matrioszka2 Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 Tia, ale zanim ocenią, wycenią, zapłacą i blacharz zrobi, to ją trafi ... Poza tym utrata wartości samochodu.A była na izbie w szpitalu ? Dobrze by było,żeby miała taki kwit, że się zgłosiła po kolizji.Jutro zacznie ją szyja boleć, to ma podstawy do wystąpienia o odszkodowanie z tytułu utraty zdrowia wskutek tegoż zdarzenia. Wiem, co piszę; miałam tak przed 2 laty. Quote
malawaszka Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 o matko nie była :( i pewnie nie da rady pojechać już :( Quote
bianka0 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 malawaszka napisał(a):o matko nie była :( i pewnie nie da rady pojechać już :( To nie musi być dzisiaj, to może być jutro, pojutrze. Czasami ludzie są w takim stresie, że urazy odczuwają za dzień, dwa. Quote
E-S Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 bianka0 napisał(a):To nie musi być dzisiaj, to może być jutro, pojutrze. Czasami ludzie są w takim stresie, że urazy odczuwają za dzień, dwa. No, ja 2 dni po wypadku jak mnie w tyłek facet huknął latałam ze złamanym obrotownikiem czaszki ... zanim mnie nie sparaliżowało i pogotowie mnie nie zabrało z pracy, niech Misieek idzie jutro na izbę przyjęć do szpitala i wszędzie pokaże gdzie ją boli. Misieek, stań prosto przed lustrem i sprawdź, czy masz pełny zakres ruchów głową w prawo, w lewo, w przód i w tył. Jesli nie masz bo jest blokada - nawet jeżeli Cię nie boli - jedź natychmiast, nie boli ze stresu, kortyzol hamuje odczuwanie bólu, spadnie jego poziom w mózgu i po suficie będziesz chodzić z bólu, którego nie stępią żadne paracetamole - bo potrzebny jest tramal albo ketonal. I to w kroplówie. A jeśli jest złamanie to niestety chodzenie ze złamanym kręgosłupem grozi nagłym paraliżem lub nawet przerwaniem rdzenia. Quote
malawaszka Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 dzwoniłam teraz do missieek - mówiła, że nic ją nie boli, ale powiedziałam jej to co piszecie i ma się wczuwać w organizm - dzięki za rady bo ja zielona (na szczęście) w tym temacie Quote
E-S Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Malawaszka powiedz jej, że mnie też nic nie bolało. A przy kolejnym wypadku, tym prawdziwym z dachowaniem gdy zginęła Balbinka - cały dzień po wypisaniu się na własne żądanie ze szpitala i uniemożliwieniu jakiejkolwiek diagnostyki "bo nic mnie nie boli a musze psa szukać" - ganiałam po polach szukając jej z połamanymi żebrami, rozerwanym workiem oponowym i z wyciekiem płynu rdzeniowo-mózgowego, złamanym kręgosłupem lędźwiowym i krwiakiem mózgu - też nic mnie nie bolało ! Quote
E-S Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 PS. nie chodzi o Balbinkę z mojego podpisu, chodzi o moją Balbinkę [*] od Kasi77. Quote
malawaszka Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 E-S jesteś jak terminator ;) jak Twoje sunie? mam nadzieję, że lepiej sie czują? Quote
E-S Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 [quote name='malawaszka']E-S jesteś jak terminator ;) jak Twoje sunie? mam nadzieję, że lepiej sie czują? Mika już w DS - tu informacje o mojej Zdrapce i już nie mojej Mikuni: http://www.dogomania.pl/threads/195159-Wystraszona-ma%C5%82a-kud%C5%82ata-sunia-Mika-w-typie-hawa%C5%84czyka-ju%C5%BC-w-DS-u-Funky-!!!-D/page20 Quote
Elka_Ka Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 [SIZE="3"]Zapraszamy na manifestację w sprawie mordowni w Dyminach. Przyłączcie się, pokażmy kieleckim urzędasom, ilu nas jest! http://www.dogomania.pl/threads/196014-Walka-o-schron-kielce-dyminy-organizujemy-manifestacj%C4%99-przy%C5%82%C4%85cz-si%C4%99-do-nas!!! Quote
matrioszka2 Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 Zapraszam na zakupy : http://www.dogomania.pl/threads/196050-Ksi%C4%85%C5%BCki-gry-ubrania.Na-nowodworskie.Do-20.11.-godz.21.00 Quote
