Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tia, ale zanim ocenią, wycenią, zapłacą i blacharz zrobi, to ją trafi ... Poza tym utrata wartości samochodu.A była na izbie w szpitalu ? Dobrze by było,żeby miała taki kwit, że się zgłosiła po kolizji.Jutro zacznie ją szyja boleć, to ma podstawy do wystąpienia o odszkodowanie z tytułu utraty zdrowia wskutek tegoż zdarzenia. Wiem, co piszę; miałam tak przed 2 laty.

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malawaszka napisał(a):
o matko nie była :( i pewnie nie da rady pojechać już :(

To nie musi być dzisiaj, to może być jutro, pojutrze. Czasami ludzie są w takim stresie, że urazy odczuwają za dzień, dwa.

Posted

bianka0 napisał(a):
To nie musi być dzisiaj, to może być jutro, pojutrze. Czasami ludzie są w takim stresie, że urazy odczuwają za dzień, dwa.

No, ja 2 dni po wypadku jak mnie w tyłek facet huknął latałam ze złamanym obrotownikiem czaszki ... zanim mnie nie sparaliżowało i pogotowie mnie nie zabrało z pracy, niech Misieek idzie jutro na izbę przyjęć do szpitala i wszędzie pokaże gdzie ją boli. Misieek, stań prosto przed lustrem i sprawdź, czy masz pełny zakres ruchów głową w prawo, w lewo, w przód i w tył. Jesli nie masz bo jest blokada - nawet jeżeli Cię nie boli - jedź natychmiast, nie boli ze stresu, kortyzol hamuje odczuwanie bólu, spadnie jego poziom w mózgu i po suficie będziesz chodzić z bólu, którego nie stępią żadne paracetamole - bo potrzebny jest tramal albo ketonal. I to w kroplówie. A jeśli jest złamanie to niestety chodzenie ze złamanym kręgosłupem grozi nagłym paraliżem lub nawet przerwaniem rdzenia.

Posted

Malawaszka powiedz jej, że mnie też nic nie bolało.

A przy kolejnym wypadku, tym prawdziwym z dachowaniem gdy zginęła Balbinka - cały dzień po wypisaniu się na własne żądanie ze szpitala i uniemożliwieniu jakiejkolwiek diagnostyki "bo nic mnie nie boli a musze psa szukać" - ganiałam po polach szukając jej z połamanymi żebrami, rozerwanym workiem oponowym i z wyciekiem płynu rdzeniowo-mózgowego, złamanym kręgosłupem lędźwiowym i krwiakiem mózgu - też nic mnie nie bolało !

Posted

Mam dom z Lublina chętny na małego psiaka (do 10 kg).
Maksymalnie do 3 lat ale wolą młodszego, może być za równo piesek jak i suczka, jeśli szczeniak zostanie wysterylizowany/wykastrowany w odpowiednim wieku
Mieszkanie w bloku, głównym opiekunem psiaka będzie 12 letni chłopiec, mile widziany psiak w typie rasy np. sznaucerek. Ważne aby był łagodny.
Macie jakieś propozycje?

Posted

MaDi napisał(a):
Maksymalnie do 3 lat ale wolą młodszego, może być za równo piesek jak i suczka, jeśli szczeniak zostanie wysterylizowany/wykastrowany w odpowiednim wieku
Mieszkanie w bloku, głównym opiekunem psiaka będzie 12 letni chłopiec, mile widziany psiak w typie rasy np. sznaucerek. Ważne aby był łagodny.
Macie jakieś propozycje?

LadyS. będzie miała coś maleńkiego na DT niedługo :cool3: Jakieś takie pinczerkowate chyba... nie? :evil_lol:

Posted

MaDi napisał(a):
Macie jakieś propozycje?

Ja bym zaproponowała naszą Łatkę :)

Posted

dziewczyny czy któraś z Was będąc w schronie może zmierzyć obwód klatki piersiowej u Fionki (za przednimi łapami) ... jakos się doprosić nie mogę żeby ją w schronie ktoś zmierzył

jak będę wiedziała ile ma to chociaż kubrak jej podeślę ... tylko tyle niestety mogę :-(

fundacja jakoś nie bardzo ją chce, myślałam ze jakiś dt uda się ogarnąć ale niestety a na hotel kasy nie mam ...

Posted

evl napisał(a):
LadyS. będzie miała coś maleńkiego na DT niedługo :cool3: Jakieś takie pinczerkowate chyba... nie? :evil_lol:

Znowu rozdarciuch:evil_lol: