim psiakom. Nie chcę jednak prozakopodobnych. Muszę być "trzeźwa". Chcę być "trzeźwa". Moje futerka tego potrzebują, i i podejrzewam ze jak zacznę się się posilac psychotropami to wyląduję w błednym kole....

Kochana, na TO leku nie ma.........

Posted

Ta dwójka nieustannie okupuje sprzęty które zostały po Staszku....

[URL=http://img51.imageshack.us/i/postaszku.jpg/][IMG]http://img51.imageshack.us/img51/5814/postaszku.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://img511.imageshack.us/i/postaszku1.jpg/][IMG]http://img511.imageshack.us/img511/9084/postaszku1.jpg[/IMG][/URL]

Kupiłam sobie jeszcze pół arbuza i caaaaaaaaaaały kilogram Championów... Do kończ roku tego nie przetrawie.....