Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A wogóle wzięło mnie na wspominki (a tak naprawdę robię wszystko, byle się nie uczyć :evil_lol:) i odkryłam, że za miesiąc minie ROK od wielkiego terrierowego spotkania Fukowo-trójmiejskiego. :crazyeye: Ale ten czas leci... :roll::placz:

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

[quote name='Gosia_i_Luka']OMM, spoko :)
poszukaj postów zadziornego, on wiele razy dokładnie tłumaczył jak wkleić zdjęcie. Albo wyślij do niego priva. :)
[/quote]
Jestem, jestem i już spieszę z pomocą :cool3::

Przede wszystkim fotki należy pozmniejszać do wielkości 500 pikseli dla dłuższego boku, a następnie umieścić je na ogólnodostępnym serwerze np. ImageShack ([COLOR=#00ccff][URL="http://imageshack.us/"][COLOR=#00ccff]adres[/COLOR][/URL][/COLOR]).

Wszystko o wstawianiu zdjęć na forum znajdziesz [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=6259"][COLOR=deepskyblue]tutaj[/COLOR][/URL], a wszystko o korzystaniu z serwera ImageShack® [URL="http://pageperso.aol.fr/Ewelinea/images/Dogo/schema.gif"][COLOR=deepskyblue]tutaj[/COLOR][/URL]

Jeśli korzystasz z linku "Direct link to image" to fotki możesz wstawiać wpisując z klawiatury "[img]adres_fotki[/img]" lub klikając na ikonkę [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images_pb/editor/insertimage.gif[/IMG] znajdującą się powyżej okna pisania postu (w ukazującym się oknie wklejasz tylko adres fotki) :lol: :razz:

Posted

[quote name='Wind']
Kochani, kto wybiera sie na Wystawe do Katowic? Ja tam na pewno bede w sobote i w niedziele, ale teriery wystawiane sa w piatek. Niewykluczam wczesniejszego przyjazdu, jesli oczywiscie bedzie jakas grupa dobrych znajomych :loveu: [/quote]
Ja będę jak zwykle w piątek :cool3: :loveu:, a [B]bos[/B] pewnikiem też :multi:.

Posted

[B]Kliwia,[/B]

To byly glownie suknie slubne, wieczorowe i koktajlowe. Np. takie jak [url=http://www.pronovias.com/]te[/url] i np. [url=http://www.splasposa.com/entrada_index.asp?idioma=1]te[/url]. Do tego garnitury na calkiem, calkiem fajnych modelach :cool3: No i bizuteria z Apartu. Jak wiec widac moda uzytkowa, przynajmniej dla niektorych :evil_lol:
Mnie jedynie szokuja ceny ... kiecka na jedno wyjscie w granicach 1.200 - 5.000 EURO, czy to nie przesada? :crazyeye:

Kliwia, a Ty z ktorej strony interesujesz sie pokazami? Projektami, fotografia, choreografia, czy moze stylizacja? Pytam z ciekawosci :razz:

W.

Posted

[quote name='Wind']
Mnie jedynie szokuja ceny ... kiecka na jedno wyjscie w granicach 1.200 - 5.000 EURO, czy to nie przesada? :crazyeye: [/quote]
Zależy od wyjścia;)

Posted

Wind bylam na Twojej stronie i strasznie podoba mi sie podoba to :
[URL]http://www.amberwind.com.pl/Zdjecia%20slubne/Rysunek/olowek_imperatyw_big.jpg[/URL] :razz:

Posted

[quote name='zadziorny']Ja będę jak zwykle w piątek :cool3: :loveu:, a [B]bos[/B] pewnikiem też :multi:.[/quote]

Koniec z wystawami............:diabloti: :eviltong: ;)

Posted

[B]Witajcie !!![/B] dziś dzień bardzo pracowity Szczęściarz
zrobiony na Bydgoszcz zdjęcia będą jutro coś mi kom. nie wczytuje
zdjęć młodziaki znowu coś nagrzebali. Jutro biore się za Gapę :mad:
[B] Ali[/B] będzie wszystko dorze

[B]Wind[/B] szczerze zazdroszcze Ci tak ciekawej pracy i pasji
podróży no i tej odnowy biologicznej chętnie oddałabym się
takij odnowy :placz: Wiem że ta praca także nie należy do
łatwej no więc korzystaj zdawaj nam relacje i pieść nasze oczy :loveu:
Co u Majutka jak się czuje

Posted

[B]Nitencjo,[/B]

Rysunkiem zajmuje sie tylko Marek i ja w tym aspekcie jestem totalanym beztalenciem :oops: Ten do ktorego wskazalas link wykonany jest w olowku i dosc duzym rozmiarze, wiec dlubaniny bylo przy tym mnostwo :roll:
[B]
Jura,[/B]

Co racja, to racja :evil_lol:

[B]Ela, [/B]

Praca ciekawa i najwazniejsze, ze zgodna z moja pasja. Jednak po kilku miesiacach tyrania czuje sie tak, jak ktos kto lubi slodycze, ale karmiony jest nimi non-stop ... na sniadanie, obiad, kolacje i jeszcze w nocy :evil_lol:
Wlasnie powoli zaczynam kolejny sezon. Zima to jeszcze pokazy i jakies male imprezy, ale od kwietnia zaczyna sie totalana orka ... I tak az do pazdziernika ... I pomyslec, ze gdy wszyscy lenia sie na wakcyjnych urlopach, to ja tyram jak najbardziej niepoprawny pracus :cool1:
Elu, zakropilam oko memu potfforowi. Wciaz widac ta ryske na rogowce, ale wydaje mi sie, ze jest jakby plytsza. No i oko juz tak nie lzawi :multi:
Ela, czekamy na fotki Szczesciarza! Pewnie wyskubany na zloty medal, czego mocno Wam zycze :loveu:

W.

