majuska Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 No pewnie, musimy im jak najwięcej czasu poświęcać, bo każda wizyta pokazuje nam jak wazny jest ten kontakt z człowiekiem dla nich i coraz odważniejsze się robią. Quote
majuska Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 Florentynka napisał(a):A Emilka? Co z Emilką? Na Emilkę tez pewnie kiedys przyjdzie pora , ale ona straszna dzikuska nadal, planujemy z Becią coraz więcej czasu psiakom w przytulisku poświęcać ( mam y nadzieje, że wiosna i ciepło juz blisko ) i własnie pracowac nad oswojeniem Emilki. Quote
Becia66 Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Florentynka napisał(a):A Emilka? Co z Emilką? Emilka powoli się socjalizuje.. Strasznie się cieszy kiedy przyjeżdżamy, wręcz skacze z radości, niby podchodzi ale nie do końca. Ostatnim razem udało mi sie ja pogłaskać, a raczej głasnąc bo zaraz odskoczyła. Jaka ona sliczna. Będzie przezywać odejście Liska bo bardzo była z nim zżyta. Florentynko bardzo cięzko będzie znależc jej dom bo kto zechce takiego dzikusa. Ją musi ktoś wziąć z całym bagażem jej lęków i obaw, zdając sobie sprawe jednoczesnie jak duzo pracy go czeka. Quote
Florentynka Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Wiem, Beciu. Trudno będzie znaleźć człowieka dla Emilki - ale nie jest to niemożliwe... Wierzę, że uda Wam się przekonać ją, że ludzie nie są straszni. Może właśnie wyprowadzka Liska sprawi, że Emilka się przełamie i postanowi spróbować kontaktu z człowiekiem? Nie mogę jakoś przestać o niej myśleć - to zdjęcie na pierwszej stronie - psi elf i taki wypłosz biedny zarazem. Quote
Dzika_Figa Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Postarajcie się przy najbliższej okazji troszkę zdjęć Emilce porobic... Quote
majuska Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 To Aśka musi ze swoim aparatem przyjechać, bo Emilka śmiga po wybiegu az miło.:evil_lol: Quote
Florentynka Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 A kto wie... ale nie w tej chwili...W sumie chętnie bym tyłek ruszyła, bo tak się kiszę w domu przy kompie. Pomyślę nad tym. Quote
Dzika_Figa Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Jak musi to musi... EDIT: cóż, wyraźnie się spóźniłam ze swoim błyskotliwym stwierdzeniem Quote
Reksiu21 Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Beciu i Majusko, jak przyjade to musze sie z wami w Boguchwale umowic, to zrobimy konkretna sesje zdjec. A na spacerek bedziemy mogly pojsc i pieskami? Nad wislok? Quote
Becia66 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Reksiu21 napisał(a):Beciu i Majusko, jak przyjade to musze sie z wami w Boguchwale umowic, to zrobimy konkretna sesje zdjec. A na spacerek bedziemy mogly pojsc i pieskami? Nad wislok? Reksiu - dla ciebie wszystko......:loveu: Z wielką przyjemnością sie z tobą spotkamy....:buzi: Quote
Becia66 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 W chwili obecnej w Boguchwale mamy na stanie ::diabloti: Zeniu Emilka Martin Cekinka Jamnisia Quote
majuska Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 No i dokładamy starego znajomego do tego obecnego stanu zwierzaków w boguchwalskim przytulisku....a mianowicie wrócił Terry:shake: Niestety dom okazał sie kompletnie nieopowiedzialny, Terry był kiepsko pilnowany co rusz uciekał i biegał po okolicy, niewiele brakowało by doszło do jakiegos nieszczęścia....niestety podjeto decyzje o odebraniu psiaka ....i w ten oto sposób wróciło biedaczysko na "stare smiecie" a my musimy ruszyć do boju i szukac nowego domku dla naszego wesołego terierka... [video=youtube;9kUX4jHkCok]http://www.youtube.com/watch?v=9kUX4jHkCok[/video] Quote
majuska Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 Dzisiejszą wizytę i kolejne chcemy poświęcać przede wszystkim na oswajanie, socjalizowanie i wszelkiego rodzaju miziactwa oraz zabawy z psiakami, bardzo brak im ludzkiego towarzystwa, a widać, że im częściej sie do nich przyjeżdża i poświęca im uwagę coraz bardziej sie otwierają, tylko to wszystko wciąż mało....Zeniu bardzo sie zmienił , jest odważniejszy, chetnie się wita, wesoło biega z innymi psiakami, Martinek poczynił również olbrzymie postępy w socjalizacji, niegdyś przeważnie schowany w budzie teraz radosny miziak, zakochany w Beci, łobuzujący i uwielbiający zabawki dzieciak...niestety wciąż bardzo wystraszone dziewczynki Emilka i Cekinka:shake: Wszystkie łobuziaki w miarę ;) zgodnie łobuzowały dziś po wybiegu. Tak sie razem pilnuje: [video=youtube;soFPBr52K8o]http://www.youtube.com/watch?v=soFPBr52K8o[/video] Quote
majuska Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 Uzupełniłam pierwszy post. A teraz wklejam super foty z dziś, które spokojnie mogłyby trafić na okładkę MP :) ( ciocia Becia nie zabij mnie:modla: są przepiękne ) Psia mama Quote
halcia Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Duze postepy!Zenus juz nie pilnuje swego miejsca...:multi: Quote
Dzika_Figa Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Becia z Cekinką na kolanach??? :crazyeye: Czy mnie oczy nie mylą??? Dokonujecie cudów... :loveu: Przykro, że Terry wrócił, ale i lepiej dla niego. Poogłaszamy i znajdzie się dom. Przecież to fajny, ładny psiak! Quote
majuska Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 Kto nie ma wątku Terrego to proszę link: http://www.dogomania.pl/threads/171942-Terry-szorstka-czuprynka-bardzo-pechowy-psiak-znowu-czeka-na-dom Dzika Figo....dla Terrego to banerek by sie nam przydał:cool3::loveu: Quote
majuska Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 zapraszam na nowy , długo oczekiwany wątek naszego Zenobiusza http://www.dogomania.pl/threads/181398-Zenkowi-umarA-pan-nikt-go-juA-nie-kocha?p=14256271#post14256271 Quote
majuska Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 zapraszam na bazarek dla psiaków z Laszczyn http://www.dogomania.pl/threads/181472-Nowe-kolorowe-koszulki-i-galotki-damskie-na-psy-wyciAE-gniAE-te-z-piekA-a-Do-14-03-2010 Quote
Becia66 Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Cekinka doczekała się wątku - serdecznie zapraszam..... http://www.dogomania.pl/threads/181511-Cekinka-maleA-kie-stare-suniowe-nieszczAE-A-cie?p=14264192#post1426 Quote
Becia66 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 W Boguchwale bez zmian - nic nie przybyło i nic nie ubyło niestety. Po jamnisię do tej pory nie zgłosił sie jej Pan, choc wiadomo że od prawie miesiąca jest na wolności. Psiaki super fajne, nie wiem czemu adopcje całkiem stanęły. Emilka Quote
Recommended Posts