plastelina Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Dziewczyny jakby któraś z Was jechała do schroniska to ja bym się chętnie z nią zabrała, gdyby była taka możliwośc oczywiście:) Quote
AngelikaXD Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 A może byśmy podjechały busem? A z Lubartowa byśmy się do matrioszki uśmiechnęly, może by nas podwiozła? :evil_lol: Teraz 4 dni wolnego mam. Quote
as_ko Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Zapraszamy na nasz kolejny bazar biżuteryjny na nowodworskie :) http://www.dogomania.pl/threads/196174-SUPER-BAZAR!!-Bi%C5%BCuteria-broszki-naszyjniki-i-inne!-Na-nowodworskie!-do.-25.11?p=15706365#post15706365 Quote
E-S Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Jeśli będziecie w schronisku, przytulcie Balbinkę z mojego podpisu, siedzi biedna malutka w szczeniakarni. Quote
eve-w Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Za chwilę ODCHODZIMY OD KOMPUTERÓW I OGLADAMY TVN UWAGA! Quote
matrioszka2 Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 Kto nie widział, niech patrzy : http://uwaga.onet.pl/40022,news,,gehenna_zwierzat,reportaz.html Quote
matrioszka2 Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 A kto nie jadł, niech kupi: http://www.dogomania.pl/threads/196316-Domowe-ciasteczka-dla-pupila.Na-nowodworskie.Do-19.11.-godz.18.00?p=15720706#post15720706 Quote
MaDi Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Mam dom z Lublina chętny na małego psiaka (do 10 kg). Maksymalnie do 3 lat ale wolą młodszego, może być za równo piesek jak i suczka, jeśli szczeniak zostanie wysterylizowany/wykastrowany w odpowiednim wieku Mieszkanie w bloku, głównym opiekunem psiaka będzie 12 letni chłopiec, mile widziany psiak w typie rasy np. sznaucerek. Ważne aby był łagodny. Macie jakieś propozycje? Quote
evel Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 MaDi napisał(a):Mam dom z Lublina chętny na małego psiaka (do 10 kg). Maksymalnie do 3 lat ale wolą młodszego, może być za równo piesek jak i suczka, jeśli szczeniak zostanie wysterylizowany/wykastrowany w odpowiednim wieku Mieszkanie w bloku, głównym opiekunem psiaka będzie 12 letni chłopiec, mile widziany psiak w typie rasy np. sznaucerek. Ważne aby był łagodny. Macie jakieś propozycje? LadyS. będzie miała coś maleńkiego na DT niedługo :cool3: Jakieś takie pinczerkowate chyba... nie? :evil_lol: Quote
mamanabank Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Ja mam na tymczasie "wyżła miniaturowego" :-) ale nie wiem czy nie za daleko... ;-) http://www.dogomania.pl/threads/195096-Mamba-pi%C4%99kna-m%C5%82oda-suczka-czarna-per%C5%82a-w-schronisku/page19 Quote
as_ko Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 MaDi napisał(a):Mam dom z Lublina chętny na małego psiaka (do 10 kg). Maksymalnie do 3 lat ale wolą młodszego, może być za równo piesek jak i suczka, jeśli szczeniak zostanie wysterylizowany/wykastrowany w odpowiednim wieku Mieszkanie w bloku, głównym opiekunem psiaka będzie 12 letni chłopiec, mile widziany psiak w typie rasy np. sznaucerek. Ważne aby był łagodny. Macie jakieś propozycje? Ja bym zaproponowała naszą Łatkę :) Quote
fioneczka Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 dziewczyny czy któraś z Was będąc w schronie może zmierzyć obwód klatki piersiowej u Fionki (za przednimi łapami) ... jakos się doprosić nie mogę żeby ją w schronie ktoś zmierzył jak będę wiedziała ile ma to chociaż kubrak jej podeślę ... tylko tyle niestety mogę :-( fundacja jakoś nie bardzo ją chce, myślałam ze jakiś dt uda się ogarnąć ale niestety a na hotel kasy nie mam ... Quote
MaDi Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 as_ko napisał(a):Ja bym zaproponowała naszą Łatkę :) Która to Asiu?:oops: Quote
MaDi Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 evl napisał(a):LadyS. będzie miała coś maleńkiego na DT niedługo :cool3: Jakieś takie pinczerkowate chyba... nie? :evil_lol: Znowu rozdarciuch:evil_lol: Quote
Recommended Posts