Posted

[COLOR=Blue][B]Wind[/B] gdybyś chciała jechać na Węgry, to daj znać, nawysyłam Ci linków na gg, a i w językowych sprawach chętnie pomogę. No, kuchnia to tam jest zdecydowanie lepsza!

Dawno moich pieseczków nie widzieliście.
To se popatrzcie.

Nesia
[IMG]http://i124.photobucket.com/albums/p15/Ibolya_bodor/7-2.jpg[/IMG]

Bodryś
[IMG]http://i124.photobucket.com/albums/p15/Ibolya_bodor/7.jpg[/IMG]

I oba pottfory, trochę siedzi Bodryś jak stara ....., ale co tam :evil_lol:
[IMG]http://i124.photobucket.com/albums/p15/Ibolya_bodor/7-1.jpg[/IMG]

[/COLOR]

Posted

Nie odzywałem się przez parę dni bo takie, tam różne święta były, potem ktoś mi rok zmienił w kompie. Rozrywki też nietypowe sobie zafundowałem. Korzystając z pierwszego mrozu, który zamienił naszą drogę w tor lodowy, urządziłem sobie ostrą jazdę bez trzymanki. Krótko mówiąc jazdę figurową na lodzie (program dowolny), połączoną ze skokami. Rozpocząłem pięknie: piruet przodem, dwa piruety tyłem, a potem już tylko rewelacyjny najazd tyłem na skarpę (bulę) i lądowanie w rowie, oczywiście telemarkiem. Mnie nic poważnego się nie stało, w aucie dokonałem paru bardzo śmiałych zmian w obrysie nadwozia (myślę, że projektant byłby ze mnie dumny, on miał różne ograniczenia, ja mogłem tworzyć, jak mi Natura podpowiadała).
To wszystko, jednak, nie uzyskało akceptacji Pani Borowej i pracowicie musiałem przywrócić autu pospolity, nudny image.
W sumie miałem podwójne szczęście: nikt nie chciał oglądać moich występów więc drogę miałem wolną i dwa, że sąsiad ogrodził się siatką z podmurówką (na tym się oparłem), inaczej dodałbym jeszcze parę figur z kołami do góry.
[B][SIZE=4][COLOR=red]Życzę więc wszystkim dużo szczęścia w 2007 i w następnych latach[/COLOR][/SIZE][/B]. Jak mawia mój kolega szczęście jest najważniejsze - na MS Titanic wszyscy byli zdrowi i przy kasie, ale szczęścia to za cholerę nie mieli.

Posted

Ojoj! Dawno mnie na tym wątku nie było! Już nawet na kerraki nie mam kiedy zaglądać :placz:
Ale jest problem ....... Welshowy problem ....... i znów nie poczytam co się tu u Was dzieje :-(

Na razie tylko powtarzam wieści, ale z pewnego źródła ... psiaka nie widziałam :shake:

W Skarżysku - Kam. wet ma, na obserwacji w kierunku wścieklizny, welsha z niestety nieczytelnym tatuażem! Pies trafił na obserwację ponieważ odganiany przez pracownika stacji benzynowej, lekko go chapnął! Z relacji osób wynika, że pies kilka, może kilkanaście dni temu został wysadzony z samochodu na tej stacji! Ale to jeszcze nie potwierdzona w 100% informacja!
Cecha charakterystyczna - psiak jest mocno podpasiony i to chyba efekt nie tylko żywienia się hot-dogami ze stacji!

W Skarżysku procedura jest taka, że po obserwacji i zaszczepieniu pies ma zostać wypuszczony na ulicę (to i tak lepiej niż u nas, w Starachowicach, gdzie psiaki się po 3 dniach "po prostu:crazyeye: " zabija)
Ani wet, ani Aquirre, która bezdomnym psom ze Skarżyska pomaga, nie mają ochoty na puszczenie welsha z powrotem na stację benzynową, zwłaszcza, że ta znajduje się tuż przy trasie E7!

Pomocy! Może komuś skradziono welsha, a że chłopak charakterny i nie sprzedany, to został wysadzony (ja wciąż nie wierzę, a na pewno nie rozumiem i nie zrozumię pewnie nigdy, choć setki psów z ulicy zwijam od lat, że można psa ot tak po prostu wywalić - wiem, wiem - głupia i naiwna jestem, mimo tego co robię na codzień :oops: ) Może gdzieś zginął ?
A jak nie, to trzeba mu szybciutko domu szukać, choć tymczasowego! Psiak wróci na ulicę! :placz: :placz: :placz:
Zdjęcia będą jutro!

Posted

[COLOR=Blue]Heyka :multi:

No patrzcie!! Co z tymi welszami ostatnio?:placz: Same welsze sie znajdują w dziwnych okolicznościach :-(

[B]Majaa[/B] dzięki za zainteresowanie sie chłopakiem, może rzeczywiście komuś zginął :angryy: :confused:
Hey, hey komu zginął welszyk :confused::confused::confused:

Na węgierskim forum też domku szukaja aktualnie dla dwóch welszyków.

[B]jborowy[/B] ale miałeś przygodę, a jak pięknie ją opisałeś :lol: dobrze, że dobrze się skończyło :cool2:
Wszystkiego naj, naj, naj w Nowym Roku dla Ciebie i dla Pani Borowej :multi: przede wszystkim [B]SZCZĘŚCIA[/B] więc w dalszym ciągu, takiego, jak dotychczas :thumbs:

Zapraszam Wszystkich na kawkę :kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2:
Jak ktoś woli herbatkę, to też zrobiłam :drinka::drinka::drinka:

Miłego dnia Dogomaniacy.
[/COLOR]

Posted

[COLOR=Blue]Aale smutno tę kawkę pić samemu :angryy:
Już zdążyłam z pieskami być, głowę umyć, drugą kawę zrobić.. a tu pusto :evil_lol:
Nikt nie wstaje do pracy i do szkoły :confused::confused:
[/COLOR]

Posted

Ja nie zdążyłam głowy umyć...:shake: :razz: ale kawkę wypije:kaffee_2: :lol: i może dziś w końcu trochę ponadrabiam..w dogo.Witam w poniedziałkowy ranek:ghost_2:

Posted

no to ja kawke prosze. Nie bylo dzis spania do 8ej poniewaz z samego rana przyjechala ekipa zeby wyrabac starego modrzewia ktory byl tylko suchym pniem.... Jak widac od rana same rozrywki w Rudzie.
Jborowy dobrze ze nic Ci sie nie stalo ! Piruety lepiej ogladac w TV.

Posted

[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Też wpraszam się na kawkę. Pogoda optymistyczna, ale nie zimowa. Za godzinę czeka mnie egzamin ze studentami, pierwszy z zimowej serii. W ogóle ciężki czas mnie czeka. W czwartek do Austrii na krycie, a od przyszłego tygodnia remont totalny kuchni:cool3: Miało być lekko i przyjemnie, ekipa przyjeżdża i montuje wszystko. Okazało się, że ich fachowcy wyjechali do Anglii :cool3: i wszystkie nowe przyłącza musimy wykonać sami, blat będzie tydzień po montażu mebli, a potem trzeba jeszcze położyć płytki. A co się jeszcze okaze w trakcie..... Tak że z remontu, który zapowiadał się na tydzień max, zrobi sie dwu albo i trzy tygodniowa gehenna:angryy: [/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

Na kawkę chętnie się piszę :multi:. Jak zwykle rozpuszczalską z mleczkiem poproszę :kaffee_2: (ale bez cukru :cool1:).

[B]Jborowy[/B] ale miałeś przygodę :roll:. Takie balety z Nowym Rokiem :crazyeye: :shake: :angryy:

Posted

[quote name='sirion'][FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Miało być lekko i przyjemnie, ekipa przyjeżdża i montuje wszystko. Okazało się, że ich fachowcy wyjechali do Anglii :cool3: i wszystkie nowe przyłącza musimy wykonać sami, blat będzie tydzień po montażu mebli...[/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote]
Znam ten ból :roll:. Też nam montowali kuchnię przez trzy dni, a przyłącza i kafelki robiliśmy sami :cool1:. Jednak z tym blatem to już duże przegięcie :shake:. Powinien być dostarczony razem z meblami :mad: :angryy:.

Posted

[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Zaoffuje okrutnie.[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]W weekend człowiek liczy, że się wyśpi. Piętro wyżej mamy agencję towarzyską czyli zwykły b.......:razz: Nie no w sumie jest spokojnie, obsługa nam sie kłania, pomaga drzwi otwierac itp Ale w nocy w sobotę na niedzielę cos sie klientom porąbało i przez cała noc co troche ktoś do nas dzwonił domofonem. Nie muszę mówic jak bylismy wyspani. TZ odłaczył w niedzielę domofon ![/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='Nitencja']Sirion . nie mecz studentow za bardzo toc to niewinne anioleczki :)
a remont to sama przyjemnosc ......... skye bedaWam pomagac..... itd.[/quote]
[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue][B]Nitencja[/B], tę pomoc to ja znam:evil_lol: Dwa lata temu miałam remont łazienki, ubikacji, przedpokoju - glazura, płytki podłogowe te rzeczy. Kazdy robotnik musi być oszczekany... A ukoronowaniem było zgłoszenie sie suki do krycia w czasie trwania tego pandemonium:evil_lol: [/COLOR][/SIZE][/FONT]

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...